Vem utförde massakern i Butja?

9
1961

En läsare skrev

Fd vapeninspektören och underrättelseofficeren Scott Ritter hävdar att massakern i Butja begåtts av Ukrainsk polis / trupp. Flera tecken tyder på att inte ryska trupper är ansvariga.

Lyssna minst lika kristiskt som då du lyssnar på SvT och Sveriges radio! Låt dig inte luras!

Ukraine/Russia update – a conversation with Scott Ritter

Föregående artikelVad tycker Ryssland idag om ett Nato-medlemskap av Sverige och Finland?
Nästa artikelFramgång för houthi-rebellerna i Jemen mot USA-stödda Saudi och FAE, med svenska vapen
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

9 KOMMENTARER

 1. Jag blir inte alls förvånad om det senare kommer visa sig att underrättelseofficeren Scott Ritter har rätt.
  Den nuvarande Ukrofasciststaten Ukraina är en ”hatarstat” precis som Nazityskland var på sin tid.
  Nazityskland tålde inte några oppositionella, pacifister eller oliktänkande överhuvudtaget.
  Sådana blev brutalt avrättade eller vistelse i något av koncentrations- och dödslägren.

  Säkert är det likadant i Ukraina.

  Den brutala grymheten är fascismens ansikte.
  Med dess bild av ”spöknippet”

 2. Nu visar sig även det vara bevisad förfalskad propaganda. För att upprepa de vetenskapligt fastställda bevisen.

  1. Vi vet att bilderna är manipulerade. Flera undersökningar har fastställt det.
  2. Bilderna påstods ha tagits 19 mars från en satellite, då ryska trupper hade kontroll av området. Från bilderna går det att med astronomiska beräkningar bevisa att bilderna istället togs 1 april klockan 11:57 GMT. Då hade ukrainska trupper kontroll över området.
  3. Bilderna skulle vara tagna av en Maxar satellit, nu visar det sig att ingen satellit var på plats vid den tidpunkten.

  Vad som nu visar sig är att bilderna inte alls är satellitbilder utan manipulerade drönarbilder framtagna i propaganda syfte.

  De som har tagit fram dessa fakta motarbetas och tystas nu intensivt på webben. Källa Southfront.org, OSINT och GEOINT

 3. Det är alltid intressant att varenda gång förklara hur man kommer fram till ett visst resultat. Problemet är att det blir väldigt OT, ofta väldigt långt, och alla är kanske inte intresserade. Så låt oss göra en snabbförklaring, förenklat.

  Jag tror de flesta vet att man genom att mäta vinkeln mellan horisonten och en himlakropp med en sextant, göra en mängd korrektioner som höjd, refraktion, man känner tiden, och har data från nautiska almanackan, så kan man räkna fram sin position. Själv grillar jag att navigera med sextant, jag litar inte på elektronik, och många människor har omkommit genom att blint tro på till exempel radar och GPS. När fartygen Andrea Doria och Stockholm körde ihop 1958 sade man att dom kolliderat ”med hjälp av radar”.

  https://www.nauticalalmanac.it/en/navigation-astronomy/celestial-navigation.html

  Det omvända gäller, vet man position och vinkeln kan man räkna ut den exakta tiden. Slår man ner en påle i marken visar skuggan vinkeln. Det kan även vara en byggnad eller annat objekt. Med de metoderna kan man alltså räknat ut tidpunkten när en bild är tagen. Sådana beräkningar visar att bilden inte togs den 19 mars, utan 1 april klockan 11:57 GMT. Då kontrollerade Ukrainas militär området.

  På samma sätt kan man räkna ut positionen av en satellit med data från företaget, här Maxar. Då visar det sig att vid tiden 1 april klockan 11:57 GMT fanns ingen satellit över den positionen, och när ingen satellit var på plats kunde den knappas ha tagit någon bild. Alla militärförband har idag drönare, så bilderna har sannolikt tagits av en drönare.

  Varenda bild består av fyra bilder. En blå, en grön och en röd, samt en referensbild. Bilder består av pixels, upplösningen mäts MP, megapixels, antalet pixlar. Blått, grönt och rött kan var och en ha 255 variationer, plus styrka. Det betyder att varje pixel kan ha över 6 miljoner variationer. En inbyggd dator i kameran behandlar bilden och skapar övergångar mellan olika fält av olika färger och styrka, annat skulle bilden se väldigt risig ut.

  Den här bilden kan illustrera det.

  https://f4.bcbits.com/img/a3391235077_5.jpg

  Bilden är tagen av en satellit. En vanlig kamera tar alla bilder samtidigt, bilden delas upp i rött, grönt och blått av filter, eller prismer. En satellit tar fyra bilder efter varandra, och mellan var bild har flygplanet rört sig en bit, därför ser bilden ut som den gör. Går man bakifrån i samma riktning som flygplanet flyger ser man först en blå bild, sedan en grön, sedan en röd och sedan referensbilden. Kameran registrerar endast färgerna RGB, så varför ser man då ett gult område mellan det gröna och röda fältet. Det är övergången, den delen har komponenter från både det gröna och röda området, och vad får man när man blandar rött och grönt, just det – gult. Hade den delen haft en annan färg än gult hade det varit ett säkert tecken på att bilden var manipulerad.

  Principen går precis lika bra att tillämpa på svartvita bilder, men det blir mer komplext.

  Sedan har vi effekter som perspektiv och belysning som den här bilden illustrerar, och färger. De tre personerna tycks sväva över marken. Dom är alltså inkopierade, bilden är manipulerad.

  https://www.chinasmack.com/wp-content/uploads/chinasmack/2011/06/huili-floating-chinese-government-officials.jpg

  Belysningsstyrkan och färgsättning är andra komponenter, om en person tittar mot ljuset, men ansiktet ligger skugga stämmer det inte. Om en person tittar mot en grön buske, betyder det att ljuset som reflekteras från busken mot ansiktet kommer att innehålla grönt ljus. Finns det inte spår av det gröna ljuset i bilden utan kanske blått betyder det att bilden är manipulerad.

  Det går även mycket bra att bearbeta detta matematiskt. Det finns alltså samband mellan alla pixlar i en bild, och bryts det sambandet betyder det att bilden är manipulerad.

 4. Det finns en video man kan se på twitter, men man kan inte kopiera, då har twitter mörkat den. Det är ny-nazisten Sergei Korotkik ”Botsman” som talar och säger ”It doesn`t matter what you did, it’s what you show”. Han är Azov-medlem sedan år 2014, då USA gjorde kuppen i Ukraina.
  Han säger att Azerbadjan vann över Armenien var genom informationskrig, och att det är så man vinner krig i nutid. Han säger man dödar någon och sedan tar man 20 olika kort på den döde från olika vinklar och därefter lägger ut det på nätet. Sedan kommer mammorna/fruarna som ser bilderna på nätet hindra sina söner och män att gå ut och kriga och så sänker man stridmoralen, och tar bort stridsdugligheten på männen.
   
  Det märks att det är engelsk underrättelsetjänst som varit i farten och utbildat dessa nynazister i Ukraina, hur de skall fejka sina bilder på döda personer.
  Ryssland förbereder en stor rättegång, med alla krigsförbrytelser som ukrainsk militär gjort. De samlar bevis, och de har inringat Azov-stal, den underjordiska staden i flera våningar och tagit en del utländska officerare till fånga.

  Det skall finnas en hel NATO-befästning där i underjorden, där det just nu gömmer sig höga NATO-befäl, och en svensk officer bland dessa. England har därför gått ut offentligt och sagt att de är i krig med Ryssland, för att deras officerare skall behandlas bättre som krigsfångar, då ryssarna har tagit två av deras officerare. Nu har Ryssland hotat att vacum bomba Azov-stal, om de inte lägger ned vapen och kommer ut från sina gömställen i underjorden. 
  Där nere har vi alltså alla dessa höga NATO-officerare i samarbete med nynazister. och en svensk officerare.
  NATO har vädjat till Erdogan för hjälp, som ringt till Putin för att släppa dessa NATO-befäl. Erdogan vädjar nog inte utan hotar säkerligen med någonting, kan jag tro.

  • Det är alltid det som någon inte publicerar som är det mest intressanta. För den som vet hur teknologin fungerar, och propagandan, kan man sluta sig till mycket. Alla NATOs bärbara datorer har krypterad kommunikation installerad. Inte så konstigt, så när det rapporteras att man hittat en i ett övergivet Azov högkvarter kan man nog vara rätt säker på att den inte användes för att titta på Kalle Anka filmer. När teknologi pressen rapporterar att Pentagon har rekvirerat 40 satelliter, tror jag inte det har skett i underhållningssyfte. Med satelliter kan USA använda sig av så kallad pattern recognition, vilket är liknande ansiktsigenkänning. Systemen känner automatiskt igen till exempel stridsvagnar, och på en skärm i USA kan en operatör följa på en metern när, var och hur alla stridsvagnar rör sig, och dirigera en motorcykelpatrull med bärbara pansarbrytande vapen till att lägga sig i bakhåll. Att USA har varit betydande centralt engagerad i operationerna i Ukraina är kristallklart, och det på ett avgörande sätt. Problemet att skriva om sådant är att många har inställningen att all information bara kan komma från någon ”källa” som har kopierats. Den verkligt intressanta informationen kommer genom slutledning med kunskaper och erfarenhet. Den är inte bara kopierad från någon ”källa”. Det skall bli intressant att se vad man kan gräva ut från Azov-stal, om det kommer att bli känt.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here