Folkmord på etniska ryssar i Ukraina om USA/Nato/Ukraina vinner kriget?

37
2198

Ingress: Denna artikel på RT Vad kommer att hända med etniska ryssarna i Donbass och på Krim om Ukraina och Nato vinner i konflikten? har skrivits av John Varoli, en veteranjournalist som har examen i både ryska studier och i USA:s utrikespolitiska historia från Cornell University. Han har arbetat med både Ryssland och Ukraina sedan 1992, inklusive 15 år som utrikeskorrespondent för stora medier som New York Times, Bloomberg News och Reuters TV. Hans personliga blogg finns på Substack. RT skriver att uttalanden och åsikter i artikeln enbart är författarens egna och representerar inte nödvändigtvis RT:s åsikter.
Detsamma gäller för publiceringen här liksom för alla artiklar som inte har redaktören som författare. Detta är kutym.

Jag inleder dock med utdrag från en artikel på Nyhetsbanken och en artikel på annan site:

The Economist har publicerat en intervju med Ukrainas ÖB Valerij Zaluzjnyj.
Det är en intervju som på sätt och vis avslöjar kärnan i nazistregimens politik, som den understöds av USA och EU. I en reflektion över ”lärdomarna” sedan 2014 säger denne slaktare:

”Och den viktigaste erfarenheten vi hade och den som vi har utövat nästan som en religion är att ryssar och alla andra fiender måste dödas, bara dödas, och viktigast av allt, vi ska inte vara rädda för att göra det. Och det här är vad vi gör.”

Ponera att detta citat istället hade lydit:

”Och den viktigaste erfarenheten vi hade och den som vi har utövat nästan som en religion är att judar och alla andra fiender måste dödas, bara dödas, och viktigast av allt, vi ska inte vara rädda för att göra det. Och det här är vad vi gör.”

eller

”Och den viktigaste erfarenheten vi hade och den som vi har utövat nästan som en religion är att amerikaner och alla andra fiender måste dödas, bara dödas, och viktigast av allt, vi ska inte vara rädda för att göra det. Och det här är vad vi gör.”

Då hade sannolikt The Economist inom kort upphört med sin utgivning. Att döda ryssar ”nästan som en religion” är helt comme-il-faut i Europas salonger, precis som judeföraktet en gång var det.”
Nyhetsbanken

Vidare rapporteras från annat håll att general Magowan, tidigare chef för elitstyrkan Royal Marines har avslöjat att brittiska styrkor har deltagit i specialoperationer i Ukraina. ”I januari skickades soldater från 45th Commando i Royal Marines ut med kort varsel – från Nordnorge – för evakueringsprocedurerna av den brittiska ambassaden i Kiev i Polen”, skrev Magowan. ”Senare, i april, återvände de till landet för att återupprätta det diplomatiska uppdraget och ge skydd åt personalen. Under båda faserna stödde kommandosoldaterna andra hemliga operationer i en extremt känslig miljö och med en hög politisk och militär risknivå.”
https://www.agenzianova.com/en/news/the-revelation-of-a-british-royal-marines-general-employed-in-covert-operations-in-ukraine/

________________________________________________________________________

Vad kommer att hända med etniska ryssarna i Donbass och på Krim om Ukraina och Nato vinner i konflikten?

Den brutala behandlingen av ”kollaboratörer” skulle kunna omfatta miljontals människor.

För nio år sedan bodde omkring åtta och en halv miljon människor i Donbass och Krim, enligt ukrainsk statistik. De flesta av dem talade ryska som modersmål. Många av dem identifierade sig som etniska ryssar. Samtliga av dem betraktas nu av Moskva som ryska medborgare. Om den Nato-stödda regimen i Kiev återerövrar dessa regioner finns det alltså farhågor om att vedergällningen mot lokalbefolkningen kan bli hänsynslös och blodig.

Vid en första anblick verkar konflikten som den utvecklades i Donbass och Krim med början 2014 vara ett klassiskt skolboksfall av separatism. En etnisk minoritet – av ryssar, i det här fallet – vill vara oberoende och återförenas med det moderland som den avskiljdes från för årtionden sedan när sovjetledarna drog upp godtyckliga gränser.

Kiev vill utplåna denna etniska minoritets kulturella identitet och politiska självständighet. Därför reser sig medlemmar av minoriteten i uppror. Det är ganska enkelt. Eller hur?

Frågan är dock mycket mer komplicerad på grund av den geopolitiska konfrontationen mellan Nato och Ryssland. I åtta år har Donbass och Krim varit pjäser på schackbrädet i supermaktsrivaliteten, och nu står de i frontlinjen för Europas mest förödande konflikt sedan 1990-talets Balkankrig.

När Nato och Kievregimen talar om att ”befria” Krim och Donbass menar de egentligen att de är fast beslutna att utplåna den etniska identiteten hos den lokala ryska befolkningen och att försvaga, om inte förstöra, Ryska federationen.

Rubicon korsas

Natos och Kievs tjänstemän är besatta av att ta full kontroll över dessa omtvistade regioner, och det finns ingen gräns för vad de är villiga att offra för att nå det målet. Men i deras planer saknas helt och hållet detaljer om vad som kommer att hända med den lokala ryska befolkningen om de vinner.

Attentatet i Odessa.

Mer än en miljon människor i Donbass ansökte om och fick ryskt medborgarskap mellan 2019 och det ögonblick då områdena blev en del av Ryssland 2022, eftersom det är ett land som dessa människor är bundna till genom blod, språk och kultur. Efter att regionerna (kollektivt kallade ”nya ryska territorier”) anslöt sig till Ryssland blev alla deras invånare ryska medborgare ur Moskvas synvinkel. De kan välja bort detta och är inte skyldiga att avsäga sig sitt ukrainska medborgarskap.

Enligt internationell rätt har Moskva rätt att skydda sina medborgare oavsett var de befinner sig. Enligt västerländska mediers berättelse började dock konflikten i Ukraina den 24 februari 2022 när Ryssland ”invaderade” Ukraina i ett försök att ”förstöra” landet och ”återuppbygga Sovjetimperiet”.

Verkligheten är en helt annan. Här är en kort översikt över hur konflikten verkligen började, för nästan nio år sedan.

Den 21 februari 2014 störtade ett våldsamt uppror i Kiev, med USA:s stöd, den demokratiskt valda presidenten Viktor Janukovitj, som kommer från Donbass. Det är inte förvånande att hans anhängare i hela östra och södra Ukraina gjorde motstånd mot den nya USA-stödda regimen i Kiev.

När Ukraina föll sönder i anarki våren 2014 höll Krim en folkomröstning och återintegrerades snabbt i Ryssland. De två Donbass-regionerna – Donetsk och Lugansk – förklarade snart sin självständighet från Kiev. Folkrepubliken Donetsk och Folkrepubliken Lugansk föddes, men anslöt sig då inte till Ryssland.

Kiev svarade med att bomba Donbass, arrestera ”separatister” och inleda en ”antiterroristoperation”. Den 2 maj 2014 brändes nästan 50 proryska demonstranter levande inne i fackföreningshuset i Odessa. Rubicon hade överskridits. Under 2014-15 flydde mer än en miljon ukrainare till Ryssland.

Särbehandling av etniska ryssar

Medan Nato och Kiev talar om ”demokrati” och ”frihet”, misslyckas de med att tillämpa dessa begrepp på de ryska medborgarna på Krim och i de nya territorierna, som blev en del av Ryssland i september efter att ha hållit folkomröstningar i frågan.

I dessa dagar insisterar Kiev och Nato på att de kämpar mot det ”totalitära Ryssland” för att skydda den ”regelbaserade ordningen”. Ändå vägrar Nato att erkänna dessa folkomröstningsresultat. Och västerländska journalister – som ofta rapporterar från Washington, London och Kiev – har kokat ihop en bisarr och falsk berättelse om att människorna i dessa regioner hålls fångna och lever under en ”brutal” rysk ockupation.

Rätten till självbestämmande är en grundläggande princip i folkrätten som är inskriven i FN-stadgan. Konceptet antogs av USA:s president Woodrow Wilson för att rättfärdiga inträdet i första världskriget. USA kämpade för att ”göra världen säker för demokrati” och för att befria europeiska nationer – polacker, tjecker och serber – från österrikiskt och tyskt styre.

Varför kan inte folket på Krim och i de nya ryska territorierna också åtnjuta sådana rättigheter? Trots den desinformation som sprids av västerländska medier är Natos ledare väl medvetna om sitt eget hyckleri. Så vad ska man göra när höga amerikanska principer krockar med Washingtons geopolitiska ambitioner? Man ändrar fakta så att de passar in i berättelsen!

Västvärlden har effektivt ”avskaffat” ryssarna från Krim och Donbass. Voila! Alla som bor i dessa regioner är automatiskt ”ukrainska” – man behöver inte fråga vad de tycker, vilket språk de talar eller hur de identifierar sig etniskt. I den västerländska rapporteringen glöms denna fråga bort, och inte för att det moderna Ukraina är välkomnande för dem med alla etniska eller språkliga bakgrunder. Det är tvärtom – Kievregimens mål är en renodlad ukrainsk stat där alla talar ukrainska och omfamnar den nationella identiteten. Det finns inget utrymme för andra etniciteter (eller åtminstone inget utrymme för en viss annan hatad etnicitet) i deras vision för Ukraina.

Etnisk rensning vid horisonten?

Detta för oss till huvuddilemmat – om Kiev och Nato vinner, vad händer då med de ryssar som bor i de regioner som de kommer att ha ”befriat”? Detta är den fråga jag ställde till både tidigare och nuvarande amerikanska regeringstjänstemän och experter. Men ingen ville svara. Så jag sökte på nätet. Inte heller här fanns det något. Ingen detaljerad information om Kievs plan för efterkrigstiden. Deras tystnad är olycksbådande.

Låt oss därför titta på vad som redan har hänt i de territorier som ”befriats” av Ukrainas väpnade styrkor (UAF) under de senaste nio månaderna. Hämndaktionerna mot proryska lokalbefolkningen i regionerna Kharkov och Kherson var snabba och ursinniga, med ”filtreringsåtgärder” som användes för att samla ihop och straffa ”kollaboratörer”, vilket påstås ha inneburit utomrättsliga avrättningar.

Vi kan också se hur UAF dagligen urskiljningslöst bombarderar och terroriserar civila centra i Donbass, vilket leder till fruktansvärt många civila offer.

Låt den tanken sjunka in – Kiev betraktar dessa människor som sina egna (eftersom man inte erkänner Donbassregionerna som ryska). Ändå bombar de dem hänsynslöst varje dag. Hur mycket större kommer slakten att bli om UAF ”befriar” Donbass och Krim från ”rysk ockupation”?

Att stänga av yttrandefriheten

Under de senaste 25 åren har världen sett många fall av separatism. De mest framträdande av dem är Kosovo och Sydsudan. Båda har haft västligt stöd och deras ambitioner har därför varit ganska framgångsrika.

Ändå ignoreras många andra grupper som längtar efter självständighet av västmakterna. Tydliga och obestridliga fakta om den proryska stämningen bland folket i Donbass och på Krim avfärdas av väst som ”rysk propaganda”. Den som vågar ifrågasätta och tvivlar på Natos berättelse smutskastas som en ”Putin-marionett”.

Målet är att stänga ner fri tankeverksamhet och debatt. Brott begås bäst i tystnad, långt från sanningens och öppenhetens ljus. Censur är en tillflykt för skurkar och de vars åsikter och idéer inte kan stå emot intellektuell granskning och undersökning.

Det är därför ingen i Nato och Kiev vill ha en ärlig diskussion om framtiden för Krim och de nya ryska territorierna, och för de människor som bor där.

Vi kan vara säkra på att en seger för Kiev innebär att otaliga människor i lokalbefolkningen kommer att tvingas fly från sina hem och att tusentals kommer att förklaras som ”kollaboratörer” och utsättas för alla typer av bestraffningar, förmodligen till och med avrättningar.

Ryssar och andra etniska minoriteter är inte välkomna i en radikal nationalistisk ukrainsk stat som vill rensas från ryskt inflytande.

Välkommen till Natos ”regelbaserade ordning”.

 

Föregående artikelLäs utmärkta ”Sverige i Afghanistan Vitbok om kriget 2002 – 2021”
Nästa artikelPutin: Ryssland stärker försvaret i ”det tragiska kriget i Ukraina” och pga. Sveriges och Finlands NATO-ansökningar
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

37 KOMMENTARER

 1. Om Ukraina lyckas överleva det ryska överfallet ska vi gratulera dem. Det är ett första villkor för att betrakta en regerings om demokratisk att den har civilbefolkningens stöd, och inte är en marionett tillsatt från Moskva. Anledningen till hela omvärldens omfattande stöd till det självständiga Ukraina är givetvis att det finns länder som står på tur om Putins angreppskrig lyckas.

  Balterna och polackerna är rädda, Polen har satt ner foten rejält och byter ut hela sin utrustning till förstklassig amerikansk. Det ryska imperiets inherent totalitära struktur har ingen fysisk uppbackning i form av en överlägsen produktionsapparat, men Putin försöker leka stormakt ändå. Han är ett klassiskt fall av diktator som ingen vågar säga emot i hans eget palats, och sen tror han att det gäller utomlands också.

  Det ryska imperiet är sjukt, mycket sjukt, och mycket farligt. Omvärlden är mycket starkare och friskare, och dessutom ganska enad. De demokratiska ländernas enade fasad beror förstås på överfallets karaktär och den arroganta hållningen i Moskva.

  • Ingvar Karlsson
   En regim som förbjuder all opposition är INTE demokratisk.

   Hela omvärlden stöder INTE Ukraina i den här konflikten. Majoriteten av världens folk bor i länder som antingen stöder Ryssland eller förhåller sig neutrala.

   Det finns INGET som tyder på att Ryssland hotar att invadera andra länder.

   Ryssland HAR uppenbarligen en överlägsen produktionsapparat i militärt avseende.

   Ryssland är INGET imperium. Det finns inget nation i världen som har krympt så som Ryssland har gjort dom senaste 30 åren.

   Omvärlden är definitivt INTE enad. Den delen som är enad mot Ryssland förefaller både svagare och sjukare och står nu inför en ekonomisk recession.

   Den arroganta hållningen hittar du i USA, som utan att bry sig om Ukrainas folk har genomfört en statskupp och förvandlat Ukraina till en militärbas att användas emot Ryssland.

   Hur du i samma inlägg lyckades få precis allt 100% fel är intressant i sig, men att släppa ifrån sig ett sådant alster tyder på antingen obefintlig verklighetsförankring eller medvetet ljugande.

  • @Ingvar Karlsson 21 december, 2022 At 09:26
   I alla fall på mig förefaller det inlägget vara skrivet av en medlem av USAs massiva armé av internet troll som allt mer dyker upp på diskussionstrådarna för att bruka dom för att driva USAs hybridkrigföring. Det hände inte tidigare men har intensifierats de senaste månaderna, men personen bakom signaturen ”Ingvar Karlsson” kanske skulle vilja visa att jag har fel. I stort sett samma USA propaganda dyker hela tiden upp i variationer under olika signaturer. Det är inget vi kan göra åt detta, men alla bör vara vaksamma på metoden och lära sig känna igen den. Detta är ett typexempel.

   Göm i sammanhanget inte att nazisterna hade civilbefolkningens stöd i Tyskland 1933, likasom i Österrike 1938. Låt inte lura er igen. Var vaksamma på USAs hybridkrigföring varhelst den visar sitt fula nylle.

  • Lögnimperiet är sjukt, mycket sjukt, och mycket farligt. Omvärlden är friskare och motståndet mot lögnimperiet växer strakt för varje dag som går. Världen är trött på lögnimperiets fasoner, hybris och dryghet. Världen säger ya, basta!

   Ukraina är skådeplatsen där lögnimperiets öde ska avgöras. Utgången är given. Ryssland och den multipolära världen kommer segrande ur. Gilla läget @Inge Kalle 🤗🤗🤗

 2. Folkmord det hade Ukraina hotat Donbass med i januari 2022, då de ställt upp 70000 trupper redo att gå in och attackera Donbass. De hade gett ett ultimatum: ni kan fly till Ryssland och lämna Ukraina om inte går vi in i Donbass och förgör allt.
  Donbass visste att ett massmord var förestående, så de bad Ryssland att erkänna dem. Skulle de bli erkända av Ryssland så skulle de också ha rätten att be om militär hjälp.

  Kevork Almassian skriver på sin twitter:
  att EU är redo att erkänna syriska oppositionen som den legitima representationen av syriska folket.

  https://twitter.com/KevorkAlmassian/status/1604525055987302407

  Man blir förstummad när man läser det.

  Nato och USA får absolut inte vinna då kommer de länder som nu försiktigt försöker frigöra sig från att lyda USA, gå tillbaka till fållan och göra vad USA kräver. Genom kriget som pågår i Ukraina har jag blivit mer medveten om vilket förtryck världens länder lever under genom USA:s ständiga hot om att man måste tillgodose USA:s vilja och följa deras politiska agenda annars drabbas man av svåra vedergällningar.

  Sydafrikas utrikesminister sa att EU:s politiker kommer till henne och säger att du skall göra så här, om du inte gör det så gör vi så här. Hon tycker det är väldigt och otrevligt och tycker inte att hon vill bli behandlad på detta sätt.
  Olika länder representanter har blivit mutade och hotade inför omröstningar i UN, så det blir knappas representativt vad de egentligen anser. Alla är rädda för USA.
  Det sa en person till mig, när jag frågade varför kurderna i Kurdistan allierar sig med en sådan ondskefull kraft som USA. Svaret blev: ”Vad skall de göra, alla lyder USA, även EU gör som EU säger, de har inget val.”

  Detta måste få ett stopp, men hur? De få regeringar som försöker vara självständiga, blir ju straffade om deras självständighet strider mot politiken som USA för i världen.
  Ryssland har ju sett faran med att allt handlas med dollarn. Dollarn ger USA makten över länder i världen. USA stjäl länders bankmedel, fryser bankkonton, utsätter viktiga personer för ekonomisk ruin om de inte är lydiga.

  Jag är så trött på USA diktator fasoner, lögner och propaganda, så jag önskar att detta måste få ett slut. MEN HUR???

  • Det var en artikel förra veckan som gick ungefär så här, omvandlat. Antag att den mångomtalade ”svenska blondinen” hade förtrollats av de franska modehusen. Varje vecka besökte hon deras butiker på den fina gatan i Paris och de lade ut röda mattan var gång hon kom. ”Underbart, där kommer hon igen, svenskan med det outtömliga kreditkortet”. Tills en vacker dag när de satte in kortet i läsaren en text poppade upp, ogiltigt. Och de glättiga minerna försvann som genom en knapptryckning.

   USA fortsätter att härja i kraft av sitt kreditkort som är dollarn som reservvaluta. Och när centralbankerna runtom i världen samlar på reserver och vill banta ner dem, vad gör de, de byter dem till amerikanska statspapper och stärker därmed mekanismen vars fångar de blivit. USA agerar som om denna mekanism var osårbar, vilket den även hittills sett ut att vara. Men bakom pengar döljer sig materiella realiteter, eller borde göra det, när dessa saknas kommer ett sammanbrott förr eller senare.

   Någon politisk tillnyktring i USA kommer inte att ske på andra grunder är jag rädd. Först när ekonomin börjar krackelera tvingas de att tänka om. Fram till dess gäller att de är planetens unipolära herrar. Men det finns ju redan ett antal rentav komiska symptom som tyder på desperation: De agerar alltmer som småtjuvar och roffar åt sig allting som hänger löst utan att tänka sig för hur omvärlden ser på saken.

 3. En tydlig objektiv skrämmande bra artikel,
  och ”vi” vet från den objektiva verkligheten vad Nazism/Fascism innebär även om västerländska makthavare förvränger den sanningen till egen politisk fördel, att betyda demokrati.
  Därför kan vi vara säkra på att en ”seger” för Kiev är en seger för USA, EU och NATO som innebär att otaliga ryssar och andra etniska minoriteter, också ryssvänliga i västvärlden inte är välkomna i den snabbt framväxande radikala nationalistiska värld vi lever i. Det handlar inte om ”Ukraina” , det handlar om västerländsk politik som vill rensas från ryskt (kinesiskt) inflytande.
  Tusentals kommer att förklaras som ”kollaboratörer”, det räcker med att säga Putin i en positiv ton och du är ”fast”, stämplad så att säga och kommer därför att utsättas för alla typer av bestraffningar, förmodligen till och med avrättningar, så som ryssar och etniska minoriteter säkerligen kommer att bli, men i större utsträckning än de så kallade kollaboratörerna.
  Det George Orwell sa ngn gång i början av 1940-talet, råder idag och har gjort i många, många år…
  ”Vid varje givet ögonblick finns det en ortodoxi, en samling idéer som det antas att alla rättänkande människor kommer att acceptera utan att ifrågasätta. Det är inte precis förbjudet att säga det ena eller det andra, men det är ”inte gjort” för att sägas.
  Den som utmanar den rådande ortodoxin finner sig själv tystad med överraskande effektivitet”

  • A renowned whistleblower exposes a US plan to kill 100 million of its European allies

   USA:s plan: Anfall Ryssland från Europa, vilket innebär att Ryssland skickar kärnvapen mot oss, vi blir utplånade vilket USA totalt struntar i

   https://www.ellsberg.net/doomsday/

   Pentagon har under väldigt många år, gjort olika planer för hur de skall kunna attackera Ryssland med minsta möjliga skada för USA.

   Aaron Mate skriver på sin twitter samtidigt som han lägger ut videon:
   jag önskar att det här klippet kunde spelas på loop tills det sjunker in i vad Schiff och hans media hejarklacksledare har hjälpt till. Detta sades under Trumps riksrätt när Schiffs strävan att säkerställa obehindrade amerikanska vapen för att ”bekämpa Ryssland” i Ukraina ansågs vara en ädel kamp för att rädda demokratin.

   Adam Schiff januari 2020 sa att USA använder bara Ukraina för att bekämpa Ryssland där borta/ eliten applåderar
   Två år senare när Ryssland slår tillbaka är samma krets upprörd-

   https://twitter.com/aaronjmate/status/1497593878295236609

   De tycker nog att de kommit på lösningen nu, att använda Ukraina för att kriga mot Ryssland.
   Skulle Putin varit lika generös mot USA och England som Jeltsin var, och låtit dem komma in och utnyttja och tjäna massor på att plundra Rysslands naturresurser, så skulle USA tycka att han var världens bästa kompis. Medan ryska folket fick svälta. Putin försöker balansera mellan de väldigt rika och de fattiga, vilket är otroligt svårt. Skulle de otäcka liberalerna i Ryssland som EU stöder få makten, skulle de fattiga dö i massor, det har det tillräckligt svårt redan, men liberal politik innebär döden för dem.

   Sedan nyliberal politik satte sina klor i England, har människor det väldigt svårt som redan låg vid fattigdomsgränsen. Barnadödligheten ökade i England dramatiskt, så trots att England var ett rikt land så kunde de fattiga inte ta hand om sin familj och barnadödligheten kom att bli lika hög som bland de fattigaste länderna i EU.
   //BBC pekar också på ett diagram över utvecklingen i livslängden i veckor.
   18-20 veckors nedgång i medellivslängden på sex år. Det är mycket och det finns något helt nytt i förhållande till den utveckling som har skett under hela efterkrigstiden.

   För Storbritannien måste man återvända till Andra världskriget för att se något liknande. Och dödligheten har klasskaraktär.
   De fattiga dör tio år tidigare än de rika, skriver The Independent. Oberoende //

   https://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/life-expectancy-poor-rich-poverty-death-health-lancet-imperial-college-london-a8646946.html

   Sedan skulle det var intressant att veta varför får ett engelskt bolag bryta gruvor i samiskt land i norra Sverige. Det var protester från samerna, vet inte hur det gick, men det stod att det var ett engelskt bolag som skulle bryta gruvor i samernas land.

   Att tänka på, Anders Romelsjö lade en gång ut ett brev skrivet av Gábor Tiroler
   MPH, folkhälsovetare, lärare i rehabilitering (pens.) Uppsala. Utdrag ur brevet nedan.
   //Jag kan intyga att Kuba har den bästa hälsovården i Latinamerika och att den är bättre än den i USA:s fattiga områden.
   Att det finns brister i Kubas hälsovård är direkt förorsakat av USA:s blockad som har krävt och kräver många oskyldiga kubaners liv. USA hindrar Kuba från att importera mediciner och respiratorer t.ex. och det är detta som Arena medverkar till.//

   För mig är sjukvård det som får mig att tycka att man har bra politiker, det är det viktigaste att satsa på, förutom basbehov som mat, vatten och tak över huvudet.

   Ser runt omkring mig att många människor i dagens Sverige får inte den vård som vi borde ha, med tanke på skatterna som vi betalar. Vi betalar mest skatter i hela norden, men har sämre sjukvård än Danmark och Norge. Vet inte hur det är i Finland. Våra skatter går väl till bomber i Ukraina, 300 miljoner skattekronor skall gå till Ukraina nästa år, och köerna blir längre till vården.

   Det här kriget handlar också om nyliberalism som EU vill regim ändra för att införa i Ryssland.
   Så det handlar om de fattiga i Ryssland skall de fortsätta att få leva eller kommer de dö av svält

   • Engelska texten nedan är till en video där Andrew Milburn talar med en intervjuare om vad han såg i Ukraina.
    Intervjuaren bjuder på sprit (tror jag), för Andrew talar hämningslöst som personer som är lite påverkade gör.
    När han får påfyllning frågar han vad de häller i hans glas, och får svar ”Buffalo ,,,,det sista hördes inte”, Verkar tycka att det är okej, dricker och fortsätter tala frispråkigt, kan lägga märke till att intervjuaren inte själv dricker.

    Intervjuaren säger att när liknande krigsbrott som ukrainarna gör, hände i latinamerika, så drog vi omedelbart bort våra trupper ifrån landet, men Ukraina fortsätter vi att stödja

    Milburn säger att ukrainarna kränker Haag konventionen hela tiden, med sina brott mot ryska krigsfångar.

    //Andrew Milburn leader of Mozart Group mercenary company just confirmed in an interview that Ukrainian army is killing and torturing Russian POWs.

    He also confirmed that Ukraine is a ”corrupt, fucked-up society” run by ”fucked-up people”.//

    Andrew probably wont be returning to Ukraine after this.

 4. Att få slut på kriget Ryssland för i Ukraina är mycket enkelt. Rysslands trupper behöver bara lämna Ukraina så upphör kriget automatiskt, Ukrainas armé kommer bara att följa efter fram till gränsen. Putin har säkerställt ett fientligt Ukraina inför framtiden, hans angrepp har gjort förhandlingar långt svårare att acceptera. Stora delar av Ukraina ligger i ruiner, som alla förstår är Ryssland inte kapabelt att laga vad det förstört, det ankommer på väst.

  Områden i Ukraina med rysk majoritet måste förstås ha lokala styrelser som röstats fram, men med de mängder blod Putin redan spillt kan man ana att det kommer efterräkningar, personliga vendettor kan inte uteslutas, det är ju den politik Ryssland fört som betyder något i sammanhanget. Ryssarna har redan mördat och torterat där de dragit fram, deras femtekolonn kan nog se fram mot avtackning. Många civila har redan flytt, ryssarna har tvångsevakuerat från områden de ockuperar, i det fria Ukraina har det skett stora folkomflyttningar undan ryssarnas angrepp.

  Grannar och vänner till Ukraina vill sannolikt se ukrainska eftergifter gentemot Putin, men Ukraina är stor och självständigt och kan inte tvingas. Putins galenskap är dyr, både för ryssar och ukrainare. Västeuropas frasradikala antikärnkraftspolitik med elbrist i spåren framstår som extra hjärndöd i ljuset av den ryske diktatorns världsbild, men det var ingen som riktigt räknade med den ryska imperialismen. Vi är så indoktrinerade i ”USA-imperialism” att vi inte känner igen riktig imperialism när den knackar på porten.

 5. Det är mycket enkelt att se vem som startat kriget genom att invadera sin granne. Allt ansvar för kriget hamnar på Putin, det är hans fel och ingen annans. De vänsterfascistiska krumbukterna som syftar till att göra andra ansvariga för att Putin anfallit, ödelagt, mördat och gjort alla Rysslands grannar rädda på det gamla vanliga sättet faller på hälleberget. Putin är en defacto diktator som suttit för länge vid makten och inte längre behöver fatta rationella beslut, han tror han kan göra vad han vill. Han kräver att andra lyder, som diktatorer gör, men utan framgång. Detta sinnesslöa krig är Putins eftermäle, såren i Ukraina kommer att finnas kvar i generationer.

  • Det är väl klart att Natos uppladdning vid Rysslands gränser trots upprepade löften med motsatt innehåll, Väststödd statskupp mot folkvald president i Kiev februari 2014, brott mot Minskavtalet, Kievs krig mot rysstalande invånare i landet, hotet om Nato-medlemskap har stor betydelse för beslut av demokratiskt valde Putin och dennes medarbetare. Samt USA:s och Nato:s uttalade strävan att motarbeta fredsförhandlingar och i stället sända väldiga mängder vapen för fortsatt krig har betydelse.

  • Lögnimperiets ramsor känns jo igen: ”diktator”, ”tyrann”, ”nye Hitler” och dylik blabla blabla som ”demokrati”, ”frihet” och liknande tomma ord. Världen har genomskådat lögnimperiets ”regime change” tillvägagångssätt. Världen hörsammar inte längre på all den bullshit som lögnimperiets medier häver ur sig om i det här fallet Ryssland.

   Och som sagd Operation Z fortskrider tills målen är uppnådda. När Ryssland är färdig kommer inte ukrozionazi enheten att finnas längre. Gilla läget, ryssofob.

   Senaset nytt från Ryssland: General Zircon är i tjänst!
   https://www.rt.com/russia/568671-putin-hypersonic-cruise-missiles/

 6. Ingvar Karlsson.
  Att få slut på kriget i Ukraina är sannolikt mycket svårt. USA som provocerade fram det vill uppenbarligen att det skall hålla på så länge som möjligt. Ryssland betraktar transformationen av Ukraina till en amerikansk militärbas som ett existentiellt hot och tänker knappast ge upp striden.

  ”Stora delar av Ukraina ligger i ruiner”. Nej knappast. Några städer i öst gör det och den ukrainska militären är minst lika ansvarig som den ryska för detta.
  Ukrainas militär siktar dessutom medvetet på civila områden, som t.ex. staden Donetsk. Det vi vet om ryssarna är att dom beskjuter bostadshus när dom har gjorts till fästningar av Ukraina, inte annars.

  ”Ryssarna har redan mördat och torterat där de dragit fram” Det finns inga bevis för detta, enbart påståenden från den Ukrainska propagandan. Det vi vet om denna propaganda är att den konsekvent serverar oss dom mest osannolika sagor man kan tänka sig. T.om. Zelensky ljuger ljuger som en borstbindare. Hans makabra lögn om missilerna i Polen, var ett medvetet försök att dra in NATO i det som hade blivit det tredje världskriget.
  Att utgår från att allt som skrivs om kriget i Ukraina i västmedia är lögn tills motsatsen har bevisats är nog det bästa sättet att komma nära sanningen.

  Den ryska imperialismen tror jag inte finns. Kriget i Ukraina är knappast imperialistiskt.
  Det är den amerikanska imperialismen som knackar på dörren, eller snarare som redan har brutit sig in. Den är lätt att känna igen och dom internettroll som försvarar den är också lätta att känna igen.

 7. Vanessa Beeley har lagt ut följande information från ”ukroleaks”

  //Yesterday, the ”official channel of Stepan Bandera” tweeted that the ”war”, it turns out, has been going on not for 300 days, but for 400 years.
  Who exactly and with whom he started fighting 400 years ago is a mystery. But if we are talking about Ukraine, then once again I remind those who did not study history well at school – the Ukrainian state was formed only in 1919, and in 1922 it became part of the USSR.//

  Så Bandera har sin egen Telegram Kanal, där de sprider vilken propaganda de vill.
  Bandera har verkligen blivit en stor del av Ukraina.
  De finns fortfarande många människor som tvingas leva med detta i Ukraina, som är helt emot Bandera och deras ideologi. De får leva i skräck, tysta för att inte bli torterade och dödade..
  När ryssarna lämnade Cherson, så hjälpte en man civila att bli evakuerade över floden i sin båt.
  Ryssarna lyckades evakuera ca 100000 person från Cherson när de lämnade.
  Ukrainarna fick tag i mannen med båten som hjälpte till att evakuera, han tillfångatogs och avrättades.

 8. Speciell till @Ingvar Karlsson lögner

  Zelensky erkände oavsiktligt att den stora majoriteten av mänskligheten inte stöder Ukraina
  Sammantaget, Zelenskys grundtal: avslöjade hans sidas supremacistiska åsikter gentemot den globala södern; förklarade i förtid en propagandaseger där det verkligen inte finns någon; erkände tyst deras misslyckande att manipulera den stora majoriteten av mänskligheten; innebar en fördubbling av lögner för att vända på det förutnämnda; och avslöjade den oprofessionella hans informationskrigföringskampanj.

  Zelenskys tal till kongressen såg den ukrainska ledaren oavsiktligt erkänna att majoriteten av mänskligheten inte stöder hans land i dess Nato-stödda proxykrig mot Ryssland. Med hans egna ord, ”Vi besegrade Ryssland i kampen om världens sinnen. Vi har ingen rädsla, och det borde ingen i världen ha det. Ukrainare vann denna seger, och det ger oss mod som inspirerar hela världen… Ändå måste vi göra allt som krävs för att säkerställa att länder i den globala södern också vinner en sådan seger.”

  Enkelt uttryckt förklarade han i förtid att hans sida ”besegrade Ryssland i kampen om världens sinnen”, varefter han snabbt rättade sig själv genom att klargöra att ”länderna i det globala södern” fortfarande är en slagfält i detta avseende, därav varför ”vi måste göra vad som krävs” för att ändra sig. Detta är ett fördömande erkännande eftersom det avslöjar fem ”politiskt inkorrekta” sanningar på en gång som hänsynslöst har förtryckts av den USA-ledda västvärldens gyllene miljard och uppfattningshanterarna.

  För det första anser Zelensky och hans gelikar inte att den globala södern är ”hela världen”, vilket i det bredare sammanhanget av hans kommentarer antyds endast vara hans lands västerländska överherrar. Denna insikt förstärker ytterligare iakttagelsen att allt som han och hans sida gör syftar till att vädja till det de facto nya kalla krigets block och inte det internationella samfundet som helhet. När allt kommer omkring är de fullt ansvariga för att beväpna och finansiera hans styrkor, så det är på ett sätt vettigt att han bara bryr sig om dem.

  För det andra introducerade han det analyserade utdraget som förment representerande ”vår första, första gemensamma seger”, vilket avslöjar tre sammanlänkade verkligheter: västerländska propagandister har förstärkt hans sidas budskap över hela världen; detta har bara lyckats manipulera några populära uppfattningar inom sitt eget block; och det har misslyckats i den stora majoriteten av mänskligheten. Eftersom det är fallet kan det mer exakt beskrivas som ”vår första gemensamma delseger”, och en som de kämpar för att behålla i alla fall.

  För det tredje talar Zelenskys tysta erkännande att han och hans överherrar har misslyckats med att manipulera sinnen över hela den globala södern om ineffektiviteten i deras gemensamma propagandakampanj. I samband med det är det nu känt för ett faktum att deras informationskrigföringsoperationer är helt baserade på lögner, särskilt om känsliga berättelser som de som är relaterade till matkrisen och spannmålsaffären. Detta bevisas av att Röda Korsets direktör för Afrika avslöjade västvärldens lögner bakom båda för bara några dagar sedan.

  För det fjärde antyder den ukrainske ledarens deklaration att ”vi måste göra vad som krävs” för att framgångsrikt manipulera majoriteten av mänskligheten som hittills har stått emot att bli hjärntvättad av den gyllene miljardens uppfattningshanteringsoperationer att västvärlden faktiskt kommer att fördubbla sina lögner. Det innebär i sin tur att den inte har lärt sig läxan bakom varför den misslyckades med att manipulera dessa sinnen i första hand, nämligen att deras ansträngningar helt och hållet är baserade på lätt misskrediterade lögner som förklarats.

  Och slutligen, den sista ”politiskt inkorrekta” sanningen som kan urskiljas från Zelenskys tal till kongressen är att hans talskrivare i förväg borde ha insett att det analyserade utdraget motsvarar ett fördömande erkännande som går emot allt som deras sida hittills har hävdat. Just det faktum att det fanns kvar i hans tal trots att det granskades av flera uppfattningshanterare, möjligen även amerikanska, vittnar om oprofessionelliteten i deras informationskrigföringskampanj.
  Sammantaget, Zelenskys grundtal: avslöjade hans sidas supremacistiska åsikter gentemot den globala södern; förklarade i förtid en propagandaseger där det verkligen inte finns någon; erkände tyst deras misslyckande att manipulera den stora majoriteten av mänskligheten; innebar en fördubbling av lögner för att vända på det förutnämnda; och avslöjade oprofessionellheten i hans informationskrigföringskampanj. I efterhand borde det undersökta utdraget ha rensats från hans tal eftersom det strider mot Kievs intressen.
  https://korybko.substack.com/p/zelensky-inadvertently-admitted-that

  • Ze🐽 framtid är förseglat.
   1. Antigen tillfångatas Ze🐽 och hängs upp-och-ner som Mussolini eller
   2. flyr han till hell aviv.

   I det senare fallet kan @Ingvar Karlsson avlägga ett besök hos sin hjälte

 9. Biden spillde bönorna om varför västvärlden aldrig helt kan tillfredsställa Zelenskys tiggeri

  Kiev kan inte förvänta sig att bli behandlad bättre än Nato-allierade eftersom det oåterkalleligt skulle bryta blockets förtroende för dess amerikanska ledare, och inte heller kan man förvänta sig att anti-ryska alliansens europeiska medlemmar ska köra igenom resten av sina redan tynande lager på bekostnad av deras minsta säkerhetsbehov. Biden hade förmodligen inte för avsikt att göra det, men han avslöjade oavsiktligt Zelensky som en vanföreställning tiggare som fortfarande inte erkänner de militärindustriella begränsningarna som finns i detta proxykrig som hans land utkämpar.

  Zelenskys omättliga aptit på västerländska vapen är ökända vid denna tidpunkt, med hans oändliga tiggeri som blir föremål för hån över hela sociala medier. Han är känd för att alltid begära mer trots att han redan har fått tiotals miljarder dollar i skattebetalarnas medel för att fortsätta sina Nato-beskyddares proxykrig mot Ryssland. Hur som helst, ingen mindre än Biden själv gav Zelensky en kall verklighetskoll efter att ha spridit bönor om varför västvärlden aldrig helt kan tillfredsställa hans tiggeri.

  Så här sa den amerikanske ledaren till sin ukrainska motsvarighet under deras gemensamma presskonferens:

  ”Nu säger du, ’Varför ger vi inte Ukraina allt som finns att ge?’ Tja, av två anledningar. För det första finns det en hel allians som är avgörande för att stanna i Ukraina. Och tanken att vi skulle ge Ukraina material som är fundamentalt annorlunda än det som redan finns där skulle ha utsikter att bryta upp Nato och bryta upp EU och resten av världen.

  Vi kommer att ge Ukraina vad det behöver för att kunna försvara sig, för att kunna lyckas och lyckas på slagfältet.

  Och den andra delen av detta är, kanske ni minns, en av anledningarna till att jag har spenderat — ja, jag ska inte berätta om beräkningen, men jag har tillbringat flera hundra timmar ansikte mot ansikte med våra europeiska allierade och dessa länders statschefer och argumenterar för varför det övervägande låg i deras intresse att de fortsätter att stödja Ukraina.

  De förstår det fullt ut, men de är inte ute efter att gå i krig med Ryssland. De letar inte efter ett tredje världskrig. Och jag tror att allt kan undvikas genom att se till att Ukraina kan lyckas på slagfältet.

  Så i alla fall, det finns mer att säga, men jag har förmodligen redan sagt för mycket. Tack.”

  I grund och botten avslöjade Biden att ge Ukraina vapen som USA inte ens kommer att ge sina ömsesidiga försvarsallierade i Nato skulle riskera att bryta upp det militära blocket och till och med EU. När det gäller det senare är de ovilliga att provocera Ryssland genom att bli mer direkt involverade i detta proxykrig via uppdragskrypning. Dessa två ”politiskt inkorrekta” sanningar var redan kända av objektiva observatörer, men det var fortfarande förvånande att Biden så uppenbart diskuterade dem med tanke på hur hårt västvärlden har försökt att förneka detta.

  Just det faktum att han berättade allt detta för Zelenskys ansikte ger trovärdighet till Washington Posts rapport från början av oktober som hävdar att Biden börjar tröttna på sin motparts otacksamma tiggeri. Den amerikanska ledaren kan också ha haft baktankar i att påstås göra sina frustrationer kända bakom kulisserna för att dämpa Zelenskys orealistiska förväntningar på att västvärldens militärindustriella komplex kan hålla uppe takten, omfattningen och omfattningen av dess väpnade hjälp till hans styrkor.

  Biden vågade inte röra vid den ”politiskt inkorrekta” sanningen eftersom det är den som den USA-ledda västvärldens gyllene miljard är mest desperat att fortsätta undertrycka eftersom den avslöjar de strukturella militära begränsningarna för hans de facto nya kalla krigets block. Verkligheten är att de redan har förbrukat en oväntad mängd av sina lager på att leverera Natos främsta anti-ryska proxy, men detta har fortfarande inte varit tillräckligt för att uppnå sina maximala mål i den ukrainska konflikten.

  Även om det är sant att Rysslands specialoperation på ett avgörande sätt har övergått från en offensiv kampanj till en defensiv när det gäller den militärstrategiska dynamiken på marken, är Moskvas styrkor fortfarande fast förankrade bakom den nuvarande kontrolllinjen (LOC) trots Natos aldrig tidigare skådade stöd för Kievs ansträngningar att rulla dem ännu längre tillbaka. Denna objektiva observation leder till det framväxande resultatet där ”Ryssland fortfarande kan vinna strategiskt även i scenariet av ett dödläge i Ukraina”.

  Det i sin tur ställer till ett dilemma för den gyllene miljarden eftersom det är slut med att stödja Kiev mot Moskva, men det räcker ändå inte för att framgångsrikt hävda sin fullmaktsmaning över hela Ukrainas gränser före 2014. Om de misslyckas med att uppnå sina maximala mål efter att deras uppfattningshanterare omformulerat denna rent geopolitiska konflikt som påstås vara en existentiell kamp mellan så kallade ”demokratier och diktaturer”, så kommer det inte att förnekas intrycket av att Ryssland slog västvärlden.

  De narrativa insatserna är därför högre än de någonsin har varit någon gång i senare minne, även om de aldrig ens borde ha kommit till den punkten i första hand, men det faktum att de gjorde det talar för västvärldens missräkning när de antar att dess proxy stöd till Kiev skulle snabbt lamslå Ryssland. Detta de facto nya kalla krigets block var uppenbarligen inte förberett för ett utdraget proxykrig, annars skulle de inte ha befunnit sig i detta dilemma där hela deras rykte åker på en allt mer omöjlig seger.

  New York Times ökade tidigare medvetenheten om västvärldens militärindustriella begränsningar i slutet av november, som redan var uppenbara under våren, men Biden vägrar fortfarande att offentligt erkänna dem och det är därför han inte tog upp ”elefanten i rummet” när berätta för Zelenskij i ansiktet varför det är omöjligt att helt tillfredsställa hans tiggeri. Ändå är de andra två förklaringarna som han lade fram fortfarande fördömliga i och för sig.

  Kiev kan inte förvänta sig att bli behandlad bättre än Nato-allierade eftersom det oåterkalleligt skulle bryta blockets förtroende för dess amerikanska ledare, och inte heller kan man förvänta sig att anti-ryska alliansens europeiska medlemmar ska köra igenom resten av sina redan tynande lager på bekostnad av deras minsta säkerhetsbehov. Biden hade förmodligen inte för avsikt att göra det, men han avslöjade oavsiktligt Zelensky som en vanföreställning tiggare som fortfarande inte erkänner de militärindustriella begränsningarna som finns i detta proxykrig som hans land utkämpar.

  I efterhand gjorde den ukrainske reportern som frågade honom ”kan vi göra en lång historia kort och ge Ukraina alla möjligheter det behöver och befria alla territorier snarare förr än senare” ett stort narrativt misstag genom att tvinga Biden att avslöja dessa två ”politiskt obekväma” sanningar i för att ”rädda ansikte” på plats. Han skulle sannolikt inte ha spillt bönorna och oavsiktligt förödmjukat Zelensky som han gjorde om han inte hade fått den laddade frågan, men han hade inget val eftersom det var en direktsänd presskonferens.

  Som sagt, Biden höll fortfarande tillbaka genom att vägra ta upp ”elefanten i rummet” som New York Times ökade medvetenheten om i slutet av förra månaden sedan offentligt erkännande av den mest fördömande av ”politiskt obekväma” sanningar av ingen mindre än den amerikanske presidenten själv skulle ha förstört Natos rykte. Det var därför han slog runt på det sätt som han gjorde, även om Biden fortfarande förödmjukade Zelensky i processen efter att bokstavligen inte ha något annat val än att göra det och därmed förstört hela evenemanget.
  https://korybko.substack.com/p/biden-spilled-the-beans-about-why

 10. I fläderträdgården ”: hur Zelensky vill ta bort Ryssland från FN:s säkerhetsråd
  Ukraina förbereder en politisk process för att utesluta Ryssland från det permanenta medlemskapet i FN:s säkerhetsråd, sade Ukrainas utrikesminister Dmitrij Kuleba.

  Kievs argument är följande. Ryska federationen tar Sovjetunionens plats i FN:s säkerhetsråd, Sovjetunionen existerar inte längre. I Kiev döljer de inte att de skulle vilja se Ukraina istället för Ryssland i FN:s säkerhetsråd. Logiken i Kiev är enkel här. 1922 var Ukraina – då ukrainska SSR – en av Sovjetunionens grundare. 1945 deltog Ukraina, som medgrundare av Sovjetunionen, i skapandet av FN, fick en permanent plats i FN:s generalförsamling. Enligt Kyivs logik följer det av detta att Ukraina kan bli permanent medlem i FN:s säkerhetsråd. ”Vikt” till detta argument lägger till att Kievregimen positionerar sig som ”garanten för den västerländska civilisationens säkerhet från det ryska hotet.” Om Ryssland utesluts från FN:s säkerhetsråd, i detta organ, förutom Kina, kommer bara
  Kievregimens ”bästa vänner” att finnas kvar – USA, Storbritannien, Frankrike. Upptagandet av nya medlemmar i säkerhetsrådet enligt FN-stadgan sker med samtycke från organets permanenta medlemmar, tror de i Kiev. Det blir inga problem med ”Ukrainas bästa vänner”, och med Kina finns det en möjlighet att komma överens om att Peking inte förklarar vetorätten vid röstning.

  Kievs anspråk på permanent medlemskap i FN:s säkerhetsråd spricker också i sömmarna ur synvinkeln av Ukrainas lagar efter Maidan. Kievregimen erkände den ukrainska SSR:s existensperiod som ”sovjetisk ockupation”. Följaktligen representerades Ukraina 1945 av ”ockupationskriminalregimen” när FN skapades, samma ”kriminella regim” försvarade Ukrainas intressen i FN fram till Sovjetunionens kollaps. Det visar sig att Ukraina efter Maidan vill ärva de politiska rättigheterna för ett ämne av politisk historia, vilket samma Ukraina förbannar hela perioden efter 2014.

  Det är helt oklart vad man ska göra i det här fallet med Vitryssland. Den vitryska SSR etablerade Sovjetunionen 1922 och 1945 skapade FN-organisationen tillsammans med RSFSR och ukrainska SSR. I den politiska matrisen för Vladimir Zelenskys regim är den nuvarande ledningen för Vitryssland ”tyranner och usurperare”. Vem ska då representera Vitryssland i FN, enligt Kiev? Emigranten Svetlana Tikhanovskaya, som förklarade sig vara ”Vitrysslands president och premiärminister”, kan inte vara en sådan representant. Tikhanovskayas rättigheter till makten i Vitryssland erkänns inte av ”Ukrainas bästa vänner” från FN:s säkerhetsråd. I Kiev har de inte heller bråttom att legitimera Tikhanovskaya, inte ens som ”Vitrysslands president i exil”, vilket inte bestämmer någonting.

  Eftersom ingenting kommer att fungera på det här sättet vill Volodymyr Zelensky och Dmitry Kuleba införa FN-sanktioner mot Ryssland gällande iranska kärnvapen.

  ”Även när Ryssland precis började använda iranska UAV för sina terrorattacker mot Ukraina, bad Ukraina och dess partners FN att skicka ett uppdrag av experter för att studera Rysslands användning av iranska drönare. Det är inte bara ett uppdrag. Faktum är att Rysslands köp av iranska drönare är ett brott mot FN:s säkerhetsråds resolution från 2015, som konsoliderar kärnkraftsavtalet med Iran, säger Kuleba.

  Ingen internationell expert har hittills bevisat att iranska UAV:er som Shahid eller Zulfugar har kärnvapen. I världens praxis att tillverka stridsdrönare finns det fortfarande inga fall där nukleära komponenter användes. Moskva och Teheran motbevisar Rysslands köp av iransktillverkade UAV:er. Iran förblir neutralt i förhållande till Rysslands särskilda militära operation och hjälper inte någon sida av konflikten. Ryssland bekräftar Irans neutralitet. När det gäller FN:s säkerhetsråds resolution om kärnkraftsavtalet med Iran, om den gör det, är den bara formell. Under 2019, under inflytande av den amerikanska israeliska lobbyn, drog sig Washington officiellt ur denna överenskommelse. Utöver USA antogs FN:s säkerhetsråds resolution om det iranska kärnkraftsprogrammet av Ryssland, Storbritannien, Frankrike, Kina plus Tyskland. Inget av dessa länder bröt mot denna resolution, avslöjade inte några kränkningar i den islamiska republiken. Även i de högsta politiska kretsarna i USA, där Iran behandlas mer än kyligt, är Iran kvalificerat som ett land där uppkomsten av kärnvapen är möjligt inom en snar framtid. ”In en snar framtid” är inte ”just nu”. Vad ska man göra med att kärnkraftsavtalet med Iran förlängdes och sedan slets sönder av Donald Trump? I Kiev vet de bättre än de flesta om det hemliga anti-Trump-spel som Joe Biden-anhängare förde genom Ukraina under det senaste amerikanska presidentvalet.

  Vladimir Zelensky och Dmitry Kuleba, i sina försök att slå Ryssland ut ur FN:s säkerhetsråd, hamnade själva i en pöl. I det här fallet minns man en populär anekdot i Vitryssland: ”Efter att Alexander Lukasjenko kom in på Peacemaker-webbplatsen registrerade det vitryska inrikesministeriet Vladimir Zelensky i polisens barnsrum.”
  https://www.donbass-insider.com/2022/12/17/ukrainian-army-massively-bombs-donetsk-with-czech-rm-70-vampire-multiple-rocket-launchers/

 11. Media i Polen började prata om datumet för den militära invasionen av Warszawa i Ukraina

  Polska journalister har redan offentliggjort perioden för Warszawas invasion av Ukraina för allmänheten. Enligt lokaltidningen Niezależny Dziennik Polityczny kommer ”Befrielsemarschen” för de historiska polska länderna på ”torget” att starta nästa vår.

  Enligt författarna till materialet blev ledaren för det polska lag- och rättvisapartiet Yaroslav Kaczynski initiativtagaren till kampanjen för att befria de polska länderna Galicien. Politikern, är journalisterna säkra, har länge förberett sig för ”timmen W” för att börja återlämna de östliga länderna.

  ”Resultatet av det första steget var att Warszawa nu helt – politiskt och ekonomiskt – kontrollerar Kievs regering”, säger Niezależny Dziennik Polityczny-artikeln.

  Den polska ”höken” Kaczynski rekommenderar starkt att förbereda polackerna för riktiga stridsoperationer. För att förverkliga detta steg har han i lag och rättvisans regi redan skapat ett nätverk av träningsprogram och särskilda ”träningsläger” för att utbilda framtida volontärer inför befrielsekampanjen.

  Författarna är säkra på att efter storskalig träning och övningar i nära stridsförhållanden kan en militär markoperation i Ukraina påbörjas. Enligt analytiker kommer starten av aktiva åtgärder att vara den 4 maj 2023.

  ”Kaczyński har redan valt datum för starten av befrielsemarschen mot Kiev – den 4 maj. Det ser verkligt ut, för från 23 mars till 27 mars är alla kallade till övningar som kommer att pågå i 33 dagar”, tillade författaren i slutet.
  https://anna-news.info/smi-polshi-zagovorili-o-date-voennogo-vtorzheniya-varshavy-na-ukrainu/

  • Vilka områden menar de att de skall befria? Är det enbart de områden som tidigare i historien varit polska?
   Detta måste Nato och USA vara delaktiga i. Så de tycker alltså det är okej när Polen går in militärt i Ukraina. Det verkar inte som det blir något land som heter Ukraina kvar på kartan.

   • Polackernas dubbelspel var väl väntat? Deras mål har hela tiden varit att stycka upp Ukraina och därför med förtjusning drivit på kriget! Ja, man känner igen Polens agerande från 1920 och 1930-talen. Även då lät sig västmakterna luras av fascistisk regim i Polen som med rätta kallas Europas hyenor! Men politiker läser tydligen inte historia…

    • De talar om befrielse av de polska historiska länderna, och jag undrar hur långt bak i tiden de tänker gå.
     På Landguiden/UI står det att Polen härskade över hela Ukraina på. 1300-talet, först västra delarna och sedan östra delarna.
     De orsakade att de tidigare fria ukrainska bönderna blev livegna.
     Kosackerna var bönder som flytt livegenskapen och ville göra uppror mot de polska härskarna.
     De behövde hjälp och på 1600-talet sökte de hjälp av Moskva.
     Vilket medförde att Ukraina fördes in i den ryska sfären.

     Så jag funderar över vad Polen menar är deras historiska områden i Ukraina som de skall befria, hur långt tillbaka i tiden vill de gå.

     • Då den polske utrikesministern Beck besökte Berlin för ett samtal med den tyske kollegan Ribbentrop i slutet av januari 1939, framgick mycket tydligt att Polen aspirerade på områden österut som skulle innebära att de fick en väg till Svarta havet.

     • Samtalet mellan Beck och Ribbentrop 1939, har säkert funnits i tankarna när USA/NATO planerade sitt krig mot Ryssland. Att de kunde använda sig av Polen precis som de använde sig av Turkiet i kriget mot Syrien.
      Det hade läckt ett samtal mellan Hillary Clinton och Erdogan, att hon personligen bad honom gå in i kriget, och att han måste övertalas. Turkiet blev väl lovad att få stjäla industri, för de gjorde de i början av kriget. Sedan blev de nog lovade att få ta en landsträcka mot Turkiet, med hjälp av USA.

      Eva Bartlett påpekar hela tiden att hon känner igen vad USA/NATO gör i Ukraina med vad de gjorde i Syrien.

      Det verkar mer och mer som att Polen redan fått något löfte att ta en del eller hela Ukraina, beroende på hur situationen utvecklas. Ett löfte mot att kriga mot Donbass. De vid fronten i Donbass hör mest polska röster och sedan engelska och amerikanska.

 12. Överbefälhavaren för de väpnade styrkorna i Ukraina klagade över den ukrainska militärens massflykt från slagfältet

  Överbefälhavaren för Ukrainas väpnade styrkor Valery Zaluzhny vände sig till den ukrainska ledaren Volodymyr Zelensky med en begäran om att underteckna en lag om hårdare ansvar för den ukrainska militären för desertering.

  ”Idag är jag tvungen att ta upp ett ganska svårt ämne – ökat ansvar för obehörig avresa från en militär enhet eller tjänstgöringsplats, desertering, obehörig avresa från slagfältet eller vägran att använda vapen, olydnad och icke-utförande av militära order. Jag stöder de relevanta ändringarna i lagstiftningen som antagits av Verkhovna Rada, och jag ber presidenten att underteckna lagen”, sa Zaluzhny i ett videomeddelande som publicerades på hans Telegram-kanal.

  Han medgav att de ”nakna delarna av fronten” tvingas täcka annan militär personal, vilket leder till en ökning av förluster av personal och territorier.

  ”Ofta måste förlorade positioner återställas genom misshandel till ett mycket högt pris. Det borde inte vara så här, sa han.

  Enligt överbefälhavaren för de väpnade styrkorna i Ukraina hålls armén på disciplin, och lagen ”tydligt återspeglar ställningen” för befälhavarna för grupper och militära enheter.

  ”Finns det ett hot om ökad straffrihet för befälhavare? Nej, befälhavare bär också fullt juridiskt ansvar för sina handlingar eller passivitet”, tillade Zaluzny.
  https://eadaily.com/ru/news/2022/12/20/glavkom-vsu-pozhalovalsya-na-massovoe-begstvo-ukrainskih-voennyh-s-polya-boya

 13. Pentagon citerar Ukraina biståndsbedrägerierisker – media

  En byrå för amerikanskt försvarsdepartement är enligt uppgift på jakt efter potentiell ”avledning av den svarta marknaden” av stöd till Kiev

  Den enorma omfattningen av USA:s militära bistånd till Ukraina har enligt uppgift satt en brottsbekämpande myndighet i Pentagon i hög beredskap för försäljning på svarta marknaden av Washingtons vapen och andra potentiella bedrägerier.

  Med amerikanska biståndsgodkännanden för Kiev på väg att nå 100 miljarder dollar i år, håller Pentagon’s Defense Criminal Investigative Service (DCIS) utkik efter tecken på oredlighet i det sätt som vapen anskaffas och används, rapporterade Defense News på onsdagen. Bedrägeriproblem härrör delvis från Pentagons behov av att underteckna kontrakt på snabbspårsbasis.

  ”Risken är mycket reell på grund av det faktum att vi har att göra med en sådan otrolig volym av föremål, många som har stridsförmåga, och vi gör det väldigt snabbt,” sa DCIS biträdande direktör James Ives till media. ”Varje gång du ser snabbare ansträngningar av den här typen, finns det potential för alla typer av aktiviteter som borde vara oroande.”

  Medan mycket av det militära biståndet som skickas till Ukraina har hämtats från USA:s lager, har Pentagon tecknat kontrakt på 2,7 miljarder dollar för nybyggda vapen. Ytterligare 6,6 miljarder dollar i nya inköp har godkänts av kongressen. Pentagon har också öronmärkt 6,7 miljarder dollar för att ersätta förnödenheter som skickats till Ukraina, varav hälften redan har använts.

  Ett DCIS-team av utredare reste till Polen i september, där de såg ett nyckelnav för överföring av militärt bistånd till Ukraina, sade Defense News. Besöket var utformat för att uppmuntra personer som är involverade i vapenöverföringarna att rapportera eventuella fall av bedrägeri eller avledningar.

  ”En stor del av våra ansträngningar just nu är att se till att vi är ute och går och låter folk veta att när dessa fakta kommer till regeringens kännedom måste utredande organ engagera sig”, sa Ives. ”Det är ett försök att påminna folk om att även om vi förstår att det finns ett behov av att engagera sig i den här påskyndade upphandlingen som pågår, så finns det ett behov av att skapa övervakning av processen.”

  Medan vissa amerikanska lagstiftare har tryckt på för starkare tillsyn, avvisades ett förslag om granskning av Washingtons militära och ekonomiska stöd till Ukraina tidigare denna månad i kongressen. CBS News rapporterade i augusti att endast cirka 30 % av de västerländska vapnen som skickades till Kiev faktiskt nådde frontlinjerna för att hjälpa till att bekämpa ryska styrkor. Att få vapen till Ukrainas trupper innebär att navigera i ett komplext nätverk av ”maktherrar, oligarker [och] politiska aktörer”, heter det i rapporten.
  https://swentr.site/news/568703-pentagon-tries-to-police-ukraine-aid/

 14. OT
  Brott mot mänskligheten”: Nederländerna erkände sig skyldiga till kolonialism
  Nederländernas premiärminister Mark Rutte bad å den holländska statens vägnar den 19 december i Haag om ursäkt för hans lands roll i slaveriet och dess konsekvenser för slavarnas ättlingar. Han höll ett 20 minuter långt tal på nationalarkivet i Haag, där han kallade slaveriet för ett ”brott mot mänskligheten” och betonade att det holländska samhället måste forma sin förståelse av landets historia i detta ljus

  Rutte uppgav att han tidigare hade trott att ”det inte finns något legitimt sätt för regeringen att ta ansvar för något som hänt för länge sedan”, men tillade att ”han har sedan dess intagit en annan syn”. Historien kan inte bara raderas, eftersom ”arvet efter slaveriet återspeglas i nuet, i rasism och diskriminering.”

  ”För att avsluta detta måste vi möta det förflutna öppet och ärligt”, sa han.

  Rutte tillade att människor som lever idag inte kan klandras för ett slavförflutet, men att den holländska staten är ansvarig för det lidande det orsakat.

  Medan flera holländska städer de senaste åren har tagit på sig ansvaret för tidigare slaveri och slavhandel, var Rutte förra året av åsikten att det skulle öka splittringen av det holländska samhället om han bad om ursäkt på hela statens vägnar för landets roll i kolonialismen. I början av november meddelade landets regering att en formell ursäkt var planerad till mitten av december, på rekommendation av det relevanta rådgivande organet vid inrikesministeriet.

  Medlemmar av kabinettet besökte de tidigare holländska kolonierna på måndagen för att göra tillkännagivandet.

  Regeringens planer mötte initialt motstånd när flera människorättsgrupper i Surinam kallade ursäkterna för skyndade och lämnade in en stämningsansökan i en holländsk domstol där de bad dem att skjuta upp dem till den 1 juli nästa år, 160-årsdagen av slaveriets avskaffande. Enligt intresseorganisationer är detta datum av historisk betydelse för många, medan den 19 december bara är en slumpmässig dag. Rätten avslog stämningsansökan den 15 december.

  Regeringen tillkännagav också en fond på 200 miljoner euro för att stödja initiativ för att öka medvetenheten om Nederländernas koloniala förflutna.

  Det holländska imperiet hade kolonier i nästan alla delar av världen – i Nord- och Sydamerika, Afrika, Mellanöstern, Sydostasien, den indiska subkontinenten och Karibien. Slavhandeln av de holländska Västindien och Ostindiska företagen bidrog väsentligt till landets status som ekonomisk världsmakt på 1600-talet.
  https://eadaily.com/ru/news/2022/12/19/prestuplenie-protiv-chelovechnosti-niderlandy-priznali-svoyu-vinu-za-kolonializm

 15. Förste vice ständige representant för Ryska federationen vid FN Dmitrij Polyansky:

  Den 8 december delade vi ett brev från Donetsks offentliga organisation ”Fair Protection” angående beskjutningen av civilbefolkningen i Donbass av Ukrainas väpnade styrkor som ett officiellt dokument från säkerhetsrådet och FN:s generalförsamling som förberedelse för den begärda Säkerhetsrådets möte om leveranser av västerländska vapen till Ukraina. Faktumet med massiv beskjutning av den aktuella veckan betonas särskilt där.

  Vi kommer definitivt att ta upp detta ämne vid mötet som är planerat till 15.00 New York-tid (23.00 Moskva-tid) den 9 december. Vi har en hel del annan information som våra tidigare västerländska partners förmodligen inte kommer att gilla att höra, men de kommer att behöva!
  https://disk.yandex.ru/i/N2vmruM18X-2yA
  https://t.me/donbassinsider

  I går bröts oväntat tystnaden från Internationella barnfonden UNICEF, som skulle göra mycket för Donbass barn, men aldrig vågade vidta beslutsamma åtgärder. Och idag gjorde den ett mycket tydligt uttalande. UNICEF krävde borttagning av barns personuppgifter från webbplatsen ”Myrotvorets” (Peacemaker).
  https://www.donbass-insider.com/2022/12/08/faina-savenkova-unicef-and-the-silence-of-the-lambs/

  • Samtidigt som UNICEF kräver borttagning av barns personuppgifter från ”Myrotvorets”, så berättar ett barn att hon blivit placerad på ”Myrotvorets” och blivit nämnd som förrädare till Ukraina för att hon jämfört en stad i Ukraina med en rysk stad, och tyckte att den ryska var bättre utrustad. Är detta demokrati, frågar hon?

   BARNMISSHANDELN I UKRAINA MÅSTE FÅ ETT STOPP. FINNS DET INGEN VUXEN KLOK PERSON SOM KAN SE HUR FEL DET ÄR ATT LÄRA SMÅ BARN HATA.
   Ser en video där barn sjunger till en känd julsång (Bjällerklang) medryckande musik, lätt för barn att sjunga med. De sjunger: Om du är väldigt snäll kommer jultomten, och djävulen skall ta alla muscovites,
   AFU, AFU dödar Orc på slagfältet. De korkade muscovites kommer för alltid att försvinna från vår jord.

   Små barn står i matkö för att ta för sig, på lappar står att det är blod av ryska babies i skålen som de kan dricka. med flera, med flera liknande lappar så sjukt.

   Ett litet barn ca 4 år, storgrät då hon fick en kola, som hon trodde var rysk och kastade bort den. Den stolta mamman förklarade att kolan var tillverkad i Ukraina och inte var en rysk kola. Då tog flickan till slut kolan.

   Medan barn i Donbass, som utsatts för ständig bombning under 8 år av ukrainsk militär, omges av normala vuxna människor, som försöker hålla barnen borta från de vuxnas oro och hat, och de får leka normala jullekar och sjunga normala julsånger utan hat i. De lär inte barnen att hata ukrainare trots beskjutning dagligen och döda nästan dagligen på gator och i parker.

   Vi hade barn som låg i sjukhussängar i Sverige, och inte åt mat och inte talade, alla samma etniska grupp och alla utan uppehållstillstånd i Sverige.
   Samma grupp i Norge, men inga barn på sjukhus, och barnen var bättre fungerande. En norsk barnpsykolog förklarade att hen trodde att det berodde på att man separerade barnen från familjen på dagtid och de fick vara i en barngrupp med mycket stimulans hela dagarna, sedan tillbaka på kvällen till föräldrar som man också hade koll på i ett särskilt boende med stöd.

   Barnen i Donbass får gå till barngrupper på dagtid och lära sig att få vara barn och leka barns lekar, så de kan växa upp till bra människor.

   Det som händer i Ukraina, det som man gör mot barnen är ren barnmisshandel.

 16. Men Ingvar var har du varit senaste 8åren? Den korrupta regimen i Ukraina har slaktat egna befolkningen i Donbass regionen under 8år i tusentals. Detta under ÅREN det fanns Minsk avtalet som man vägrade implenteras då man bara ljög och förde alla bakom ljuset,där man hade västliga propagandan och lögnerna med sej också ständigt dagligen. Denna slakt av Donbass har ALDRIG upphört. Regimen i Ukraina hatar dessa och ALDRIG avslutat kriget och det vidriga eviga terrorn mot dess egna befolkningen även nu. Detta är pågående utan att gå in på ALLT annat vidriga som man gjort med Usa och dess vasaller till hjälp. Vad hade Ukraina att sätta emot MINSTA lilla när man vägrade låta Minsk avtalet implenteras alla dessa ÅREN om dom övriga pajaserna satte lite press?Säg någonting.Fanns NOLL för fattiga korrupta regimen i Ukraina att komma med om dom två stora i EU Frankrike och Tyskland vore MINSTA lilla seriösa. Nu idag vet vi svaret varför. Det var bästa avtalet för Ukraina själva. Jag undrade genom åren jämt varför OCH hur kunde regimen i Ukraina bete sej så vidrigt kriminellt mot egna befolkningen i hela Donbass regionen.Med EU som tittade på och visste hela sanningen hela tiden.Nu när man under krisen utan att gå in på alla olika krigsbrott och övriga vidriga handlingar ihop med alla lögner man ständigt kör med.För listan är för lång.Man portat HELA oppositionen med 11olika partier och fängslat massor med oskyldiga. Man gett sej även på kyrkorna och fängslat många oskyldiga präster. För att inte göra insändaren för långt här,Den korrupta regimen i Ukraina borde och skulle sluta det eviga mördandet och terrorn mot Donbass, SAMTIDIGT borde man HELT klart låtit Minsk avtalet implenteras. Donbass hade fått ökad självbestämmande men HELT hållet inom Ukrainas gränser. Varför körde inte det korrupta ledarskapet i Ukraina det bästa för landet?Det var 8år med fullständigt haveri katastrof och korrupta lögner som vi vet idag

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here