Fortsatt svenskt stöd till olaglig intervention i Syrien

2
1373
USA trupper i Syrien

Utgivarna på Alliansfriheten.se har publicerat Fortsatt svenskt stöd till olaglig intervention i Syrien.

Sveriges utrikesminister Ann Linde gav fortsatt stöd till koalitionen Operation Inherent Resolve (OIR), vid ett möte den 13 november i Washington DC med utrikesministrarna för utvalda länder som deltar i koalitionen. Under mötet försäkrade USA att man kommer att fortsätta vara en del av militärkoalitionen. USA:s utrikesminister Mike Pompeo menade att tillbakadragandet i nordöstra Syrien främst handlar om omgrupperingar.

Beskedet togs emot positivt av Ann Linde, som för SVT förklarade att ”det viktiga med det här mötet var att USA sa att de kommer att fortsätta vara aktiva i koalitionen mot Isil, eller Daesh. Kampen är inte över”. Det svenska ställningstagandet betyder fortsatt stöd till en olaglig militär intervention i Syrien.

Läs hela atikeln!

Och påstå inte att Sveriges utrikespolitik är demokratisk, eller visar respekt för FN-stadgan! Vari ligger det ”feministiska”?

Föregående artikelBör Hultqvist avgå/avskedas? Den svenska regeringens farliga utrikes- och säkerhetspolitik
Nästa artikelDN håller stilen. ”Fake news” också om Bolivia.
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

2 KOMMENTARER

  1. Helt obegripligt att Sverige som en gång kämpade mot internationella orättvisor,helt plötsligt stöder US-Israels agenda att stycka upp Syrien tvärs emot internationella avtal.Indirekt stöder vi också främmande makters stöld av folkets naturtillgångar, alltså är det fritt fram att sno olja,jordartsmetaller och gärna en ordentlig bit land.Kom hit hela världen och plundra syriens folk,välkommen och raska på innan allt är borta.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here