Framgångsrik USA-kapitalist: Kriget i Ukraina bygger på lögner…

7
1075
Zelenzky och Biden i Vita huset

ETT KRIG AV LÖGNER

Kriget i Ukraina bygger på lögner – lögner om hur det började, hur det går och hur det kommer att sluta.

Vi får höra att Ukraina vinner när landet i själva verket förlorar.

Vi får höra att kriget gör Nato starkare när det i själva verket utarmar det.

Vi får höra att Ukrainas största problem är bristen på medel från den amerikanska kongressen när väst i själva verket inte kan producera tillräckligt med ammunition – ett problem som det kommer att ta åratal att lösa.

Vi får höra att Ryssland lider större förluster när Ukraina i själva verket håller på att få slut på soldater – ännu ett problem som pengar inte kan lösa.

Vi får höra att världen är med oss när den globala majoriteten i själva verket anser att Förenta staternas politik är höjden av dårskap.

Vi får höra att det inte finns någon möjlighet att sluta fred, när vi i själva verket har avvisat flera möjligheter till en förhandlingslösning.

Vi får höra att om Ukraina fortsätter att slåss kommer landet att förbättra sin förhandlingsposition, när villkoren i själva verket bara kommer att bli mycket värre än vad som redan fanns tillgängligt och förkastades.

Trots detta kommer lögnerna att lyckas med att dra ut på kriget. Kongressen kommer att anslå mer medel. Ryssland kommer att ta mer territorium.

Ukraina kommer att mobilisera fler unga män och kvinnor för att matas in i köttkvarnen. Missnöjet kommer att öka.

Till slut kommer det att bli en kris i Kiev och Zelenskijregeringen kommer att störtas.

Och sedan, när kriget slutligen är förlorat, när hela landet ligger i rykande ruiner på ett likbål som de själva har skapat, kommer lögnhalsarna att säga ”vi försökte”.

Efter att ha förhindrat alla alternativ, efter att ha smutskastat alla som sa sanningen som marionetter för fienden, kommer lögnhalsarna att säga ”Vi gjorde vårt bästa. Vi stod upp mot Putin.”

I själva verket, kommer de att hävda, så skulle vi ha lyckats om det inte vore för femtekolonnarna av Putin-apologeter som högg ukrainarna i ryggen.

När de sedan har skyllt ifrån sig och klappat sig själva på axeln kommer de glatt att gå vidare till nästa krig, precis som de gick vidare till Ukraina efter sina katastrofer i Afghanistan och Irak.

Lögnerna är omfattande – men de kommer att fungera.

David Oliver Sacks (born May 25, 1972)[1] is an entrepreneur, author and investor in internet technology firms. He serves as the general partner of Craft Ventures, a venture capital fund he co-founded in late 2017. Additionally , he is also a cohost of the All In podcast, alongside Chamath Palihapitiya, Jason Calacanis & David Friedberg.[2] Previously, Sacks was the COO and product leader of PayPal[1][3] and founder and CEO of Yammer.[4][5] In 2016, he became interim CEO of Zenefits for 10 months.[6] In 2017, Sacks co-founded Craft Ventures,[7] an early-stage venture fund. His angel investments include Facebook, Uber, SpaceX, Palantir Technologies, and Airbnb.[8][9][10] Wikipedia.

Red: Från Sydafrika och av judisk börd.

Föregående artikelÄr ISIS är ett hot i Irak och Syrien.? Pentagon säger Ja men regeringsrapport säger Nej!
Nästa artikelKvinnor från Xinjiang som fött barn avvisar påståenden om ’påtvingad sterilisering’
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

7 KOMMENTARER

 1. Visst. En fullt trovärdig händelseutveckling, som det mycket väl kan bli. Eller inte alls, för den delen heller. Krigsförlopp är inte planeringsbara.

  Det ljugs faktiskt i samtliga krig, på olika vis och för olika publiker. Jag brukar påminna om min gamla käpphäst som man kan tänka på:

  ”Det ljugs aldrig så mycket som innan ett val, under ett krig och efter en jakt”.
  (Otto von Bismarck, tysk (järn-)kansler).

   • Till viss del delar jag Sachs lätta blandning av cyniska och reella inslag och åsikter.

    Men å andra sidan ÄR i princip samtliga krig så, om man inte krigar om en emanciperad prinsessa som flytt i sitt långa hår ned till en ridande prins på flykt i Tusen och en Natt.

    I krig går parter in med vissa objektiva och subjektiva insatser, åsikter, förutsättningar och mål. Likaså gör motparten det. Dessa båda kontrahenters faktorer och vektorer går inte att sammanbinda, och det är därför våldet accelererar.

    Men det är – enligt min enkla mening – först när kriget upphört vi kan dra de långa slutsatserna. För precis samma ingångar som skribenten nämner finns ju självklart OCKSÅ på den ryska sidan.

    Som Europa lärde sig bittert året 1939 när man utan större insatser gav upp sin demokratiska granne Spanien till fascistiska erövrare med den tidens illegala och brutala anfallskrig – inser vi nu många européer att det får inte bli ett övergivet Spanien, i detta fall Ukraina, som släpps iväg utan insats och kamp för frihet och demokrati i fallet med Ukraina.

    Ukraina är vår generations Spanien. Ett drama.

    • 14:16, 29 februari 2024
     Huvudsaken från Putins budskap till Förbundsförsamlingen
     https://lenta.ru/articles/2024/02/29/poslanie2024/
     Putin tillkännagav sitt årliga budskap till federala församlingen.
     Den ryske presidenten Vladimir Putin riktade torsdagen den 29 februari sitt årliga budskap till den federala församlingen . I början berörde han ämnena för en speciell militär operation i Ukraina , förbindelserna med väst, strategisk stabilitet och gick senare vidare till den del som tidigare pressekreterare Dmitrij Peskov föreslog att han skulle överväga sitt valprogram: Putin tillkännagav ett antal av nya nationella projekt, aviserade förändringar i ekonomin och den sociala sfären, samt en förändring i Unified State Examination-systemet. Det viktigaste i meddelandet från statschefen är i materialet från Lenta.ru.

     Om den ”ryska våren” och det norra militärdistriktet
     Putin varnade omedelbart att han i sitt meddelande inte bara skulle tillkännage omedelbara planer, utan också strategiska mål. Statschefen påminde om att 2024 markerar tioårsdagen av den ”legendariska ryska våren”.
     Kärleken hos invånarna på Krim och nya regioner till deras hemland orsakar stolthet.
     Presidenten sade att den absoluta majoriteten av ryssarna stödde den särskilda militära operationen (SVO) i Ukraina. Han påpekade att i dag ”försvarar moderlandet sin suveränitet och säkerhet, skyddar livet för landsmän i Donbass och Novorossiya.” ”Den avgörande rollen i denna rättfärdiga kamp tillhör ryska medborgare, enighet, hängivenhet till sitt hemland och ansvar för dess öde”, noterade han.

     Dessa egenskaper manifesterade sig tydligt och otvetydigt i början av den speciella militära operationen, när den stöddes av den absoluta majoriteten av det ryska folket. Trots alla prövningar, bitterheten av förluster – människor är orubbliga i detta val
     Människor skickar brev och paket, varma kläder till fronten och överför pengar från sina ibland blygsamma besparingar, sa presidenten. Enligt honom är detta allas bidrag till den totala segern. ”Människor skickar paket, varma kläder, kamouflagenät till fronten och överför pengar från sina, ibland ganska blygsamma, sparpengar. Jag upprepar: sådan hjälp är ovärderlig, det är allas bidrag till den gemensamma segern. Våra hjältar i frontlinjen, i skyttegravarna, där det är som svårast, vet att hela landet är med dem”, sa Putin.

     Om den ryska försvarsmakten : Under Northern Military District fick den ryska väpnade styrkan enorm erfarenhet, detta gäller samspelet mellan alla typer och grenar av trupper, modern taktik och operativ konst, sa Putin.
     ”En hel galax av begåvade befälhavare har vuxit upp och utbildats, som tar hand om människor, utför deras uppgifter kompetent, använder ny utrustning och framgångsrikt löser de uppgifter som de tilldelats”.
     Han noterade att detta observeras på alla nivåer, från pluton- och operativ nivå till högsta ledningsnivå. Det finns problem, men det jobbas med dem både längst fram och bak, den ryska försvarsmaktens stridsförmåga har ökat många gånger, sa Putin. Han tillade att Ryssland kommer att göra allt för att få ett slut på kriget i Donbass.
     ”Vi kommer att göra allt för att avsluta det, utrota nazismen, lösa alla uppgifter i det norra militärdistriktet, skydda våra medborgares suveränitet och säkerhet”, betonade den ryske presidenten. Sedan tillkännagav han en tyst minut till minne av de stupade medlemmarna i det norra militärdistriktet.

     Vi startade inte kriget i Donbass. Men vi kommer att göra allt för att avsluta det, för att utrota fascismen
     Statschefen sa att Rysslands politiska system för närvarande är en av pelarna i landet.
     ”Jag är tacksam mot riksdagspartierna för att de konsoliderat sig kring nationella intressen. Det politiska systemet i Ryssland är en av pelarna i landets suveränitet”, sa statschefen vid tilltalet.

     Om vapen: Presidenten sa att de vapensystem han lyfte fram under sitt tillståndstal 2018 (känd för sina illustrationer av missiluppskjutningar) har antingen redan tagits i bruk eller är i ett högt beredskapsläge.
     I synnerhet används ”Dolken” effektivt under SVO, sade presidenten. ”Kinzhals hypersoniska flygkomplex har inte bara tagits i bruk, utan används också med hög effektivitet för att träffa särskilt viktiga mål under en speciell militär operation”.
     Han sa också att Ryssland snart kommer att demonstrera Sarmat interkontinentala ballistiska missiler (ICBM). ”De första seriella tunga ballistiska missilerna ”Sarmat” levererades också till trupperna. Vi kommer snart att demonstrera dem i våra hemmabasområden i stridstjänst.
     Dessutom har det Tsirkon havsbaserade hypersoniska missilsystemet redan använts i strid, och detta system är i tjänst, sade Putin.
     ”Zircon”, som inte ens diskuterades i 2018-meddelandet, men detta system är redan i drift

     Om strategisk stabilitet : Ryska strategiska kärnvapenstyrkor är i ett tillstånd av full beredskap, sade Vladimir Putin.
     Samtidigt betonade presidenten att Ryssland är redo för dialog med USA i frågor om strategisk stabilitet. Men han anser att uttalanden från de amerikanska myndigheterna om intresse för förhandlingar om detta ämne är demagogiska före valet.

     ”Vi har all anledning att tro att dagens amerikanska myndigheters ord om deras påstådda intresse av förhandlingar med oss ​​i frågor om strategisk stabilitet är demagogiska inför det amerikanska presidentvalet. De vill bara visa sina medborgare, och alla andra, att de fortfarande styr världen, säger Putin.
     Samtidigt avvisar Moskva möjligheten till förhandlingar om strategisk stabilitet med Washington isolerat från ryska nationella säkerhetsfrågor, sade den ryske presidenten.

     Statschefen varnade i sitt meddelande att konsekvenserna för Natos interventionister skulle bli mycket mer tragiska om de dök upp i Ukraina.
     Det har talats om möjligheten att skicka NATO:s militära kontingenter till Ukraina, men vi minns ödet för dem som en gång skickade sina kontingenter till vårt lands territorium. Nu kommer konsekvenserna för eventuella interventionister att bli mycket mer tragiska

     I denna del av talet instruerade presidenten också regeringen att öka anslagen till program för att främja det ryska språket och kulturen utomlands. ”Först av allt, naturligtvis, i OSS och i världen som helhet,” förtydligade han.
     Nya nationella projekt: Putin tillkännagav lanseringen 2024 av ett antal nya nationella projekt, till vilka hundratals miljarder rubel kommer att tilldelas.
     Ett av dem är det nationella projektet ”Youth of Russia”. ”Jag föreslår att jag ska konsolidera positiva erfarenheter inom ungdomspolitiken och lansera ett nytt nationellt projekt ”Rysslands ungdom” i år. Det här borde vara ett projekt om framtiden och för vårt lands framtid”.

     Presidenten betonade mentorernas stora roll i utbildningen av ungdomar och föreslog att man skulle införa en federal betalning på 5 tusen rubel per månad för alla rådgivare och utbildningsdirektörer i skolor och högskolor från den 1 september 2024. Enligt honom, från och med den 1 mars 2024, är det planerat att fördubbla federala betalningar till sådana specialister för klassledning och övervakning i högskolor och tekniska skolor – upp till 10 tusen rubel. Dessutom föreslås en separat lösning för skolklasslärare och gruppkuratorer på högskolor och tekniska skolor som arbetar i de bosättningar som behöver ägnas särskild uppmärksamhet, där det bor mindre än 100 tusen människor, tillade presidenten.

     Vi behöver ett ständigt arbete som syftar till att förbättra livskvaliteten för barnfamiljer och stödja fertiliteten. För att göra detta kommer vi att lansera ett nytt nationellt projekt, som kallas ”Familj”
     Anligt Putin kommer en av åtgärderna inom projektet att vara tilldelningen av minst 75 miljarder rubel fram till 2030 till regioner där födelsetalen låg under det ryska genomsnittet under den senaste historiska perioden. Presidenten förklarade att detta är särskilt viktigt för centrala Ryssland och nordväst.

     Han betonade att alla åtgärder som staten vidtar på detta område måste vara effektiva och ge verkliga resultat för ryska familjer.
     Dessutom kommer ett nationellt projekt kallat ”Long and Active Life” att lanseras i Ryssland. Huvudmålet med detta projekt är att uppnå en förväntad livslängd på minst 78 år och sedan nå nivån på 80 och uppåt, sa Putin.
     Dessutom kommer ett nationellt projekt ”Personal” att lanseras i Ryssland, som syftar till att hjälpa skolbarn och elever i professionell utveckling, sade presidenten. Han uppmanade cheferna för företag, vetenskapliga och medicinska centra att bjuda in skolbarn. ”Låt killarna se verkstäderna – det var vad jag erbjöds på en av mina resor, fabriksmuseer, laboratorier. Se till att engagera dig, ber jag dig, i detta arbete!” – han frågade.

     Slutligen, ett annat nytt nationellt projekt som tillkännagavs av presidenten är ”Dataekonomin.” Putin förklarade att det kommer att syfta till att heltäckande lösa problem som uppstår från utvecklingen av digital teknik. För staten, enligt presidenten, öppnar sådana tekniker enorma möjligheter för planering och förvaltning. 700 miljarder rubel kommer att tilldelas projektet under sex år.

     Om bostadsbyggande : Volymen av driftsättning av bostäder 2023 i Ryssland översteg 1,5 gånger det högsta resultatet under sovjetperioden, sade presidenten.
     ”Förra året byggdes över 110 miljoner kvadratmeter bostäder i Ryssland. Detta är en och en halv gånger mer än den högsta sovjetiska siffran, som uppnåddes 1987. Då byggdes 72,8 miljoner kvadratmeter”.Putin tillade att under de senaste sex åren har miljoner ryska familjer förbättrat sina levnadsvillkor, inklusive mer än 900 tusen med hjälp av familjelåneprogrammet.

     Om den sociala sfären : Familjelåneräntan kommer att förbli på samma nivå för familjer med barn under sex år.
     Minimilönen i Ryssland bör nästan fördubblas till 2030 – till 35 tusen rubel, sa presidenten.
     Putin föreslog också att förlänga låneåterbetalningsprogrammet med 450 tusen rubel till 2030 efter födelsen av ett tredje barn i familjen. Dessutom planeras moderskapskapitalet att förlängas till 2030 med bibehållen grundparametrar.

     Om förändringen av Unified State Examination : Putin föreslog att eleverna skulle få möjlighet att göra om Unified State Exam (USE) i ett av de ämnen de valde.
     ”Jag föreslår att ta ytterligare ett steg i den här riktningen. Att ge akademiker, som de säger, en andra chans, nämligen: efter studentens val, ge honom möjlighet att göra om Unified State Examen i ett av ämnena och göra detta före slutet av universitetets antagningskampanj för att ha tid att lämna in dokument, med hänsyn till omtagningarna. Sådana vardagliga saker är viktiga för människor”.

     Om att skriva av lån från regioner : Ordföranden föreslog att två tredjedelar av regionernas skulder skulle avskrivas på budgetlån. Detta kommer att göra det möjligt för dem att spara mer än 200 miljarder rubel årligen från 2025 till 2028, tror Putin. Han betonade dock att dessa pengar borde användas för riktade projekt och infrastrukturinvesteringar. Presidenten föreslog återigen att styra medel som regionerna återgår till den ryska budgeten för lån till utvecklingen av regionerna.
     – Regionerna behöver få större möjligheter att förvalta medel inom ramen för nationella projekt, sa statschefen.

     Om vem som kan ”överlämna och anförtro” Ryssland : Veteraner från en speciell militär operation bör ta ledande positioner inom samhället, utbildning, statligt ägda företag, näringsliv och offentlig förvaltning, sa Putin.
     ”Sådana människor kan överlämnas och anförtros Ryssland i framtiden”,
     Veteraner från norra militärdistriktet kommer att få prioriterad befordran i de ryska väpnade styrkorna, noterade presidenten.
     Dessutom kommer deltagare i specialinsatsen att kunna få högre utbildning och en civil specialitet vid ledande universitet som en prioritet, tillade han. Ansökningar om personalprogrammet ”Time of Heroes” kommer att börja den 1 mars, och hjältar från specialoperationen kommer att delta i det, sade statschefen.

     Om förmånliga bolån : Enligt presidenten kommer deltagare i en speciell militär operation som bor i regionerna i Fjärran Östern och Arktis också att kunna få en förmånlig inteckning med en ränta på 2 procent.
     ”Vi kommer också att fortsätta särskilda bolåneprogram med en ränta på 2 procent för invånare i Fjärran Östern och Arktis. Deltagare och veteraner från speciella militära operationer kommer också att kunna få lån på samma förmånliga villkor i dessa regioner, säger Putin.

     På förlängningen av motorvägen M12 : Motorvägen M-12 kommer att förlängas till Jekaterinburg 2024 och till Tyumen 2025, sade Putin.
     ”Höghastighetstrafiken mellan Moskva och Kazan har redan öppnat . I år kommer vi att förlänga motorvägen till Jekaterinburg och nästa år till Tyumen. I framtiden kommer en modern och säker väg att passera genom hela landet till Vladivostok , sade presidenten.

     Om moderniseringen av flygplatser : Fram till 2023 är det planerat att spendera 250 miljarder rubel på utvecklingen av flygplatsnätverket i Ryssland, sade Vladimir Putin.
     ”Under loppet av 6 år [planeras] att modernisera infrastrukturen på minst 75 flygplatser. Och detta är mer än en tredjedel av Rysslands flygplatsnätverk. Vi kommer att tilldela minst 250 miljarder rubel för dessa ändamål. Det här kommer att vara direkt budgetfinansiering, säger han.

     Om höghastighetsjärnvägen mellan Moskva och St Petersburg : Höghastighetsjärnvägen (HSR), som kommer att dyka upp mellan Moskva och St. Petersburg, kommer att passera genom Tver och Veliky Novgorod, sade Putin. Han bekräftade också planerna på att bygga en höghastighetsjärnväg till andra städer, inklusive Minsk .
     ”Den första rutten mellan Moskva och St. Petersburg kommer att passera genom Tver och vår antika huvudstad Veliky Novgorod. Sedan kommer vi att lägga motorvägar till Kazan och Ural, till Rostov-on-Don, till Svarta havets kust, till Minsk, Vitryssland och andra populära destinationer, säger statschefen.
     Han uppgav också att moderniseringen av Moskvas transportnav kommer att fortsätta. I synnerhet kommer Moskvas centrala diameter att bli ”grunden för att förbinda huvudstadsregionen med Yaroslavl, Tver, Kaluga, Vladimir och andra regioner med moderna höghastighetsrutter”, lovade Putin.

     Om beskattning : Presidenten uppmanade till att utarbeta parametrarna för en amnesti för små företag som, allt eftersom deras verksamhet växte, tvingades använda skatteoptimeringssystem.

     Om att reparera infrastruktur inom sjukvården : Statschefen meddelade att 2030 kommer mer än en biljon rubel att tilldelas ytterligare för konstruktion och reparation av sjukvårdsinrättningar. Putin tillkännagav sitt årliga budskap till federala församlingen.
     Den ryske presidenten Vladimir Putin riktade torsdagen den 29 februari sitt årliga budskap till den federala församlingen . I början berörde han ämnena för en speciell militär operation i Ukraina , förbindelserna med väst, strategisk stabilitet och gick senare vidare till den del som tidigare pressekreterare Dmitrij Peskov föreslog att han skulle överväga sitt valprogram: Putin tillkännagav ett antal av nya nationella projekt, aviserade förändringar i ekonomin och den sociala sfären, samt en förändring i Unified State Examination-systemet. Det viktigaste i meddelandet från statschefen är i materialet från Lenta.ru.

     Om den ”ryska våren” och det norra militärdistriktet : Putin varnade omedelbart att han i sitt meddelande inte bara skulle tillkännage omedelbara planer, utan också strategiska mål. Statschefen påminde om att 2024 markerar tioårsdagen av den ”legendariska ryska våren”.
     Kärleken hos invånarna på Krim och nya regioner till deras hemland orsakar stolthet

     Presidenten sade att den absoluta majoriteten av ryssarna stödde den särskilda militära operationen (SVO) i Ukraina. Han påpekade att i dag ”försvarar moderlandet sin suveränitet och säkerhet, skyddar livet för landsmän i Donbass och Novorossiya.” ”Den avgörande rollen i denna rättfärdiga kamp tillhör ryska medborgare, enighet, hängivenhet till sitt hemland och ansvar för dess öde”, noterade han.
     Dessa egenskaper manifesterade sig tydligt och otvetydigt i början av den speciella militära operationen, när den stöddes av den absoluta majoriteten av det ryska folket. Trots alla prövningar, bitterheten av förluster – människor är orubbliga i detta val
     https://lenta.ru/articles/2024/02/29/poslanie2024/

   • 14:16, 29 februari 2024
    Huvudsaken från Putins budskap till Förbundsförsamlingen.
    https://lenta.ru/articles/2024/02/29/poslanie2024/
    Putin tillkännagav sitt årliga budskap till federala församlingen.
    Den ryske presidenten Vladimir Putin riktade torsdagen den 29 februari sitt årliga budskap till den federala församlingen . I början berörde han ämnena för en speciell militär operation i Ukraina , förbindelserna med väst, strategisk stabilitet och gick senare vidare till den del som tidigare pressekreterare Dmitrij Peskov föreslog att han skulle överväga sitt valprogram: Putin tillkännagav ett antal av nya nationella projekt, aviserade förändringar i ekonomin och den sociala sfären, samt en förändring i Unified State Examination-systemet. Det viktigaste i meddelandet från statschefen är i materialet från Lenta.ru.

    Om den ”ryska våren” och det norra militärdistriktet
    Putin varnade omedelbart att han i sitt meddelande inte bara skulle tillkännage omedelbara planer, utan också strategiska mål. Statschefen påminde om att 2024 markerar tioårsdagen av den ”legendariska ryska våren”.
    Kärleken hos invånarna på Krim och nya regioner till deras hemland orsakar stolthet.
    Presidenten sade att den absoluta majoriteten av ryssarna stödde den särskilda militära operationen (SVO) i Ukraina. Han påpekade att i dag ”försvarar moderlandet sin suveränitet och säkerhet, skyddar livet för landsmän i Donbass och Novorossiya.” ”Den avgörande rollen i denna rättfärdiga kamp tillhör ryska medborgare, enighet, hängivenhet till sitt hemland och ansvar för dess öde”, noterade han.

    Dessa egenskaper manifesterade sig tydligt och otvetydigt i början av den speciella militära operationen, när den stöddes av den absoluta majoriteten av det ryska folket. Trots alla prövningar, bitterheten av förluster – människor är orubbliga i detta val
    Människor skickar brev och paket, varma kläder till fronten och överför pengar från sina ibland blygsamma besparingar, sa presidenten. Enligt honom är detta allas bidrag till den totala segern. ”Människor skickar paket, varma kläder, kamouflagenät till fronten och överför pengar från sina, ibland ganska blygsamma, sparpengar. Jag upprepar: sådan hjälp är ovärderlig, det är allas bidrag till den gemensamma segern. Våra hjältar i frontlinjen, i skyttegravarna, där det är som svårast, vet att hela landet är med dem”, sa Putin.

    Om den ryska försvarsmakten : Under Northern Military District fick den ryska väpnade styrkan enorm erfarenhet, detta gäller samspelet mellan alla typer och grenar av trupper, modern taktik och operativ konst, sa Putin.
    ”En hel galax av begåvade befälhavare har vuxit upp och utbildats, som tar hand om människor, utför deras uppgifter kompetent, använder ny utrustning och framgångsrikt löser de uppgifter som de tilldelats”.
    Han noterade att detta observeras på alla nivåer, från pluton- och operativ nivå till högsta ledningsnivå. Det finns problem, men det jobbas med dem både längst fram och bak, den ryska försvarsmaktens stridsförmåga har ökat många gånger, sa Putin. Han tillade att Ryssland kommer att göra allt för att få ett slut på kriget i Donbass.
    ”Vi kommer att göra allt för att avsluta det, utrota nazismen, lösa alla uppgifter i det norra militärdistriktet, skydda våra medborgares suveränitet och säkerhet”, betonade den ryske presidenten. Sedan tillkännagav han en tyst minut till minne av de stupade medlemmarna i det norra militärdistriktet.

    Vi startade inte kriget i Donbass. Men vi kommer att göra allt för att avsluta det, för att utrota fascismen
    Statschefen sa att Rysslands politiska system för närvarande är en av pelarna i landet.
    ”Jag är tacksam mot riksdagspartierna för att de konsoliderat sig kring nationella intressen. Det politiska systemet i Ryssland är en av pelarna i landets suveränitet”, sa statschefen vid tilltalet.

    Om vapen: Presidenten sa att de vapensystem han lyfte fram under sitt tillståndstal 2018 (känd för sina illustrationer av missiluppskjutningar) har antingen redan tagits i bruk eller är i ett högt beredskapsläge.
    I synnerhet används ”Dolken” effektivt under SVO, sade presidenten. ”Kinzhals hypersoniska flygkomplex har inte bara tagits i bruk, utan används också med hög effektivitet för att träffa särskilt viktiga mål under en speciell militär operation”.
    Han sa också att Ryssland snart kommer att demonstrera Sarmat interkontinentala ballistiska missiler (ICBM). ”De första seriella tunga ballistiska missilerna ”Sarmat” levererades också till trupperna. Vi kommer snart att demonstrera dem i våra hemmabasområden i stridstjänst.
    Dessutom har det Tsirkon havsbaserade hypersoniska missilsystemet redan använts i strid, och detta system är i tjänst, sade Putin.
    ”Zircon”, som inte ens diskuterades i 2018-meddelandet, men detta system är redan i drift

    Om strategisk stabilitet : Ryska strategiska kärnvapenstyrkor är i ett tillstånd av full beredskap, sade Vladimir Putin.
    Samtidigt betonade presidenten att Ryssland är redo för dialog med USA i frågor om strategisk stabilitet. Men han anser att uttalanden från de amerikanska myndigheterna om intresse för förhandlingar om detta ämne är demagogiska före valet.

    ”Vi har all anledning att tro att dagens amerikanska myndigheters ord om deras påstådda intresse av förhandlingar med oss ​​i frågor om strategisk stabilitet är demagogiska inför det amerikanska presidentvalet. De vill bara visa sina medborgare, och alla andra, att de fortfarande styr världen, säger Putin.
    Samtidigt avvisar Moskva möjligheten till förhandlingar om strategisk stabilitet med Washington isolerat från ryska nationella säkerhetsfrågor, sade den ryske presidenten.

    Statschefen varnade i sitt meddelande att konsekvenserna för Natos interventionister skulle bli mycket mer tragiska om de dök upp i Ukraina.
    Det har talats om möjligheten att skicka NATO:s militära kontingenter till Ukraina, men vi minns ödet för dem som en gång skickade sina kontingenter till vårt lands territorium. Nu kommer konsekvenserna för eventuella interventionister att bli mycket mer tragiska

    I denna del av talet instruerade presidenten också regeringen att öka anslagen till program för att främja det ryska språket och kulturen utomlands. ”Först av allt, naturligtvis, i OSS och i världen som helhet,” förtydligade han.
    Nya nationella projekt: Putin tillkännagav lanseringen 2024 av ett antal nya nationella projekt, till vilka hundratals miljarder rubel kommer att tilldelas.
    Ett av dem är det nationella projektet ”Youth of Russia”. ”Jag föreslår att jag ska konsolidera positiva erfarenheter inom ungdomspolitiken och lansera ett nytt nationellt projekt ”Rysslands ungdom” i år. Det här borde vara ett projekt om framtiden och för vårt lands framtid”.

    Presidenten betonade mentorernas stora roll i utbildningen av ungdomar och föreslog att man skulle införa en federal betalning på 5 tusen rubel per månad för alla rådgivare och utbildningsdirektörer i skolor och högskolor från den 1 september 2024. Enligt honom, från och med den 1 mars 2024, är det planerat att fördubbla federala betalningar till sådana specialister för klassledning och övervakning i högskolor och tekniska skolor – upp till 10 tusen rubel. Dessutom föreslås en separat lösning för skolklasslärare och gruppkuratorer på högskolor och tekniska skolor som arbetar i de bosättningar som behöver ägnas särskild uppmärksamhet, där det bor mindre än 100 tusen människor, tillade presidenten.

    Vi behöver ett ständigt arbete som syftar till att förbättra livskvaliteten för barnfamiljer och stödja fertiliteten. För att göra detta kommer vi att lansera ett nytt nationellt projekt, som kallas ”Familj”
    Anligt Putin kommer en av åtgärderna inom projektet att vara tilldelningen av minst 75 miljarder rubel fram till 2030 till regioner där födelsetalen låg under det ryska genomsnittet under den senaste historiska perioden. Presidenten förklarade att detta är särskilt viktigt för centrala Ryssland och nordväst.

    Han betonade att alla åtgärder som staten vidtar på detta område måste vara effektiva och ge verkliga resultat för ryska familjer.
    Dessutom kommer ett nationellt projekt kallat ”Long and Active Life” att lanseras i Ryssland. Huvudmålet med detta projekt är att uppnå en förväntad livslängd på minst 78 år och sedan nå nivån på 80 och uppåt, sa Putin.
    Dessutom kommer ett nationellt projekt ”Personal” att lanseras i Ryssland, som syftar till att hjälpa skolbarn och elever i professionell utveckling, sade presidenten. Han uppmanade cheferna för företag, vetenskapliga och medicinska centra att bjuda in skolbarn. ”Låt killarna se verkstäderna – det var vad jag erbjöds på en av mina resor, fabriksmuseer, laboratorier. Se till att engagera dig, ber jag dig, i detta arbete!” – han frågade.

    Slutligen, ett annat nytt nationellt projekt som tillkännagavs av presidenten är ”Dataekonomin.” Putin förklarade att det kommer att syfta till att heltäckande lösa problem som uppstår från utvecklingen av digital teknik. För staten, enligt presidenten, öppnar sådana tekniker enorma möjligheter för planering och förvaltning. 700 miljarder rubel kommer att tilldelas projektet under sex år.

    Om bostadsbyggande : Volymen av driftsättning av bostäder 2023 i Ryssland översteg 1,5 gånger det högsta resultatet under sovjetperioden, sade presidenten.
    ”Förra året byggdes över 110 miljoner kvadratmeter bostäder i Ryssland. Detta är en och en halv gånger mer än den högsta sovjetiska siffran, som uppnåddes 1987. Då byggdes 72,8 miljoner kvadratmeter”.Putin tillade att under de senaste sex åren har miljoner ryska familjer förbättrat sina levnadsvillkor, inklusive mer än 900 tusen med hjälp av familjelåneprogrammet.

    Om den sociala sfären : Familjelåneräntan kommer att förbli på samma nivå för familjer med barn under sex år.
    Minimilönen i Ryssland bör nästan fördubblas till 2030 – till 35 tusen rubel, sa presidenten.
    Putin föreslog också att förlänga låneåterbetalningsprogrammet med 450 tusen rubel till 2030 efter födelsen av ett tredje barn i familjen. Dessutom planeras moderskapskapitalet att förlängas till 2030 med bibehållen grundparametrar.

    Om förändringen av Unified State Examination : Putin föreslog att eleverna skulle få möjlighet att göra om Unified State Exam (USE) i ett av de ämnen de valde.
    ”Jag föreslår att ta ytterligare ett steg i den här riktningen. Att ge akademiker, som de säger, en andra chans, nämligen: efter studentens val, ge honom möjlighet att göra om Unified State Examen i ett av ämnena och göra detta före slutet av universitetets antagningskampanj för att ha tid att lämna in dokument, med hänsyn till omtagningarna. Sådana vardagliga saker är viktiga för människor”.

    Om att skriva av lån från regioner : Ordföranden föreslog att två tredjedelar av regionernas skulder skulle avskrivas på budgetlån. Detta kommer att göra det möjligt för dem att spara mer än 200 miljarder rubel årligen från 2025 till 2028, tror Putin. Han betonade dock att dessa pengar borde användas för riktade projekt och infrastrukturinvesteringar. Presidenten föreslog återigen att styra medel som regionerna återgår till den ryska budgeten för lån till utvecklingen av regionerna.
    – Regionerna behöver få större möjligheter att förvalta medel inom ramen för nationella projekt, sa statschefen.

    Om vem som kan ”överlämna och anförtro” Ryssland : Veteraner från en speciell militär operation bör ta ledande positioner inom samhället, utbildning, statligt ägda företag, näringsliv och offentlig förvaltning, sa Putin.
    ”Sådana människor kan överlämnas och anförtros Ryssland i framtiden”,
    Veteraner från norra militärdistriktet kommer att få prioriterad befordran i de ryska väpnade styrkorna, noterade presidenten.
    Dessutom kommer deltagare i specialinsatsen att kunna få högre utbildning och en civil specialitet vid ledande universitet som en prioritet, tillade han. Ansökningar om personalprogrammet ”Time of Heroes” kommer att börja den 1 mars, och hjältar från specialoperationen kommer att delta i det, sade statschefen.

    Om förmånliga bolån : Enligt presidenten kommer deltagare i en speciell militär operation som bor i regionerna i Fjärran Östern och Arktis också att kunna få en förmånlig inteckning med en ränta på 2 procent.
    ”Vi kommer också att fortsätta särskilda bolåneprogram med en ränta på 2 procent för invånare i Fjärran Östern och Arktis. Deltagare och veteraner från speciella militära operationer kommer också att kunna få lån på samma förmånliga villkor i dessa regioner, säger Putin.

    På förlängningen av motorvägen M12 : Motorvägen M-12 kommer att förlängas till Jekaterinburg 2024 och till Tyumen 2025, sade Putin.
    ”Höghastighetstrafiken mellan Moskva och Kazan har redan öppnat . I år kommer vi att förlänga motorvägen till Jekaterinburg och nästa år till Tyumen. I framtiden kommer en modern och säker väg att passera genom hela landet till Vladivostok , sade presidenten.

    Om moderniseringen av flygplatser : Fram till 2023 är det planerat att spendera 250 miljarder rubel på utvecklingen av flygplatsnätverket i Ryssland, sade Vladimir Putin.
    ”Under loppet av 6 år [planeras] att modernisera infrastrukturen på minst 75 flygplatser. Och detta är mer än en tredjedel av Rysslands flygplatsnätverk. Vi kommer att tilldela minst 250 miljarder rubel för dessa ändamål. Det här kommer att vara direkt budgetfinansiering, säger han.

    Om höghastighetsjärnvägen mellan Moskva och St Petersburg : Höghastighetsjärnvägen (HSR), som kommer att dyka upp mellan Moskva och St. Petersburg, kommer att passera genom Tver och Veliky Novgorod, sade Putin. Han bekräftade också planerna på att bygga en höghastighetsjärnväg till andra städer, inklusive Minsk .
    ”Den första rutten mellan Moskva och St. Petersburg kommer att passera genom Tver och vår antika huvudstad Veliky Novgorod. Sedan kommer vi att lägga motorvägar till Kazan och Ural, till Rostov-on-Don, till Svarta havets kust, till Minsk, Vitryssland och andra populära destinationer, säger statschefen.
    Han uppgav också att moderniseringen av Moskvas transportnav kommer att fortsätta. I synnerhet kommer Moskvas centrala diameter att bli ”grunden för att förbinda huvudstadsregionen med Yaroslavl, Tver, Kaluga, Vladimir och andra regioner med moderna höghastighetsrutter”, lovade Putin.

    Om beskattning : Presidenten uppmanade till att utarbeta parametrarna för en amnesti för små företag som, allt eftersom deras verksamhet växte, tvingades använda skatteoptimeringssystem.

    Om att reparera infrastruktur inom sjukvården : Statschefen meddelade att 2030 kommer mer än en biljon rubel att tilldelas ytterligare för konstruktion och reparation av sjukvårdsinrättningar. Putin tillkännagav sitt årliga budskap till federala församlingen.
    Den ryske presidenten Vladimir Putin riktade torsdagen den 29 februari sitt årliga budskap till den federala församlingen . I början berörde han ämnena för en speciell militär operation i Ukraina , förbindelserna med väst, strategisk stabilitet och gick senare vidare till den del som tidigare pressekreterare Dmitrij Peskov föreslog att han skulle överväga sitt valprogram: Putin tillkännagav ett antal av nya nationella projekt, aviserade förändringar i ekonomin och den sociala sfären, samt en förändring i Unified State Examination-systemet. Det viktigaste i meddelandet från statschefen är i materialet från Lenta.ru.

    Om den ”ryska våren” och det norra militärdistriktet : Putin varnade omedelbart att han i sitt meddelande inte bara skulle tillkännage omedelbara planer, utan också strategiska mål. Statschefen påminde om att 2024 markerar tioårsdagen av den ”legendariska ryska våren”.
    Kärleken hos invånarna på Krim och nya regioner till deras hemland orsakar stolthet

    Presidenten sade att den absoluta majoriteten av ryssarna stödde den särskilda militära operationen (SVO) i Ukraina. Han påpekade att i dag ”försvarar moderlandet sin suveränitet och säkerhet, skyddar livet för landsmän i Donbass och Novorossiya.” ”Den avgörande rollen i denna rättfärdiga kamp tillhör ryska medborgare, enighet, hängivenhet till sitt hemland och ansvar för dess öde”, noterade han.
    Dessa egenskaper manifesterade sig tydligt och otvetydigt i början av den speciella militära operationen, när den stöddes av den absoluta majoriteten av det ryska folket. Trots alla prövningar, bitterheten av förluster – människor är orubbliga i detta val
    https://lenta.ru/articles/2024/02/29/poslanie2024/

 2. Faantastisk nyhet att det uttryckligen sägs att hato utarmas. Hahahaha, underbart. Nu ska den bara braka ihop också.

  F ö, en artikel på Covert geopolitics om madeleine al’brights’ efterträdare, victoria kagan/’nuland’ där individen råkar slira, och omedvetet säger vad som är skälet till deras krig mot Östukraina..

 3. Som vi vet är inte alla jänkare giriga banditer, förförda av en liberal ideologi.
  I USA finns också humana människor och ibland riktiga sociala hjältar.

  Nedan är en Patrick Lancaster från USA med egen Youtube kanal som rapporterar från Ukraina.
  Jag tror han är någon form av frivillig journalist.
  Något som är väldigt intressant i sammanhanget är att han har en halvmiljon prenumeranter men får ändå inte in några pengar från Youtube trots över 60 miljoner visningar av sina filmer.
  Det blir då lätt att misstänka Youtube styr utbetalningar efter politiska åsikter och ställningstaganden.

  Kanske en amerikan som råkar ställa sig på Rysslands sida i konflikten i Ukraina straffas med ekonomiska sanktioner från Youtube medan de gärna betalar ut annonsintäkterna till den mängd kanaler som spottar ut antirysk propaganda med flashiga och färgglada animationsfilmer.
  Jag såg en sådan tidigare idag som försökte förklara varför Ryssland kommer mista Kaliningrad till Västvärlden.
  Vad vill USA med en sådan Youtube film?
  Att de boende i Kaliningrad ska göra uppror mot Ryssland?

  https://www.youtube.com/@PatrickLancasterNewsToday/videos

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here