Kvinnor från Xinjiang som fött barn avvisar påståenden om ’påtvingad sterilisering’

14
2536

I kvälls-serien ”Aktuella artiklar för ett eller flera år sedan och idag” återpubliceras denna artikel som är lika aktuell, även om kritiken mot Kinas hantering av människor i Xinjiang – utan egentliga bra bevis – skymts av kritiken mot Ryssland.

Här har publicerats flera artiklar om Xinjiang och uighurerna – se under ”Relaterat”. Här en till Global Times: Utexaminerade Xinjiang-praktikanter som fött barn kritiserar lögner om ’påtvingad sterilisering’

Det handlar om ”Skådespelare som spelar offer från Xinjiang, och som ofta förekommer i västerländska media” enligt artikeln i Global Times.


Utexaminerade Xinjiang-praktikanter som fött barn kritiserar lögner om ’påtvingad sterilisering

Tidigare praktikanter vid yrkesutbildningscentra i nordvästra Kinas autonoma region, Xinjiang Uygur, kritiserade skarpt en Uygur, som inte längre bor i Kina, samt sensationella västerländska medierapporter, särskilt de från BBC, för att berätta och sprida lögner om ”massvåldtäkt” och ”påtvingad sterilisering” av kvinnor i Xinjiang.

”Detta är rent nonsens”, sade en Xinjiang-tjänsteman vid en presskonferens om Xinjiang-relaterade frågor på onsdagen 10/2, vilket upprepades av praktikanterna på plats, vilka tillhandahöll hårda fakta och klargjorde frågorna utifrån sin personliga erfarenhet vid de tidigare träningscentra.

BBC släppte en fruktansvärd rapport den 2 februari, vilken baserades på ”intervjuer” med endast en Uygur-kvinna, som heter ”Tursunay Ziawudun”, vilken påstod sig vara ett ”offer” för gruppvåldtäkt och till och med ”påtvingad sterilisering.”

” ’Tursunay Ziawuduns’ verkliga namn är Tursunay Ziyawudun, en 43-årig Uygur-kvinna från Xinyuan-länet, Ili Kazak Autonomous Prefecture,” enligt Xu Guixiang, biträdande generaldirektör för CPC: s pressavdelning för Xinjiang Uygur Autonomous Region.

”Tursunay genomgick aldrig ’tvångssterilisering’ – alla hennes familjemedlemmar vet att hon är medfött infertil,” sa Xu.

Enligt Xu har Tursunay varit gift två gånger. Hon och hennes första man skilde sig på grund av hennes infertilitet och hon har inga barn med sin nuvarande man. Hennes så kallade dotter i Kazakstan, är faktiskt dotter till hennes nuvarande mans systerdotter.

Enligt Xu lämnade Tursunay Kina den 26 september 2019 och hon har varit villig att agera schackpjäs och skådespelare för anti-Kina-krafter, för att felaktigt hävda flyktingstatus.

Tursunay har hävdat att kvinnor som ”hålls kvar” i utbildningscentren antingen måste genomgå kirurgisk sterilisering eller få mediciner för att stoppa menstruationen.

”Tursunay har skamlöst, upprepade gånger, fabricerat sina så kallade erfarenheter vid yrkesutbildningscentret. Den här gången har hon upprepat samma gamla knep, men fakta talar för sig själva,” sa Xu.

BBC rapporterade också sensationellt att kvinnor vid dessa centra ”har systematiskt våldtagits, utsatts för sexuella övergrepp och torterats.”

Xu kritiserade detta som varande ”rent nonsens.”

”Yrkesutbildningscentra i Xinjiang följer strikt vårt lands konstitution och rättsliga bestämmelser, för att säkerställa att de grundläggande rättigheterna för praktikanter inte kränks,” sade han.

I Xinjiang-relaterade frågor har BBC använt andrahands-uppgifter, blåst upp sensationella rapporter utan bakgrundskontroll och skickligt citerat intervjupersoner, som sympatiserar med den västerländska inställningen mot Xinjiang.

Enligt Xu har BBC, utifrån några få icke-korrekta satellitbilder och så kallade rapporter från anti-Kina-aktivister, hävdat att de har så kallade avgörande bevis för Xinjiangs ”storskaliga tvångsarbete” utan att ens intervjua vanliga Uygurer på plats.

”Nyligen filmade BBC, utan tillstånd och med våld, också en intervjuperson i Aksu,” sa Xu.

”Detta har allvarligt avvikit från journalistikens yrkesetik, avslöjat BBC: s onda avsikter att diskreditera Xinjiang för politiska ändamål och förstört BBC:s rykte som ett internationellt känt medieföretag”, säger Xu.

I BBC: s rapport inkluderar metoderna för ”tvångssterilisering” mot Uygur-kvinnor också insättning av spiral och ”oförklarliga medicinska tester.”

Alla dessa ”fakta” i rapporterna baseras bara på Tursunays berättelse.

”Allt detta är lögner. Jag födde en flicka efter att jag tog examen från utbildningscentret, och hon är nästan 1 år gammal nu”, säger Tudigul Nur, en tidigare praktikant vid ett yrkesutbildningscenter i Kashi.

Tudigul visade ett foto av sin dotter under presskonferensen.

”Är hon inte söt? Hur kan jag föda en tjej om vi blev ofrivilligt steriliserade?” sa hon.

Miransa Kare, före detta praktikant vid ett yrkesutbildningscenter i Kashi, och chef för kvinnofrågor för en bykommitté, delade också med sig av sina erfarenheter.

”Jag känner mig väldigt arg över dessa rykten. Jag har två barn nu och jag kan fortfarande få ett barn till om jag vill, enligt vårt lands familjeplaneringspolicy,” sa Miransa.

Hon förklarade också att en av hennes rumskamrater gifte sig efter examen från yrkesutbildningscentret och födde en liten flicka 2020.

”Vissa människor utanför Kina har pratat strunt om Xinjiang. De är lika irriterande som flugor”, sa Miransa.

Relaterat
Ny kritik mot Kinas politik för uighurer. Vad ska man tro egentligen?
Kritik mot Kinas behandling av uighurerna i Xinjiang samt Nya Sidenvägen.
Hur behandlar Kina uighurer – hur behandlas USA:s indianer?
Desinformerar New York Times om uighurerna i Xinjiang?
Xinjiang och uigurerna – Viktig information som media inte berättar.
Ny kritik mot Kinas politik för uighurer. Vad ska man tro egentligen? Juli 2020
Kritik mot Kinas behandling av uighurerna i Xinjiang samt Nya Sidenvägen.
Föregående artikelFramgångsrik USA-kapitalist: Kriget i Ukraina bygger på lögner…
Nästa artikelPalestinademonstration Odenplan 2 mars. Samling kl 13 som vanligt. Kom!
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

14 KOMMENTARER

 1. Även viktigare, det finns ju åtskilliga av oss som är på plats, och vi har ett utmärkt medel att kommunicera med, WeChat. Man kan söka, och gå in på ett nätverk och fråga, ”Finns någon på plats i Dabancheng”, 達坂城風力發電站, och man kan lätt få ett trettiotal svar, utbyta korta video, ha live videosamtal, få GPS koordinaterna, osv. Jag kände igen satellitbilden som BBC publicerade och hävdade att det var ett ”läger”, men platsen är ett stor vindkraftsfarm med flera turistanläggningar. Den ligger här. Koordinaterna är 43.383333° 88.292778° Inte något läger. Sedan åkte jag dit elektroniskt och fick bilder. Jag har skrivit om det men bloggsajten fungerar inte just nu, dom har inte uppdaterat ett så kallat SSL certifikat, och då fungerar inte bilderna.
  http://mychinaway.blog.se/hur-skall-vi-stoppa-nazistiska-propagandametoder-pa-svenska-media/
  Här är en video från vad BBC säger är ett koncentrationsläger.
  https://youtu.be/eDek2PoA2y8?list=PL3kh3rjYmRY9d08HOL4EhdIyTS4DaPmAP
  BBC ljuger å det grövsta. Kina stoppade USA försöket att låta Syrienutbildade IS krigare starta en ny Islamska Stat i Xinjiang. Nu sprider USA via sin massiva propagandaorganisation, där svenska media ingår, ut falska rykten om miljoner uigurer sitter i koncentrationsläger – vilka inte existerar, tvångsarbete – trots att bomull skördas maskinellt, våldtäkter – som är bara påhitt, läckta dokument – vilka kom från CIA, att moskéer rivs – vilket är bevisad lögn, vittnen – vilka är betalda kriminella, förtryck, förföljelser, brott mot mänskliga rättigheter, osv. USA är naturligtvis inte lycklig över att deras omfattande program att starta ett nytt IS i Xinjiang har stoppats. Man frågar sig, varför åtalas inte denna desinformation i domstol, det är ju en exakt kopia, identisk, över de metoder tyska folket utsattes för förra seklet. Varför tillåts historien att upprepas.

 2. Anledningen att västerländsk media och deras ägare kan ljuga är pressfriheten och yttrandefriheten. Friheten från lögn och rätten till dementier, för oss läsare och de angripna, finns dock inte inbakad i dessa rättigheter.

  Att folk tror på lögnerna beror på att folket inte är immunt mot olika former av osanning , vilka dessa mästerlögnare använder mot dem. När alla dessa mästerlögnares medier säger samma sak, i syfte att skapa konflikt, så tror det naiva folket på det, enligt principen tusen flugor klan inte ha fel, skit smakar gott. Argumentationsfelet kallas ”ad populum”.

  Det är därför det är viktigt att vi människor är aktiva och når ut till varann och lär varann hur man skiljer på evident lögn och evident sanning, innan vi ens försöker övertyga dem om någonting alls, för annars är det helt omöjligt att gå iland med uppgiften.

  • Grävande journalister har avslöjat att USA nu sätter upp en virtuell trollfabrik genom att rekrytera journalister på reguljära media. Uppgiften är att publicera negativa rykten om främst Iran, Ryssland och Kina, och när det gäller Sverige börjar vi kunna iaktta hur det arbetet framskrider.

 3. I BBC: s rapport inkluderar metoderna för “tvångssterilisering” mot Uygur-kvinnor också insättning av spiral och “oförklarliga medicinska tester.” Har ingen aning om ifall detta är en lögn. Däremot så pågår rättsliga processer i USA, där kvinnor på Centrala Kaliforniens kvinnofängelse blivit tvångssteriliserade.
  Scott Hechinger visar på sin twitter orättvisorna i USA:S straffrättsliga system. Hechinger
  arbetar som advokat för Brooklyn Defender Services, en organisation som representerar nästan
  35 000 personer varje år som inte har råd med en advokat.
  Varav många är låginkomsttagare, hemlösa, papperslösa eller lider av psykisk sjukdom eller
  missbruk.
  Centrala Kaliforniens kvinnofängelse är världens största kvinnofängelse. Jordbruksmarkerna
  som omgärdar fängelsets område hjälper till att dölja de brutala kränkningar av mänskliga
  rättigheter som händer på insidan. Fångar blir siffror, de får inte namn, och därför blir
  det lättare att misshandla dem, bl.a.var det tvångssteriliseringar, sexuella övergrepp,
  otillräcklig hälso- och sjukvård speciellt riktat mot färgade kvinnor.
  Detta är inga rykten, det är på riktigt, men genom att inte berätta, så får vi inte reda på
  att det förekommer.
  https://twitter.com/ScottHech/status/1364922685013295105

  • Hela BBC rapporten är en enda lång lögn och påhitt. Några tvångssteriliseringar har inte förekommit, men däremot utbildning i familjeplanering. Platsen är en av världens största vindkrafts farmer. Bevisligen. Här finns uttömmande bildbevis. Det är arven en stor turistanläggning. Allt detta är ju helt öppet, det är lika enkelt att åka dit som att åka till Skansen i Stockholm och se för sig själv. Koordinaterna är 43.383333° 88.292778° Kolla själv.
   http://mychinaway.blog.se/hur-skall-vi-stoppa-nazistiska-propagandametoder-pa-svenska-media/

 4. På tal om detta påhittade”folkmordet” Så går det en dokumentär om detta ikväll på SVT. Missa inte,det blir intressant att se programmet som handlar om kina och dess folkmord mot ugiurerna. Dokument utifrån ikväll,som utgår direkt efter Agenda, handlar om detta. Det ska vara ett helt nytt”program” har annars sett annan liknande. Men denna ikväll ska inte vara exakt samma,och det ska vara en helt nyare” dokumentär”

 5. Det har inte förekommit några tvångssteriliseringar i varken Xinjiang eller Kina. Det är bara fabricerad amerikansk propaganda och ryktesspridning, tillsammans med all de övriga lögnerna. Det blir en lång lista.

  Den muslimska befolkningen i Xinjiang har istället ökat med omkring 50%. Jämför det med USAs behandling av Nordamerikas urbefolkning, som minska med 95% genom etniska förföljelser och folkmord.

  Uigurerna och Xinjiang är heller inte samma sak. Uigurernas land heter Altishahr där uigurfolket utgör 98% av befolkningen. Dom har självstyre med egen regering och är mycket nöjda med utvecklingen. Hur vet jag det? Jag har helt enkelt frågat dom och jag har besökt, och har frekventa fortgående kontakter med dom. Altishahr är ett land i Xinjiang provinsen precis som Sverige är ett land i Europa.

 6. Men vi har dragits med denna renodlade propaganda lögnen i flera år nu. Detta startade ju redan när Trump blev president. Jag har hört ALLA dåliga ord som finns på ordlistan (utan skämt)som dessa offer till detta påhittade folkmord ägt rum. Den ena galnare än det andra,detta pågått ju 6år nu. TROTS det inga som helst MINSTA lilla bevis för denna påhittade folkmord på uppåt 2miljoner civila. Tycker samtidigt att man glömmer undanhåller par högst viktiga punkter när man jämt beskrivit dessa ”offer” till folkmord. Kina var utsatta för flertalet allvarliga terrorattacker av grupper från detta folkslag på 10talet. Men det nämns ALDRIG. Sedan finns många av dessa som direkt stridit med talibanerna i Afghanistan och andra al-qaida grupper. Men även i Syrien har dessa stridit med Isis och andra terrorister. Kina får som övriga västvärlden HELT rätt jaga rätt på dessa terrorister och bura in dom,vad annars?Det finns högst farliga kriminella och terrorister här som redan visat vad dom går för.OCH Kina gör detta dessutom inom HELT egna gränserna. Till skillnad av Usa som bombar till höger och vänster UTANFÖR egna gränserna som Irak och Syrien,där man ens inte är välkomna.Men vägrar lämna som dom parasiter och plundrare man är.Utan att gå in på övriga länder överallt på jorden. Vilket skitsnack detta påhittade folkmord herregud

  • @J.A 28 februari, 2023 At 13:37
   USA har länge arbetat på att försöka starta en färgrevolution i Kina för att åstadkomma ett regimbyte. Händelserna 1989 i Peking var ett mycket välkänt exempel. Det var otaliga USA drivna terrorist attacker i Kina mellan 1989 och omkring 2014, då Kina på allvar började agera mot USAs aggression i Kina.

   USA rekryterade fattiga och missnöjda unga män i Xinjiang, radikaliserade dom, och skickade dom till Syrien för terroristutbildning. Sedan skickades som tillbaka till Xinjiang för att driva terrorism i avsikt att skapa en färgrevolution. Kina spårade upp dom, 3,448 avradikaliserades och fick yrkesutbildning i två program, båda nu programmen avslutade. Omkring 3,000 internerades för att stoppa terrorismen.

   Terrorismen är mycket väldokumenterad, jag har flera videos på min dator. USA arrangerade även upplopp och oroligheter. Upploppen Urumqi 2009 ett exempel. USA låg bakom. Omkring 300 personer dödades. Efter att Peking ingrep och stoppade terrorismen har inte en enda terroristattack genomförts på sex år. Lokalbefolkningen är naturligtvis mycket tacksam. USAs propaganda maskin anser att stoppa terrorismen är ett brott mot mänskliga rättigheter. USA vill ha ut sina terrorsoldater igen på gatorna för att skapa våld och oroligheter, vilket är deras mycket välkända metod att initiera regimbyten, Hong Kong ett exempel, Tiananmen 1989 ett annat.

   ”Folkmordet” i Xinjiang finns bara i USA propagandan. Innevånarantalet är ungefär som Sverige. Om två miljoner i Sverige skulle ha dödats i Sverige i ett folkmord, och en miljon skulle sitta i koncentrationsläger, skulle det ha gått obemärkt förbi. Xinjiang är helt öppet för besök, och har omkring 4 miljoner besökare per år. inklusive några hundra tusen utlänningar. Ingen har märkt eller rapporterat något folkmord.

   Ta en titt på denna video. Den är mycket representativ för livet i Kashgar. Jämför med USA propagandan. Åk gärna dit och gör er egen video.

   A glimpse into the lives of Uygur youths in Kashgar
   https://www.youtube.com/watch?v=rAL8CfJSwvU&ab_channel=CGTN

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here