Gemensam säkerhet, medling och dialog i konflikter – del 2

1
356
Fredslilja. By W.carter – Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=56832883

Detta är rapporter från ett fredsseminarium på ABF Stockholm som arrangerades av organisationen Kvinnor för Fred tillammans med ABF Stockholm.

I dagens debatt framhävs ofta behov av ett starkare militärt försvar. Stora militära övningar avlöser varandra i Sverige och vår närhet, t ex över Östersjön och i nordligaste Sverige, Norge och Finland. Organisationen Kvinnor för fred vill lyfta fram begreppet Gemensam säkerhet, där samarbete ersätter konfrontation för att lösa intressekonflikter.

I seminariet tar diplomaterna Anders Bjurner och Birgitta Holst Alani upp betydelsen av medling och dialog i konflikthantering.

Del 2:

Birgitta Holst Alani, ordförande för Operation 1325
Länk: https://youtu.be/8XTWhpyWC7M

Längd: ca 30 min

1 COMMENT

  1. Fullt biologiskt naturligt att kvinnor ser på fredlighet på det viset. Män har ofta en mer testosteronstinn inställning till hur ett lands demokrati och ett folks egendomar ska kunna fredas från kolonialism. Båda delarna i en balans är nog förnuftigt, tror jag. Rent darwinistiskt tycks i vart fall både östrogen-resonerande och testosteronstinna reaktioner ha överlevt, så båda verkar behövas.

    Av intresse? “Sten Levander – samvetslöshet och perverterad moral”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here