Gemensam säkerhet, medling och dialog i konflikter – del 2

1
924
Fredslilja. By W.carter – Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=56832883

Detta är rapporter från ett fredsseminarium på ABF Stockholm som arrangerades av organisationen Kvinnor för Fred tillammans med ABF Stockholm.

I dagens debatt framhävs ofta behov av ett starkare militärt försvar. Stora militära övningar avlöser varandra i Sverige och vår närhet, t ex över Östersjön och i nordligaste Sverige, Norge och Finland. Organisationen Kvinnor för fred vill lyfta fram begreppet Gemensam säkerhet, där samarbete ersätter konfrontation för att lösa intressekonflikter.

I seminariet tar diplomaterna Anders Bjurner och Birgitta Holst Alani upp betydelsen av medling och dialog i konflikthantering.

Del 2:

Birgitta Holst Alani, ordförande för Operation 1325
Länk: https://youtu.be/8XTWhpyWC7M

Längd: ca 30 min

Föregående artikelViktig framgång för Wikileaks i domstol i Storbritannien!
Nästa artikelKrigsbrotten i Indokina måste granskas!
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

1 KOMMENTAR

  1. Fullt biologiskt naturligt att kvinnor ser på fredlighet på det viset. Män har ofta en mer testosteronstinn inställning till hur ett lands demokrati och ett folks egendomar ska kunna fredas från kolonialism. Båda delarna i en balans är nog förnuftigt, tror jag. Rent darwinistiskt tycks i vart fall både östrogen-resonerande och testosteronstinna reaktioner ha överlevt, så båda verkar behövas.

    Av intresse? “Sten Levander – samvetslöshet och perverterad moral”

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here