Globala Humanity for Peace – mot kärnvapen. Kungsträdgården 6/8 kl. 15

1
1065

Detta är information om globala manifestationer på Hiroshimadagen 6 augusti. Humanity For Peace Internationella demonstrationer. Bland dessa ett evenemang i Stockholm som beskrivs längst ned, samt i Storkyrkan dessförinnan.

Press Release: Humanity For Peace Internationella demonstrationer den 6 augusti

Risken för kärnvapenkrig har eskalerat till en punkt där ingen vettig människa på jorden längre kan ignorera den. Men i denna atmosfär finns det fortfarande de som anser att det borde finnas fler vapen och fler sanktioner och som tror att ett kärnvapenkrig kan vinnas mot Ryssland. Det är mycket tydligt att de som har provocerat fram kriget, och fortsätter att trappa upp det, inte bryr sig om livet för folket i Ukraina eller någon annan nation på planeten för den delen. Detta är INTE acceptabelt för oss som bryr sig om hela mänsklighetens välbefinnande – vi som inte vill se mänskligheten utplånad från jordens yta.

Vi uppmanar därför världens medborgare att gå samman och höja våra röster mot denna galenskap. Humanity For Peace bygger en enad koalition, över ideologier, för att stoppa den pågående upptrappningen mot ett kärnvapenkrig. Vi vägrar att låta mänskligheten gå under på grund av galenskap.

Den 6 augusti kommer att vara 78-årsdagen av USA:s onödiga och folkmordsliknande atombombning av Hiroshima, som några dagar senare följdes av samma brott mot Nagasaki. Humanity For Peace är stolta över att kunna meddela att det vid detta tillfälle, den 6 augusti 2023, kommer att hållas en internationell demonstration för att påminna världen om att kärnvapenkrig aldrig bör utkämpas och aldrig kan vinnas. Mänskligheten är bättre än så, och vi måste förkasta känslan att kriget är ett oundviklig öde som en moraliskt motbjudande och fruktansvärt cynism.

Kontakta oss , Följ oss på twitter @4peacehumanity, #NOMOEHIROSHIMAS, #NOMORENAGASAKIS

Huvuddemonstrationen kommer att hållas vid Förenta nationerna i New York City, New York, kl. 13-16, och kommer att direktsändas via internet. I solidaritet med detta kommer systerdemonstrationer att hållas i andra städer runt om i världen.

Vänligen kontakta oss om du är intresserad av att organisera ett annat systermöte någonstans i världen.

 

Det finns för närvarande över 20 organisationer som sponsrar evenemanget. Om din organisation också vill sponsra evenemanget, vänligen kontakta oss. Mer information, inklusive den aktuella talarlistan, finns på HumanityForPeace.net.

Som president Kennedy sade i sitt berömda tal till American University 1963 är krig inte oundvikligt – men bara om vi arbetar för att skapa fred. Ledningen i USA och Nato arbetar för närvarande inte mot detta mål, utan eskalerar och inflammerar snarare situationen i Ukraina ytterligare. Därför måste en internationell kör av röster höjas mot denna politik och ropa på fred!

Kom till oss den 6 augusti – vi måste göra denna känsla till den dominerande rösten i världen!

United Nations (FN) i New York. Foto: Tadekk. Licens: CC BY 2.0, Flickr.com
United Nations (FN) i New York. Foto: Tadekk. Licens: CC BY 2.0, Flickr.com

Plats:Dag Hammarskjöld Plaza, E 47th St, New York, NY 10017, 1:00pm – 4:00pm EDT

Våra krav är följande:

1) Omedelbart upphörande av all finansiering och alla vapen till Ukraina.

2) Sammankalla omedelbara villkorslösa fredssamtal.

3) Upplösning av NATO

4) En ny internationell säkerhetsarkitektur måste skapas för att få slut på uppdelningen av världen i block och eliminera geopolitiken. Denna nya arkitektur måste ta hänsyn till säkerheten för varje fri nation, stor eller liten.

Aktuell lista över talare inkluderar:

Gerald Celente, grundare / direktör för Trends Research Institute och utgivare av tidningen Trends Journal, grundare av ”Occupy Peace & Freedom.”

Mike ter Maat, 2024 års pesidentkandidat för det Libertarianska partiet, tidigare ekonom i Vita huset, professor, entreprenör och reformvänlig polis.

Scott Ritter, f. d. underrättelseofficer och författare i USA:s marinkår. Han tjänstgjorde i Sovjetunionen som inspektör för INF-avtalet, i general Schwarzkopfs stab under Gulfkriget och från 1991 till 1998 som chef för FN:s vapeninspektörer i Irak.

Nick Brana, nationell ordförande för People’s Party och organisatör för Rage Against the War Machine.

Jose Vega, kampanjmedarbetare till senatorskandidat Diane Sare (NY) och även LaRouche-aktivist sedan 2014.

Ahmadou Diallo, ordförande och grundare av Guinean American League of Friends for Freedom, analytiker för det guineanska samhället i New York och andra amerikanska delstater.

Terri L. Strong, ordförande för kommittén för globala frågor för National Church Women United Organization


Information om enhetsmötet i Kungsträdgården på Hiroshimadagen söndag den 6.8 kl 15-16 mot Kärnvapenkrigsrisken.

Mötet är arrangerat som en del av en internationell aktion som går utöver Nätverket Nej till Nato:s plattform, men i samma riktning genom vår kamp mot kärnvapen och kravet på upplösning av Nato. Det är ju också ett sätt att undvika svenskt Natomedlemskap, och läget nära kärnvapenkrig är så kritiskt så jag tycker att det borde kunna ursäkta att jag sänder detta till alla organisationer på vår lista. Dessutom krävs stopp för den farliga eskaleringen av kriget i Ukraina med fortsatta vapenleveranser, omedelbara villkorslösa fredsförhandlingar och en ny global arkitektur för alla länders säkerhet istället för dagen imperialistiska s.k. ”regelbaserade ordning”. Styrkan i enigheten med Globala Syds och Alliansfria rörelsens aktiverade revolt, gör att samtidiga möten kan hållas på fyra kontinenter med moderdemonstration utanför FN-byggnaden i New York. För organisationer är det fortfarande öppet att ansluta sig med sina logotyper och uttalanden till detta lovande internationella initiativ. Se bifogat flygblad och rapporter från den dialog som 8 fredagar hållits under namnet Internationella Fredskoalitionen.

Preliminär talarlista:
Josef Al-Geilani, Forum för Fred, Företagare, Irak
Samuel Andreasson, Forum för Fred, Entreprenör, Kongo-Kinshasa
Ulf Sandmark, Humanity for Peace
Susanne Bonnevier, Fredsaktivist
Hans Öhrn, Ordförande Sveriges Fredråd
Agneta Norberg, Global Network against Weapons and Nuclear Power in Space
Håkan Bergmark, F.d. marindykare och bloggare om Nordstreamsabotaget
Ulf Bejerstrand, Musiker, Partiledare Folkets Röst – Knapptryckarna
Elias Dottemar, Schillerinstitutet
Eva Donell, Bok&Mediamässan, civilekonom

Facebook: https://www.facebook.com/events/769029764920698

Värt att delta i är arrangemanget på Hiroshimadagen kl 13-14 i Storkyrkan arrangerat av Svenska Kyrkan och Svenska Läkare mot Kärnvapen, där Rolf Ekéus deltar.

Program:
Orgelmusik
Tal Kristina Ljunggren, domkyrkoplan
Psalm 288 Gud från ditt hus
Tal Rolf Ekéus, tidigare diplomat och ambassadör
Cellomusik, Joakim Laksov
Tal Benny Petersson, Svenska Läkare mot Kärnvapen
Cellomusik
Utdelning av Svenska Läkare mot Kärnvapens Anti-atombombsdiplom
Bön
Psalm 297 Härlig är jorden
Orgelmusik

Arrangeras av Svenska Läkare mot Kärnvapen i samarbete med Stockholms Domkyrkoförsamling

Föregående artikelMöt Toka, det farligaste israeliska spionprogramföretaget – som Du nog aldrig har hört talas om. Drabbat Sverige?
Nästa artikelUSA erkänner att man har drivit Ukraina in i en strid som man inte kan vinna
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

1 KOMMENTAR

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here