Greta Thunberg säger det klimatexperterna borde ha sagt

31
2919
Bild hos SvT. Foto:Thunberg

Greta Thunberg höll ett utmärkt sommarprogram. Skrev om det. Greta Thunbergs utmärkta sommarprat. Hur klimatkrisen kan lösas? och återpublicerade snart därefter Varför vill eliten träffa Greta Thunberg? Och fortsätter sin klimatförstörande politik? (Enligt annan forskande sommarpratare).

Den pensionerade läraren Bo Brinkhoff har skrivit en bra rapport i Proletären som tar upp en del som jag inte tog med. Läs, har kortat något: Greta säger det klimatexperterna borde ha sagt

Och lyssna på Sommarprogrammet. Greta Thunbergs sommarprogram.

Ord som gröna investeringar, klimatneutralt och fossilfritt används som dimridåer. Våra kejsare är nakna. Greta Thunberg är tydligare än någonsin i sitt sommarprat.

Hon menar att klimatfrågan är vår tids ödesfråga. Vad ska vi då göra? Den frågan är fel ställd, menar Greta. Det handlar istället om vad vi inte ska göra!

När hon träffar politiker och världsledare i FN-skrapan i New York och ser demonstranterna utanför är det två världar som möts, världar som skiljs åt av hundratals år av orättvisor. Orättvisor och rasism som möjliggjort uppbyggandet av västvärldens rikedom och dominans.

Klimatkrisen är ingen rättvis kris. De som lider mest, fortsätter Greta, har gjort minst för att orsaka den. Det är de fattiga, de mest utsatta, kvinnor och barn som kommer att drabbas hårdast.

Den metod som används mest för att minska utsläppen av växthusgaser är kreativ bokföring, att låta bli att rapportera utsläppen, att ljuga och lägga skulden på andra. Greta menar att Sverige är ett skolexempel på detta. Det vi konsumerar produceras i andra länder och svenska fabriker har flyttats till fattiga länder med billig arbetskraft där utsläppen sker.

Ord som gröna investeringar, klimatsmart, miljövänligt, klimatneutralt, ekologiskt, fossilfritt och hållbart används som dimridåer. Under coronakrisen har enorma krispaket med fantasisummor trollats fram från ingenstans. Men klimatkrisen möter världsledare och politiker med tomma ord och handlingsförlamning. Våra kejsare är nakna, säger Greta. Samhället är som ett enda stort nudistparty!

Greta är tydlig. Det som behövs är ett helt nytt sätt att tänka. De handlingar som krävs är varken politiskt, juridiskt eller ekonomiskt möjliga inom dagens politiska och ekonomiska system.

Facken måste våga ifrågasätta systemet i klimatfrågan
Gretas sommarprat innehåller en hel del mörker, men det finns ändå hopp. Hoppet finns hos folket. Vi måste göra det omöjliga, det är upp till dig och mig. Ingen annan gör det åt oss.

Klimatexperter, ledare i miljöorganisationer och politiker, inte minst inom MP och V, borde skämmas. En ung flicka, en tonåring, träder fram och säger det ni med alla era kunskaper och resurser borde sagt för flera år sedan. Lyssna på Greta Thunbergs sommarprat!

Föregående artikelGenusfrågor: Bra kritik av vänsterflum, men även luftande av högerideologi
Nästa artikelLäkare för Assange: ”Den psykologiska tortyren måste upphöra.”
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

31 KOMMENTARER

 1. De verkliga problemen för världen är befolkningsexplosionen, islam och USA! Kanske dags att se elefanterna i rummet i stället för dimridåer om ett påhittat klimathot? För övrigt så är klimathot ett idiotiskt begrepp…Klimat har vi ju alltid, varmt eller kallt!

 2. Man kan nu skönja ansträngningarna att svänga den omöjliga klimatkampanjen till att handla om kapitalismens rovgiriga härjningar där de länder som saknar utveckling står oskyldiga och bara tittar på men klagar och demonstrerar medan den moderna världen fortsätter.

  Det finns oanade rikedomar i Asien och Afrika som dess invånare kan exploatera och skapa sin egen civilisations framgång istället för att sitta still och bara vänta på U-hjälpen från västvärlden alternativt invadera västvärlden och med FNs hjälp pungslå dem på deras skapade välfärd.

  • Heraldikern
   Nu glömmer du att kolonialismen och imperialismen har härjat vilt i dessa delar av världen. Många afrikanska länder är helt sönderslagna och fortfarande är stormakterna där och förser sig.
   ”invadera västvärlden”!! med vadå? Asien med Kina i spetsen håller på att resa sig, men dom slår skallen i den perverst överdimensionerade amerikanska krigsmaskinen som finns överallt.

   • Nej, jag glömmer inte kolonialismen. Men den är numera över på det våldsamma sätt som skedde tidigare. Och den är ett utmärkt skäl till att sitta ner och vara offer utan att göra nånting. T ex göra sig av med sina korrupta ledare som tillåter utländska krafter att ”roffa åt sig”.

    Du har tydligen inte sett eller ens hört talas om den migrationsinvasion som Europa (västvärlden) utsatts för under de senaste 20-30 åren. Där bara Europa numera på många större orter och städer har en majoritet av folk från MENA och mellersta Afrika. Folk som aldrig någonsin kan komma i arbete utan faktiskt har större chans att få ett arbete i sitt ursprungsland om de pengar vi satsar på dom här istället satsas i deras ursprungsländer.

    Vad gäller Asien och Kina så reser dom sig ekonomiskt vilket visar att det kan MENA och södra Afrika också göra. Att USA vapenskramlar med sina militära beskickningar överallt hjälper inte mot den Asiatiska och Kinesiska handelsoffensiven.

  • Europa är den världsdel med minsta andel av världens naturtillgångar/resurser. Men det är en av de rikaste kontinenterna. Hur går denna matte i hop? Svar: roffa åt sig. Ett annat namn för detta är skuldslaveriet, regisserat den lömska bankirvampyr maffian

   • Att ”roffa åt sig” är inte det enda sättet att få till en utveckling. Det måste oerhört hårt arbete till också.

    Och i dagsläget ”roffar vi åt oss” genom att betala för oss. Om den betalningen hamnar i bara en eller ett par privata fickor kan vi rimligen inte göra så mycket åt. Det måste invånarna i respektive land göra.

    Det finns också länder helt utan råvaror som arbetat sig fram till en mycket hög standard genom att betala för råvarorna. T ex Japan.

    • Heraldikern har läst historia dåligt ser jag! Japans 1900-tals historia fram till andra världskrigets slut består ju av kolonialism, koncentrationsläger, plundring, utsugning m.m i grannländer. Men visst är det också så att utan Europas tekniska utveckling så hade vi inte haft den standard vi har idag och som galna politiker håller på att förstöra! Det är verkligen så att vita gubbar faktiskt har uppfunnit det mesta av tekniska prylar som vi tar för givet idag…Ta flygplan som exempel..Wright, Sikorsky, Curtis, Fokker, Mitchell, Messerschmitt m.m idel numera föraktade vita gubbar som gav allt för att göra det möjligt att flyga snabbt mellan kontinenterna.

 3. Europas dominans baserar sig på teknisk utveckling grundad i naturvetenskap och kristendom, Asien kopierar nu linjen. Råvaruproducenter utan produktutveckling förblir fattiga. Afrika är härjat av sunni-islams slaveri, det effektivaste hindret mot mänsklig utveckling vi känner.

  Klimat-Greta är totalindoktrinerad av en slags klimatalarmistiska ”experter”, och säger precis vad de fyllt henne med sen barnsben. Hon och hennes troende blir en rejäl black om foten framöver.

  • Europas dominans baserar sig främst på kolonialism, utplundring av naturreserser med hjälp av Värlsbanken, IMF och krig – en imperialism i strid med kristendomens kärleksbudskap. Klimat-Gretas budskap baseras på bästa tillgängliga vetenskapliga kunskap, medan det etablissemang som bortser från detta ger hela världen en mycket rejäl black om foten både nu och än mer framöver.

   • Vore intressant att äntligen få veta vilka sanningsenliga källor och vilken evidensbaserad forskning hon lutar sig mot.

     • Nu har ju IPCC avslöjats som lögnare och att ha utelämnat eller friserat siffror sedan länge! Hur är det med faktakollen? Eller har du missat hela det debaclet som avslöjades för flera år sedan? Efter det har IPCC ingen större trovärdighet utan anses vara NWO:s redskap för ökad kontroll av riktiga klimatforskare som är oberoende av IPCC och dess kader av välbetalda skojare som Rockström etc.

     • Det har jag inte uppfattat. Vad har du för källor till det påståendet?

  • Kina var före Europa i vetenskapligt hänseende för länge sen.
   1700 och 1800-talets skamliga imperialism från väst fördröjde deras återhämtning. Och det blev inte bättre av att britternas Round Table och deras agenters inflytande över Usas militär hindrade Chiang Kai Shek och underlättade för Mao att ta över.
   Det gjorde dom inte för att dom uppriktigt gillar socialism annat än som ett sätt att bromsa rivalers utveckling och konkurrenskraft.
   Inte för att socialism entydigt måste innebära detta negativa men eftersom det kommer från väst var det utformat för att polarisera och försvaga, inte för att utveckla rivalerna.
   Jakobinska destruktiva processer var därför en del av inspirationen till Maoismens kulturrevolution och bonderomantik.
   Det nuvarande Kina har kastat av sig det tankegodset som kom från det försåtliga väst och nu vägleds dom av rationella motiv.

 4. Det stora problemet är negativitet och käbbel. Folk diskuterar inte sakligt och vetenskapligt, men käbblar, så även Greta Thunberg. Detta beror i min mening på att människor tänker felaktigt och detta i sin tur beror på brister i utbildningssystemet som inte lär ut hur man resonerar evident sant, samt att den köpta fulmedian i maskopi med intressenter gör så att politikeradel och icke-vetenskapare kommer undan falsifikation, medan äkta vetenskap mörkas.

 5. Västvärlden är full av självhat, romantisering av vildar, teknikfientlighet och muslimsk invasion. Ovanpå det kommer påhitten om klimatet och genus, som ignoreras av framtida supermakter i Asien.

  • Asien:
   – Vi gör vad vi kan!

   Vänstervärlden:
   – Vi är bättre.
   – Vi har alltid varit bättre.
   Ty sådan är vår tradition.

  • Detta var ett begränsat misstag som snabbt korrigerades.

   Har ej sett andra eller allvarliga misstag.

   • Den som inte söker han finner inte heller! Men visst fortsätt att tro på sagor om 4-7m höjning av havsnivån som de värsta IPCC-tomtarna hävdar nu när solen är på väg in i en lugnare fas! Intressant är också att jordbävningar ökar på Island vilket brukar mynna ut i massiva vulkanutbrott som kommer att kyla ner jorden! Vargavintrar är att vänta inget annat!

     • Vetenskaplig ”klimatexpertis” finn inte.
      Den vetenskap som finns bör ordentligt ge råd till politiska ledare.
      De så kallade ”vetenskapare” som finns saknar förmåga att fastställa eller skapa allmän politik och bör därför inte få dominera den.

 6. Lite komiskt att jag så snabbt blev sannspådd om att det skulle uppstå energibrist i Sverige när det slutar blåsa! Man fick helt enkelt köra igång Karlshamnsverket för att rädda elsystemet från kollaps i södra Sverige. Tänk nu när detta kommer att hända kalla vinterdagar och idioter stängt av kärnkraften i södra Sverige och ingen import av el från grannländerna? Ja, när MP får vara med och bestämma blir det tokigt! Ett parti som för övrigt hängde kvar i riksdagen med hjälp av valfusk och klanröstning…

  • Jag tror Sverige är ett land som tyvärr på senare decennier börjat lida alltför mycket av moraliskt högmod.
   För att vara ett så litet land i världssammanhanget får det konsekvenser.
   Närmast liknande skulle möjligen kunna vara Tyskland men det landet är så mycket större samt att de har en starkare ekonomisk motor som båda gör att konsekvenserna blir mindre och inte lika framträdande.

   • Tyskarna har ju sent om sider begripit att det här med intermittent vind och solkraft nog inte fungerar så bra i ett industrialiserat land långt upp i norr! Tyskarna bygger nu kolkraft och gaskraftverk för att säkra leveranserna av el. Och ja, det kostar på att ha kraftverk i beredskap hela tiden men kostnaderna skjuts ju över på konsumenterna och industrin medan politikerna glatt lallar vidare med sitt klimatflum!

  • Frågan är om det ens går att rösta bort mp? De sitter numera i det fördolda på många poster, kan starta och stoppa utredningar med vansinniga förutsättningar, och kommer att kunna förlita sig på kamrat fyra procent. Partiet med den destruktiva agendan man inte blir av med, ständigt inröstat i varje regeringsplattform av socialdemokratiska kvinnoförbundets kamarilla. Med minimalt folkligt stöd. Sveriges mest hatade parti.

   • Det är ofta synd om alla miljöpartister, för de har ofta känsla och vill väl, men saknar rationalitet för att få det att fungera. De faller lätt för fulmedias psykopater och de välkända former av osanning som repeteras där, bara det bakas in i falsk känsloargumentation. De är inte de enda som är drabbade i den media-inducerade masshysterin som detta resulterar i. Folket som tar del av fulmedia är också hårt drabbat.

    Även högerextrema medier driver på fullkomligt rationellt och oftast sakligt, men ofta helt utan känsla för djur, människor och natur. Inte heller vill extremhögern förstå vad som är bra för oss alla och för barnen långsiktigt. De tänker rationellt, men alltför kortsiktigt och egoistiskt med sin plattskatt, vilket skapar stora klyftor och kaos.

    Nästan inga partier är tyvärr ekologiskt hållbara, ej heller socialt hållbara, men absurda tillväxt-partier för globalistiska kortsiktiga och ytliga krösusars intressen. Detta är katastrofalt både för oss alla och vår natur.

    Det hade inte varit några problem att stänga ned kärnkraften alls OM vi hade haft en självständig demokrati, fortsatt sekularism, samt att populationen hade minskat ner till balans med naturen, samt konsumtionsnivån hade tyglats något, men MP m.fl. har istället verkat för extrem asylbaronsindustri av de mest sekteristiska barnavlande elementen, inte familjeplanering eller hjälp lokalt, vilket givetvis gör att konsumtionen och utsläppen ökar.

    Konsumtionen per capita kommer visserligen minska i takt med exponentiell populationsökning och i slutändan leda till ännu mer utsläpp och artfattig öken OM folket fortsatt envisas med att rösta på EU-vurmande absurda tillväxt-partier som MP m.fl.

    Jag önskar alla hederliga miljöpartister allt gott, samt att deras känsla låter sig övertygas av långsiktig rationalitet.

    Det är ex. många f.d. miljöpartister som vill att MP skall åka ur, men att tycka det är förmodligen helt kontraproduktivt, eftersom det inte övertygar miljöpartister i sakfrågor, men gör att de kan ställa sig i en extrem motposition baserat på associationsskuld till angriparen. https://schlaug.blogspot.com/2016/07/atervinn-miljopartiet.html

    Tyvärr lyssnar ingen av dem på den positiva konstruktiva lösning, som jag har presenterat, som kommer kunna ge plats för riktigt gröna partier som tar socialt och nationellt demokratiskt ansvar, samt får både ekonomi- och energi-ekvationen att gå ihop. Genom min lösning skulle vi t.o.m. kunna pressa Miljöpartiet att ändra riktning, men modet och motivationen att göra det måste finnas där först.

    Det går inte med feghet och negativitet. Mod och positivitet krävs.

 7. Alltså det är fullständigt löjligt att SMHI håller på med sin lekstuga! Här i Kronobergs län har de inte på hela veckan lyckats få till en väderprognos för nästa dag som ens är i närheten av vad man påstod i prognosen kvällen före! SMHI kanske fungerar nog någorlunda för Stockholm och närliggande områden men resten av Sverige är det nattsvart! Och denna organisation påstår sig veta hur klimatet ska vara om 40 år? Kanske SMHI skulle ägna sig åt att förbättra sin väderservice i hela landet i nutid i stället för att lägga ner tid och skattepengar på lösa spekulationer om framtiden? Som det är nu får man kolla in yr.no eller Accuweather i mobilen för att få en någorlunda vettig prognos! Man skulle kunna tro att Dan Eliasson även varit chef på SMHI och förstört där också, så illa har det blivit.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here