Solar Wind: Påståenden om ryska hacking-attacker är inte faktiska bevis. Trump sa att det kan vara Kina…

6
2069
Mike Pompeo. Officiellt porträtt

Ingress: Denna artikel av Caitlin Johnstone har vänligen översatts av Rolf Nilsson. Den behandlar uppgifterna om hackning av Ryssland i USA, som sprids av media – i vanlig ordning utan källkritisk undersökning. USA:s utrikesminister Mike Pompeo menar att det är mycket troligt att Ryssland ligger bakom dessa attacker, vilket dementeras av den ryska ambassaden. Den kände lögnaren – enligt egna uppgifter – menar ”The massive cyber spy campaign against the U.S. government is grave and ongoing. And Russia is ‘pretty clearly’ behind it, Pompeo says” enligt Washington Post.

Caitlin Johnstone

Enligt artikeln saknas belägg. Liksom i Russiagate, men man upprätthåller bilden av Ryssland som en skurknation och lägger en grund för att folk ska kunna ”förstå” att krigsinsatser mot Ryssland är nödvändiga så småningom eller mycket snart! Och USA och allierade är mycket skickliga i detta. Det är ju dagsens sanning att Ryssland låg bakom förgiftningen av den helt värdelösa, utbytta spionen Skripal i Storbritannien strax innan presidentvalet. Likaså vet ”alla” att Ryssland förgiftade den obetydlige oppositionspolitikern Navalny, med stöd av 3 % av befolkningen i upprepade opinionsundersökningar, just före det av USA fördöma Nord Stream 2-projektet skulle avslutas, dessutom misslyckat med den oerhört giftiga medlet Novichock (som flera länder har).

19/12 återkom Caitlin Johnstone med en ny artikel i frågan. Utdrag ur artikeln har översattas av Rolf Nilsson. Den återges också!

Läs gärna detta Utrikesminister “Pompeo” – (“vi ljög så mycket då jag var på CIA”) kritiserar Kina – får svar på tal.

Inte bara Caitlin Johnstone och Anders Romelsjö betvivlar den officiella versionen i media. President Donald Trump viftat bort anklagelserna om att Ryssland stod bakom ett massivt datahack, dvs i strid med den uppfattning som hans utrikesminister framför. Trump hävdade istället att den verkliga ”boven” kan vara Kina. här.
”Cyberhackningen är mycket större i Fake News Media än i verkligheten”, twittrade Trump på lördag och tillade att ”allt är väl under kontroll.”

 


Hemliga, osynliga bevis för ryska hacking-attacker är inte faktiska bevis

Kinas kommunistiska parti har i hemlighet skickat vapen till extremistiska Antifa-militanter i USA som förberedelse inför inbördeskriget som förväntas äga rum efter att Joe Biden förklarat sig vara president på livstid och inför en marxistisk diktatur. Vapentransporterna inkluderar raketkastare, riktade energivapen, karatepinnar och ninja-kaststjärnor.

Tyvärr kan jag inte ge bevis för denna chockerande uppenbarelse eftersom detta skulle äventyra mina källor och metoder, men lita på mig att det definitivt är sant och att det måste ageras omedelbart. Jag rekommenderar president Trump att, utan ett ögonblicks tvekan, införa krigslagar och börja planera ett militärt svar på dessa kinesiska aggressioner.

Vilka känslor föder detta hos dig? Var din första impuls att börja söka efter bevis på den brandfackla jag kastade in i mitt inledningsavsnitt?

Det skulle vara helt rimligt om det var så. Jag är trots allt en slumpmässig person på internet, som du förmodligen aldrig har träffat, och du har ingen anledning att blint acceptera något djärvt påstående jag kan göra. Det vore vettigt av dig att vilja se en viss verifiering av mitt påstående och sedan avvisa det som grundlös svindel när jag inte kunde ge den verifieringen.

Om du är en mer regelbunden läsare hade det också varit rimligt av dig att gissa att jag hittade på. Men tänk om jag inte gjorde det? Föreställ dig att jag verkligen hävdade att den kinesiska regeringen beväpnar Antifa-ninjakrigare för att döda patriotiska amerikaner i de kommande Biden Wars. Hur galen skulle du behöva vara för att tro på det jag sa utan att jag gav hårda, verifierbara bevis för mina påståenden?

Tänk dig vidare att det här är något jag har gjort falska påståenden om många gånger tidigare. Om jag då och då kommer med nya påståenden om någon stygg regering som beväpnar Antifa-supersoldater i ett stort kommunistiskt uppror, vilket senare visar sig ha varit falskt?

Tja, du skulle avfärda mig som en tokstolle, eller hur? Jag skulle inte klandra dig. Det skulle vara det enda rimliga svaret på ett sådant löjligt uppträdande.

Och ändå, om jag var anställd hos ett amerikanskt regeringsorgan, och kom med obevisade kontroversiella påståenden om en regering som inte ingår i den USA-centraliserade maktalliansen, skulle hela den politiska-/medie-klassen som en papegoja upprepa vad jag sa, som om det var ett etablerat faktum. Trots att amerikanska myndigheter har en omfattande och väldokumenterad historia [https://www.corbettreport.com/warlies/] av att ljuga om sådana saker.

Idag förväntas vi alla hetsa upp oss över Ryssland igen, eftersom Ryssland hackat USA igen, precis innan en ny president tillträtt igen, så nu är det mycket viktigt att vi stöder nya eskaleringar av ett nytt kallt krig från både den avgående presidenten och sedan från den tillträdande presidenten. Vi får inte se några bevis för att detta faktiskt hänt igen, men det är av yttersta vikt att vi litar på och stöder nya aggressioner mot Ryssland ändå. Om igen.

New York Times har en viral op-ed som sprids runt, med titeln ”Jag var Trumps rådgivare för inrikes säkerhet. Vi hackas.” Artikelns författare, Thomas P Bossert, varnar olycksbådande att ”den federala regeringens nätverk och mycket av företags-Amerika äventyras av en utländsk nation” utfört av den ryska underrättelsetjänsten, känd som SVR, vars kunskaper inom detta gebit är bland de mest avancerade i världen. ”

I stället för att använda sina överlägsna kunskaper för att blanda sig i valet i november, för att säkerställa segern för den president, vilken vi i flera år har fått höra är en rysk medlöpare, av medier som The New York Times, informerar Bossert oss om att SVR istället valde att hacka ett privat amerikanskt IT-företag som heter SolarWinds, vars programvara i stor utsträckning används av den amerikanska regeringen.

”Intet ont anande kunder laddade sedan ner en smittad version av programvaran, som inkluderade en dold bakdörr som gav hackare tillgång till offrets nätverk”, förklarar Bossert och säger att ”omfattningen av denna pågående attack är svår att överdriva.” Dess omfattning är så stor att Bossert säger att Trump måste ”allvarligt straffa ryssarna” för att ha utfört det och samarbeta med den tillträdande Biden-administrationen för att hjälpa till att säkerställa att straffet kan fortsätta, utan avbrott, mellan administrationerna.

Problemet är att vi som vanligt har fått exakt noll bevis för något av detta. Som Moon of Alabama förklarar, gör den enda tekniska analysen vi har sett av det påstådda hacket (med tillstånd av cybersäkerhetsföretaget FireEye) inget påstående om att Ryssland var ansvarigt för det. Massmedierna hävdar dock att det uppenbart är ett objektivt, verifierat faktum [https://twitter.com/ggreenwald/status/1339566810358833154?s=20 ] att Ryssland ligger bakom detta långtgående intrång i amerikanska regeringsnätverk, och de anger endast anonyma källor, om de alls citerar några.

Och naturligtvis, dit medie-klassen går, dit går den politiska klassen och de går knappt att skilja från varandra. Den demokratiska senatorn Dick Durbin sa till CNN [https://twitter.com/johnkruzel/status/1339235674290073600 ] i en ny intervju att denna osynliga, helt obevisade cyberattack, utgör ”praktiskt taget en krigsförklaring från Ryssland mot USA.” Vilket alltid är trösterikt att höra, när som den ryska regeringen tillkännager utvecklingen [https://news.sky.com/story/vladimir-putin-says-russia-developing-new-hypersonic-weapons-as-he-blames-us-for-starting-arms-race-12165291 ] av nya hypersoniska missiler, som en del av en ny kärnvapenkapprustning, som den tillskriver eskaleringen av USA: s kalla krig.

Journalisten Glenn Greenwald är en av de få högprofilerade röster som har varit djärv nog att sticka ut hakan och påpeka det faktum att vi har sett exakt noll bevis för dessa upprörande anklagelser, för vilket han naturligtvis för närvarande har fått sina fiskar varma på Twitter.

”Jag vet att det inte spelar någon roll. Jag vet att det är fel att ställa frågan. Jag vet att frågan reser stora tvivel om ens lojalitet och patriotism,” tweetade Greenwald sarkastiskt [https://twitter.com/ggreenwald/status/1339559361715290114]. ”Men har det offentligt presenterats några bevis alls, än mindre avgörande bevis, för att Ryssland är ansvarigt för detta hack?”

”Kanske har de informationskällor som de inte kan uppge utan att äventyra sina källor och metoder?” inflikade [https://twitter.com/binarybits/status/1339564485598720000 ] Ars Technicas Timothy B Lee, som svar på Greenwalds förfrågan, ett skolexempel på ett svar från de som ansvarar för etablissemangets berättelser, närhelst någon ifrågasätter var beviset finns för någon av dessa osynliga attacker mot USA: s suveränitet.

”Naturligtvis kan de inte visa oss bevisen!” säger alltid de som står bakom etablissemangets Rysslands-hysteri. ”De skulle äventyra sina källor och metoder om de gjorde det!”

Redaktören: Har ni sett /hört liknande resonemang i media gällande uppgifter om brotten spiondömde Gui Min Hai i Kina och svenskiranske läkaren och forskaren Ahmadreza Djalali?

USA:s spionorganisationer säger alltid så om bevis för påståenden som amerikanska spionorganisationer gör om regeringar, som sedan länge utgör måltavlor för förstörelse från amerikanska spionorganisationer. Vi kan inte dela bevisen med dig eftersom bevisen är hemligstämplade. Det är hemliga bevis. Bevisen är osynliga.

Vilket, måste jag säga, alltid fungerar bra för de amerikanska spionorganisationerna.

Hemliga, osynliga bevis är inte bevis. Om allmänheten inte kan se bevisen bakom påståendena från de mäktiga, är dessa påståenden obevisade. Det skulle aldrig vara acceptabelt för någon vid makten att säga

I en värld efter invasionen av Irak är det påståenden av en oacceptabel storleksordning som därför bör avfärdas tills hårda, verifierbara bevis tillhandahålls.

Är det inte intressant hur alla vår tids Pearl Harbor’s och 9/11’s är helt osynliga för allmänheten [https://caitlinjohnstone.substack.com/p/hmm-america-keeps-getting-attacked]? Vi kan inte själva se cyberintrång, som vi kunde se fallna byggnader och rykande flottbaser; de är helt dolda från vår syn.

Inte bara är de helt dolda för vår syn, bevisen att de hände hålls också hemliga för oss. Och massmedierna behandlar detta som helt normalt och fint. Statliga organ med en omfattande historia av lögner tillåts göra fullständigt ogrundade och obevisade påståenden om regeringar, vilka länge varit måltavlor för samma myndigheter, och de institutioner som ansvarar för att informera allmänheten om vad som händer i världen upprepar helt enkelt detta som ett faktum.

Visst är det möjligt att Ryssland hackade USA. Det är möjligt att den amerikanska regeringen också har varit i kontakt med utomjordingar. Det är möjligt att den kinesiska regeringen i hemlighet beväpnar Antifa-samurajer som förberedelse för ett inbördeskrig. Men vi laddar inte dessa påståenden med trons kraft förrän vi förses med en bevismängd som uppgår till den nivå som krävs i en värld efter Irak-invasionen.

Dessa människor har inte förtjänat vårt förtroende, de har förtjänat vår uttalade och aggressiva skepsis. Vi måste agera därefter.


Washington Post kan inte sluta bråka om ryssar som ”hackar våra sinnen”

Caitlin Johnstone har 19/12 publicerat en uppföljande artikel om Rysslands påstådda hackerattack mot företag och myndigheter i USA. Översatt av – Rolf Nilsson som presenterar utdrag nedan!

”Ryssland har inte bara hackat våra datorsystem. Det har hackat våra sinnen” utropar den propagandistiska rubriken på en artikel om ”den ryska modellen” av propaganda som ”vilar på principen att människor blir övertygade när de hör samma meddelande många gånger från olika källor, oavsett hur partiska.”

Den paranoida episteln [https://caityjohnstone.medium.com/wapo-publishes-paranoid-screed-cautioning-readers-not-to-let-russia-make-them-paranoid-79a6547365fa ] hävdade helt utan ironi att Ryssland använder sin superkraftfulla propagandamaskin för att göra människor paranoida och tveksamma till USA: s valsystem, vilket faktiskt kan ha en negativ inverkan på det amerikanska valet. Som om det faktum att om man berättar för människor att deras mentala och perceptuella förmågor hackas av en fientlig utländsk fiende i syfte att påverka valet, inte skulle göra dem paranoida och tveksamma till USA: s valsystem.

Washington Post (WaPo) fortsätter att hamra in den här berättelsen om att kraftfulla ryska hackare påverkar våra sinnen, som om Ryssland vore den enda nationen med en befintlig propagandakampanj på världsscenen som gör det och inte istället en av de svagare.

USA:s regering använder själv öppet propaganda mot utlänningar med program som Radio Free Europe, Radio Free Asia [https://archive.is/BjIl6 ] och Voice of America [https://thegrayzone.com/2020/08/10/twitter-us-state-media-ads-voa-persian/], vilka faktiskt tjänar den viktigare funktionen att presentera en illusion att det är den enda formen av amerikansk regeringspropaganda.

I själva verket arbetar den plutokratiska klass som också äger massmedia  nära samman med den amerikanska regeringen [https://www.forbes.com/sites/katevinton/2016/06/01/these-15-billionaires-own-americas-news-media-companies/?sh=5d3be569660a][https://twitter.com/AliAbunimah/status/1339664613584023556 ] och den använder sina institutioner för att enbart ge plats för röster som främjar berättelser [https://caityjohnstone.medium.com/former-msnbc-reporter-spills-details-on-pro-establishment-bias-in-media-c1524e6fde2f ] som är gynnsamma för den status quo som plutokraterna har byggt sina riken på.

WaPo ägs av den rikaste mannen i världen [https://steemit.com/government/@caitlinjohnstone/six-things-we-can-learn-about-us-plutocracy-by-looking-at-jeff-bezos], vilken också är en CIA-entreprenör och sitter i en Pentagon-rådgivande styrelse. De inofficiella propagandoperationerna i det oligarkiska imperiet ger det en massiv fördel i den internationella berättelsekontroll [https://consortiumnews.com/2020/07/01/why-us-empire-works-so-hard-to-control-the-international-narrative-about-russia/] där både officiella amerikanska propagandaprogram och allt som den ryska regeringen någonsin kan komma på i jämförelse framstår som dvärgar.

Ryssland hackar dig inte. Om någon hackar dig är det den enorma globala maktstruktur som är löst centraliserad runt USA som på ett aggressivt sätt, ända sedan du föddes, har utsatt dig för en propaganda med avsikten att du skall stödja en fortsättning av deras politik.

En början av politisk insikt infinner sig när du inser att propaganda inte bara är något som andra nationer gör mot andra människor.

Propaganda utförs av dina egna härskare, i din egen nation, och den riktas mot dig!

Föregående artikelStriderna är över – blir det fred i Etiopien?
Nästa artikelMed FNL för Vietnams folk!
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

6 KOMMENTARER

 1. Den äcklige Michael Pompeo vet inte hut. Vi borde istället rikta uppmärksamhet mot så avslöjas de äkta konspiratörerna – de som ligger och låg bakom mycket av det elände den senaste 75 åren i världen. Här är en krönika som redogör för dessa mörkrets furstar från City of Lönndom och deras lömska intriger:

  https://www.strategic-culture.org/news/2020/12/19/todays-china-espionage-scandals-revive-the-gouzenko-hoax-that-unleashed-the-cold-war/

 2. USA är en mycket sjuk ”nation” som omedelbart borde upplösas för mänsklighetens bästa! Ett gangstervälde som manipulerade valet har tagit makten och försöker nu även manipulera resten av världen att tro att det är USA som är offer när de i själva verket är förövarna!

  • Det tycks redan ha börjat. USAs stater är i verkligheten gamla kolonier, och nu finns det växande självständighetsrörelser i både Kalifornien och Texas. Dom vill bryta loss de staterna från USA och göra dom till självständiga länder.

 3. ”Alla spionerar på alla” sedan urminnestider, och det finns ingen logik i att begära att andra stater skall avstå från de fula tricks som man själv är en hejare på.

  Förhoppningsvis har Ryssland numera en bättre cyberkrigsavdelning än det hade innan Edward Snowden slog larm (att Ryssland inte hade det tycks bevisas av försvarsstaben inköp av mekaniska skrivmaskiner efter Snowdens avslöjanden).

  Det som får mig att misstänka propagandakrig är att fula trickskriget förs helst i tystnad. Det är inte speciellt smart att avslöja att motståndaren är påkommen.

 4. Vad jag tror är att det är USA som är hackaren. Trump förberedde ju en statskupp redan i september 2018 genom att skriva på presidentorder 13848 som ger den sittande presidenten makt att utlysa nationellt undantagstillstånd och därmed bli en totalitär diktator som inte behöver ta hänsyn till några val om det förekommit utländsk inblandning i ett amerikanskt val. Detta kan mycket väl vara vad Trump behöver för att sätta den statskuppen i verket. Vi har ju sett en strid ström av dessa hemliga, osynliga bevis och aktioner som har en hemlig avsändare, ”läckta” dokument i omgångar, en ”läckt” databas, ”vittnen”, overifierade berättelser om ”förtryck”, etniska och religiösa ”förföljelser”, ”tvångsarbete”, ”koncentrationsläger”, allt visar sig vara påhittat när man följer upp i detalj. osv, och alla med CIA som alltmer tydlig avsändare. Allt passar väldigt bra ihop logiskt. Trump har åstadkommit en enorm skada på USA som nation, utvecklingen är avsevärt värre än förra seklet då det gällde främst Tyskland. Hur kan man få folk att förstå att dom idag är utsatta för samma sorts propaganda och indoktrinering som tyskarna föra seklet.

  • Nej, det är tyvärr igen enkel sak att få USA:s befolkning och fatta att CIA, FBI, NSA, CFR osv, ljuger. De verkar än idag – trots 9/11 och lögnerna inför Irakkriget – ha ett enormt förtroende för sitt underrättelsekomplex. Det värsta är att svenskar inte är mycket bättre. Vi har köpt lögnerna från Bellingcat om Putin som den store satan, och efter den CIA-stödda kuppen i Kiev – när USA:s flotta var på väg in i Svarta havet för att utropa Krim som en ny Natobas – har vi lydigt gått på lögnerna om Rysslands nya farliga geopolitik. Hultqvist tjatar än idag om Krim och Georgien 2008 för att påvisa den ryska expansionismen, trots att det är han själv – och Värdlandsavtalet – som har förändrat säkerhetsläget i vårt närområde. Vi är väl för dåliga på att ställa DN, Svt osv, mot väggen. Men Anders Romelsjö och andra försöker så gott de kan, bara det att man inte anses god nog för att ens få debattutrymme. Frågar du gemene man har de inte ens hört talas om de Vita hjälmarna i Syrien t ex.Vi är precis lika förda bakom ljuset som amerikaner…

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here