Hur behandlar Parispolisen strejkande medborgare?

9
1388

Föregående artikelVad tycker klimatforskaren Lennart Bengtsson idag om Parisavtalet?
Nästa artikelHur slår prisökningar på bensin och diesel och annat för olika klasser?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

9 KOMMENTARER

 1. Förstår inte varför dom strejkar. Statens frälse som går i pension vid 52 års ålder kan knappast ha någon framtid i dagen integrerade Europa. Jag vet inte vad Polisen gör men de kan säkert fortsätta. De privatanställda som måste jobba till 62 lär inte protestera.
  Det var snarlikt oss i Sverige tidigare men sådana orättvisa skillnader försvann med nyliberalismen. Det är inte så konstigt. Folk vill ju ha ett jämlikt samhälle.

  • Inte alltid jämlikt. Alltfler vill bestämma över sitt eget liv, inte bli påtvingad någon annans. I Sverige lär det ju vara förbjudet att arbeta över 67 års ålder (eller vad det nu är). Vad folk vill ha är trygghet – mat – bostad – frihet – värme – inga bekymmer, varm vatten från kranen och duschen, inte behöva oroa sig att bli rånad eller nedslagen, eller att bilen är ett utbränt vrak nästa morgon. Det börjar ju bli tunt i gamla Svedala med sådant numera.

 2. Frankrikes folk ropar Macron must go!
  De strejkande medborgare behandlas på mycket värre sätt än hooliganerna i Hong Kong. Den saken är klar. Ingen Hoing Kong hooligan har blivit skjuten i ögat, De franska poliserna behandlar medborgaran som om de skulle handskas med deras förna koloniers folk. Oavsett det borde Macron ställas inför rätta för att har mördat och lemlästat sitt eget folk. Kina och Ryssland borde begära ett snabbt inkallat möte av Säkerhetsrådet för att fördöma och sanktionera Frankrikes diktatorn Macron.

 3. Hur brutaliteten i Frankrike fortsätter att vara osynlig.
  https://www.rt.com/op-ed/476161-pension-reform-protests-france/

  Franska demonstranter har varit osynliga i de så kallade mainstream-medierna, och tystnad från arbetar- och fackföreningsrörelsen och till och med den så kallade ”vänster” inom den.
  Medan ett skadat huvud eller till och med ett trasigt fönster i Hong Kong eller Venezuela ofta leder nyheterna. Mer än ett år möttes massrörelser av arbetande människor med extremt våld från den franska staten och dess verkligt liberala president Macron ignorerats av västerländska tryckta och sända journalister med studerad arrogans.

  Det kan inte finnas någon rationell motivering för detta. Hong Kong är nästan 6 000 miles (9,656 km) från England, Caracas nästan 5 000 (8 047 km). Frankrike ligger 50 km bort. Det är inte billigt att skicka och underhålla nyhetsbesättningar i de andra ändarna av jorden.
  Ingen nyhetsbedömning kan möjligen motivera den nästan fullständiga frånvaron av täckning av utbredd oordning bland massiva folkmassor i vår närmaste europeiska granne under ett helt år. Det är verkligen antipatin mellan den engelska eliten och den franska (och vice versa), för att låna ett tyskt ord kan man ha förväntat sig en känsla av schadenfreude för att driva brittisk täckning, i topputrustning! Men inte lite av det.

  Så mycket för de gula västarna. Naturligtvis, vad som nu har hänt är att hela den organiserade arbetarklassen i Frankrike har tagit till slagfältet. Stora fackföreningar – som den måttliga CFDT och den militanta CGT – med miljontals medlemmar konfronterar nu fysiskt den franska statens makt.
  Den närmaste orsaken till denna nya utveckling är Macrons ”reformer” i pension. Nuförtiden är reformer dåliga saker, medan de tidigare var bra saker – i huvudsak att få franska arbetare att arbeta längre för mindre pension vid pensioneringen.
  Men som med de gula västarna – vars ursprungliga casus belli var en skatt på bränsle – det handlar om mycket mer än pensioner nu.

  • Den rationella förklaringen heter propaganda. Franska staten vill inte ha uppmärksamhet på interna problem, så man gör allt för att fästa uppmärksamheten på någon annans problem, som Hong Kong. Det är precis samma strategi som har tillämpats i tusentals år. För att avleda uppmärksamheten från interna problem, skapa ett förment externt hot. Samma sak i Sverige just nu. Stora interna problem, så man styr uppmärksamheten med propaganda mot yttre förmenta hot, Ryssland och Kina. Tror någon på fullt allvar att Ryssland, än mindre Kina, förbereder en invasion och ockupation av Sverige? Jag har just skrivit om fenomenet. https://mychinaway.wordpress.com/2019/12/19/propaganda/ Kan fritt återpubliceras.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here