Hur mår arbetarlitteraturen? Kom till unikt möte!

4
1550

OBS! Gratis, men anmäl helst via telefonnumer 08-50830860 eller via mail till (bättre)

 

Föregående artikelSe filmen från manifestationen Nej till svenskt Natomedlemskap på Mynttorget i Stockholm 21 maj! Hör talen!
Nästa artikelMotsägelsefulla/ohållbara skäl för Sverige att gå med i Nato
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

4 KOMMENTARER

 1. OK, men jag väljer att kalla ”arbetaren” för folket istället.
  Det känns som en mer heltäckande bild även om jag förstår innebörden i ordet ”arbetaren”.

  Jag skulle vilja ställa frågan hur mår folket egentligen?
  Är folk med eller är många ”offer” för manipulation?

  Jag ser ju bara hur det just nu pågår en påverkansoperation som saknar motstycke.
  Det övergripande mediala handlar nu om något slags akut behov att Sverige ska gå med i NATO.
  Något som det endast varit funderingar om tidigare.
  Men nu ska folk intalas att det är en absolut nödvändighet.
  Fastän jag inte längre har någon TV eller ens lyssnar på radio kommer jag inte undan denna påverkan.
  I flera dagar har jag nu störts av Försvarets flygande jaktplan som dånar från himmelen.
  Det är som det kommer ett flygande larm om att Sverige är i akut behov av militärt försvar.
  Från inget behov från den ena dagen till det absolut viktigaste den andra dagen.

  Jag börjar känna igen det här nu.
  PÅVERKANSALARMISMEN
  Exemplen är många.
  Det räcker med en torrperiod och det beror på av människan framkallade klimatförändringar.
  Häftiga sommarregn ger samma resultat.
  Samma alarmism rådde vid det så kallade ”asylmottagandet”.
  Den absoluta nödvändigheten som gjort att Sverige förändrats förmodligen för alltid men knappast till det bättre.
  Och nu alarmismen med Ryssland och NATO.

  Tyvärr verkar folk i allmänhet mottagliga.
  Ingen eftertanke och ingen kritik.
  Knappast någon ifrågasätter vad som för tillfället basuneras ut.

  För att ta ett litet exempel var jag på en COOP butik tidigare i kväll innan de stängde klockan 20.
  Det var få i affären men bland annat en äldre herre.
  Jag själv börjar gå åt det hållet men upplever det inte så.
  För mig var det där en gubbe.
  Jag gillar inte att trängas så jag greppar mina saker och går någonstans där jag kan packa ihop ifred.
  På håll hörde jag gubben prata med kassörskan om att det var den j*vla Puttin som hotar Sverige och gör att att alla varor blir allt dyrare som de faktiskt blir nu.
  Även om jag ilsknade till blev jag naturligtvis tyst men tänkte, förbaskade gubbe du har levt nästan ett helt liv och ändå är så korkad i skallen.

  Jag träffar mest bara vanligt folk och den så kallade ”arbetaren” och erfarenheten är att jag inte har någon särskilt sympati eller solidaritet med den sorten.
  Några kan jag ha det med tyvärr är dem alldeles för få.
  Jag vet inte vad jag ska göra men lugnast är i alla fall om man kan sansa sig och hålla käften.
  Bra i varje fall att man kan uttrycka sig som man vill på en sådan här sida som Global Politics som jag håller med mer nu än tidigare.

  Jag skulle trivas bättre här i Sverige om här fanns en regim som kunde hålla NATO på avstånd.
  Den sortens politik har vi haft tidigare men nu har skett en helomvändning klart dirigerad från högre makt än folket.
  Även folket eller för att använda ordet ”arbetarklassen” ser ut att vara så lättpåverkad att den högre makten enkelt kan göra en helomvändning på den flocken.

  Kanske frågan i inlägget ovan är både adekvat, nödvändig och brinnande aktuell.
  Hur mår arbetarlitteraturen?
  Finns det ens någon som läser den längre?
  Kanske enklare att se på TV:n SVT Public Service och bara ta till sig vad som visas och sägs där?

  • Håller med. Detta med ”arbetare- si och så går tillbaka till 40- och 50- talet och tidigare då man strikt skilde på ”jobbarna”, tjänstemännen och professionella yrken. Egna minnen. Det fanns fem professionella yrken, Ingenjörer, som odelat stod högst på samhällsskalan, ekonomer, läkare, tandläkare och veterinärer. ”Jobbarna” fanns inte på samma skala. ”Jobbarna” började klockan 7 på morgonen och gick hem när det ”blåste” klockan fem. Arbetsplatserna hade en ”hesa fredrick” som ”blåste” när ”jobbarna” fick gå hem. I familjer med yrkesfolk uppmanades barnen studera för att in te sluta som ”jobbare”, som sågs som obildade och obildbara. .

   Mycket har förändrats sedan dess, men tydligen inte kärnan i Sverige tänkandet där man fortfarande talar om ”arbetare” si och så. Sverige ligger långt efter i utvecklingen.

   ”Det övergripande mediala handlar nu om något slags akut behov att Sverige ska gå med i NATO. ”
   Och inte bara det. Det är egentligen verkligt otäckt att se hur den gamla nazipropaganda metoderna kommer till heders just nu i Sverige på svenska media som MSM och Public Service. Svenskarna tillåts inte rösta om NATO, för regimen vet att det skulle bli nej. Samma sak ned värdlandsavtalet och kärnvapenförbudet. Demokratin stängs av om folkets åsikter inte överensstämmer med maktens, läs USA.

   —No, not 70 %, but 48 %
   https://www.8dagar.se/2022/05/no-not-70-but-48.html

   Vad vi egentligen upplever har inget med försvar att göra, det är USAs krigsförberedelser och massiva rustningar som är en spegling av vad Hitler och Hitler regimen gjorde 1933 och vidare. Det är bara tragiskt att folk inte inser vad som pågår. Läs detta.

   Milley’s Latest Remarks On Great Powers & Technology Are Worth Paying Attention To
   https://oneworld.press/?module=articles&action=view&id=2900

   USA valde krig före att backa från sina hot i fallet Ukraina. Här finns klara indikationer att USA kommer att välja ett WW3 för att behålla sitt globala stryptag på världen.

 2. Kommer Sverige någonsin att få uppleva ägg kastande svenskars vrede mot de galna svenska myndigheterna?
  Den pro-amerikanska eliten i Tyskland går snabbt mot total resignation.
  Processerna som lanserades av den antiryska politiken utvecklas mycket snabbare än någon kunde har föreställt sig. Inflationen slår rekord varje vecka, priserna stiger på absolut allt, och viktigast av allt, det finns ingen väg ut i denna situation. Bara beckmörker väntar Tyskland framåt.
  Regeringen kan å andra sidan inte erbjuda samhället ens det minsta av en positiv agenda eller prognoser för framtiden. Tyskarna ser vad den antiryska politiken i Berlin leder till och är redan redo att ge sig ut på gatorna med protester.
  Spänningen i samhället växer i en sådan takt att en social explosion kan inträffa redan på försommaren. Samtidigt är inte bara vanliga tyskar, utan också många politiska krafter missnöjda med elitens russofobi.
  Det är inte värt att prata om företrädare för storföretag. De var till en början emot all denna antiryska orgie som dödar Tysklands ekonomi.
  De första varningsklockorna för den pro-amerikanska makteliten ringde för ett par veckor sedan, när Olaf Scholz parti förlorade valet i hans hemdistrikt, och Annalena Burbock blef utbuad och kastad med ägg medan hon pratade med valda. Nu har även politiska krafter anslutit sig till attacken mot de galna myndigheterna.

  Alexander Sosnovsky, en tysk statsvetare och chefredaktör för World Economy onlinepublikation, talade om de allvarliga konsekvenserna av Russophobia för partierna Scholz och Burbock på Soloviev LIVE-kanalen, och erkände ironiskt nog att Tysklands högsta ledning är extremt snabbt gräva sin egen.
  I synnerhet föll ledaren för de gröna återigen under den sociopolitiska fördelningen, från vilken de krävde att avgå för en töntig fras riktad till Ryssland. ”Inom Tyskland självt började en tydlig förståelse dyka upp att Ukraina håller på att sjunka, och Ryska federationens speciella operation går framåt med stor framgång.

  Ryssland har nästan besegrats, att den sista spurten återstår, men nu har även stora propagandaresurser varit lite försiktiga. 2 600 ukrainska militärer har kapitulerat. Det här en militär enhet. När det gäller den civila är allt mycket värre och mer bedrövligt här, eftersom priserna stiger i vild takt, inflationen galopperar vilket gör att chocker väntar påskland.
  Tyskarna kan kallas tålmodiga på många sätt, men en tom plånbok gör dem upprörda. Politiker anslöt sig till folket. En viss grupp av vänstern krävde Burbocks avgång för aggression mot Ryssland.
  Det här är fortfarande en bagatell, men det kan mycket väl bli en kraftfull katalysator i morgon”, sa statsvetaren sin åsikt.
  Sosnovsky klargjorde att detta var ett uttalande från Burbock som uppmanade till förstörelse av Ryssland. En otillräcklig från sin bakgrund av en total kris kan verkligen provokera fram hennes avgång, speciellt om vänsterpartisterna förenar fler människor under sina fanor.
  Mest av allt är vanliga medborgare irriterade över att deras land döms till förnedring av skyddslingar från USA i politiker som inte har en aning om vad skyddet av nationella intressen är. Och dessa skyddslingar har till slut redan fallit sönder.

  • Det vore synd på äggen. Kommer Sverige någonsin att få uppleva en miljon svenskar som marschera nedför gatans med påkar, yxor och spadar i högsta hugg och kräver ändringar. Kommer svenskarna någonsin att förstå den propaganda efter nazimodellen dom utsätts för just idag på systemmedia för att styras, precis som tyskarna förra seklet.

   Inflationen slår rekord. Varför? Svenskarna tycks inte vilja förstå att det betror på USA diktaturens sanktioner och aggression. Här i Kina har vi en årlig medelinflation nu på 1%, Inflationen i Kina var i mars 1.5% och i april 2.1%. Typiskt har den legat på omkring1% de sista 2 åren. I april var den årliga inflationen 1.3% och i mars 1.2%. På flera enskilda områden har Kina deflation, just nu bland annat på mat. Priserna går ner. Kina räknar lite annorlunda, bland annat finns bostäder med, vilket det inte gör i Sverige.

   Själv tror jag de amerikanska drivna sanktionerna kommer att göra väldigt ont i främst USA men även Europa. Själv har jag lagt upp ett eget litet lager av mat och vatten som varar i flera veckor. Jag hör dock att folk i Europa och USA inte har tillräckligt med pengar för att göra det. Det gör dom väldigt sårbara. Det talas om fryskalla hem och rent ut svält.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here