Hur mår klimatet idag?

5
1466

Synpunkter på innehållet välkomnas!

Föregående artikelÅrhundrandets fredsavtal för Israel! Kan det tas på allvar?
Nästa artikelUSA fixar valet i Bolivia
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

5 KOMMENTARER

 1. Hur mår klimatet idag?
  Just idag tror jag klimatet mår skapligt bra. Jag kan inte se några större problem. I varje fall inte med mina egna ögon.
  Då är jag mer orolig för virussmittan från Kina. Trots att myndigheterna påstår jag inte behöver vara orolig. Men jag är lite orolig ändå. Inför följderna om smittan får okontrollerad spridning. Det kan vi inte riktigt veta.

  En liten fråga.
  Har Greta Thunberg Aspegers Syndrom?

 2. Jaha, då är det nog så. Jag tänker hon förstår det minst lika bra som någon annan.
  Det kan vara en av förklaringarna till hennes framgång.
  Jag läste nämligen människor med Aspergers syndrom har en särskild förmåga att fokusera sig vid ett specifikt ämne eller intresse. Ofta ett ”smalt” begränsat sådant.
  Vidare har de här människorna väldigt nära till dikt och föreställningar.
  Båda är något som kan få människor att lyssna.

  Jag har en oklar uppfattning i ”klimatfrågan”. Politiseringen gör det sannerligen inte enklare.
  Men jag har respekt för Greta Thunberg. Det måste jag säga vid närmare eftertanke.

 3. Vad jag skulle önska mig är mindre tjafs och mera verklighet och pragmatik. För det första är det inte CO2 som ensamt reglerar varken klimat eller temperatur på jorden. ”Klimatet” är dessutom medeltalet av ”vädret” över långa perioder minst 100 år och helst några tussen år. Om det kommer en åskskur en eftermiddag betyder inte det att klimatet har blivit våtare. Problemet och det stora hindret för förändringar är mest och främst USAs BigBusiness, även kallad Den Djupa Staten, som inte vill ha några förändringar, om dom inte innebär mer makt och mer vinster för dom. Bilindustrin nämns ofta. Dom gillar att sälja 2.5 tons miljömonster som miljöbilar med mördande reklam för då tjänar dom mest pengar. Hur skulle det vara att förbjuda alla privatfordon med fossildrift över 500 Kg inne i städerna och beskatta vinsten från dessa miljömonster med 120% eller något sådant.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here