Hur ser världen ut?

2
963
USA:s krig sker inte bara i Afrika.
Detta fick jag för några dagar av ”Ronny i Ronneby”. Tycker att det innehåller mycket av intresse och publicerar det nu med Ronnys tillåtelse.
Ronny i Ronneby
1 Vems narrativ?
2 Yttrandefriheten är hotad
3 Ukraine versus Winter – on fire
4 Rymdpropagandan
5 5G, AI och digitalisering som vapen
6 Åsiktsregistrering och DCA-avtalen i de nordiska länderna
7 Storebror
8 Det militärindustriella komplexet
Vems narrativ?
Överstelöjtnant Paasikivi
Cirka 12:25 in i programmet talar överstelöjtnant Paasikivi om Rysslands ambitioner att ta Alaska och hela Europa fram till Atlanten på sätt som får mig att fullkomligt tappa hakan.
Ifall denna allt mer uppskruvade retorik den senaste tiden gått under din radar (visst har den funnits mycket länge) kan du med samlad bild från dina andra källor säkert förmedla nyanserad motbild som behöver komma igenom mediabruset och propagandan i MSM.
När man använder uttryck som ”aggressiv imperalistisk kolonialmakt” om något land går mina tankar obevekligt till storebrorslandet över alla andra USA som ättelägg till den brittiska kolonialmakten som i kamp med Frankrike och Spanien (m fl som Portugal och Nederländerna) skapat blödande samhällssår över hela världen.
Det rättfärdigande narrativ USA-lakejer som Paasikivi och gänget försöker trumma in är synnerligen upprörande, och det är försök att bädda för den formidabla militärkupp ett riksdagsgodkännande av DCA-avtalet innebär. Det de skandinaviska länderna i snabb takt utsätts för kan liknas vid det jag beskrev om Nicaragua (och som USA dömts för) på GP för tre år sedan:

Nicaragua (i huvudsak från Wikipedia).

Presidenterna Ortega och Maudoro.

• 1909 – kom en konservativ regering till makten med stöd av USA.

• 1912 -1933 – kännetecknades Nicaraguas inrikespolitik av amerikansk inblandning, bland annat i form av amerikanska militärbaser på landets territorium.

• 1927 – I protest mot USA:s militära närvaro uppstod en motståndsrörelse ledd av Augusto César Sandino som 1928 inledde ett gerillakrig mot den amerikanska marinkåren, som lämnade landet 1933.

• 1934 – På order av nationalgardets chef Somoza mördades Sandino 1934.

• 1936-1979 – President Juan Bautista Sacasa avsattes av Somoza 1936 och Somoza övertog med amerikanskt stöd presidentposten 1937. Därmed inleddes en period med Somozafamiljens maktinnehav, som varade till 1979.

• 1978 – Ett våldsamt motstånd mot regeringens manipulationer och korruption spred sig genom alla samhällsklasser under 1978 och ett kortvarigt inbördeskrig utbröt. Det slutade när sandinisterna, en vänsterinriktad rörelse störtade presidenten Anastasio Somoza Debayle 1979.

Tvister utbröt bland de nya makthavarna och vissa grupper bröt sig ut för att göra motstånd mot dem. USA, som från början erbjudit sandinisterna finansiell hjälp, blev avvisat av dessa och när Reagan kom till makten bytte USA till en mer konfrontativ politik.

I fortsättningen understödde USA contras som utgick från baser i Honduras och Costa Rica och med underrättelser från CIA anföll de militära och civila mål i Nicaragua. Allt eftersom sandinisterna blev mer pressade vände sig sandinisterna mer och mer till Kuba för stöd och många kubanska rådgivare togs in i landet.

1984 valdes sandinistledaren Daniel Ortega Saavedra till president i ett val som bedömdes som fritt och rättvist av internationella observatörer på plats, men inte av oppositionen som klagade över att den inte fått tid för att förbereda sig. USA stödde contras, bland annat med hänvisning till att Nicaraguas regering understödde vänsterrebeller i El Salvador. Contras var starkt beroende av USA:s stöd och hade inte klarat att hålla sig kvar i landet utan detta. De mottog så modern utrustning att deras soldater i flera avseenden var mer avancerade än amerikanska soldater.

• 1986 – USA fälldes i Internationella domstolen i Haag för sitt agerande och dömdes till skadestånd, vilket USA har vägrat att betala.


Du (ni) kan rada upp mängder av liknade USA-kupper, t ex härifrån:
Denna GP-artikel blir belysande:
liksom denna
——————————————————————
Yttrandefriheten är hotad
Man kan jämföra med hur yttrandefriheten begränsas till förmån för propagandaapparatens PK ’narrativ’ som kommer till uttryck bl.a. här:
Och då denna berättigade kritik publicerades
kunde man inte ens i mardrömmar (liknade de som är Assanges verklighet) föreställa sig vad som komma skulle nu drygt 2 år senare.
——————————————————————
Ukraine versus Winter – on fire
Vart tog filmen Oliver Stones film ’Ukraine on fire’ om kuppen i Ukraina vägen? Visst är det en from förhoppning att SVT ställer den till förfogande på SVTPlay, men nog borde den kunna ställas till förfogande på bättre sätt.
Går den att se i full version med svensk text någonstans?
Deras länk leder till 404.
Se även:
Har det gjorts någon kommenterad jämförelse mellan den och ’Winter on fire’ någonstans?
Du (Anders) har förtvivlat försökt lyfta detta ända sedan jinge-tiden:
och på Global Politics:
I oktober förtydligade Ola
och Karin uppmanade ”Tänk nytt!”
Trots uttalad tydlighet
låter sig svenska folket luras av propagandaapparaten.
och här hans kloka ord:
Sanningar och yttrandefriheten måste försvaras stort även i Sverige innan vi har fått våra egna Snowden och Assange.
Vilket Tord så tydligt exponerat:
Redan 2015 var professor John J Mearsheimer tydlig om Ukraina:
The Great Delusion
Rymdpropagandan 
Esrange Space Center. Bild Swedish Space Corporation.
Har någon offentligt genomskådat och kritiserat det propagandaaktiga  vittvättande av svenska militära rymdsatsningar.
Esrange som i praktiken USA-orkestrerat verktyg för extrem militär underrättelseverksamhet och militarisering av Rymden ges fritt spelrum bakom kulisserna samtidigt som man med svenska astronauter som Fuglesang, Meir och stridspitten Wandt nu försöker skapa rymdhype som förberedelse för nationalistisk acceptans av Esrange som svensk rymdbas.
Detta måste genomskådas!
Så här varnade jag på GP för tre år sedan (210127) efter att Agneta väckt frågan:
5G, AI och digitalisering som vapen
 
Jag har så mycket information om den digitalierade aspekten av militariseringen av rymden att jag begränsar mig till att hänvisa till den rymdtelemetri och DARPA-projekten jag kommenterade i länkarna om Esrange ovan [4.2-4.3].
Global Politics har förtjänstfullt adresserat frågan tidigare [5.1] och [5.2] med länkar till 5G-protester [5.3]. Men redan på min födelsedag 2020 hade jag fått rena presenten från Jan-Erik Gustafsson [5.4].
AI
Mycket har debatterats om AI så jag begränsar mig till att hänvisa till Max Tegmarks kritik och länkar till en beskrivningar av hans sommarprat bl.a om AI [5.5], [5.6] och [5.7].
 ———————————
6  Åsiktsregistrering och DCA-avtalen i de nordiska länderna
Detta för osökt över till Max Tegmarks bror Per Shapiro som driver Folkets Radio och som i senaste avsnittet i intervjuer med Accouns ledare Sven Ruin och Hans Öhrn från Sveriges Fredsråd, tar upp frågan om den svenska krigshetsen där människor ska skrämmas till Tystnad:
Katastrofkapitlismens genombrott – Chockdoktrinen av Naomi Klein
Se även Accouns två polisanmälningar (Nordstream och DCA-avtalet):
(Se nästa punkt om Folkets Radio) Det nu absolut viktigaste är att vi stoppar DCA-avtalet så inte utförslöpan slutar med puttandet över stupet:
Redan en femteklassare begriper (från samlade grodlad):
Vårt land stod tidigare på randen till ett stup, men den senaste tiden har vi tagit ett stort steg framåt
Storebror
Trålning av personuppgifter
Då Wikileaks avslöjade USA:s krigsbrott köpte den exentriske multidollarmiljardären och Amazongrundaren Jack Bezos upp den media som ägde wikileaks servrar och inom 24 h var servrarna släckta. Tillsammans med några av de personuppgiftstrålande storföretag i USA som avslöjats av Snowden med fingrarna i syltburken skapade de åt CIA en molntjänst med Amazons kunddatabas som central bas: Amazon Webb Services (AWS)
som bland annat genom Oracle lurade regionerna Skåne och västra Götaland att lagra känsliga personuppgifter på servrar i Indien och USA.
Det kan låta ofarligt
men av någon underlig anledning verkar inte de avslöjande artiklarna i Läkartidningen tillgängliga för webbläsaren ”kommer inte åt sidan för servern slutar att svara”:
Redan 2013 avslöjade jag dessa risker för specialisttidningen Techworld som verifierade och publicerade 130814;
med uppföljning året efter:
Antingen är våra ledare brottsligt naiva eller så måste de vara köpta. För så galna kan väl ändå inte våra myndighetsledare vara, eller?
Samma elände i Dalarna
Det märkliga är att brottsligheten (naiviteten) inte går att stoppa trots varningar från initierat håll:
Nu är vi där igen – med DCA-avtalet – men mångdubbelt värre. Eller är det ”to big to …”?
För den egentlige regenten, Wallenberg,
har tagit kontrollen, ungefär som en maffialedare.
Det militärindustriella komplexet
Bild: Mikael Nyberg

Regeringen vek sig för påtryckningar från Wallenberg

som bestämmer över bankerna, börsen, handelshögskolan, vapenindustrin och regeringarna, d v s det militära multiakademiska mediakomplexet:
https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Militärindustriella_komplexet
——————————————————————
Så här formulerade jag en uppmaning för 2 år sedan:

I kampen mot det ultimata brottet mot mänskligheten;• kärnvapeninnehav,och den internationella gängkriminaliteten• NATO,gäller det att skydda moder Svea från hot, utpressning och våldtäkt från sina egna.

Det var länge sedan hon förlorade sin oskuld men hon behöver för den skull inte göras till prostituerad och handelsvara i den trafficking de verkliga terroristerna USA/NATO ägnar sig åt. Vi måste mobilisera allmänheten till chevalereskt försvar av damens heder.

Slavkontraktet med djävulen (värdlandsavtalet) måste sägas upp så damen blir fri på riktigt:• ALLIANSFRI!• KÄRNVAPENFRI!

Se om värdlandsavtalet och vägen in i NATO:
Ni med bättre och slagkraftigare formuleringsförmåga behövs mer än någonsin. Dessa försök till kvävningar av yttrandefriheten och alla manipulativa lögner genom att inte säga hela sanningen måste genomskådas och torgföras.
Jag hoppas ni ser min litania som inspirationkälla i denna mediala kamp.
Förstörelsens fästen är kraftigt bemannade
det är dags för de SNÄLLA att bli fly förbannade!
(Tage Danielsson)
Föregående artikel”Doomsday Clock” – Bedräglig och mest en indikator på USA:s utrikespolitik!?
Nästa artikelÖppet brev till Fredrik Reinfeldt ordförande i Svenska Fotbollförbundet ”Varför bojkott av rysk idrott men inte israelisk?”
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

2 KOMMENTARER

 1. Ronny citerar det officella narrativet:
  ”• 1978 – Ett våldsamt motstånd mot regeringens manipulationer och korruption spred sig genom alla samhällsklasser under 1978 och ett kortvarigt inbördeskrig utbröt. Det slutade när sandinisterna, en vänsterinriktad rörelse störtade presidenten Anastasio Somoza Debayle 1979.”
  Och hela processen med mediapropaganda (som i vanlig ordning beskyller offren för uselhet) och beväpning av sandinisterna och obstruera den andra sidan understöddes av USA. Somosa såg upp till USA och liberalism genom att tillåta medierna att demonisera honom.
  Somosas typ av nationell utveckling av ekonomin ses som riskabelt positivt exempel liksom var fallet med Kuba – även där kom rebellerna till makten med USAs hjälp.
  Båda dessa små grannländer eftersträvade en ekonomisk utveckling med USAs system som förebild. Och hade svårt att acceptera att USA inte vill att man ska göra som dem.
  Både västs konservativa och socialister litar för mycket på imperiets källor.
  För det mesta bör man misstro alla deras källor och språkrör.
  Dagens socialister, åtminstone de klokaste har förstått att Assad i Syrien blev föremål för helt orättvis behandling i västmedierna.
  Internet är orsaken. Hade internet funnits 1978 hade bilden av Somosa blivit mer nyanserad.
  Hade våra politiker strävat efter att gynna Sveriges utveckling hade de också demoniserats av US/UK maktens infiltration överallt.

 2. Johan ”Bagdad Bob” Paasikivi har visat sig vara en utomordentlig bluffmakare. Hans utsagor gör att man skrattar länge. ”Alaska?”, ha, ha, ha … ”Ryssland kommer att ta hela Europa” (antagligen även Paasikivis bostad), ha, ha, ha,

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here