Inget krig i Ukraina sedan Ryssland visat tänderna?

36
2872
Ukraina – Donbass. Foto Eva Bartlett. Eva Barlett i

 

Det finns olika uppfattningar om vad som kommer att hända i Ukraina närmaste tiden. Jag har publicerat artiklar som varnar för kommande krig, kanske ett storkrig. Moon of Alabama har en annan, mer positiv bedömning. Hoppas han har rätt Moon of Alabamareflekterar.

Efter att ”Björnen Ryssland” visade tänderna avstår Ukraina från angrepp?


Inget krig i Ukraina sedan Ryssland visat tänderna?

Först sa Ukraina att man skulle använda våld för att återta Donbass-regionen samt Krim. Det flyttade sedan tunga trupper mot kontaktlinjerna. Vapenvila vid kontaktlinjen bröts flera gånger om dagen. Flera ukrainska soldater dog när de försökte ta bort minor för att förbereda en attack.

Det blev tydligt att ett krig i östra Ukraina sannolikt snart skulle bryta ut. Ett framgångsrikt krig skulle hjälpa Ukrainas president Zelensky med de ständigt ökande inhemska kriserna. Ett krig skulle också ge USA mer inflytande i Europa. USA och Nato lovade ”orubbligt stöd för Ukrainas suveränitet”.

Ryssland gav flera muntliga varningar om att alla ukrainska attacker mot Luhansk och Donetsk eller Krim skulle orsaka en allvarlig rysk intervention. Det fanns aldrig en reell möjlighet att USA eller Nato skulle ingripa i ett sådant krig. Men det var först efter att Ryssland började flytta några av sina trupper som man vaknade upp. Det gick upp för det ukrainska ledarskapet att tanken på att föra krig mot en kärnvapenmakt var inte bra.

Sen i går beslutade det plötsligt att ansöka om fred (maskinöversättning av MoonofAlabama):

Försvarsmakten utesluter användningen av våld för att ”befria” Donbass
KIEV, 9 april – RIA Novosti. ”Befrielse” av Donbass med våld kommer att leda till massdöd för civila och militärer, och detta är oacceptabelt för Kiev”, sade befälhavaren för Ukrainas väpnade styrkor Ruslan Khomchak.

”Vi stödjer universella mänskliga värderingar och normer i internationell humanitär rätt, vår stat sätter sina medborgares liv i första hand”, citerade generalstabens presscenter honom.

Enligt Khomchak anser de ukrainska myndigheterna att det politiska och diplomatiska sättet att lösa situationen i Donbass är en prioritet. Samtidigt tillade han att Ukrainas väpnade styrkor är redo för ett adekvat svar både på eskalering av konflikten och på ”komplikationer av den militärpolitiska och militärstrategiska situationen runt om i landet.”

 

Zelensky själv chippade in (maskinöversatt):

Zelensky talade för vapenvila i Donbass
MOSKVA 9 april – RIA Novosti. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyy meddelade behovet av en ny vapenvila i Donbass efter att ha besökt kontaktlinjen.

Statschefen skrev på Facebook att skjutning mot frontlinjerna hade blivit ”en farlig rutin.” ”Efter flera månaders iakttagande av ett fullständigt och allmänt vapenvila, återvände vi till behovet av att upprätta ett vapenstillestånd” sade Zelensky.

Som överbefälhavaren för Ukrainas väpnade styrkor betonade Ruslan Khomchak att användningen av våld för att ”befria” Donbass är oacceptabelt för Kiev, eftersom det blir många dödsfall bland civilbefolkning och militärpersonal. Samtidigt sa han förra veckan att de väpnade styrkorna i Ukraina kommer att stärka sina trupper i Donbass och i Krim-området – som svar på ”uppbyggnaden” av ryska styrkor vid gränsen till Ukraina.

Det verkar som om order har kommit från Washington att ta det lugnt – åtminstone för tillfället. Amerikanska spaningsflyg nära Rysslands gräns fortsätter. Man bör därför överväga att den plötsliga uppmaningen till ett förnyat vapenvila kan vara ett trick

Men om det inte är det varför fick allt detta ske?

Bifogar en tweet från sommaren 2019, som jag fåt av en läsare.

Föregående artikelSydkinesiska havet: En mycket farlig konfliktzon?
Nästa artikelKärnvapenparaply – Skydd eller Sänke?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

36 KOMMENTARER

 1. Inget krig i Ukraina?
  Pressekreteraren för Ukrainas president Volodymyr Zelensky, Yulia Mendel, att Kiev inte förbereder en offensiv i Donbass. Enligt henne ”kan Ukraina helt enkelt inte angripa sitt territorium och kan inte bekämpa sitt folk.”
  När nu företrädare för Zelensky-administrationen säger att Kiev inte planerar något i Donbass, eftersom Kiev inte kan bekämpa sitt eget folk, är det inte sant.
  Det var själva verket var en okonstitutionell kupp, Kiev attackerade sitt eget folk- och har sedan dess befunnit funnit sig i ett krig med sitt eget folk och förklarat dem som terrorister.
  Även om invånarna i Donbass inte attackerade någon i resten av Ukraina, sade Lavrov under en presskonferens.

  • ”Kiev attackerade sitt eget folk- och har sedan dess befunnit funnit sig i ett krig med sitt eget folk och förklarat dem som terrorister.”

   Kievregimen bröt mot artikel 17 i ukrainska konstitutionen, när dom startade kriget mot Donbass:
   /The Armed Forces of Ukraine and other military formations shall not be used by anyone to restrict the rights and freedoms of citizens or with the intent to overthrow the constitutional order, subvert the bodies of power or obstruct their activity.

   Shocking analysis from the Prosecutor General Office. Poroshenko and all who fought there will answer for Donbass
   https://www.newcoldwar.org/shocking-analysis-from-the-prosecutor-general-office-poroshenko-and-all-who-fought-there-will-answer-for-donbass/ översättning av en artikeln från ukrainska nettidningen VESTI

   Trots att artikel är från maj 2019, kriget mot Donbass har fortsatt.

 2. https://tass.com/politics/1277123
  Ukrainska stridsvagnar utmålas felaktigt som ”ryska stridsvagnar redo” för krig.
  MOSKVA, 13 april / TASS /. Ryska utrikesministeriets taleskvinna Maria Zakharova har avslöjat CNN:s knep att sprida desinformation om Rysslands påstådda förberedelser för krig mot Ukraina genom att påpeka att filmerna med ukrainska stridsvagnar i TV-kanalens rapporteras vara ”ryska stridsvagnar”.
  ”Kära CNN TV-kanal och dess vänliga personal, vi förstår att ni inte har tid för faktakontroll. Ni är så djupt uppslukad av den ideologiska kampen i namn av liberalismens triumf, men inte i samma utsträckning när ni beskriver Ukrainska stridsvagnar vid en ukrainsk järnvägsstation mot bakgrund av ukrainska järnvägsbilar som Rysslands förberedelser för krig, skrev hon på sin Facebook- sida .
  I sitt inlägg tillhandahöll diplomaten ett utdrag från CNNs videofilmer av påstådda ryska pansarfordon som dras upp till den ukrainska gränsen.
  Med tanke på detta rekommenderade Zakharova att CNN-korrespondenter i Moskva ”skulle tänka på att delta i Rysslands offentliga liv och ägna lite mer tid åt sitt yrke.” ”Eftersom det här bara är olämpligt”, insisterade hon.

 3. Mats Larsson har tydligen flyttat sin desinformation till Lindelöfs blogg och där kan han sprida sina alster ganska oemotsagd! På denna blogg har han ingen chans så det var nog ett enkelt beslut…Det mest komiska är att han beklagar sig för att han blivit motsagd och avslöjad på Global Politics…Ett gott betyg för denna blogg!

 4. Jaha, då kan jag skryta med att ha blivit avstängd från ”ifrågasätt” som hanterar DN:s kommentarsfält.
  Den kommentar som fick bägaren att rinna över för krigshetsarna var denna.

  ”Ryssland anklagas för upptrappning, när det i själva verket är Ukraina som trappar upp och Ryssland som svarar.

  Ron Pauls institut för fred och framsteg beskriver det hela så här.
  ”On March 24th, Ukraine’s President Vladimir Zelensky signed what was essentially a declaration of war on Russia. In the document, titled Presidential Decree No. 117/2021, the US-backed Ukrainian leader declared that it is the official policy of Ukraine to take back Crimea from Russia”

  Vidare.
  ”Washington is also sending in weapons. Some 300 tons of new weapons have arrived in the past weeks and more is on the way”

  Och.
  ”As could be expected, Moscow has responded to Zelensky’s decree and to the increasingly bellicose rhetoric in Kiev and Washington by re-positioning troops”

  När sedan Biden deklarerar att han står orubbligt bakom Ukraina och västmedia påstår att det är Ryssland som trappar upp, så förstår man bättre hur det hela hänger ihop.”

  Visst är det härligt att leva i ett land med yttrandefrihet!

 5. Benny, jag har skrivit gästbloggar på lindelof.nu sedan 2014, och brukar kommentera där ibland. Var har jag beklagat mig för att ha ”blivit motsagd och avslöjad av Global Politics”? Skicka gärna en länk, för minnet sviker. Att detta skulle vara anledningen till att jag ”flyttat” till lindelof.nu stämmer alltså inte.
  Däremot får du själv gärna ta åt dig äran!

  Men en sak är korrekt, jag blir, numera ska tilläggas, oftast oemotsagd på lindelof.nu.

  • Du har kommit med otillförlityliga kommentarer och för det ska du kritiseras! Och din vurm för regimen i Ukraina är inte speciellt klädsam.

   • https://www.donbass-insider.com/2021/04/14/ukraine-pretends-it-does-not-want-to-settle-the-donbass-conflict-by-force-hypocrisy-or-fear-of-russia/

    Efter mer än en månad med kontinuerlig eskalering, ackumulering av tunga vapen nära frontlinjen- och krångel, har Ukraina offentligt gjort en (skenbar fullständig) helomvändning. Ukraina hävdar nu att de vill lösa Donbass-konflikten fredligt.

    Sedan slutet av februari 2021 har situationen i Donbass eskalerat, med en stadig ökning av ukrainska militära beskjutning, den uppenbara överträdelsen av flera ytterligare vapenkontroll åtgärder och användningen av terroristmetoder mot civila.
    Denna eskalering av situationen har åtföljts av krångliga uttalanden, diskussioner mellan ukrainska militära befälhavare och flera Nato-länder och alltmer uppenbar sabotage av förhandlingarna inom Minsk-plattformen.

    Mot risken för förnyad konflikt i Donbass har Ryssland höjt sin röst och gjort det känt genom flera ryska tjänstemän som Dmitry Peskov (Kreml-talesmannen) och Dmitry Kozak (biträdande chef för den ryska presidentens administration) att Moskva inte skulle sitta stilla och beskåda blodbadet som skulle äga rum vid dess gräns. Det skulle sluta mycket dåligt för Ukraina.

    Var det effekten av Rysslands varningar, eller insåg Kiev att dess stötande avsikter i Donbass var lite för ihåliga för att kunna spela offret för imaginär rysk aggression efteråt? Hur som helst, lugnade ukrainska tjänstemäns retorik våldsamt efter Dmitry Kozaks uttalande att återupptagandet av konflikten skulle markera början på slutet av Ukraina.
    Är det en verklig önskan om fred eller ett försök att röka ut människor?

    Folkrepubliken Donetsk (DPR), som är vana vid tomma uttalanden från ukrainska tjänstemän, har inte lurats av de senaste och har öppet uttryckt sin oro för att Ukraina kommer att blockera nästa möte i den trilaterala kontaktgruppen , som är tänkt att äga rum denna vecka.
    Denna oro verkar berättigad, med tanke på att den ukrainska armén igår har brutit mot vapenvila i DPR åtta gånger och avfyrat 66 ammunitionsrundor mot republikens territorium, inklusive 15 st 120 mm och 8 mm granater på enbart Gorlovka.

    Det faktum att Ukraina fortfarande inte kan genomföra den första punkten i Minskavtalen, nämligen vapenvila, visar tydligt att de senaste uttalandena från ukrainska tjänstemän bara är lögner som syftar till att få Kiev se bättre ut.
    Ankomsten av turkiska Bayraktar-drönare till Donbass och den fortsatta beskjutningen visar att Ukraina inte har förändrat kurs trots Rysslands varningar. Med dessa fina och fridfulla uttalanden försöker Kiev bara förbättra sin image i media för att få det att se ut som om det är ett offer för Ryssland när Ukraina återupptar konflikten i Donbass.

    • De är i krig mot sitt eget folk.
     https://ukraina.ru/exclusive/20210413/1031123206.html

     Situationen i konfliktzonen i östra Ukraina förblir spänd, beskjutningen fortsätter, parterna anklagar varandra för brott mot eldupphör. Och Europeiska unionen och Nato är bekymrade över ryska truppers rörelser över Ryska federationens territorium.. (Rysslands eget territorium).

     För exakt sju år sedan, den 13 april 2014, beslutade National Security and Defense Council (NSDC) i Ukraina att starta en ”anti-terroristoperation” (ATO) i Donbass – nu kallas den Joint Forces Operation (JF). Under denna tid, enligt FN, dog mer än 13 tusen människor till följd av fientligheter i Donbass.
     I de självutnämnda republikerna Donbass kallas de ukrainska myndigheternas handlingar som kom till följd av Maidan ”ett brott” och ”folkmord”. Som ordföranden för folkrådet för DPR Volodymyr Bidyovka sa till RIA Novosti, ”oavsett hur de ukrainska myndigheterna kallar sina handlingar, oavsett” ATO ”eller” OOS ”, kommer kärnan inte att förändras – detta är folkmord, detta är ett brott som är fördömt över hela världen och endast i Ukraina utfärdas det för någon form av befrielseoperation”.

     Politiker i Kiev pratar om ”krig med Ryssland”, kallar de okontrollerade territorierna ”ockuperade”, och kallar Ryska federationen ”ett aggressivt land”. Moskva har upprepade gånger betonat att Ryska federationen inte är part i den interna ukrainska konflikten.

   • USA och Nordatlantiska alliansen sätter in trupper till gränserna för den europeiska delen av Ryssland, konstaterades av Rysslands försvarsminister Sergei Shoigu.
    https://russian.rt.com/world/article/852369-shoigu-ssha-nato-granicy

    Koncentrationen av 40 tusen amerikanska och Nato-trupper nära Rysslands gränser- och till gränserna för den europeiska delen av Ryssland.
    Detta konstaterades av Sergei Shoigu vid ett möte i Severomorsk den 13 april. Enligt honom är huvudkrafterna koncentrerade till Svarta havet och Baltikum. Totalt kommer 40 tusen utländska militärer och 15 tusen enheter vapen och militär utrustning, inklusive strategisk luftfart, att koncentreras nära Ryska federationens territorium”. Tidigare sade den ryska vice utrikesministern Sergei Ryabkov att USA, som skickar sina krigsfartyg till Svarta havet, genomför rent provokativa åtgärder.
    ”Det finns en förflyttning av trupper i Europa till de ryska gränserna. Huvudstyrkorna är koncentrerade till Svarta havet och Östersjöregionen. Enligt honom kommer totalt 40 tusen militärer och 15 tusen enheter vapen och militär utrustning, inklusive strategisk luftfart, att koncentreras nära Ryska federationens territorium.
    Chefen för det ryska försvarsdepartementet noterade också att USA, jämfört med förra året, har ökat intensiteten i luft- och havsrekognosering.
    ”I Polen och de baltiska länderna stärker de amerikanska styrkorna, det amerikanska konceptet” fyra till trettio ”har antagits och implementeras, jämfört med förra året, har flyginspektionen intensifierats och intensiteten i sjöundersökningen har ökat med hälften, sade han.
    De amerikanska flottarnas manövrer tusentals kilometer från baspunkterna alltid verktyg för geopolitiken. ”Amerikanska krigsfartyg nära våra stränder har absolut inget där att göra. Dessa är rent provocerande åtgärder som de genomför, provocerande i ordets verkliga mening. De testar oss för styrka, spelar på våra nerver. De kommer inte att lyckas, ”betonade Ryabkov .
    ”USA, uppenbarligen, som känns som havets härskare inuti, i detta avseende som ärver Storbritannien från en annan tid, bör fortfarande förstå att riskerna för vissa händelser är mycket höga”, citerade Ryabkova TASS. Ryabkov betonade också att Washington borde ”hålla sig borta från Krim” och Rysslands svarta havskust.
    ”Det kommer att vara för deras eget bästa”, sa han.
    Dagen innan noterade den ryska utrikesministern Sergei Lavrov att passagen av amerikanska fartyg i Svarta havet åtföljs av aggressiv retorik. Enligt honom ”ställs frågor om vad Ryska federationen gör vid gränsen till Ukraina.”
    ”Svaret är väldigt enkelt: vi bor där, det här är vårt land. Men vad USA gör i form av sina fartyg, militär personal, som ständigt organiserar någon form av händelser genom Nato i Ukraina, tusentals kilometer från sitt eget territorium – denna fråga förblir obesvarad, ”sa Lavrov.

    • DPR kallar Ukrainas militära operation i Donbass folkmord
     DONETSK, 13 april – RIA Novosti. Genom att tillkännage starten på en militär operation i Donbass 2014 legaliserade Kiev sina brott i regionen, driften av de ukrainska säkerhetsstyrkorna är folkmord, berättade Vladimir Bidyovka, ordförande för folkets råd för den självutnämnda folkrepubliken Donetsk , till RIA Novosti .
     Den 13 april 2014 beslutade Ukrainas nationella säkerhets- och försvarsråd att genomföra en ”antiterroroperation” (ATO) i Donbass med inblandning av de väpnade styrkorna. Fyra år senare ändrade Kiev formatet för den militära operationen till ”Joint Forces Operation” (JOS).
     ”I själva verket blev tillkännagivandet av den så kallade” ATO ”legaliseringen av brotten från Kiev Maidan-myndigheterna mot Donbass,” sade Bidyovka. Enligt honom, ”efter att ha gått till Donbass i stridsvagnar,” begick Kiev ett brott inte bara mot invånarna i den del av regionen som inte är under dess kontroll, utan också mot alla ukrainare.
     ”Oavsett vad de ukrainska myndigheterna kallar sina handlingar, oavsett” ATO ”eller” OOS ”, kommer kärnan inte att förändras. Detta är folkmord, detta är ett brott som fördöms över hela världen och bara i Ukraina förmedlas som något slag av befrielsearbetet. Vem kämpar de med när de skickar drönare med explosiva enheter till bostadsområden? ” sa Bidyovka.
     Han tillade att ”under oavsett förevändning den militära operationen mot Donbass genomförs, är detta ett brott som Ukraina aldrig kommer att kunna motivera på något sätt.”
     https://ria.ru/20210413/ato-1728007633.html

  • Av dina inlägg framgår det att du har gedigna kunskaper om Ukraina och naturvetenskap.
   Det uppskattas inte av alla som läser den här bloggen.
   Jag tycker dina kommentarer är intressanta eftersom det finns substans bakom dem.

   • Om du vill hitta populärvetenskapliga artiklar som jag skrivit på svenska, så kan du googla på mitt namn och ”Fysikaktuellt” eller ”Forskning och Framsteg”. Det mesta borde vara open access, utan betalvägg eller registrering. Det kommer inte upp i perfekt ordning, så du får botanisera lite.

    Jag har ett vetenskapligt uppdrag i Ukraina, tillsammans med flera andra utländska men också inhemska fysiker, att utse en inhemsk vetenskaplig kommittee. Jag träffar alltså personer från östra Ukraina regelbundet. Uppdragsgivare är Ukrainas ministerium för vetenskap, men vi arbetar helt utan styrning (det är precis det som är poängen). Fysiker är kraftigt överrepresenterade i kommittén, förmodligen beroende på den mycket höga prestige fysiker åtnjöt i Sovjetunionen.

    Jag har såvitt jag vet aldrig utryckt någon särskild åsikt om Ukrainas regering, det anser jag vara en fråga för det ukrainska folket. Ukraina har inga ambitioner att expandera sitt territorium utöver det som fastställade i Budapest memorandum, underskrivet av bl a Ryssland, och som resulterade i att Ukraina avvecklade alla sina kärnvapen i utbyte mot att dess territorium respekterades (inklusive Krim).

    Benny anser att jag kommit med ”otillförlityliga kommentarer”. Att jag kommit med kommentarer är uppenbart, men adjektivet framför hittar jag inte i ordboken.

    Slutligen kan man konstatera att just nu pågår förberedande skrivningar (se senaste från Escobar) som går ut på att om, säger om, situationen skulle eskalera till krig, så är det entydigt Ukrainas fel. Som ”Det går inte så bra” konstaterar, sådana åsikter är inte populära på denna blogg, där homogenitet tycks vara ledstjärnan.

    • Du är säkert en bra forskare Mats det betvivlar jag inte men dina politiska analyser är inte av högre kaliber! Och visst är det Ukrainas fel om det blir krig eftersom de låter USA styra och ställa i utrikespolitiken. Och som alla känner till är krig USA:s livsluft…Utan krig inga petrodollar och vapenförsäljning till vasallerna och USA:s politiska inflytande minskar! Så fungerar skurkregimen i Washington och det är inte konstigt att delstaterna i USA med allt större misstänksamhet betraktar det som sker där och agerar själva!

    • Fredagen den 26 mars 1999 skriver balkanexperten Kjell Magnusson på DN debatt: Effekterna av Natos bombningar av Serbien kommer att få våldet i Bosnien att blekna. USA har fungerat som UCK-gerillans allierade och ”fredsavtalet” i Rambouillet var i realiteten oacceptabelt för serberna. Det borde vara självklart för Sveriges regering att ta avstånd från bombningarna och avtalet. Bombningarna ledde till enorma materiella skador och civila dödsoffer.
     När jag började arbeta på flyktingmottagning, i samband med att de första flyktingarna kom från kriget i Jugoslavien, då hittade jag skrifter från Utrikespolitiska institutet, äldre skrifter där man beskrev hur kosovoalbaner trakasserade den serbiska befolkningen på Kosovo, och förstörde deras kyrkogårdar. Det fanns alltså en anledning till att de behövde skydd från Serbien.
     Nato bombade alltså sönder Serbien, som lider fortfarande i dag av dessa skador. Anledningen var en lögn precis som när de började bomba i Irak.
     Detta för att albanerna i Kosovo skulle få bli självstyrande, och en NATO-bas.
     USA håller på att delar upp Irak i olika delar, som USA också har tänkt skall vara självstyrande.
     Kurder i Irak säger att det är lika bra att vara med på den delningen även om det kommer drabba andra grupper, för det är ändå USA som bestämmer över hela världen, även över EU.
     Så då kommer den viktiga frågan: När USA delar upp andra länder även Syrien i olika delar, så varför kan då inte Krim med sin majoritet av etniska ryssar också få vara självständigt.
     Har du läst den enorma undersökningen som USAID bekostat, den gjordes 2019 med frågan till de ukrainska medborgarna: Vad önskar ni er av politikerna, för att ert förtroende för dem skall öka.
     Det intressanta är att 69% önskade fred i Donbass och ENBART 10% ville att Krim skall återförenas med Ukraina. Intressant är också att enbart 3% vill att man skall fokusera på närmare integration med Väst och det är mindre än de som vill ha en förbättring av relationer med Ryssland där var det 5%.
     Jag kan se att ett stort krig kunde förhindras och att det borde kunna lösas vid förhandlingsbordet, OM MAN LYSSNAR PÅ VAD UKRAINSKA FOLKET VILL, för det är tydligt i denna enorma undersökning på 88 sidor.
     Ukrainska medborgare som gärna ger upp Krim för fred, har ingen historisk koppling till Krim och dess invånare som i majoritet är etniska ryssar. Kosovo var däremot Serbiens hjärta som man inte ville ge upp, utan man bombades istället sönder och samman.
     Du har en dålig attityd tycker jag och saknar språklig kreativitet, då du bara kunde ta bort en bokstav i ordet och då får du otillförlitliga.
     Tyvärr har nog Ukraina förlorat väldigt goda kunskaper i både matematik och fysik sedan brytningen med Ryssland. Den höga prestigen i fysik du talar om som fanns i Sovjet finns fortfarande i Ryssland. Min dotter som doktorerat i matematisk fysik och haft stipendium både från Humboldt (tyska staten) på Einstein Institutet i Potsdam (2 år) och från Nordita på Nils Boehr institutet i Köpenhamn (3 år), säger att de främsta matematikerna kommer från Ryssland och hon har mött flera av dem. Matematik och Fysik är ju nära sammankopplade med varandra.

     • Jag förstod naturligtvis vad Benny menade. Men han tillskriver mig hela tiden åsikter som jag inte har, utan vare sig referenser eller länkar, och då får han finna sig i lite ironi.

      Att det bor många ryssar på Krim är inte konstigt. En hel folkgrupp, tatarerna, deporterades 1944 till Uzbekistan (kollektiv bestraffning). In flyttade ryssar med dålig kännedom hur man bedriver jordbruk i varmare klimat. 1950 var jordbruksproduktionen på Krim en av de lägsta i hela Sovjetunionen. Överföringen av Krim till Sovjet-Ukraina var ett försök att förbättra produktionen på Krim bl a genom att låta Sovjet-Ukraina ordna vattenförsörjningen.
      Tatarerna tilläts så småningom återvända till Krim, men har inte gynnats av att Krim ockuperats av Ryssland.

      Moskva hade under Sovjettiden fler matematiker av världsklass än någon annan stad. Så är det inte längre. Såväl Ryssland som Ukraina (i mindre utsträckning Vitryssland) har tappat mycket kompetens. Men Ukraina står sig fortfarande bra i fysik och matematik. Jag har en holländsk kollega som numera enbart rekryterar sina doktorander från Ukraina, aldrig Holland. Ukrainarna är helt enkelt bättre utbildade.

      Jag känner väl till din dotter Teresia. Har hört henne hålla föredrag vid ett par tillfällen. Hon arbetade som du skriver med matematisk fysik, men har numera, såvitt jag förstår, lämnat den akadmiska världen. Det verkar som om hon är gymnasielärare, en nog så viktig uppgift, och med hennes gedigna matematiska kunskaper så är det bara att gratulera skolan och dess elever.

 6. https://www.youtube.com/watch?v=iywKH60NUGg

  Tulsi Gabbard varnar för ett krig. Inte i Ukraina, men med början i Ukraina. Mellan USA och Ryssland således. Och med hela arsenalen som finns till deras förfogande. Det är något kusligt över hennes tonfall, har hon insiderkunskap ?

  Det finns de som påstår att de ofantliga skulder som coronan belastat statsekonomierna med inte alls kommit till för coronans skull, som bara är en förevändning. För det är ju bara ören som når de nödlidande. Vad det handlar om är att flytta fram den ekonomiska kraschen med de konskvenser den skulle få för finansindustrin. För detta ändamål skulle även ett storkrig passa alldeles utmärkt.

  Tulsi Gabbard, ensam röst i den intellektuella öken som är dagens USA.

 7. Så USA skall kriga mot de etniska ryssarna i Ukraina under nazistflagga.
  The Ukrainian Armed Forces hung up the German War Ensign of the Third Reich. According to the official representative of the People’s Militia of the Republic it was linked with the recent visit of Ukrainian President Volodymyr Zelensky.

  “At all positions visited by the Supreme Commander-in-Chief of the Armed Forces of Ukraine, welcome slogans and flags are hung,” the message says.

  The video of DPR National Militia, showing the flag waving over Ukrainian positions in the village of Maryinka that is under the control of the UAF, near the DPR border, was released online. The flag was captured by surveillance cameras on the front line.

  Probably, such welcoming flags were appreciated by the head of the Polish Ministry of Foreign Affairs Zbigniew Rau, who came in Kiev on April 8, in an urgent visit. Earlier the same day, five main Kiev’s allies, the United States, Great Britain, Canada, Lithuania and Poland, met to discuss the “growth of Russian military activity” near the Ukrainian borders.

  https://southfront.org/death-or-ukraine-us-delegation-in-donbass-frontlines-under-nazi-flags/

 8. Det tycks som Ukraina får agera bondoffer som i spelet schack och USA får en förevändning att förklara Ryssland krig. Men det är mer Vladivostok som är av intresse för amerikanarna. Får man ett Brohuvud där kan man fortsätta med sin pytonorms strategi mot Peking

  • I så fall det enda brohuvud i Vladivostok kommer att bestå av döda USA-marin soldaters kroppar. USA kan inte starta krig men sällan vinner och definitivt inte mot Ryssland! Men det tycks inte de neokonservativa anhangen och makthavare i hjärndöd president Bidens regering med de dubbla lojaliteten som ju är ute efter hämnd mot Ryssland för ett historiskt ”oförrätt” fatta. För de gäller det ”efter oss syndalodet”. För att lämnas i fred ska Ryssland markera att den kommer att jämka Hell Aviv med marken. Detta är den ENDA SAK som samling neokonservativa som hetsar krig mot Ryssland bryr sig om överhuvudtaget. Om Ryssland låter dettas förstås via diplomatiska kanaler, så kommer samling neokonservativa börja lovsjunga areor till världsfred

  • Det är medborgarna i Ukraina som är den stora offer gruppen, men knappast de styrande, som gick med på kuppen år 2014 i Ukraina. Zelensky är beroende av att lyda USA, för att få sitta kvar vid makten, annars byter de ut honom också. År 2014 blev många vilseledda att gå ut på gatorna och demonstrera med löften om att få rikedomar och få vara med i EU, som många fattiga länder drömmer om i Europa. Hörde en ukrainsk kvinna i en intervju säga att hon kände sig lurad att det inte blivit som de sagt år 2014, sedan när jag skulle gå in och lyssna på intervjun igen, hade man klippt bort hennes kommentar.
   Skandal att Sverige har (min gissning är önskemål från USA) givit under ett antal år svenska skattemedel på sammanlagt 1 miljard kronor till Ukraina till olika samverkansprojekt, som var meningen att de skulle verka för mer demokrati i Ukraina, vilket absolut inte skett. När jag berättar om detta för människor på gatan, blir de chockerade, de vill inte att Sverige skall bidra med 1 miljard kronor till Ukraina.
   Demokrati innebär att man skall lyssna på majoritetens röst, vilket man inte gör i Ukraina. En tydlig majoritet av folket i Ukraina 90% tycker inte att det är viktigt att Krim skall åter till Ukraina.
   Däremot tycker 69% att det bör bli fred i Donbass. Istället blir det krig, och just pga Krim, som medborgare i Ukraina inte tycker är viktigt.
   Slöseriet med svenska skattemedel till Ukraina måste upphöra
   Nyligen stängde Ukrainas regim ner tre tv kanaler som är kritiska till president Zelenskys pro-NATO styre. Biden administrationen hyllar detta på sin twitter.
   SVT som annars är snabba med att fördöma andra länder som tystar inhemsk kritik, är helt tysta precis som andra länder i Europa, och även de värdelösa reportrar utan gränser som tidigare visat att de attackerat det fria ordet beroende på varifrån det kommer.
   Löjligt att höra svenska politiker tala om Ukrainas suveränitet, då de inte säger något om att USA tydligt styr Ukraina, som nu sist då USA direkt påverkade en domstol att döma en tidning i Kiev som skrev nynazister om nynazister. Genom att förbjuda nyheterna att berätta om nynazister i Ukraina, så blir kontentan av det hela att de inte existerar.

   • Ukraina håller på att avfolkas.
    Födelsetalen i Ukraina under det senaste decenniet har minskat med 40%. Ukraina.ru-upplagan fick reda på varför ukrainska kvinnor inte vill föda, enligt en studie av Opendatabot. Som ett resultat har befolkningen i landet minskat med mer än 2 miljoner människor. Födelsetalen sjunker snabbt och nådde 2020 den lägsta nivån under alla år av landets självständighet.
    Efter att ha analyserat den demografiska situationen kom experter från Institutet för ukrainsk politik till slutsatsen att minskningen av födelsetalen är en följd av ekonomiska och sociala faktorer och beror också på arbetet i hälso- och sjukvården som helhet. Ekonomisk instabilitet, försämrad nationens hälsa, befolkningens åldrande och migrationsprocesser (många unga människor lämnar Ukraina) påverkar den demografiska situationen i landet som helhet negativt. En annan viktig faktor som påverkar beslutet att föda är potentiell fattigdom. Det är barnfamiljer som utgör huvudgruppen bland de fattiga och är de mest utsatta i den socioekonomiska situationen i Ukraina.
    Enligt en FN-rapport ligger vart tredje ukrainska hushåll med barn under fattigdomsgränsen. Att ha ett barn ökar risken för fattigdom med ett relativt kriterium med 17% och att ha tre eller fler barn med 42%. De fattigaste i Ukraina är stora familjer och familjer med barn under 3 år. Den största andelen fattiga är just bland stora familjer. Och med varje nästa barns födelse ökar risken för fattigdom. Och där det finns fler än fyra barn är de fattiga nästan 90%. Dessutom bidrog pandemin i det nya koronaviruset också till ett negativt bidrag till fattigdomsnivån. Enligt FN kan Ukraina möta den värsta lågkonjunkturen på decennier på grund av koronaviruskrisen och mer än nio miljoner av dess medborgare kommer att befinna sig i fattigdom.
    Enligt en prognos som utarbetats av avdelningen för ekonomiska och sociala frågor i FN:s sekretariat kommer befolkningen i Ukraina 2050 att minska med 30-50%. Enligt FN-experter kommer det vid denna tid att finnas 33 miljoner ukrainare. Ukrainska forskare förutspådde att antalet människor i Ukraina år 2050 skulle minska till 36 miljoner. Men denna prognos gjordes vid en tidpunkt då födelsetalen i landet växte.
    Baserat på den nuvarande regeringspolitiken riskerar Ukraina att ”överstiga” FN-prognosen. Det finns en risk att landets befolkning knappt kommer att uppgå till 20 miljoner år 2050. Även om ett jordbruksland, vars öde är avsett för Ukraina av västerländska partners, enligt expertuppskattningar inte kan mata och ge jobb för mer än 20 miljoner medborgare.
    https://ukraina.ru/exclusive/20210425/1031222339.html

 9. För några dagar sedan meddelade man på Aktuellt att 4 ukrainska militärer hade blivit dödade. Det man inte sa var vid attacken på sina egna medborgare i Ukraina. År 1945 var det 50% serber i Kosovo och 40 år senare var det 10%
  Massdemonstrationer av serber tågade till Belgrad och krävde hjälp, då UCK gerillan som är ordentligt kriminella håller på att utrota denna lilla rest av serber i Kosovo.. När Belgrad sätter in milis för att skydda serberna blir det stor upprördhet i Västmedia, över att man sätter in militär mot sin egen befolkning, och snart var NATO.s bombplan på väg. När man startar krig gäller det att få med sig den allmänna opinionen så man använder media där lögner och falska verklighetsbeskrivningar rättfärdigar kriget.
  NATO bombar Serbien sönder och samman för att Kosovo skall få vara självständigt.
  Nu skall man bomba de etniska ryssarna i Ukraina sönder och samman för att de inte skall få någon självständighet. Förvirringen är total.
  Striderna i Ukraina har trappats upp, och en 57-årig civil man dödades när ukrainska styrkor besköt civila mål, lägenheter i utkanten av Donetsk. Sedan dödades 5-åriga Vladik av Ukrainsk drönarattack i Donetsk, ingenting i vår media, väldigt tyst i övriga Europa, men så rapporterade tidningen ”The Sun” i England om detta den 6 april-21, pojken blev helt sliten itu. När barn möter en sådan våldsam död, brukar vi annars få se det i vår media, men tydligen inte om det rör sig om barn som tillhör en viss etnisk grupp.
  Den 11 april var det antikrigsdemonstrationer utanför USA:s militära rekryterings station i New York för att kräva rättvisa för 5-åriga Vladik. Demonstranterna ville ha slut på USA-NATO kriget som eskalerar mot Donbass och Ryssland.

 10. ShehabiFares skriver på sin twitter:
  Turkiet planerar att skicka tusentals av sina syriska legosoldater till Ukraina, de har tidigare slagits i fronten både i Libyen och Azerbajdzjan. Syriska ”rebeller” har blivit den officiella ottomanska janitsjararmen efter deras användning i både Libyen och Azerbajdzjan.
  Lindsey Snell intervjuade dessa legosoldater, som ursprungligen härstammar från Fria Syriska armen (FSA) som ändrade namn till den syriska nationalarmen (SNA) den 1 december 2017.
  En krigare från SNA säger till henne: Erdogan vill inte ha ett islamiskt kalifat. Han vill ha ett ottomanskt kalifat. SNA har blivit utnyttjade av Erdogan först då han innan juni 2020 hade skickat mer än 15000 syriska legosoldater till Tripoli och Misrata i Libyen. Sedan skickade han SNA till kriget i Azerbajdzjan. Den 11 oktober 2020 filmade en krigare från SNA, liken av armeniska krigare och lade ut videor på sin facebook.
  Den 14 oktober förnekar Azerbajdzjans president närvaro av syriska legosoldater.
  I slutet av november 2020 skickades SNA:s legosoldater tillbaka till Syrien.
  Hennes intervju med SNA-krigaren avslutas med att han säger: ”Jag svär vid Gud, ett växande segment av oss här önskar att vi kunde gå tillbaka i tiden till hur vi levde före 2011, före kriget.
  EFTERSOM NÄR VI LEVER UNDER TURKIETS STYRE SÅ ÄR DET VÄRRE ÄN ATT LEVA UNDER ASSAD”

 11. Pajasen ZE, tillbaka från Paris med svansen mellan benen.
  Zelenskys misslyckande med att säkra stöd i Paris visar Ukrainas isolering från Europa
  Ukrainas president Volodymyr Zelensky återvände till sitt land efter en misslyckad turné i Paris som inte säkerställde Europas fulla stöd. Varken den franska statschefen Emmanuel Macron eller den tyska förbundskanslern Angela Merkel lovade Zelensky militärt stöd efter deras möte på fredagen.

  Zelensky var sannolikt medveten om att han inte skulle få det han hade hoppats på, men nationalistiskt tryck i Ukraina tvingar honom att delta i fruktlösa ansträngningar. Åtminstone i den allmänna opinionens syfte måste han ses ofta kontakta Nato och Europeiska unionen under den falska tanken att Ukraina är på väg för medlemskap i dessa multinationella organisationer.

  De franska och tyska ståndpunkterna är dock mycket tydliga: de kommer inte att anstränga sig för Ukrainas långt ifrån, om någonsin, inträde i Nato. Macron motiverade sitt icke-stöd under de sken att det måste vara ett enhälligt beslut mellan Natos trettio medlemmar, något som sannolikt aldrig kommer att inträffa.

  Majoriteten av Europa, med undantag av Polen och de baltiska staterna, är inte intresserade av att bli militärt intrasslade i Ukraina mot Ryssland. Detta förnekar naturligtvis inte att Europa diplomatiskt och retoriskt kommer att stödja Ukraina mot Ryssland, men det kommer inte att finnas europeiska trupper som sätter sin fot i Donbass. I vilket fall som helst har Frankrike och Tyskland redan vid flera tillfällen sagt att Ukrainas medlemskap i Nato är en röd linje för Moskva som de inte är villiga att korsa.

  Även om Zelensky sannolikt var medveten om att han inte skulle uppnå någonting under sitt besök i Paris (Merkel deltog i diskussioner virtuellt), vet han att andra internationella aktörer är mer intresserade än européerna i att stödja landets anti-Ryssland-kampanj. President Joe Biden bekräftade ”USA: s orubbliga stöd för Ukrainas suveränitet och territoriella integritet inför Rysslands pågående aggression i Donbas och Krim” och lovade hjälp i reformprocesser som är ”centrala för Ukrainas Euro-Atlantiska ambitioner.”

  Sedan dess har västerländska medier överdrivit ryska trupprörelser inom sitt eget territorium för att motivera behovet av att aktivera amerikanska militära styrkor i Europa. Detta för att främja idén att Ukrainas skydd mot påstådd rysk aggression är beroende av dess medverkan i den atlantiska militäralliansen.

  Bidens provocerande ton mot Rysslands president Vladimir Putin, Washingtons finansiella och diplomatiska sanktioner mot Moskva, och förstärkningen av amerikansk militärpersonal i Östeuropa ger rättfärdigande för Ukrainas påskyndade väg in i Nato. USA: s utrikesminister Antony Blinken, chefen för generalstaben Mark Milley och försvarsminister Lloyd Austin har alla sagt att det finns en kris i Ukraina. Jens Stoltenberg, den notoriskt ryssofoba Natos generalsekreterare, lade till dessa röster genom att kräva att Ryssland skulle ”avsluta denna militära uppbyggnad i och runt Ukraina” och att ”stoppa sina provokationer och deskalera omedelbart.” Detta trots att Ukraina var den första som började mobilisera tiotusentals trupper och tung militärutrustning på kontaktlinjen som skilde den ukrainska militären från Donbass-milisen.

  Detta utmanar också USA: s påstående att det stöder Kievs reformer som är ”centrala för Ukrainas Euro-Atlantiska ambitioner.” Omfattar detta till ”euro-atlantiska ambitioner” (västerländsk liberalism) också nedläggningen av tre ukrainska tv-stationer som tillhör den största oppositionsledaren?

  Zelensky, som började sitt mandat med en påstådd önskan att lösa problem med Ryssland, har böjt sig för påtryckningar från nationalister som tolkar varje försök till förhandlingar som en koncession. När landets hälsa och ekonomiska situation försämras och presidentens därmed förlorade popularitet är det inte förvånande att det atlantiska argumentet kommer fram igen. Detta är naturligtvis med hjälp av Biden, som redan var näst efter Barack Obama, gjorde Ukraina till en av hans favoritresmål, och inte bara för att stödja sin sons affärer.

  I hans ansträngningar att få utländskt stöd, särskilt eftersom européerna mestadels inte är intresserade, ger Zelenskys möte med Turkiets president Recep Tayyip Erdoğan – som inte erkänner rysk suveränitet över Krim – ett alternativ som kan ge honom diplomatiskt och vapenstöd. Rysslands utrikesminister Sergei Lavrov sa förra veckan att Moskva ”rekommenderar” Turkiet och andra länder att ”analysera situationen och Kiev-regimens ständiga krigförande uttalanden, och vi varnar dem också för att uppmuntra dessa militaristiska ambitioner.” Även om Turkiet säljer krigsdrönare till Ukraina, inte erkänner rysk suveränitet över Krim och hävdar att Krimtatarerna förföljs, återstår det att se om Turkiet är villigt att motarbeta Moskva ytterligare.

  Därför är det troligt att spänningarna kommer att fortsätta under de kommande veckorna och månaderna på grund av Defender Europe 21 NATO: s militära övningar och Rysslands kommande Zapad (West) 21-övningar i Vitryssland. Icke desto mindre har Zelensky upptäckt på det hårda sättet att de stora EU-makterna inte är intresserade av militära uppdrag på kontinenten och kommer att begränsa deras roll till diplomatiskt stöd och kanske till och med införa ytterligare sanktioner mot Ryssland om konflikten bryter ut. Detta lämnar USA, en kontinent borta, som Ukrainas främsta allierade, förutom europeiska minnor som Polen och Litauen.
  https://www.globalresearch.ca/zelensky-failure-secure-support-paris-demonstrates-ukraine-isolation-europe/5743233

 12. BLIN-NOODLE-GANGEN (BLINKEN-NUDELMAN) SÄNKER FRÅN BALTIKUM TILL SVARTAHAVET OCH TRIPOLI-KUSTEN

  Analys av upp- och nedtrapning i konflikten, av John Helmer.

  Det har gått 46 år sedan den amerikanska ambassaden i Saigon evakuerades. Inte sedan dess har amerikanska styrkor under ledning av utrikesdepartementet lidit ett sådant nederlag inför överlägsen försvarande militärstyrka. Fram till dessa dagar.

  Bornholmsverksamheten i Östersjön den 29-31 mars ; Donbass-frånkopplingen tillkännagavs den 1 april av den ukrainska chefen för generalstaben, Ruslan Khomchak ; därefter avbrott av USS Donald Cook och USS Roosevelt i Svarta Havet den 14 april – detta har varit ett tre-front nederlag för statssekreteraren Antony Blinken och hans underminister för krig mot Ryssland, Victoria Nuland (f. Nudelman), och deras polska och ukrainska ombud.

  Inget ryskt skott har skjutits; inget ryskt liv förlorat. Marskalk Mikhail Kutuzovs strategi för gyllene broar har gjort det möjligt för motståndaren att göra en ordnad reträtt från den ryska röda linjen.

  ”Den sista etappen av övningen av det södra militärområdet och de luftburna styrkorna, som ägde rum inom ramen för en snabb beredskapskontroll, slutade vid Opuk [Krim] -området i dag, meddelade försvarsminister Sergei Shoigu den 22 april.” Krafterna genomförde framgångsrikt alla träningsuppdrag för att tillhandahålla militär säkerhet till Rysslands södra gränser. Jag tror att målen för snapinspektionen har uppnåtts till fullo. Trupperna visade förmågan att på ett tillförlitligt sätt försvara landet. ”

  Shoigu följde av några timmar tillkännagivandet av president Vladimir Putin den 21 april: ”Förhoppningsvis kommer det inte att förekomma någon att korsa den så kallade röda linjen i förhållande till Ryssland, och vi bestämmer var denna linje går själv i varje enskilt fall. ”

  Den röda linjen i Donbass tillkännagavs den 8 april av Dmitry Kozak, Kremls främsta förhandlare för Ukraina: ”Om stora militära operationer återupptas i Donbass kommer Ryssland att tvingas stå upp för sina medborgare. … I februari hade mer än 600 tusen invånare i DPR och LPR fått ryska pass. ”

  Det återstår att se om skyldighet eller kredit i nederlaget för Blin-Noodle Gang * också hävdas i Washington av general Mark Milley, ordförande för de amerikanska stabscheferna, som pratade i telefon med sin ryska motsvarighet general Valery Gerasimov i mars 31. Deras förhandlingar täckte ”frågor av ömsesidigt intresse”.

  De följdes nästa dag av ett telefonsamtal mellan general Lloyd Austin, försvarsministeriet och hans ukrainska motsvarighet, Andrei Taran. Austin säger att han försäkrade Taran om ”orubbligt amerikanskt stöd”. Taran sa att han hörde ”en tydlig demonstration av USA: s proaktiva position.”
  http://johnhelmer.net/the-blin-noodle-gang-blinken-nudelman-sinks-from-the-baltic-to-black-sea-and-the-shores-of-tripoli/#more-46276

  Svensk expert om Rysslands ”vapenskrammel”
  Med sin massiva mobilisering vid Ukrainas gräns och på Krimhalvön har Ryssland både testat västmakterna och skapat osäkerhet i omvärlden.

  ”Omvärlden ska sväva i osäkerhet. Det är en smart militär strategi från rysk horisont”, säger Rysslandsexperten Gudrun Persson.

  Efter flera veckor av ovanliga och omfattande trupprörelser började Ryssland i fredags dra tillbaka de styrkor som placerats ut längs gränsen mot Ukraina och på Krimhalvön.

  Mobiliseringen av uppemot 100.000 soldater, möjligen fler, beskrevs från ryskt håll inledningsvis som ett svar på ukrainska aggressioner, en retorik som har jämförts med de utspel som kom från Moskva inför annekteringen av Krim 2014.

  I början av april var det nytt ljud i skällan och den ryske försvarsministern Sergej Sjojgu sade att det hela var en övning.

  Västmakter och internationella bedömare har understrukit vikten av att vänta och se om den ryska militären gör som man har sagt och faktiskt drar sig tillbaka, inte minst mot bakgrund av att artilleri och annat har lämnats kvar i gränsområdena.
  https://www.di.se/nyheter/experten-rysslands-vapenskrammel-en-smart-strategi/

 13. Ukraina kommer att förlora, men vad kommer väst att vinna, om det blir en ukrainsk offensiv i Donbass?
  https://ukraina.ru/interview/20210422/1031201863.html
  Idén om ett nytt krig har redan spirat i det ukrainska samhället, och därför blir ett sådant krig troligt. Detta konstaterades av befälhavaren för Vostok-brigaden Alexander Khodakovsky i en intervju med Ukraina.ru. Under flera veckor har vi, vår onlinepublikation, intervjuat människor som bor direkt i Donetsk, Horlivka eller Luhansk. Är det möjligt eller omöjligt för en ukrainsk offensiv i Donbass? Vissa säger att det är möjligt, före påsk.
  Vi har kommit till den punkt där alla våra antaganden och förutsägelser kan bli verklighet. Tyvärr måste analysen inte göras inom militär kompetens, utan mer inom politik, mer inom PR. För om vi till exempel talar om politik, där vi också inkluderar ekonomin, så talar vi om sådana saker som till exempel Nord Stream 2, som bör eller inte bör slutföras, beroende på positionen.. Vi pratar om att öka inflytandet eller närvaron hos Nato. Det finns England, det finns Amerika vars preferenser skiljer sig något från Tysklands och Frankrikes preferenser. Eftersom Tyskland till exempel är en direktmottagare av Nord Stream 2, och naturligtvis kommer distribution att ske genom Tyskland, som kommer att tjäna ekonomiskt.
  Retoriken från ledarna för den allmänna opinionen i Ukraina har en ganska revanchistisk karaktär. De vill rehabilitera sig själva för nederlaget 2014. De vill helt enkelt återställa sin interna status under täckmantel av att återställa territoriell integritet. De vill, så att säga, tvätta bort skammen från sig själva. Om myndigheterna påtvingar samhället detta krigsscenario är det bara myndigheterna som är ansvariga.
  Ukrainas huvuduppgift är politisk – det är att skapa kontroll över gränsen och utse dess närvaro där med statssymboler. Att försöka bryta igenom i flera riktningar för att så småningom konvergera vid statsgränsen är ganska rimligt från deras sida.
  Men utan tvekan kommer ett sådant genombrott att vara en signal för de ryska väpnade styrkorna att också nå gränsen och möta den ukrainska armén. Och vi förstår mycket väl att i en direkt sammandrabbning kommer den ryska armén att besegra den ukrainska armén. Och detta förstås i Kiev. I det här fallet kan detta vara ett argument för oss att det i verkligheten inte kan vara någon ukrainsk offensiv, för vi vet hur det kommer att sluta.
  Alla de som vill att Ukraina ska inleda ett krig nu, de strävar inte efter målet att hjälpa Ukraina att återställa sin territoriella integritet, de strävar efter målet att dra Ryssland in i en långvarig konflikt med oförutsägbara konsekvenser. Och även om Ukraina förlorar kommer Väst att vinna.
  Och om västvärlden drar Ryssland in i denna konflikt på Ukrainas territorium och sedan tar ner olika konsekvenser för Ryssland, betyder det att i det här fallet använde väst Ukraina i sina egna intressen för att dra stekt kastanjer ur elden, och absolut bryr sig inte om konsekvenserna för Ukraina. Även om Ukraina upphör att existera som helhet, om Ukraina faller ihop i flera delar, om Ukraina som en suverän stat helt enkelt upphör att existera, kommer väst endast att dra nytta av detta. Ukraina kommer att förlora och väst kommer att vinna. Väst är mottagaren, och väst bryr sig inte alls om att Ukraina kommer att förlora detta krig och en direkt kollision med Ryssland. Eftersom han kommer att uppnå sitt mål kommer han att förverkliga sina uppgifter.
  Och nu, var ska Folkets milis i Folkrepubliken Donetsk-Lugansk tillsammans med den allierade ryska armén sluta efter denna motoffensiv? Var är det? Gränserna till de tidigare Donetsk- och Luganskregionerna, är det Dnjepr, är det Novorossia, är det floden Zbruch, eller är det Ukrainas västra gränser? Om vi nu täcker hela Ukraina, måste samma territorium kontrolleras, och inom detta territorium kommer det att finnas en befolkning som är långt ifrån vänlig mot oss. En del av befolkningen kommer att vara lojala, andra kommer att välkomna vårt utseende, detta är obestridligt. Men ett stort antal av befolkningen med bearbetade hjärnor kommer att hälsas med åtminstone försiktighet, och högst – med fientlighet. Det är följaktligen nödvändigt att genomföra en uppsättning åtgärder som syftar till att identifiera, upptäcka och lokalisera några ovänliga krafter som finns i vår baksida.
  Detta innebär att detta arbete kräver ett mycket seriöst tillvägagångssätt. Är vi redo för det här? (…) Kanske borde vi begränsa oss till de sydöstra regionerna, som ursprungligen var en del av vårt hypotetiska Novorossia, eftersom andelen lojala befolkningar i dessa regioner är mycket högre, och det blir mycket lättare att vända situationen från illojal till lojala än i de centrala och västra regionerna Ukraina.

  Väst vill dra Ryssland in i en svår, långsiktig, svår konflikt för det med alla dess konsekvenser. Och om Ukraina och amerikanerna är överens om utplacering av militärbaser, kommer Ryssland att spegla vårt territorium och placera sina militärbaser här.
  Ryssland kommer helt enkelt att behöva ta med sina militära kontingenter till territoriet i form av militärbaser. Det kommer inte att krävas en större last än Ryssland bär nu. Nu ger Ryssland ​​all möjlig hjälp och är ekonomiskt belastad av att stödja våra republiker. Om allt stannar vid nivån för republikernas nuvarande gränser, kommer faktiskt belastningen inte att öka.
  Och om Ryssland kommer in i Ukrainas territorium, måste det följaktligen bära ansvaret, även ur ekonomins synvinkel, att upprätthålla dessa territorier. Eftersom varje statsbildning som kommer att uppstå, och den kommer att uppstå i de territorier som erövrats av Ryssland, kommer naturligtvis att vara precis som vi, inte erkända, och ingen kommer att hjälpa det. Och detta är inte 3,5 miljoner av befolkningen som vi nu har i form av LPNR, men detta kommer redan att vara en befolkning på mer än tio miljoner. Följaktligen kommer vi och den potentiella delen av Ukraina totalt att uppgå till femton miljoner, och de behöver matas på bekostnad av den ryska budgeten. Och i det ögonblicket kommer Ryssland att drabbas (- Red.) Av sanktioner. De stänger av betalningssystem, stänger av Swift, slår på ett annat sätt. Följaktligen kommer den ryska ekonomin att uthärda en redan allvarlig belastning.
  Vi är alla vana vid att tänka att väst vill ge det största slaget mot Ryssland nu. Och det verkar på det här sättet bli svårt att slå maximalt. Då kommer situationen helt enkelt att frysa igen, igen, på obestämd tid, och kanske till och med under ett decennium.
  Är det lönsamt för väst? För om Ryssland kommer att klara gåvan från ett så strimlat Ukraina är också en fråga. Även om det, naturligtvis, om det mäts med historiska standarder, förmodligen återställning av ett enda ryskt folk är en viktig uppgift. Dessutom ser vi nu steg mot närmande till Vitryssland, någon form av integrationsprocesser.

 14. Ska fatta mig kort.
  Jag tror inte på något krigsutbrott i Ukraina.
  Det kriget fick ett snabbt slut redan 2014.
  Kvar finns en lågintensiv konflikt.
  Den lågintensiva konflikten lär fortsätta till utbrytarrepublikerna faller samman av näringsbrist.
  Då kan Ukraina ta tillbaka sina förlorade områden utan större militärt motstånd.
  Kanske hälften redan flytt enklaverna och kvar är de äldsta som får sina pensionspengar från Ukrainas regering.
  Vem som helst kan förstå att bara en sådan sak påverkar lojaliteten.
  Jag tycker situationen påminner om Venezuela.
  Landet som förlorade framtiden.

  • Blinken säger att hans 2 dagars besök i Kiev var produktivt. Blinken påpekade vid mötet med Zelensky problemet med korruption och oligarker, vilket enligt honom utgör ett internt hot mot Ukraina och uppmanade lokala myndigheter att fokusera på att bekämpa dem.
   Förenta staterna är beslutsamma inför den ryska aggressionen och i vårt stöd för det reformarbete som behövs för att säkerställa en suverän, demokratisk och välmående framtid för Ukraina. Blinken som är ansvarig för USA:s utrikespolitik visade också vem som är den verkliga chefen i Ukraina.
   Den nuvarande presidenten i USA, Joe Biden var den huvudsakliga ”arkitekten” för den nuvarande politiska agendan i Ukraina. Det var han, som när han var vice president, övervakade hela den ukrainska riktningen av amerikansk politik.
   USA:s utrikesminister talade också om behovet av reformer i landet vid ett möte med ledare för parlamentariska fraktioner. Och vid samtalen med Denis Shmygal sa Han att Förenta staterna är en fullständig partner för Kiev i frågan om reformer och kampen mot korruption och tillade ”vi har något att arbeta med, vi är redo för detta.”
   Ukraina ska genomföra reformer, men inte den typ som dess politiker vill, utan den typ som kommer att anges från Washington, det vill säga inte ta egna initiativ.
   Representanterna för Verkhovna Rada bad i sin tur Blinken att utse en särskild representant för Ukraina.
   Zelensky gick längre, han bad den amerikanska sidan vara en av grundarna och ledarna för Krimplattformen, projektet för Ukrainas president att återta kontrollen över Krimhalvön, (som 2014 blev en del av Ryska federationen)- och bjöd in Biden till det första toppmötet, planerat till 23 augusti i Kiev.
   Fast nu vill invånarna i regionen inte återvända under ukrainsk jurisdiktion, eftersom deras liv har förändrats till det bättre under dessa sju år. Men tjänstemän från USA och Ukraina funderar inte ens på att fråga folk om det.
   Zelensky som har väntat på ett telefonsamtal från Biden under lång tid (2,5 månader), skickar en inbjudan till Biden att besöka Ukraina. Det verkar som om Kiev tidigare hade tänkt ut i detalj hur denna händelse skulle kunna äga rum, innan de kom med ett sådant initiativ, men diplomaternas tankar är fyllda av ett annat viktigare kommande toppmöte – mötet mellan USA:s och Rysslands presidenter.
   Dessutom skrev det ukrainska utrikesministeriet att parterna inte bara utbytte åsikter om ett eventuellt möte mellan USA:s och Rysslands presidenter utan vill också komma överens om att samordna ståndpunkter för att förbereda det… Hur Kiev kan påverka förhandlingarna mellan ledarna för de två världsmakterna är oklart.
   Uppenbarligen vill USA bevara och stärka sitt inflytande i Ukraina, särskilt eftersom den ukrainska eliten själva öppet ber om det.
   https://ukraina.ru/exclusive/20210507/1031320416.html

   • Vad hände egentligen under Blinkens besök i Ukraina?
    Besöket reducerades till att diskutera USA:s utrikesminister Anthony Blinken och Ukrainas välkända Victoria Nuland i Ukraina. De förväntades presentera sig med kakor och en piska, till och med avlägsnandet av en oönskad president. Men det hände inte riktigt så.
    I sig själv var detta besök, mot bakgrund av Blinkens förväntade ankomst, inte mycket meningsfullt, men det förbereddes av den polska sidan i förväg – det handlade om 230-årsdagen av antagandet av den första polska konstitutionen.
    Toppmötet var dock strukturerat som om det hölls specifikt för Zelensky. Hur som helst, förutom honom, fanns det bara cheferna för Polen och de tre baltiska staterna, som redan är medlemmar i både EU och Nato.
    Huvudresultatet av besöket var undertecknandet av en bilateral förklaring, enligt vilken Polen kommer att stödja Ukraina när det lämnar in dokument för anslutning till EU. Tidigare undertecknades en sådan förklaring med Litauen. Dessutom lovade Andrzej Duda att delta i ”Krimplattformen”.
    Faktum är att alla Zelenskys aktiviteter i denna riktning är en imitation av stöd från Europa i avsaknad av verkligt stöd.
    Besöket var av rent affärsmässig karaktär, och det indikerades ursprungligen att USA inte skulle begränsa sig till kontakter med presidenten. De framstående gästerna hedrade med sina besök ledarna för andra regeringsgrenar (förutom rättsväsendet – det borde avvecklas), oppositionsledare (bara rätten, först och främst – Petro Poroshenko ), företrädare för ”civilsamhället” (utsedd av utrikesdepartementet) och till och med religiösa samfund.
    De flesta analytiker uppmärksammade att gäster och värdar främst pratade om olika problem. Den ukrainska administrationen) bad i grunden om hjälp med att avvisa den ”ryska aggressionen”.
    Som svar på en begäran om att ta upp Ukraina till Nato så snart som möjligt svarade Blinken till exempel att ja – Förenta staterna kommer att försöka med alla sina krafter att föra Ukraina in i alliansen, men att detta skulle hända när Ukraina uppfyller kriterierna. Nuland rekommenderade Ukraina att inte så energiskt fortsätt tjata om detta ämne.
    När det gäller Joseph Bidens besök angavs det att det kommer att äga rum efter pandemin.
    Det viktigaste sades emellertid redan före hans besök i Kiev – under förhandlingarna med Nato-partner, nämnde Blinken, som listade ”hoten” mot medlemmar av alliansen från Ryssland, inte ”Rysslands aggression mot Ukraina.” I Kiev sa han rakt på sak att Zelensky inte hotades av Moskva, utan av Washington, om han inte började uppfylla Förenta staternas krav.
    I synnerhet är han skyldig att:
    – sluta ingripa i de tillsynsnämnder som utsetts av väst (enligt indirekta uppgifter handlar det inte om att Kobolev som sådan avlägsnas , utan i det faktum att tillsynsnämndens verksamhet först avbröts) och mot korruptionsorgan;
    – att genomföra reformen av rättsväsendet och privatiseringen i full överensstämmelse med Förenta staternas ”rekommendationer”;
    – att fortsätta kampen mot oligarkerna, dessutom – med specifika organisatoriska slutsatser riktade till de första personerna;
    – att fortsätta kampen mot Nord Stream 2 (och i framtiden mot Europas användning av rysk gas i princip).
    I allmänhet instruerades Zelensky strikt att inte försöka bedriva någon oberoende politik. Annars kommer det att finnas människor som är villiga att ersätta honom (rykten sprids omedelbart om utsikterna för Razumkov , Kuleba och andra karaktärer)
    https://ukraina.ru/exclusive/20210507/1031321732.html

 15. @arbetarklass 26 april, 2021 At 19:09
  ”Kanske hälften redan flytt enklaverna och kvar är de äldsta som får sina pensionspengar från Ukrainas regering.
  Vem som helst kan förstå att bara en sådan sak påverkar lojaliteten.”

  Du pratar i nattmössan, igen!!

  Kiev är skyldig 4,6 miljarder USD i pensionsutbetalningar till Donbass
  Ukrainska pensionsskulder till DPR-pensionärer har närmat sig 130 miljarder hryvnian (4,6 miljarder USD), sade DPR: s handels- och socialpolitik Larisa Tolstykina att han talade vid rundabordskonferensen om Donbass Civil Rights Rights Protection.

  ”Ukrainas totala pensionsskuld till DPR-invånare är 128,9 miljarder hryvnian till och med den 1 april 2021. Inklusive 9,6 miljarder hryvnian i pågående pensioner till invånare med funktionsnedsättning.”

  Hon sa att republikerna konsekvent tar upp frågan om pensionsförmåner vid de ekonomiska undergruppsmötena, men Ukraina är inte villig att lösa situationen.

  Den Kiev-införda ekonomiska blockaden av Donbass har funnits sedan den 15 november 2014. Då begärde president Petr Porosjenko att stoppa alla sociala betalningar till regionen och förbjöd bankverksamhet där.
  https://dan-news.info/en/economy/kiev-owes-4-6-billion-usd-of-donbass-pension-payments.html

 16. Lavrov förklarade Rysslands ståndpunkt i Ukraina
  Mot bakgrund av ett eventuellt möte mellan Rysslands president Vladimir Putin och Ukrainas president Vladimir Zelensky sa Rysslands utrikesminister Sergey Lavrov hur Moskva tolkade händelserna i Ukraina och varför telefonsamtal från ukrainska politiker till Ryssland förblir obesvarade.

  En av de viktigaste politiska frågorna som har varit intressant för både ryska och ukrainska publiken de senaste dagarna är om statscheferna kommer att träffas?

  Platsen kan ändras
  I en videotal till nationen den 20 april bjöd Ukrainas president Vladimir Zelensky in sin ryska motsvarighet Vladimir Putin på ryska att komma ”till någon plats i den ukrainska Donbass där det finns krig” för att ”se och förstå situationen som exakt som möjligt. ” Den ryska presidenten sa två dagar senare på en presskonferens efter samtal med Vitrysslands president Alexander Lukashenko att han var redo att ta emot den ukrainska ledaren när som helst i Moskva och betonade att förhandlingsämnet bara kunde vara bilaterala relationer, ingen diskussion om Donbass problem – Kiev borde prata om detta med DPR- och LPR-ledningen.

  Uppenbarligen är inget av alternativen acceptabelt för sidorna, så det mest realistiska scenariot är förhandlingarna mellan presidenterna på neutralt territorium. I en intervju med den italienska tidningen La Repubblica utsåg Zelensky Vatikanen till den bästa plattformen ur alla synvinklar.

  En välinformerad källa till RIA Novosti i Vatikanen sa att uttalandet från den ukrainska presidenten var oväntat. Hittills har det inte funnits någon officiell bekräftelse från Kiev. Men om både Ukraina och Ryssland ber Vatikanen om medling kan det inte vägra.

  Presidentens talesman Dmitry Peskov kommenterade snart situationen – Kreml har inte fått någon officiell information om vad som är specifikt och formulerat ett sådant förslag.

  ”Huruvida president Putin är redo att gå någonstans eller inte vet jag inte. För nu går jag och vi alla ut från vad president Putin sa att eftersom vi i allmänhet inte är en sida av konflikten, finns det inget behov av att prata med oss om Donbass-frågor, det vill säga om fred. Vi måste prata om det inom ramen för Minsk Four. Putin själv konstaterade att om han var villig att prata om bilaterala förbindelser, skulle han gärna se president Zelensky i Moskva. Vi har inte sett någon annan specifik formulering än, tillade Peskov.

  Vad Ryssland tycker om Ukraina
  Vad är dagens Rysslands ståndpunkt i den ukrainska frågan, förklarade den ryska utrikesministern Sergey Lavrov i detalj i en intervju med Dmitry Kiselyov, generaldirektör för nyhetsbyrån Russia Today.

  Donbass situation:
  Utvärderar sannolikheten för krig i Donbass, sa den ryska utrikesministern: ”Om det beror på oss och på milisen så långt vi kan förstå deras principiella tillvägagångssätt, kan och bör krig undvikas. Om vi talar för den ukrainska sidan, för Zelenskys sida, förbinder jag mig inte att gissa, för enligt yttre tecken är det viktigaste för honom att hålla sig vid makten, och han är redo att betala vilket pris som helst, inklusive eftergivande av nynazister och ultra-radikaler, som fortsätter att förklara Donbass-milisens terrorister. Låt bara våra västerländska kollegor titta på händelseförloppet sedan februari 2014.

  Ingen från dessa områden attackerade resten av Ukraina. De förklarades terrorister, de inriktades först med en antiterroroperation, sedan med någon form av gemensam kraftoperation. Men de har ingen önskan att känna krig mot företrädare för Kievregimen.

  Lavrov erinrade om att för några år sedan, på Moskvas begäran, publicerade OSSE en detaljerad rapport med siffror om hur många civila föremål och civila hade lidit i folkrepublikerna och på Kiev-kontrollerat territorium. Enligt honom är statistiken fem gånger inte till Kievs fördel, och detta faktum bekräftar att strejker mot civila föremål i den överväldigande majoriteten av fallen initieras av AFU, medan milisen svarar på de punkter från vilka elden kommer.

  Ryssland försöker få sådana rapporter publicerade regelbundet, men ledningen för det särskilda övervakningsuppdraget och OSSE är ”mycket obekväma med denna fråga och försöker med alla medel att undvika publicering av sådana ärliga uppgifter”, sade ministern.

  ”Enligt min mening är situationen väldigt enkel. De som nedlåtande Zelensky och hans team kategoriskt vill inte tvinga honom att uppfylla Minsk-avtalen. De förstår den fullständiga meningslösheten att satsa på användningen av våld, de har hört signalerna från Donetsk, från Lugansk, om deras beredskap att försvara deras land, deras härdar, deras befolkning, som inte vill leva enligt de lagar som införts av nynazister. Och president Putin sa mycket tydligt att vi aldrig kommer att lämna dem som bor i Donbass, de som motstår den uppenbarligen radikala nynazistregimen, ”sade Lavrov.

  Minsk-avtal
  Diplomaten uppmärksammar väst och Zelenskys oupphörliga försök att övertyga Ryssland om behovet av att på något sätt mildra Minsk-avtalen och ändra sekvensen av dess klausuler. Ukrainas president säger att allt borde göras i omvänd ordning: först tar Kiev fullständig kontroll över detta territorium, inklusive gränsen till Ryssland, och sedan kommer det att behandla lokalvalet och amnestin och i allmänhet allt som borde vara där, med dessa territoriers särskilda status.

  Lavrov varnar för att om vi gör exakt det, kommer en massaker att börja. Han erinrade om att enligt Minsk-avtalen är kontrollen av gränsen det allra sista steget, när DPR och LPR redan kommer att ha en särskild status inskriven i den ukrainska konstitutionen, och lokalval kommer att hållas i regionen, erkänd som fri av OSSE, och alla stridande från båda sidor kommer att ges amnesti utan någon övergångsrättvisa, vilket västvärlden nu insisterar på.

  ”Så jag tror att huvudansvaret nu ligger på väst, för det är bara väst som kan tvinga Zelensky att göra vad hans föregångare undertecknade och vad Zelensky undertecknade när han var i Paris i december 2019, tillsammans med presidenterna i Ryssland, Frankrike och den tyska förbundskanslern, bekräftade han att alternativet till Minsk-avtalen inte var alternativ och åtog sig att införliva Donbasss särskilda status i lagstiftningen och i grundlagen, säger Lavrov.

  Erkännande av Donbass oberoende
  Utrikesministern svarade på frågan som oroar många: varför Ryssland inte erkänner folkrepublikernas oberoende i Donbass, som det gjorde med Abchazien och Sydossetien 2008.

  Han sa att Nicolas Sarkozy, dåvarande Frankrikes president, flög från Moskva till Tbilisi efter att ha nått överenskommelser med de ryska myndigheterna för att säkerställa att Mikheil Saakashvili, dåvarande ledare för Georgien, skulle underteckna dokumentet, som tidigare hade streckat bort ingressen, som uppgav att Ryska federationen och Franska republiken, som försökte normalisera situationen i Transkaukasien, erbjöd Georgien, Sydossetien och Abchazien följande eldupphör … Således började texten med en klausul om eldupphör och väst har krävt att Ryssland följer dessa sedan dess.

  I Donbass-fallet var situationen annorlunda: den överenskommelse som nåddes i slutet av 17-timmarsförhandlingarna i Minsk av ledarna i Normandieformatet (François Hollande, Angela Merkel, Vladimir Putin och Petr Poroshenko) godkändes två dagar senare av FN: s säkerhet. Rådet utan några tillägg eller tvivel om att det måste genomföras.

  ”Så nu, i allmänhet, ligger den moraliska och internationella rättsliga sanningen på vår sida och på milisens sida. Och jag tycker inte att vi ska släppa herr Zelensky och hela hans team och vrida sig som de kan.

  Titta bara på Zelenskys uttalande, när han redan var desperat att vända upp och ned på Minsk-avtalen, att de inte längre är användbara, men vi behöver dem för att hålla Minsk-avtalen garanterar att sanktionerna mot Ryssland kommer att förbli på plats. Vi frågar väst: hur ser du på detta? De avvärjer sina ögon blygsamt och kan inte säga någonting.

  Jag tycker emellertid att det är synd att sådant hån mot ett internationellt rättsligt dokument inträffar och väst, som var medförfattare till detta dokument och stödde det i FN: s säkerhetsråd, visar att det är helt hjälplöst, säger Lavrov.

  Zelensky och Kulebas försök att nå Moskva
  Nyligen klagade den ukrainska presidenten och den ukrainska utrikesministern på att de hade ringt Moskva och ville prata med sina motsvarigheter, men ingen hade svarat. Enligt Lavrov försöker båda politikerna utmana Minsk-avtalen och presentera Ryssland som en sida i konflikten.

  ”Eftersom förfrågningarna som tills nyligen kom från både min kollega Dmitry Kuleba och president Zelensky handlade om föremålet för bosättningen i Donbass. Till vilket vi sa, ”Kära vänner, detta borde inte diskuteras med oss, utan, som ni enades om i Minsk-avtalen, med Donetsk och Lugansk. Där står det uttryckligen skrivet att de viktigaste stadierna i förlikningen måste vara föremål för samråd och överenskommelse med Donetsk och Lugansk. Och när de säger att vi har en obehaglig situation på kontaktlinjen och vi vill prata med minister Lavrov eller president Putin, är det inte upp till oss ”, betonade han.

  Enligt Lavrov instruerade Zelensky chefen för hans kontor, Andrey Yermak, att förhandla om tidpunkten, platsen och staden för mötet med Putin och sa att platsen inte spelade någon roll eftersom varje dag av försening innebar att människor dör. Samtidigt har de ukrainska myndigheterna under de senaste två veckorna aktivt främjat idén om att bekräfta eldupphöret i Donbass, och med denna tonhöjd började västvärlden uppmana Moskva att övertyga DPR och LPR om behovet av sådant ett steg.

  Den ryska utrikesministern erinrade om att det allvarligaste och mest effektiva överenskommelsen om eldupphör nåddes i kontaktgruppen i juli 2020, som innehöll en uppsättning åtgärder, först och främst skyldigheter för varje sida att inte reagera på brand omedelbart på plats , men att rapportera överträdelsen till överkommandot, och medan folkrepublikerna har publicerat motsvarande order har Kiev inte gjort det.

  Alla försök att uppmana den ukrainska sidan att genomföra detta avtal både i kontaktgruppen och i Normandieformatet slutade förgäves.

  ”Det är precis som vi säger: du berättar om Thomas och de berättar om Yeroma. Och plötsligt, uppenbarligen för några veckor sedan, beslöt det ukrainska ledarskapet att det var nödvändigt att återuppliva eldupphöret igen. Det är pinsamt och obetydligt. Du vet, jag såg med stor glädje TV-programmet ”Servant of the People” när ingen misstänkte att hans karaktär skulle följa denna väg i verkliga livet.

  Men det är inte den vägen han tog, för om nu Vladimir Zelensky skulle återvända till showen och försöka förstå övertygelserna hos mannen som han skildrade mycket bra på skärmen och sedan jämföra dessa övertygelser med vad han gör nu, ja, han antagligen hanterade en av de mest effektiva konsterna för reinkarnation. Jag vet inte när han var sig själv och när han reinkarnerade, men kontrasten är skarp, sade Lavrov.
  Från Ukraina.ru
  https://www.donbass-insider.com/2021/04/30/lavrov-explained-russia-position-on-ukraine/

 17. Azarov – Zelensky ville tillåta ukrainska nynazister att attackera DPR och LPR i april

  I en intervju med Govorit Moskva (”Moskva talar”) bekräftade den tidigare ukrainska premiärministern Nikolay Azarov att Vladimir Zelensky i april i år hade planerat att låta ukrainska nynazister attackera DPR och LPR (Donetsk och Lugansk folkrepubliker), och att denna plan avbröts efter Rysslands militära utbildning vid dess gräns.

  I mars i år väckte intensifieringen av den ukrainska arméns beskjutning av DPR och LPR och de medieförberedelser som inletts i Ukraina oro för en offensiv mot de två Donbass-republikerna. Nikolay Azarov, den tidigare ukrainska premiärministern, bekräftade verkligheten i dessa planer för en offensiv mot Donbass och förklarade varför det inte ägde rum.

  ”Zelensky hade planer och det fanns hotheads som ville genomföra dem. Det fanns till och med planer, de hade planerat attacker i tre olika riktningar för att nå gränsen, etc., sade den tidigare ukrainska premiärministern.

  Enligt Nikolay Azarov var det de ukrainska nynazisterna som var tvungna att ta hand om Donbass-problemet (särskilt att utplåna DPR och LPR) för Zelensky.

  ”De har koncentrerat en grupp på 136 000 trupper till avgränsningslinjen, över 500 stridsvagnar, missilsystem och så vidare. Så generalstaben … Tja, generalstaben består inte av idioter i Ukraina. Om vi antar att all underrättelseinformation finns för att utföra tre strejker samtidigt, på mycket kort tid, så att Ryssland inte har tid att ge hjälp, nå gränsen och sedan meddela världen att vi har, så att tala, återställde Ukrainas territoriella integritet. Det var planen, tillade han.

  Men de ukrainska myndigheterna, ledda av Zelensky, hade uppenbarligen underskattat den ryska reaktionen på en sådan plan att attackera DPR och LPR.

  ”De ryska federationernas manövrar, inklusive landning av stora styrkor, gjorde dem nykter. Naturligtvis borde de ha förstått och förutsett detta också. De borde naturligtvis ha förstått det, de borde ha sett det komma. Naturligtvis fortsatte ropet så att säga. Du kommer ihåg hysterin som omgav dessa manövrer. Men detta är ändå ett steg framåt av Ryssland som har svalnat hotheadsna. Det är därför Ryssland har organiserat manövrer och visat vad som skulle hända i händelse av en konflikt. I det här fallet är det nödvändigt att notera att det i allmänhet var detta tillvägagångssätt som garanterade säkerheten [för DPR och LPR – redaktörens anmärkning], avslutade Nikolay Azarov.

  Denna information bekräftar att det ukrainska medierna Strana publicerade information om den ukrainska arméns planer för en offensiv i Donbass, och det faktum att den skulle behöva ge upp den om Ryssland ingrep.

  (Om Ryssland ingriper måste den ukrainska armén överge sin offensiv i Donbass
  https://www.donbass-insider.com/2021/03/16/if-russia-intervenes-the-ukrainian-army-will-have-to-abandon-its-offensive-in-the-donbass/ )

  https://www.donbass-insider.com/2021/06/02/azarov-zelensky-wanted-to-allow-ukrainian-neo-nazis-to-attack-the-dpr-and-lpr-in-april/

 18. FN: s högkommissionär (FN) kallade Ukrainas president Volodymyr Zelenskyys beslut att stänga TV-kanalerna 112 Ukraina, NewsOne och ZiK i strid med internationella normer för mänskliga rättigheter.
  https://www.ohchr.org/Documents/Countries/UA/HRMMU_Update02_2021-05-01_EN.pdf

  Detta framgår av den senaste rapporten från FN: s övervakningsuppdrag för mänskliga rättigheter i Ukraina, som täcker perioden 1 februari till 30 april.

  ”Den 2 februari undertecknade Ukrainas president ett dekret som antog National Security and Defense Council beslut att införa sanktioner mot Taras Kozak och åtta av hans företag, vilket ledde till att tre TV-kanaler stängdes (112 Ukraina, NewsOne och ZiK Detta beslut strider mot internationella standarder inom området mänskliga rättigheter, eftersom det saknar motiveringen av nödvändighet och proportionalitet, och det accepterades inte av ett oberoende organ, ”- sägs i en rapport som publicerades tisdagen den 1 juni.

  Dokumentet säger också att lagförslag som syftar till att fastställa påföljder för ”samarbete” med en fientlig stat också är oroande, eftersom de inte uppfyller internationella standarder för yttrandefrihet, fredlig församling och förening.

  Byrån för högkommissionären för mänskliga rättigheter fortsätter att dokumentera attacker mot människorättsförsvarare, mediarbetare och politiker.

  ”Sådana fall fortsatte att vara ostraffade på grund av polisens långsamma handlingar eller deras frånvaro,” sa FN.

  Den 2 februari 2021 kommer vi att påminna om att tre TV-kanaler – ”112 Ukraina”, NewsOne och Zik stängdes genom att införa sanktioner mot deras ägare, Folkets ställföreträdare från OLEZ Taras Kozak. Myndigheterna anklagar honom för att göra affärer i de ockuperade områdena.

  Det rapporterades också att den internationella organisationen för skydd av rättigheterna för journalister ”Reportrar utan gränser” kallade detta beslut ”en eskalering av informationskriget.”
  https://strana.ua/news/336490-v-oon-schitajut-chto-112-ukraina-newsone-i-zik-byli-zakryty-ne-nezavisimym-orhanom.html

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here