Inget svenskt stöd till terror i Syrien!

1
1600
Föreningen Syriensolidaritets paroller.

Föreningen Syriensolidaritet ordnade en ny manifestation till stöd för Syrien på Soltorget som ligger bredvid Sergels torg i början av Sveavägen i centrala Stockholm i lördags /7/11) kl 12-13. Flygblad utdelas, och tal hölls.

Nedan återges talet av styrelseledamoten Hans Öhrn. Kan avlyssnas på här.

Hans Öhrn

Inget svenskt stöd till terror i Syrien!

 

För snart fem år sedan antog FN:s säkerhetsråd resolution 2245. I den fastslogs att det endast fanns en politisk lösning på krisen i Syrien och ingen militär.

Resolutionen inleddes med en försäkran om att grundläggande för en lösning var att hänsyn togs till Syriens suveränitet, oberoende, enhet och territoriella integritet samt folkrätten, de regler som styr hur samarbetet mellan världens stater ska gå till. Eftersom resolutionen antogs av ett enigt säkerhetsråd var den också bindande för alla FN:s medlemsländer.

Resolutionen hann knappt antas förrän flera av de länder som stod bakom den grovt hade förbrutit sig mot de principer den fastslog. USA, Storbritannien, Frankrike och till och med lilla Danmark har alla haft soldater på syrisk mark i strid mot resolutionen och folkrätten.

Storbritannien, USA och Frankrike har dessutom skickat kryssningsrobotar mot Syrien för att sprida död och terror. Dessa stater har dessutom tillsammans med många andra stött och finansierat de legoknektar som skickats till Syrien för att sprida ännu mer skräck och terror.

Det är viktigt att ha detta i minnet, nu när till exempel den franske presidenten Macron i sitt anti-muslimska korståg förklarar att Frankrike aldrig kommer att ge efter för terrorister, och samtidigt påminna honom om det som vi nu alla vet; det kommer inte heller Syrien att göra.

Sverige har såvitt är känt – ännu inte haft några soldater i Syrien, men har ändå deltagit i terrorn mot Syrien på många andra sätt.

 • Vi vet nu att svenska biståndspengar använts för att finansiera terrorister i Syrien.
 • Sverige har dessutom varit drivande bakom de ekonomiska sanktioner som införts mot Syrien. Ekonomiska sanktioner är inget annat än ekonomisk terrorism
 • Vi har den senaste tiden också kunnat läsa om svenska diplomater som har besökt det så kallade självstyret i nordöstra Syrien. UD har nu bekräftat att det har skett utan tillstånds från syriska myndigheter. Detta är ett flagrant brott mot Syriens territoriella integritet och ett brott mot både resolution 2254 och folkrätten.
 • Orsaken till de svenska diplomaternas besök i området var att där fanns fängslade svenska medborgare, som anklagas för att ha gjort sig skyldiga till brott i Syrien.
  Nu finns det planer på att ställa dessa svenska medborgare inför rätta i olagligt upprättade domstolar på ockuperat syriskt territorium. Uppenbarligen har Sverige medverkat till att detta förfarande kommit till stånd och även gett sitt medgivande till de illegala domstolarna. Även detta ett flagrant brott mot såväl resolution 2254 som folkrätten.
 • Till listan över de länder som bedriver ren terror mot Syrien kan alltså även Sverige fogas.

 • Därför kräver vi:

  Inget svenskt stöd till terror i Syrien!

  Upphäv alla ekonomiska sanktionerna mot Syrien!

  Ingen svensk medverkan i illegala domstolar!

Föregående artikelTvå kvinnliga misstänkta krigsförbrytare är kandidater som utrikes- och försvarsminister hos Biden
Nästa artikelSista chansen. Politikerna är hycklare och ”grönmålare” säger åter skarpa Greta Thunberg. Överdriver hon?

1 KOMMENTAR

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here