Corona-anpassad manifestation för Syrien lördag 5/12 kl 12 i Stockholm.

8
2009
Föreningen Syriensolidaritets paroller.
Hans Öhrn

Lördag 5 decemberr mellan kl.12:00-13:00 på Soltorget i början av Sveavägen i centrala Stockholm genomför medlemmar i Föreningen Syriensolidaritet det tionde appellmötet i år.

 

Vid förra manifestation lördagen 21/11 på samma plats höll styrelsemedlemmen Hans Öhrn tal. Talet återges nedan inspelat och som text.

Hans Öhrn höll tal.

Talet hölls på arabiska av Talal Imam

Talal Imam med sin bok.

Inget svenskt stöd till terror i Syrien!

Nyligen invigdes ett nytt sjukhus i Damaskus närhet. Al-Tals nationella sjukhus är toppmodernt sjukhus som erbjuder alla sorters vård, bland annat dialys för njursjuka. Sjukhuset är tänkt som ett nav för 600 000 människor i och runt Damaskus när det står helt klart.

Samtidigt som sjukhuset invigdes hölls en konferens i Damaskus. Temat för konferensen var hur man skulle kunna underlätta för syrier som har flytt landet att återvända hem. Bland grannländerna, dit de flesta syrier sökt sin tillflykt, deltog Libanon och Irak. Andra länder som var representerade på konferensen var Ryssland, Iran, Venezuela och Kina. Även FN hade en representant på plats. “Miljontals syrier är nu beredda att återvända till hemlandet” förklarade den syriske presidenten Bashar al-Assad när han öppnade konferensen.

Al-Tal sjukhuset och flyktingkonferens i Damaskus är några av de positiva tecken som nu syns allt tydligare i Syrien. En industri- och hantverksmässa som hölls i Aleppo för inte så länge sedan likaså. Sakta håller landet på att resa sig från den förödande attack utifrån som landet varit utsatt för ända sedan 2011, i nu snart 10 år.

En attack som orsakat att stora delar av Syriens infrastruktur fortfarande ligger i spillror och att miljontals människor har drivits på flykt. För fem år sedan, när attacken på Syrien var betydligt intensivare än nu, var det många av dem som tvingades fly till Europa – vilken katastrof – för de europeiska länderna.

Regeringschef efter regeringschef reste sig upp och förklarade att flyktingarna måste stoppas annars skulle egna landet gå under. I Sverige ställde sig justitie- och migrationsminister Morgan Johansson upp och skrek – släpp ingen djävul över bron! och lät sedan spärra av Östersundsbron så gott han nu kunde. Det fanns nästan ingen hejd på litaniorna. Ja, aldrig förr hade väl så många ministrar och regeringschefer ojat sig så mycket för så få.

USA trupper i Syrien

Man skulle då tro att intresset var stort från de europeiska staterna, inklusive Sverige, när en möjlighet att repatriera syriska medborgare nu tycks ha yppat sig. Men icke, på konferensen i Damaskus deltog inget europeiskt land, med undantag för Ryssland. Och det finns skäl till det.

Europeiska länder i allmänhet vill inte ha fred i Syrien. Därför upprätthåller de hårda olagliga handels- och andra sanktioner mot Syrien. På konferensen i Damaskus diskuterades dessa ekonomiska sanktioner och pekades ut som ett av huvudproblemet till varför människor som flytt Syrien och nu vill återvända inte kan det.

Ekonomiska sanktioner är ekonomisk terrorism och denna terrorism hindrar, eller kraftigt försenar en återuppbyggnad av Syrien. Bland annat kan vattenledningsrör inte exporteras till Syrien, eftersom rören skulle kunna användas till att göra kanoner. En skrattretande logik som avslöjar många europeiska nationers stora cynism när det gäller Syrien. Syrien kan få kanoner från andra håll om det skulle behövas.

Dessutom använder sig de europeiska länderna, inklusive, Sverige av banditenheten Israel, som ständigt bedriver terror mot Syrien. Under de senaste veckorna har Israel vid upprepade tillfällen bombat huvudstaden Damaskus och många människor har fallit offer för denna terror. Men inget europeiskt land, kanske med undantag av Ryssland, har protesterat mot Israel.

Slutsatsen kan bara bli en: de europeiska länderna vill inte ha fred och återuppbyggnad av Syrien. De europeiska länderna vill inte vara med att underlätta för syrien i diasporan att flytt hem igen.

Därför kräver vi:

Upphäv alla sanktioner mot Syrien!

• Protestera mot israels terrorbombningar av Syrien!

• Respektera Syriens territoriella integritet!

Relaterat.
Starka bevis för att USA stödjer ISIS och al-Qaida sedan åratal?
Tidigare ÖB i Israel medger att Israel stödjer terrorister i Syrien.


لا لاي دعم سويدي للإرهاب في سوريا!

تم مؤخراً إفتتاح مستشفى جديد بالقرب من العاصمة السورية دمشق. هو مستشفى

التل الوطني الذي تتوفر فيه أحدث الأجهزة الطبية ويقدم جميع أنواع

الرعاية، بما في ذلك غسيل الكلى للمحتاجين. يُقدم خدماته لنحو 600 ألف شخص

في دمشق وضواحيها. مع افتتاح المستشفى عقد مؤتمر دولي في دمشق، لبحث

كيفيةتسهيل عودة السوريين الذين انتقلوا من بلادهم طوعيا. ومن بين دول الجوار

التي لجأ اليها معظم السوريين، شارك لبنان والعراق. ومن الدول الأخرى الممثلة في

المؤتمر كانت روسيا وإيران وفنزويلا والصين. كماكان للأمم المتحدة ممثل في

المؤتمر.

وقال الرئيس السوري بشار الأسد لدى افتتاح المؤتمر إن ”ملايين السوريين جاهزون

الآن للعودة إلى وطنهم”.

يعد مستشفى التل الوطني ومؤتمر عودة اللاجئين في دمشق من المؤشرات الإيجابية

التي تبرز الآن في سوريا. ومنذ وقت ليس ببعيد أقيم

معرض صناعي وحرفي في حلب.

ينهض البلد وان ببطء من الحرب المدمرة المفروضة من الخارج التي تعرضت لها

البلاد منذ عام2011، لقد مضى ما يقارب العشر سنوات على تلك الحرب

التي تسببت في تدمير أجزاء كبيرة من البنية التحتية في سوريا وإجبار ملايين

الأشخاص على الفرار.

قبل خمس سنوات، عندما كان الهجوم على سوريا أكثر شراسة مما هو عليه الآن،

اضطر الكثير من السوريين التوجه إلى أوروبا – وكانت كارثة –

بالنسبة للعديد من البلدان الأوروبية. عندها وقف عدد من رؤساء الحكومات الاوربية

مطالبين بضرورة إيقاف تدفق اللاجئين وإلا ستهلك بلادهم. في السويد،

وقف وزير العدل والهجرة مورغان يوهانسون وصرخ – لا تدعوا شيطان يعبر الجسر

ثم تم إغلاق جسر أوسترسوند (الذي يفصل بين السويد والدانمارك).

قد يعتقد المرء بعد ذلك أن الاهتمام سيكون كبيرًا من الدول الأوروبية، بما في ذلك

السويد، عندما تلوح فرصة إعادة السوريين الآن.

لكن لا، لم تشارك أية دولة أوروبية في المؤتمر في دمشق باستثناء روسيا.

وهناك أسباب لذلك. الدول الأوروبية بشكل عام لا تريد السلام في

سوريا. لذلك، فإنها تفرض عقوبات صارمة ضد سوريا. في مؤتمر دمشق، تمت

مناقشة هذه العقوبات الاقتصادية والإشارة إليهاباعتبارها واحدة من المشاكل

الرئيسية أمام عودة السوريين.

العقوبات الاقتصادية هي إرهاب اقتصادي وهذا الإرهاب يعيق أو يؤخر بشكل

كبير إعادة إعمار سوريا ، من بين أمور أخرى. لا يمكن تصدير أنابيب المياه إلى سوريا

، لأنه يمكن استخدامها لصنع المدافع.

منطق سخيف للعديد من الدول الأوروبية تجاه سوريا. يمكن لسوريا الحصول

على مدافع من أماكن أخرى إذا لزم الأمر. لقد استفادت الدول الأوروبية،

بما فيها السويد، من سياسة قطاع الطرق التي تستخدمها إسرائيل،

التي تشن الإرهاب باستمرار ضد سوريا. في الأسابيع الأخيرة،

قصفت إسرائيل العاصمة دمشق أكثر من مرة، وسقط كثير من الأبرياء في هذه

الاعتداءات. لكن لم تحتج أية دولة أوروبية، ربما باستثناء روسيا، على إسرائيل.

يمكن أن يكون الاستنتاج واحد فقط: الدول الأوروبية لا تريد السلام وإعادة

إعمارسوريا. لا تريد الدول الأوروبية المساعدة في تسهيل عودة السوريين

في الشتات إلى وطنهم.

لذلك يجب علينا المطالبة:

* إلغاء جميع العقوبات المفروضة على سوريا!

* الاحتجاج على قصف إسرائيل الإرهابي المتكرر لسوريا!

* احترام وحدة أراضي سوريا!

Föregående artikelIndien kastar ett öga på Kina och omfamnar USA
Nästa artikelKärnvapenavtalet måste undertecknas av Sverige!
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

8 KOMMENTARER

 1. Massiv propagandakampanj på Stockholms gator på stora annonspelare mot Vladimir Putin och Bashar al-Assad samt ungerske Orban. Demonisering som i slutänden troligen bekostats av CIA, och meningen är väl att vi skall förberedas på KRIG. Nu är det dags för Deep State featuring Hillary Clinton att starta terrorkriget mot Syrien igen, och nu skall uppenbarligen al-Assad bort. Sen Iran på tur … eller Venezuela ?

  En känsla av att befinna sig i Nazi-Tyskland mot slutet av 1930-talet infinner sig. Massiv demonisering av USA regimens inbillade fiender pågår. Den genomkorrupte senildemente krigsförbrytaren och krigshöken Joe Bidens kabinett är handplockad av Deep State och HRC och de är alla extrema Warmongers.
  Men svenska journalister i MSM och alla våra politiker (utom möjligen någon Sverigedemokrat?) jublar i extas över utgången av det smutsiga USA valet. Herregud, jorden kommer att brinna i krig.

  Trump ångrade sig och gick inte med på att dra igång det av Deep State förberedda anfallskriget mot Iran och demokratisk USA media rasade, han var inte ”presidential” sas det. Enda gg USA media hyllade honom för att vara som en USA president skall vara, var när han skickade robotar mot Syrien (efter den fejkade gasattacken av jihadisterna (och Mossad/CIA ?).

  Tror någon att Uncle Joe kommer att ångra sig och stoppa något enda av Deep State beslutade krig ?

  • Precis så!
   Och igår bombade barnamördarnas enhet israel Syrien för femtioelfte gången. Kriget mot Syrien är planerat av sionister utfört av jihadister för israel och stött av västländer inklusive Sverige. Syrien står i vägen för den sionistiska våtdrömmen om ”stor israel” som är tänkt att sträcka sig från Tigris/Eufrat till Nilens delta. Oded Yinon planen togs fram just frö att förverkliga detta. Att stycka länderna runt apartheid israel i små enheter är själva målet. Nu gick allt detta i stöpet för sionisterna tack var delvis Vladimir Putin.

   https://www.globalresearch.ca/preparing-the-chessboard-for-the-clash-of-civilizations-divide-conquer-and-rule-the-new-middle-east/27786

   Inte att undra på att han demoniseras. Dessutom satte han stopp för det sionistiska oligarki väldet i Ryssland. Vidare har den antisionistiska motståndet med Iran och Hizbollah i spetsen växer alltjämt. Samtidigt ser vi att västs är inte längre ensam herre på täppan vilket innebär det även slutet på barnamördarnas fasoner närmar sitt slut.
   Sis men inte minst handlar ”Great Reset” agendan också om att befästa bankirvampyrens globala herravälde och makt. De länder som står i vägen för detta ska är också samma länder som står i vägen för Oded Yinon planen – Iran, Syrien, Kina och Ryssland.

   • Till skillnad från vildhjärnorna kring Trump, och vildhjärnan Trump själv, alla som arbetade impulsivt utan att ha hjärnan inkopplad, är både Biden och Antony Blinken erfarna politiker och pragmatiker, samtidigt som Kina arbetar pragmatiskt. USA kommer inte att lätt ge upp tanken på att vara världens militärdiktatur och världshärskare, men dom kanske kommer att rent pragmatiskt inse att det är en stor fördel att ge upp tanken på att vara globala diktatorer, och anpassa sig i den nya världsordningen med en icke hierarkisk, distribuerad, multilateral federation, utan USA som centralmakt utan som medlem.

  • Australien drog just in medborgarskapet för en känd imam, terrorist, och islamist, som fortfarande var i landet, men sitter i fängelse.

 2. Vi skall inte glömma hela historien. USA ville helt uttalat lägga under sig kontrollen av hela Mellanöstern med sina klassiska ”regimbyten”. Irak invaderades, i realiteten även Libyen, Gaddafi avsattes med våld, Sverige deltog, och det öppnade slussportarna för massinvandringen från Afrika. Syrien stod på tur, Assad skulle avsättas och ersättas med en USA vänlig regim, Islamska Staten var USAs fotsoldater att genomföra det. Israel och USA är detsamma, bara två grenar på samma stam, och det är väl ett rätt välkänt faktum. Europa står i hög grad under USAs inflytande och USA arbetar på att ta kontroll. USA har inte gett upp hoppet att inkludera Syrien i sin globala militärdiktatur. Kina, Ryssland och Iran står i vägen. Vad som är ännu mer intressant är att allt fler nationer i världen i realiteten börjar ansluta sig till Kinas idéer att skapa en multilateral, multipolär nu växande grupp av nationer, senaste tecknet är RCEP och Kina har även indikerat sitt intresse att ansluta sig till efterföljaren till TPP kallat CPTPP och skpa en militärallians med Ryssland. I båda fallen finns USA inte med i ekvationen. Sedan har vi den falnande dollardominansen, Kinas nya kryptovaluta kan inte kontrolleras av USA, och handel mellan till exempel Ryssland, Kina och Iran kan inte styras av USA. Dom kan inte se eller påverka vad som sker. Ingen möjlighet till sanktioner.

 3. Med tanke på den utveckling vi ser, censur och förföljelser kan bli nästa steg. Ladda redan nu ner WeChat, installera den och lär er använda den. Den är mycket svår att övervaka och censurera. Det betyder att förbereda för om bloggar som denna kommer att stoppas och då kan de lätt flyttas till WeChat där ingen central lagring finns som kan övervakas eller censureras. All information lagras endast på mobilerna, ingenting centralt någonstans. Kryptera era telefoner.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here