Iran – Imperialismens nästa offer? Irans kärnteknikavtal och Irans statsskick. Hör och se från mycket bra möte!

15
1991

I kvälls-serien ”Aktuella artiklar för ett år sedan och idag” återpubliceras denna artikel som verkar vara aktuell i högsta grad… Ingen ändring har skett av USA-imperialisternas brutala Iran-politik.

Lyssna (igen)!


Iran – Imperialismens nästa offer? Angrepp på Iran under falska förevändningar?

Hör och se från mycket bra möte!
Av Anders Romelsjö (red) – 6 juni, 201903
Mötet 3 juni på Södergården var mycket bra. Drygt 30 åhörare, mycket kunniga och väl förberedda föredragshållare och relevanta frågor och inlägg från flera åhörare. Jag lärde mig mycket.

Vi var tvungna att avbryta efter 2 timmar då lokalen var bokad efter oss.

Tekniken fungerade

Vi i Folket i Bild Kulturfront kunde bjuda på bröd, frukt, kaffe, vatten och saft till låga priser.

Och över 500 kr insamlat till lokalhyran.

Del 2 (av 2) med Hossein Sheiban
Irans kärnteknikavtal och Irans statsskick

Föregående artikelNu startar vi medborgarnas egen coronakommission!
Nästa artikelSkandiamannen Olof Palmes mördare del av en större komplott? Skrev om det för 2 år sedan.
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

15 KOMMENTARER

  • ”Gatestone Institutet, tidigare Stonegate Institutet, är en högerextrem och anti-muslim tankesmedja i New York grundad 2012 av zionisten Nina Rosenwald. Den före detta amerikanska FN ambassadören John Bolton är Gatestones ordförande. Bolton har erhållit minst $310.000 från organisationen sedan 2013.” här

  • Att utelämna information är samma som att ljuga. Hade varit mindre trollaktigt att informera lite bättre om gatestone/stonegate

   Kommentaren var menad till Thomas Åkerblad, inte till Anders Romelsjö

  • stig lönnqvist – jag har inte utelämnat källan till var artikeln var publicerad så jag köper inte din synpunkt. För all läsning gäller väl alltid att man måste vara källkritisk? Vad jag kan se finns det inga felaktigheter i texten om t ex sovjetiska försök till att stjäla mark? Och den är skriven av en iransk redaktör. Det här känns mer som en diskussion baserad på begreppet ”guilt by association”. Om John Bolton säger att 2+2=4 är det fel av ideologiska skäl?

   • @Åkerblad bryr sig inte allas om fakta utan bara om israel. Att berätta om Gatsten där psykopaten Bolton sitter so ordförande gagnar liksom inte israels sak som är jo Åkerblads hjärtesak

 1. Iran och dess teokratiska diktatur är en ständig källa till munterhet. Nu förbjuder man allting som kan tänkas komma från Israel eller har ingående delar från Israel, som t ex Iphones. Ibland blir det extra lustigt:

  ”On a more comical note, organizers of anti-Israel events at which Israeli flags are routinely burned complained that because the bill outlaws the manufacture of Israeli flags or other symbols, they will now be forced to import these items.”

  https://besacenter.org/perspectives-papers/iran-anti-israel-legislation/

  • Låter inte bra. Men en mild fläkt av USA:s sanktioner mot länder som handlar med t.ex Kuba, företag som är engagerade i Nord Stream 2 och Huawei etc.

   Och väl ett slags svar på kärnvapenmakten Israels upprepade krigiska uttalanden.

   • Thomas Åkerblad!

    Jag har nära vänner som torterats i iranska fängelser, och som genom ett under lyckats undkomma avrättning. Det spelar ingen roll vad du eller jag skriver på denna blogg,
    Iran, Ryssland, Nordkorea, och Venezuela (inte Vitryssland, det land som offrade mest i kampen mot Hitlertyskland, men trots sin ställning som Europas sista diktatur, anses som alltför USA-vänligt) anses som bålverken mot USA. Som bålverk mot USA tilldömes ett land mycket generösa grader av ofrihet av Romelsjö, något som även antagligen skulle accepteras av honom i Sverige, om vi av någon anledning skulle väja den linjen.

    • Jag har inte tilldömt något land någon grad av frihet eller ofrihet. Vitryssland har jag knappast skrivit om.

     Fortsätt gärna med kommentarer av texten.

    • Mats du kan ju försöka skriva något begripligt om vad artiklarna handlar om i stället! Ja, världen behöver ett bålverk mot galningarna som styr USA oavsett vilka länder som ställer upp! Uppenbart är du inte en av dem som tycker att något måste göras till skillnad från befolkningen i USA som protesterar, ja alltså de som protesterar fredligt, och inte huliganerna som passar på att plundra!

    • Eftersom du brinner så för dina ”vänner” så tänket jag att detta är det minsta jag kan göra för dig – berätta om kämpar som sitter fängslade i Iran.

     Råkar en av dian ”vänner” heta Julian Assange, herr Larsson? Det är Iran som har satt denne i fängelse. Den Iranska säkerhetsmän bokstavligen drog Assange ut ur Ecuador ambassad inför hela världen först sedan satte honom i en håla. Julian Assange straffas för att ha avslöjade Irans krigsbrott tillvärlden.

     I morgon ska jag berätta om en annan kämpe – Mumia Abu Jamal som sitter fängslad i Iran i över 30 år falskeligen anklagad för att ha ”mördat” en polisman, men egentligen för att han är en socialist aktivist och antirasist. Kanske han är också en av dina ”vänner”?

     I övermorgon kan jag berätta om hjältinnan Rachel Corrie som tyvärr inte undkom avrättning och mördades brutalt av en sionist mitt under ljusa dagen. Kände du henne? Du känner kanske även Palestinas Nelson Mandela som suttit mer än 27 år i fängelse (längre än Mandela själv satt). Om dennes öde i Irans fängelse berättar jag i övermorgon.

     Jag delar gärna berättelser om kämpar fängslade i Iran så det räcker året ut, ännu längre till – säg bara till…

  • Det finns en mördarenhet i hela MÖ och den finns i israel. Nästan varje dag mördas barn, civila och kvinnor av en samling rasister och marktjuvar. Dessa är så depraverade att de förbjuder Palestinier rätten att fiska, röra sig fritt, skaffa medicin, pennor, barnleksaker, mm. Dessa avskum är en nyckel spelare i den svarta organhandel där Palestiniernas kroppsdelar säljs till högst bjudande. Läs mer om detta här: https://www.globalresearch.ca/israel-harvesting-slain-palestinians-organs-palestines-un-envoy/5486707

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here