Fick ISIS betalt för att använda kemiska vapen?

1
1042
ISIS ute och går.

Southfront rapporterar, som ett sammandrag av en artikel i Russia Today. ISIS får pengar, guld och sliver för attacker med kemvapen.

Officiella ISIS-dokument, som har erhållits av ryska RT-TV, avslöjar att terroristgruppen har ekonomiskt motiverat sina soldater att utföra attacker med kemiska vapen. https://russian.rt.com/world/article/573340-irak-terroristy-igil-himoruzhiye

Enligt dokumenten fick många ISIS-soldater guld, silver och till och med bilar för att utföra terrorattacker. Ett av dokumenten visar att detta belöningsprogram skapades för att uppmuntra terroristgruppen att ”bekämpa fienderna”.

Rapport från överste i Irak

Chefen för den militära dokumentationsavdelningen i den irakiska militärinformationsavdelningen, överste Jaber Asaad, berättade för RT:s korrespondent att dessa dokument är ett tydligt bevis för att ISIS använt kemiska vapen i Irak.

”Allt detta bekräftar att gruppen hade kemiska vapen som är förbjudna över hela världen”, citerade RT den irakiska officeren.

Överste Jaber Asaad avslöjade också att hans avdelning har andra ISIS-dokument, som innehåller fullständig information om terroristgruppens fighters i Mosul, inklusive personuppgifter, när de gick med i gruppen, alla dess förflyttningar och när och hur en del av dem dog.

Sedan 2014 har många rapporter anklagat terroristgruppen för tillverkning och användning av kemiska vapen, främst senapsgas. Det dödliga kemiska medlet användes enligt uppgift av terroristgruppen under striderna i städerna Taza, Fallujah och Tikrit.

USA och dess allierade skyndade till för att anklaga Damaskus regering för att utföra påstådda kemisk attacker i Syrien. De krävde emellertid aldrig en undersökning av ISIS:s kemiska aktivitet, vilket ger upphov till många frågor om deras verkliga mål.

Kommentar: Uppgifterna är omöjliga att verifiera, men ganska troliga. Det är väl belagt att USA och Storbritannien stödjer White Helmets, Vita hjälmarna och ISIS. Det är också väl belagt att Vita hjälmarna har en bra relation till ISIS och andra terroristorganisationer. Slutligen finns starka belägg för att Vita hjälmarna utfört kemgasattacker. Att terrorister fått ekonomiskt stöd från till exempel USA, Sverige och Tyskland är känt. Tyskland betalade nästan en halv miljard tillterrorister i Syrien.; Så blev svenskt bistånd stöd till terror i Syrien.

Relaterat

Chefen för Israel:s säkerhetstjänst bekräftar Israels stöd till ISIS och al-Nusra
USA:s kongress vill inte stoppa stödet till ISIS och andra terroristorganisationer.
I White Helmets högkvarter i Aleppo fanns al-Nusras och ISIS’ emblem.

Föregående artikelKinas syn på den transatlantiska konflikten
Nästa artikelSvensk fredskämpe träffar Syriens president Assad vid Världsfredsrådets konferens i Damaskus 27-28 okt.
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

1 KOMMENTAR

  1. Inte troligt, däremot fanns säkert enstaka exemplar av Assads BC-ammunition på avvägar, Daesh fick tag på några stycken som de sköt av i tron att det var vanliga artillerigranater.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here