Israel anfaller åter Syrien. När kommer Sveriges reaktion?

14
1706
Syrien förstörelse 191112 efter Israels bombningar

Pål Steigan rapporterar ”Journalisten Vanessa Beeley rapporterar från Damaskus den 12 november 2019: Massiva skador i Damaskus efter att Israel attackerademed ”flera missiler” under de tidiga morgontimmarna. Jag hörde explosioner där jag bor. SANA-korrespondenten rapporterade att två personer dödades och sex andra skadades på grund av bombningen nära den libanesiska ambassaden i Al-Mazzeh-området i Damaskus. Inrikesminister generalmajor Mohammad Khalid Al-Rahmoun besökte platsen och påpekade var missilerna hade träffat bostadsbyggnaden.Korrespondenten för Sana var också på plats och kunde dokumentera byggnadens stora förstörelse och skaparna av byggnader och bilder i närheten.Korrespondenten rapporterade också attacker mot den syriska arabiska armén i Daraya-området i Damaskus.Den israeliska bombningen rapporteras också i israeliska medier, som här i Times of Israel. Times of Israel: Ledare för islamiska Jihad dödad i Damaskus.

Det tros att kontor och hem för medlemar av en palestinsk organisation har varit mål för bombningar i Al-Mazzeh-området.” Stor ödeläggelse då Israel åter bombar i Damaskus.

Förrödelsen framgår av den här videon fråan SANA. SANA.

Att Israel bombar Syrien utan reaktioner från ”Världssamfundet” (De som stödjer demokrati i ord och USA-imperialismens och Israels brutala folkrättsvidriga krig och försök till regimskiften i handling är inget nytt).

I februari 2018 publicerade jag denna artikel: Israel har utfört över 1000 angrepp mot Syrien. al-Qaida-ledare jublar. Uppgiften baseras på en intervju med en israelisk brigadgeneral.

Brigadgeneral Amnon Ein Dar

al-Qaida-ledare var mycket nöjd efter det aktuella flygangreppet i februari 2018.
Förre ledaren Saleh Al-Hamwi för terroristorganisationen al-Nusra jublar:
«We welcome any Israeli aerial or naval bombardment against the regime and Iran in Syria. We urge them to do more. And we say to Israel: Your silence over Iran’s intervention in Syria will turn against you. It’s inevitable. Act with haste to uproot them». Arutz Sheva

I en intervju med Qatar-baserade Al Jazeera bekräftar Efraim Halevy, den förre chefen för Mossad vad många i Mellanöstern och runt om i världen redan anade: att Israel givit ”taktiskt” stöd till Jabhat al-Nusra under hela kriget i Syrien. här
* Detta är ett utdrag ur artikeln

Efraim Halevy, före detta chef för Mossad.

Det faktum att Halevy valde Al Jazeera för sitt framträdande är anmärkningsvärt med tanke på att Qatar är också en stor finansiär av Jabhat al-Nusra och ISIS i Syrien. Rapporter från FN-observatörer på Golanhöjderna bekräftar regelbunden kontakt mellan israeliska officerare och beväpnade Jabhat al-Nusra och IS-terrorister vid syrisk-israeliska gränsen.
Halevys uppgifter förklarar den verkliga orsaken till att Obama-administrationen motsätter sig frigivning av de 28 sidorna från den gemensamma kongress-utredningen om underrättelsetjänstens misslyckanden som ledde till attacken 9/11 mot USA.
Halevy sa att det var ”humant” för Israel att ge medicinsk hjälp till sårade syriska terrorister men att en sådan ”humanitet” aldrig skulle utvidgas till Hizbollahs soldater från Libanon som har kämpat mot terrorister i Syrien. Israels ”humanitet” visades också för hela världen i Gaza, där Israel mördade hundratals barn, gamla män och kvinnor i oupphörliga bombningar attacker mot tättbefolkade områden.Politik

Några andra artiklar om detta.
Newsweek, Wall Street Journal: Israel stödjer terroristerna i Syrien.
Israel största köparen av olja från IS;
Israel fortsätter med sitt stöd till terroristorganisationen ISIS;
FN uppger att Syrien vunnit kriget men Israel angriper och ber USA om hjälp;
Israel och angriper Syrien och al-Qaida Damaskus;
Cheney, Rothschild, Murdoch och Israel vill stjäla Syriens olja;
Chefen för Israel:s säkerhetstjänst bekräftar

Kriget i Syrien – ett hundratal artiklar

Föregående artikelMer om USA:s falska tillbakadragande från Syrien och al-Baghdadis död
Nästa artikelKuppen i Bolivia kommer mindre än en vecka efter att Morales stoppade ett litiumavtal med multinationellt företag.
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

14 KOMMENTARER

 1. Såsom marktjuvarnas sammanslutning israel håller på så bäddar den för en katastrofal framtid. Det är få länder som ens hyser sympati för denna styggelse. Nu när USAs skydd dessutom börjar vackla, så är framtiden inte lovande för marktjuvarna. Den dagen katastrofen inträffar blir världens döm: ”the land thieves had it coming”

 2. Tror att Israel har skrämt alla länder+Amnesty, HRW,mm. till till tystnad genom hot.Israel är världens mest instabila,aggressiva och farligaste land på denna jord.That´s my opinion!!!

 3. Judehatarna ställer sig i första ledet. Hver gang. Nu vet vilka de är; muslimer, nazister och vänstern. I såta vänners lag.

  • En judisk vetenskapsman publicerade forskning som visar att marktjuvarna är inte semiter. Rönen innebär att det antisemitiska kortet går ej hem längre. Alltså är det inte en fråga om ”judehat”. Marktjuvarna är konvertiter.

   • Shlomo Sand som undervisar i nutidshistoria vid universitetet i Tel Aviv,har skrivit en bok som heter ”the Invention Of The Jewish People”.Denna bok berättar om hur Ashnazim judarna stammar från Khazarien (ungefär nuvarande Ukraina) och har ingen koppling alls till semitiska folk eller bibelns hebréer.Arthur Koestlers bok ”The Thirteenth Tribe” beskriver samma historiska berättelse vilket visar att judarna historia bygger på en konstruerad myt.

   • Enligt i huvudsak ortodox judisk religiös (halachisk) tradition är en jude någon som fötts av en judisk mor eller konverterat för en erkänd rabbin.
    Om personen själv konverterat eller om någon av dennes förfäder konverterat har med andra ord ingen som helst betydelse. Han eller hon räknas ändå som jude.

    Att diskutera en någon skulle vara jude eller inte, på grund av att han eller hon skulle ha ”blodsband” med ”ursprungliga” judar är något som nazisterna sysslade med och inget som hör hemma i ett civiliserat samhälle.
    Med andra ord kan även konvertiter eller barn till konvertiter bli utsatta för judehat.

    Frågan är om ”personen med de många alias” ställer sig på samma sida som nazisterna eller på det civiliserade samhällets sida.

    • Visst har den betydelse! Hen kan inte åberopa a hen är semit om hen är konvertit. Ashkenazi konvertiter hör hemma i Polen eller Ukraina. Absolut inte i Palestina!!!

     • En jude är en jude. Om han eller hon skulle vara ”semit” eller inte har ingen betydelse.
      Med ditt sätt att resonera skulle en person vars förfäder invandrat till Sverige inte vara svensk. Exempelvis skulle inga av de som är ättlingar till de valloner som invandrade till Sverige på 1600-talet kunna räkna sig som svenska. Är det så du menar så ligger detta nära den del i Nürnberglagarna som stipulerade att medlemskap i nazistpartiet krävde att man kunde bevisa att samtliga anfäder i direkt stigande led sedan 1750 inte var judar.

      Du kräver att alla judar, för att få kalla sig judar, måste ha anfäder i direkt stigande led från judar som levde i Juda Rike för 2000 år sedan.

      Om du termen ”antisemitism” du inte förstår så låt mig ge dig följande förklaring.

      Termen antisemitism är en produkt av 1800-talets sammanblandning av språkgrupper (semitiska språk) och rasliga och etniska klassificeringar. Den dåtida rasforskningen hade utifrån språkvetenskapens klassificeringar lanserat idén om en ”semitisk ras”. Den rasistiska judefientliga rörelsen knöt an till detta och menade sig bekämpa en förment ”semitism”, med vilket avsågs den föregivna judiska ”rasen” och dess påstått biologiskt, kulturellt, politiskt och ekonomiskt nedbrytande verksamhet och konspiratoriska planer på herravälde över den föregivna ”ariska rasen.

      Det används fortfarande i dag, både inom forskning och i dagligt tal, som beteckning på judefientlighet. Försök att lansera alternativa beteckningar har hittills inte fått större genomslag. När man använder ordet antisemitism är det dock viktigt att vara medveten om att det är missledande: antisemitism är en nonsensterm i den meningen att det inte finns och aldrig har funnits någon ”semitism” i förhållande till vilken man kan vara ”anti”. Antisemitism betyder och har alltid endast betytt fördomar och fientlighet mot judar. Det har inte och har aldrig haft med fientlighet mot individer och grupper som talar semitiska språk att göra. Således är det även fullt möjligt för individer som talar semitiska språk att hysa antisemitiska uppfattningar.”

     • Du kan inte hävda att ”man är jude på mammas sida” och sedan hävda ”en jude är en jude”. Antigen är man semit eller inte. Är man ashkenazi så är man inte semit. Är man semit är man inte ashkenazi. Man kan inte vara båda. Palestinier är semiter. Araber är semiter. Varför antisemitism ska gälla bara en grupp som dessutom inte är semiter, är något som inte riktigt går ihop.

      På tal om antisemitism. Den värsta antisemitism pågår just nu i Palestina. Den har faktiskt pågått i över 70-år. De värsta antisemiter är Ashkenazi konvertiter som har gjort detta med att mörda Palestinier (barn, kvinnor, civila) till sitt signum.

 4. Signaturen ”Tarvlig försök att äta kakan och ha den kvar” skriver bl.a. ”Är man semit är man inte ashkenazi. Man kan inte vara båda. Palestinier är semiter. Araber är semiter. Varför antisemitism ska gälla bara en grupp som dessutom inte är semiter, är något som inte riktigt går ihop.”

  Som sagt, jag har försökt förklara att man kan vara jude utan att vara ”semit”. Detta är fakta #1.

  Fakta #2 – Antisemitism är endast en term för judehat. Denna term började användas under 1800-talet när man fortfarande trodde på rasbiologi och hade för sig att det fanns någon sorts ”ras” som kallas ”semiter”. Sedan dess är antisemitism lika med judehat.

  Fakta #3 – Jude är den som har en judisk mor (och följaktligen uppfostrats av sin mor till jude), eller den som konverterat. Med andra ord är det på moderns sida som ett barn ”ärver” sin tillhörighet till det judiska folket. Lite tänkvärd då det i de flesta andra kulturer brukar vara sonen som ärver fadern, t.ex. adelskap, titel, eller liknande.

  Jag har ingen förhoppning om att du skall ta till dig det jag skriver så största anledningen till att jag förklarar och tar in fakta är för övriga besökare på bloggen.

  • Marktjuvarna fortsätter med sina kriminella beteenden och handlingar.. I går gick terrorstaten israel till angrepp mot Syrien. Såsom marktjuvarnas sammanslutning israel håller på så bäddar den för en katastrofal framtid. Det är få länder som ens hyser sympati för denna styggelse. Nu när USAs skydd dessutom börjar vackla, så är framtiden inte lovande för marktjuvarna. Den dagen katastrofen inträffar blir världens döm: “the land thieves had it coming.” världen önskar t o m att katastrofen påskyndas och på så sätt slipper vi denna rasistiska terror enhet som fördärvar världsfreden!

  • Ingår detta också i din faktasamling @Andersl? Sedan början av 2019 har marktjuvarnas sammanslutning fängslat 745 BARN. Om inte detta ingår i ditt fakta samling, så var god lägg den till som Fakta#4 : Apartheid israel är det land som innehåller rekordet i att bryta mot barnkonventionen.

   Tarvlig försök att äta kakan och ha den kvar 14 november, 2019 at 19:47

   Du kan även bättra på din fakta samling genom att ta del av detta.
   https://electronicintifada.net/content/palestine-pictures-october-2019/28806

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here