Israel vräker i Jerusalem och mördar i Gaza

10
1691

Att palestinerna protesterar mot Israels inhumana apartheidpolitik och våld förtjänar allt stöd av vän av demokrati, humanitet och folkrätt. Låt mig ändå först framföra att jag är kritisk mot Hamas raketattacker. Att så öppet och så sårbart attackera en helt överlägsen motståndare är minst sagt dumdristigt.
Jag återpublicerar en artikel. Det låter som en konspirationsteori – men vem vinner på Hamas raketattacker? Varför angriper Hamas Israel i hopplöst underläge?

Enligt uppgifter i eftermiddag har minst 56 paleistinier och 6 israeler dödats i den pågående konflikten. Bland de dödade finns Hamas militäre ledare och flera andra i Hamas ledning. här.

USA:s vicepresident är känd för positiv uppfattning av Isarels president, palestiniernas bödel.

Proletären har många bra artiklar om utrikespolitik och publicerade i torsdags eftermiddag Israel vräker i Jerusalem och mördar i Gaza av Marcus Jönsson.


Israel vräker i Jerusalem och mördar i Gaza

De senaste dagarna har apartheidstaten Israel ännu en gång visat sitt rätta ansikte.

I måndags stormade polisen al-Aqsamoskén i det ockuperade östra Jerusalem, och skadade hundratals palestinier som samlats för att be under de sista dagarna av ramadan. Detta efter flera dagar av protester mot att Israel ska vräka 300 palestinier i området Sheikh Jarrah i Jerusalem, för att istället ge deras hem till judiska bosättare.

Svekavtal normaliserar ockupationen.
Den militära grenen av Hamas gav ett ovanligt ultimatum till Israel, att utrymma moskén och att lämna Sheikh Jarrah senast klockan 18, vilket inte hände. Hamas skickade då raketer mot Jerusalem för första gången sedan Gazakriget 2014, vilket Israel tog som intäkt för att ”svara” med att bomba fler än 130 mål på Gazaremsan. Minst 24 har dödats av Israels attacker, varav nio barn.

Stoppa stölden av Palestina!
Protesterna mot vräkningarna och polisens brutala behandling av demonstranterna har gjort att ockupationsmaktens övergrepp på palestinierna åter är på nyheterna. Med risk för en ny storskalig offensiv mot civilbefolkningen i Gaza kommer världens blickar säkert dröja kvar åtminstone en vecka till och uppmaningarna till lugn och att ”båda sidor måste avhålla sig från våld” kommer dugga tätt från politiker och tyckare.

Men det är inte två jämlika sidor som ska ”lugna ner sig”. Det är en genommilitariserad kärnvapenstat och ockupationsmakt, uppbackad av USA, som i mer än ett halvt sekel begått våld på det ockuperade folket – som enligt folkrätten har all rätt att göra motstånd mot ockupationsmakten, inklusive väpnat motstånd.

Vräkningarna visar hur Israel är en apartheidstat. Judar i Israel kan kräva att återfå fastigheter i östra Jerusalem, som återtogs från Jordanien i kriget 1967, medan palestinierna inte har samma möjlighet. Men det är palestinierna som i samband med Israels bildande 1948 fördrevs i hundratusental och ännu inte tillåts återvända.

Relaterat

Stoppa Israels utvisning av palestinier av från östra Jerusalem! Skriv på
USA-hotade Internationella brottmålsdomstolen (ICC) inleder äntligen utredning mot Israel för misstänkta krigsbrott.
Genom att sabotera Irans kärnkraftsprogram saboterade Israel världsfreden

Föregående artikelStoppa Israels utvisning av palestinier av från östra Jerusalem! Skriv på
Nästa artikelIsrael – 74 år av kolonialism och förtryck
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

10 KOMMENTARER

 1. Jag noterar att Civil Rights Defenders, som brukar körea helsidesannonser i Dagens ETC inte har någon bevakning av vad som händer i Palestina-Israel, däremot har de den här rubriken
  på sin hemsida: ”STÄLL​ ASSAD TILL SVARS
  Bashar al-Assads regim i Syrien har begått fruktansvärda brott mot mänskligheten. Just nu kraftsamlar världen för att ställa de ansvariga till svars. Var med och utkräv ansvar du också!”
  Behöver jag säga att de inte bevakar USA heller. Detta väljer ETC att blunda för.

  • ETC är ganska vänsterpopulistiskt, full av kritik mot Kuba och annat. Johan Ehrenberg, ETC: “Assanges moraliska haveri” – Jag: Inget moraliskt haveri av Assange – men av andra!

   Och läs gärna denna artikel från 2014 Är ETC en vänstertidning?

   Och denna från 2015 Vad skriver ETC om Syrien?

   Andreas Gustavsson, Dagens ETC:s chefredaktör skrev ”Syrien dras allt närmre total förstörelse. En diktator som vägrar släppa makten ifrån sig. En terrorarmé som bygger nation med hjälp av utstuderad brutalitet. Fem år av krig. Hundratusentals döda. Miljoner flyktingar.”

   Jag följande mail till Andreas G:

   ”Hej!

   Läste din ledare om Syrien idag, och blir bestört. Trodde att tidningen hade en antiimperialistisk inriktning. Det är mycket väl belagt att kriget främst är en intervention av USA via ombud, i enlighet med väl kända Pentagonplaner. Läs gärna artiklar i frågan på bloggen ”Anders Romelsjö på Jinge” (http://jinge.se). Senaste Syrienartikeln tar upp Ditt ämne bl.a.
   ”Har Assad dödat 7 gånger fler civila än ISIS”? (http://jinge.se/mediekritik/har-assad-dodat-7-ganger-fler-civila-an-isis-co.htm)
   Syrien ISIL 604
   Du faller in i USA:s demoniseringspolitik. Vad har du för bra belägg för din karakteristik?

   Alternativ beskrivning ”En folkvald president och laglig statschef som vägrar släppa makten trots att USA och EU krävt det och trots att främmande makter under mer än fyra år finansierat en mängd terrororganisationer för att tvinga honom att gå; ja det är sannerligen oacceptabelt trotsigt. Men nu lär ju en syrisk kvinnoorganisation ha ett recept: Först och främst vapenvila. Synd då att vår feministiska utrikesminister och hennes kolleger envisas: Först måste Assad bort!”

   Hälsningar

   Anders Romelsjö

   * Andreas Gustavsson har inte svarat. Han uppges vara föräldraledig.

  • Ja, att jämföra Assads påstådda förbrytelser med USA:s mördande av miljoner runt om i världen blir ju bara patetiskt särskilt med tanke på att Assad försöker skydda sin befolkning mot utländska jihadister/terrorister som får stöd av USA och EU förutom Saudiarabien, Israel med flera skurkstater. Att ETC för länge sedan gått vilse i den numera alltmer konstiga vänsterdjungeln är väl hela blaskan ett exempel på!

   • För att inte tala om apartheid- och mördarregimens förbrytelser som pågått dag in och dag ut i 73 år! I världsrankningen om länder som begick de värsta brotten mot mänskligheten intar USA och apartheid- och mördarregimen israel första och andra platsen, tätt följda av England – dessa tre borde ingår i Guinness rekord för brott mot mänskligheten.

    https://thegrayzone.com/2021/05/13/mainstream-outlet-media-refuses-say/

  • Och NED, Civil Right Defenders, Open Society och USAID dessa så kallade oberoende NGO:s som är involverade i att rasera Myanmar politiska system, likaväl i Thailand och inte minst leder kravallerna i Hong Kong. Framförallt NED är finansierat av Vita Huset som sedan delvis finansierar övriga NGO:er med medel.

   Här är ett exempel på hur USA infiltrerar och saboterar för andra länder. Hur de genomdriver de så kallade färgrevolutionerna:
   https://www.youtube.com/watch?v=JRHvXKBwld0&t=301s

 2. Kina har fått motta en massiv förtalskampanj för behandlingen av sin muslimska befolkning Uigurerna. Det Kinas anklagas för, utan att presentera några som helst bevis bleknar i jämförelse med vad palestinierna får utstå. Eftersom USA vurmar så mycket för Kinas muslimer men inte alls för andra muslimer i Mellanöstern. Israels hantering av palestinierna tycker USA är rätt. Man menar att Israel har rätt att försvara sig.

  Detta hyckleri visar inga gränser. USA:s krigföring i Syrien, Irak, Afghanistan, Pakistan, Jemen och Libyen de senaste 20 åren har krävt mer än ½ miljon människoliv, företrädesvis muslimska. Det kunde vara klädsamt om USA för en gångs skull började rannsaka sig själva och sin aggressiva utrikespolitik.

  • Hyckleriet förklaras av att USA är israels h**a. USA sätter dess hallick israels agendan före allt annat inklusive USAs egna. Därför gör h**an USA vad som helst för att tillfredsställa dess sionist hallickar på alla sätt och vis

  • Det är inte bara ”förtal” det är fråga om utan den råaste krigföring, erövring och ockupation av andra länder utfört av USA. Propagandamaskinen slog på stort om BBCs ”Kinas dolda läger”, men när vi kom dit var det ett kraftverk. Här har vi avslöjat det, och all information kan verifieras av envar.
   http://mychinaway.blog.se/hur-skall-vi-stoppa-nazistiska-propagandametoder-pa-svenska-media/
   Alla dessa förmenta ”läger” har nu besökts av allmänheten och det finns inga koncentrationsläger. Tvärt om har Kina byggt och renoverat tusentals moskéer i Xinjiang åt lokalbefolkningen, man har stoppat den USA sponsrade terrorismen, och man har utbildat tusentals imamer. Befolkningen i Xinjiang är mycket nöjda. Dessa USA-utbildade terrorister som nu genomgår rehabilitering är i praktiken samma sak som nazisternas ”Brunskjortor” som USA vill ha ut på gatorna för att göra en ”Hong Kong” i Xinjiang. Alltså annektera. ”Anschluss”.
   Om ni vill se hur det verkligen går till i Xinjiang så visar jag det i mitt senaste inlägg i går, med video och bilder
   https://mychinaway.blog.se/krigspropagandan-idag-pa-svenska-media/
   Som historiker är det synnerligen otäckt att se hur USA idag har kopierat Nazisternas metoder in i detalj. Just nu arbetar USA på att tillämpa dom även i Myanmar.
   https://mychinaway.blog.se/usas-massiva-krigspropaganda-kampanj-far-nazisternas-att-blekna/

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here