Israels slutliga lösning av Palestinafrågan

22
852
default

Tidigare i år lade den israeliske finansministern Bezalel Smotrich – tillika ansvarig minister för de ockuperade palestinska områdena – fram en plan för parlamentet (Knesset) angående hanteringen av ”problemet” med palestinierna under israelisk kontroll.

Bild: Bezalel Smotrich

Smotrichs plan, kallad en ”Slutlig lösning” (”Decisive plan”), innebär att palestinierna skall ställas inför tre val: ”frivillig” utflyttning, alltså fördrivning, till något Arabland, att bo i avgränsade enklaver med begränsade rättigheter – likt de ”Bantustans” som den vita apartheidregimen i Sydafrika en gång planerade för sina färgade undersåtar. Eller att helt enkelt, om man vägrar samarbeta, ”hanteras av säkerhetsstyrkorna med fast hand”, alltså i praktiken dödas.

En plan för förintelse av den palestinska nationen. En plan som – trots Europas erfarenheter av folkmord – inte fått någon som helst uppmärksamhet i vår del av världen, eller resulterat i några protester eller åtgärder från våra politiker.

Det är Smotrichs plan som nu av allt att döma sätts i verket i Palestina. En fortsättning på ”Al-Nakba” (”Katastrofen”) vid Israels bildande 1948, då omkring 750.000 palestinier mördades eller fördrevs från sitt hemland.

Enligt Smotrich finns bara rum för ”ett uttryck av nationellt självbestämmande väster om Jordanfloden, den judiska nationen” och ”varje lösning måste baseras på att klippa av ambitionen att förverkliga arabiskt nationellt hopp mellan Jordanfloden och Medelhavet”, Palestinierna måste en gång för alla berövas ”illusionen om en palestinsk stat”.

Den första fasen av planen har redan till stor del uppfyllts: massiv utbyggnad av så kallade ”bosättningar” för israeliska judar på ockuperat område. Idag bor omkring 700.000 bosättare på beslagtagen palestinsk mark. Målet för Smotrich är en miljon. Sedan dags för fas två: fördrivningen, elimineringen av det palestinska folket.

Med Hamas terroraktion i södra Israel har Smotrich och hans högerextrema regim fått en gyllene chans att förverkliga sin plan. Massakrerna på och fördrivningen av palestinier i Gaza är en början. Samtidigt har våldet, morden och fördrivningen av människor på det ockuperade Västbanken, utfört av bosättare tillsammans med Israels armé, nu nått nya extrema höjder.

Trots de groteska övergreppen mot människorna i det avspärrade Gaza, inklusive mord på över 4.000 barn, och trots att israeliska ledare öppet kallar palestinier för ”mänskliga djur”, har ockupationsmakten fortsatt stöd från vår regering, som anser våldet ”proportionerligt”. Mitt under den pågående massakern tecknar man nu ett nytt avtal om vapensamarbete med Israel. Och lägger i FN ner sin röst om en resolution med krav på vapenvila och humanitära insatser.

Svensk militär talar lyriskt om att de israeliska kompisarna nu ”vrider upp värmen” i kampen mot panikslagna palestinska barn, som just nu kissar på sig av rädsla för att bli dödade. I de ledande tidningarna diskuteras risken för ”ökande antisemitism” med anledning av läget. Och på sociala medier förklarar vissa kristna samfund att man nu kan ha nått tiden för ”uppfyllande av Guds löfte” till Israels folk om överlämnandet av hela ”Kanaans land” – och utrotande av de som bor där.

Palestinierna slåss nu för sin existens. Någon hjälp från vårt land, EU eller USA är inte att vänta. Här är rasism och koloniala tankefigurer alltför djupt rotade i folksjälen. Men världen är större än så och från människor i Afrika, Asien och Sydamerika – som inpå skinnet känt av Västs historia av folkmord och kolonialkrig! – är stödet för Palestina självklart.

Israel har, trots många försök, hittills inte lyckats besegra och fördriva det palestinska folket. Det får inte hända nu heller. Smotrichs slutliga lösning (”Endlösung”) kan och måste stoppas. En dag skall rättvisan också förhoppningsvis segra och domen blir då hård över de som aktivt eller genom sin passivitet gjort det nu pågående folkmordet möjligt.

Relaterat
Israels officiella program för etnisk rensning

Föregående artikelSmärtans imperium
Nästa artikelTill Sveriges universitetsledningar: Avbryt och säg upp alla akademiska kontakter med universitet och forskningsinstitutioner i Israel
Gunnar Olofsson
Gunnar Olofsson är kirurg och har flera gånger arbetat i Palestina. Han är ordförande i Borås Palestinagrupp och är en landets främsta experter på Israel och Palestina.

22 KOMMENTARER

 1. Just nu svämmar svenska media över av reportage om de stackars judarna i vårt land och andra länder som får mejl med hotfulla meddelanden med anledning av Israels folkmord av palestinier. Den svenska korrumperade mediavärlden gör vad den kan för att flytta fokus från folkmordet ”den slutliga lösningen” – död och förintelse av palestinier. Det är värt att notera att hotfulla mejl i vårt land, i vår kultur väger så mycket tyngre och framkallar så mycket mer upprördhet än de dagliga barnamorden i Gaza.

  • Varje gång barnmördare- och terrorstaten apartheid israel sätter igång med ännu en runda av folkmord på Palestinier, så dras det fram det ”antisemitiska” kortet fort som attan. Har någon BESPOTTATS? Har någon slagits? Har någon mördats? Nja … Bevis? Nja …
   Men vi förväntas svälja ”nyheter” om att den ”antisemitiska” barometern slår alla rekord.


   Låt oss då berätta om äkta, skärrande och dödlig antisemitism!

   ”When Jewish extremists, fanatic Zionists, religious zealots, ultranationalists and crypto-fascists in the apartheid state of Israel say they want to wipe Gaza off the face of the earth, believe them.”

   Hela världen VITTNAR om att just NU pågår ett FOLKMORD på SEMITER i Palestina! I skrivandets stund håller Palestinier på att fortsatt utsättas för ett av de värsta antisemitiska brotten under 2023. Över 10,000 Palestinier mördade kallblodigt varav 4,000 är BARN!

   https://consortiumnews.com/2023/11/07/chris-hedges-israels-final-solution/

 2. Jag läser att amerikanska ungdomar som demonstrerar mot Israel kan räkna med svårigheter med framtida jobb och karriärer. Ja, så ser det väl ut också i Europa och så har det sett ut i årtionden.
  Den slutsats man kan dra av detta är att egenskaper som empati och medmänsklighet är satt på undantag i västvärldens regeringsbyggnader, parlament och andra beslutande församlingar.

  Israels rätt att försvara sig anses huggen i sten efter 75 år av dagliga israeliska krigsförbrytelser.
  Det palestinska folket är berövade alla rättigheter, inklusive rätten till liv och egendom.

 3. Hej!
  Jag heter Hans Skagerlind och är tämligen aktiv på Facebook. Dessutom skriver jag ofta insändare i ett antal S-tidningar. Mina senaste har dock inte fallit på läppen eftersom de handlar om Israel och Gaza. Ditt inlägg omm ”den slutliga lösningen” är brännhett stoff. Får jag ditt tillstånd att omarbeta det till insändare till ”mina” S-tidningar? Vänliga hälsningar Hans Skageröind

 4. Smotrichs slutliga lösning (”Endlösung”)
  är kusligt lika som Hitler-Tyskland under -40-talet.
  Fast vänt mot ett annat folk.

 5. Smotrich är en israelisk högerextrem politiker och finansminister sedan 2022. Läs här om hans plan för en judisk stat från Jordan till Medelhavet där ”araber” bara får finnas som ”bantustans” utan rösträtt i Israel. I framtiden skall de enligt Smotrichs plan istället få rösta i Jordanien där de alltså inte bor. Israels krig i Gaza passar den israeliska regeringen som hand i handske, man blir av med ”araberna” och i skydd av kriget kan man kolonisera Västbanken utan massmediabevakning. I övrigt är det samma saga som presenteras, att landet tillhörde judarna sedan 3000 år tillbaka som en gåva av Gud och att ”araberna” först kom på 700-talet. Vad som kom på 700-talet var islam, inte araberna som bevisligen efterlämnat inskriptioner i hela regionen tillhörande ett forntida nordarabiskt språk sedan tusen år före Kristus. Men det sionistiska narrativet försöker förgäves konstruera en kategori där judar är ett folkslag med judisk tro som talar hebreiska medan ”araber” är ett folkslag med muslimsk tro som talar arabiska. Man bortser då från t.ex kristna araber eller judar från hela världen där få talade hebreiska och tillhörande en mängd olika kulturer från Etiopien till Manhattan eller Stockholm. Hela den här konstruktionen av folkslag påminner om de tyska nazisternas (även om folkslag då kallades ras). Kopplar man sedan dessa konstruerade folkslag till rättigheter till land och medborgarskap blir det absurt. En svensk med judisk bakgrund skulle alltså inte ha rätt till det land hen lever och fötts i utan istället i Israel där ”araber” inte skall ha några rättigheter. De tyska nazisterna uttryckte detta tydligt i sitt 25-punktsptogram:
  ”4. Endast medborgare har medborgerliga rättigheter. För att vara medborgare måste man vara av tyskt blod, bekännelsen spelar ingen roll. Ingen jude kan därför vara medborgare.” Här kommer ett citat från Smotrich plan och sedan en länk till hela texten:
  ”As noted, the Arabs of Judea and Samaria will be able to conduct their daily life in freedom and peace, but not to vote for the Israeli Knesset at the first stage. This will preserve the Jewish majority in decision making in the State of Israel. As we will explain at length below, this is, albeit, an imperfect situation in terms of civil rights, but it is certainly a reasonable one; it might even be the best solution possible given the complex circumstances of the State of Israel in the Middle East. In the long term, it will be possible to expand the democratic component of the plan with a broad regional arrangement with Jordan, in which the Arabs of Judea and Samaria will be able to vote for the Jordanian Parliament and thus realize their right to vote.”

  https://hashiloach.org.il/israels-decisive-plan/

 6. Det är alla sittande partier, och de som har röstat in dem, som har gjort massmordet på oskyldiga små barn möjligt från svensk sida. Det är skamligt. ”Kristna” som låter sig vilseledas trots Uppenbarelseboken 3:9 är inte alls ”kristna”, för de saknar hjärta, de ljuger för sig själva och de arbetar åt ”satans synagoga”.

  Även de som har röstat för mindre partier, vilka vägrar fälla regeringar och vägrar bred seriös valsamverkan för världsfred, är skyldiga till massmordet på de palestinska oskyldiga barnen. Detta är ingen åsikt, men ett faktum.

  När ett finger pekar på någon annan så pekar oftast tre fingar tillbaka på den som pekar finger! Nu pekar jag finger på er alla, men upplys mig gärna om vad jag gör fel, så att vi kan få världsfred!

  Gör det görna direkt på Valsamverkanspartiet eller via min e-post!

  • Människans flockbeteende gynnar inte småpartier.
   Demokrati gör revolution omöjlig.
   Av samma anledning är Borgarens och Liberalens största fiende Diktaturen.

   Borgerliga partier samt liberaler hatar Ryssland.

   Den nuvarande Majdanregimen i Kiev är en liberal borgerlig Västinriktad regim.
   Gillad av åtminstone en aktiv kommentator här.
   Men jag tror inte av sajten Global Politics.

   Kanske jag har fel, men om jag tror rätt är den borgerliga Majdan regimens dagar i Kiev, Ukraina är räknade nu.

   Faller stödet från Borgerligheten i Väst lär Majdanregimen i Kievs möjligheter att klamra sig fast vid makten vara små.
   Presidenten Zelensky lovade nytt presidentval 2024 men lär ha ångrat sig.
   Rädda vad som räddas kan.

   • Fast nu råkar det ju faktiskt finnas progressiv borgerlighet och många liberaler i både Ryssland och dagens Ukraina. Dessa länder är precis lika politiskt rikt åsiktsspridda som den svenska valmanskåren. Som i det gamla ryska ordspråket: ”Tre polacker samtalar i ett hörn. Fyra åsikter”. Det gäller även i Ryssland självt som i Ukraina.

   • PS. Ukraina får inte hålla val i krigstid enligt sin konstitution. Det är inte ovanligt heller hos andra länder. När britterna höll val sommaren 1945, som Churchill (överraskande) förlorade till Labour-ledaren Attlee, så hade det inte hållits allmänna brittiska val sedan år 1935. Krigsåren kom alltså emellan och satte stopp.

   • Vi bör hålla oss strikt till Israelfrågan och dess uppenbara avsikt att utplåna Palestina på detta tema, som är alltför allvarligt för att fransa ut – Ukrainaämnen finns det fullt av i övrigt. Vi byter ”sida” för det helt enkelt. (FÖRSLAG).

    • I USA har orsaken till Bidens stöd för Israel avslöjats
     Statsvetare Mearsheimer: Amerikanska myndigheter stöder Israel av rädsla för lobbyn
     11 november 2023 kl. 07.16
     Källa: http://www.youtube.com
     USA:s president Joe Bidens administration stöder Israel i konflikten med Palestina av inrikespolitiska skäl och rädsla för den israeliska lobbyn, sa statsvetaren John Mearsheimer på YouTube-kanalen Judging Freedom. Enligt honom förklarar detta inte bara den nuvarande amerikanska ledarens politik, utan också för ett antal av hans föregångare.

     Joe Biden, precis som Barack Obama, Jimmy Carter och George Bush Sr., förstår mycket väl att om du korsar den israeliska lobbyns väg kommer du att betala ett politiskt pris för det”, sa statsvetaren .
     Han förklarade att Israel tidigare ansågs av USA som en viktig strategisk allierad. Idag stöder de amerikanska myndigheterna det inte bara av denna anledning, utan också med hänsyn till det faktum att landets lagstiftning tillåter lobbyverksamhet för en annan stats intressen och detta anses inte vara ett brott.
     Tidigare har amerikanska medier varnat för hotet om isolering av USA och Israel om bombningarna av Gazaremsan fortsätter, eftersom länder runt om i världen kräver vapenvila. Biden-administrationen tror att en förlängning av konflikten hotar att eskalera till ett storskaligt krig, så den israeliska militären måste slutföra operationen ”innan araberna i regionen blir rasande.”
     https://news.ru/usa/v-ssha-raskryli-prichinu-podderzhki-bajdenom-izrailya/

     • Visst är det så det ser ut. En majoritet av de amerikanska delstaterna har statliga anti-bojkottlagar som SAMTLIGA som skriver avtal med respektive delstat måste följa: motparten får inte delta i, uppmana eller orsaka skada mot staten Israel, två oceaner bort – inuti till exempel Nebraska eller Montana. En ägare av en lokal tidning får alltså inte ta in vare sig annonser eller artiklar eller skriva kritiska ledare med en klargörande slutsats om att man inte bör stödja en sådan våldsam utveckling som dagens israeliska fascistiska våld under dagens högerextrema Netanyahu-regim.

      Vissa lokala parter har drivit -med rättslig framgång- mål i domstol och vunnit över vansinnet, andra dock förlorat på annat håll.

      Hur i alla dar kan en helt främmande stat, två oceaner bort, få sådant ”hjärngrepp” över lokala delstaters lagar inuti det lantliga Amerika?

      Även i Tyskland jagar rent sionistiska ligor arma tyska akademiker, journalister och författare som yttrar minsta kritik mot israelisk politik; med följd av att dessa tyska forskare och andra smutskastas, förnedras, förlorar sina jobb och det har till och med nämnts självmord.

      Hur står det till med det fria ordet egentligen? Får man kritisera NÅGONTING den israeliska stats- och militärledningen idag? I media? I böcker, arbeten, på internet?

      Statsminister Jonas Gahr Stöhre i Norge har gjort det. I Sverige är det dödstyst från den politiska statsledningen. Inte ett ord nämns och kommenteras i media. Snart är 5 000, 6 000 barn dödade och bombmördade. För 2 800 börsmäklare och militärer hölls tyst minut i Sverige med anledningen av September-attentaten i New York och mot det amerikanska krigsdepartementet år 2001.

      Kan idag Röda Korset, Rädda Barnen och Läkare utan Gränser gå ut och samla in pengar till förmån för GAZAS BARN idag utan att de israelisktstyrda ”anti-semitiska kampanjerna” skall dras igång?

 7. Det intressanta är att de mest högerextrema elementen i Israels Netanyahu-regim kallar sig inte sällan, märkligt nog, för just ”fascister”. Smotritch är dessutom en uttalad homofobiker som uppmanat till våld mot sexuella minoriteter vid demonstrationer och liknande.

  Häromdagen klargjorde en annan obskyr minister i Israels regering att nu borde sisådär till 100 länder runt Jorden (d.v.s. de som röstat för den arabiska fredsresolutionen i FN, som fick 12-motröster jämte Israels och USA:s) att dessa över 100 länder skulle nu få tvångsmottaga 25 000 palestinier som flyktingar. Varför kan man undra?

  Och 100 multiplicerat med 25 000 personer blir 2,5 miljoner, d.v.s. hela Gazas befolkning skall tvångsdeporteras.

  Det är självklart brott mot mänskligheten och planer för folkmord vi bevittnar.

  Den israeliske kulturarvsminister som häromdagen föreslog att släppa en rejäl israelisk atombomb (han måste ha röjt en statshemlighet, undrar om han får fängelse för det?!?) över Gaza för att lösa problemet en gång för alla. (Det var alltså ett scenario jag själv som förste skribent cyniskt varnade för tre veckor sedan, som väckte viss uppståndelse, och att det till slut kom från Israels fascistregering så pass sent är väl en överraskande försening?).

  Har någon hört en svensk minister protestera mot detta hot med israeliska massförstörelsevapen? Inte ens i svensk media presenteras detta som minsta nyhet. Det är tyst som en kyrkogård på Sveriges Radio och på Sveriges Television.

  Saudiarabien samt ett antal andra länder i FN har krävt att FN:s atominspektion skall utföra inspektioner av Israels samtliga atom- och (d.v.s. atomvapen?)-anläggningar.

  Spanska ministrar har igår onsdag (08.11.) krävt att Internationella brottmålsdomstolen ICC nu skall väcka åtal mot Netanyahu-regimen och dennes politiska och militära kretsar.

  Den samlade bombkraften som nu Israelregimen släppt ned över Gaza under tre veckor motsvarar nu sprängkraften i över två stycken Hiroshimabomber (!!). Det är bara ofattbart.

  Europas och Sveriges judar måste enigt börja att klart ta avstånd från det israeliska krigsvåldet, planerade folkmordet, krigsförbrytelserna, hoten med att använda kärnvapen mot civilbefolkning och planerna på att tvångsförvisa 2,5 miljoner människor som flyktingar till andra länder -även det är ett brott mot mänskligheten!

  Det finns ett mycket enkelt sätt att kraftfullt sänka de oacceptabla nivåerna av anti-semitism och judehat i bl.a. Europa – och det kan judar i Europa och Amerika själv kraftfullt medverka till:

  JUDAR I EUROPA OCH NORDAMERIKA!
  TA AVSTÅND FRÅN NETANYAHUs VÅLDSSTYRE, och ISRAELS KRIGSBROTT och KRÄV FRED, VAPENVILA och att INTERNATIONELL LAG FÖLJS av ISRAELS REGERING! KRÄV ATT LANDET ISRAEL SKALL ÅTERGÅ TILL SINA LAGLIGA GRÄNSER FRÅN 1967!

  Då blir Era beröttigade klagomål om ökande anti-semitism och judehat ypperligt mera trovärdiga.

 8. Det förefaller klart att det som hände den 7 oktober var menat som ett startskott till ”den slutliga lösningen” och ett skamlöst sätt att utnyttja de många unga, desperata och förnedrade Gazamännens i Hamas hämndlystnad. I sak tjänade de Israels och USAs politiska syften att söndra och härska i Mellanöstern. Men USA håller på att tappa fotfästet i världen och med dem Israel. I avvaktan på den utvecklingen bör vi kräva eldupphör och nödhjälp till Gazaborna samt att palestinierna på västbanken fredas. Här är en intressant diskussion om detta med Brian Berletic och Angelo Giuliano: https://www.youtube.com/watch?v=f5TAkLYiCq8

  • Den stora konflikten att hålla ögonen på som fallit i total medieskugga är Västbanken, Cis-Jordanien. Nästan 200 palestinier ur ursprungsbefolkningen har dödats där sedan 7 oktober, många av illegala ockupanter, sionistiska galningar som kommit från många delar av världen som helt enkelt slår ihjäl eller mördar palestinska bönder. Statistiken häromdagen är att närapå 2 000 personer är intagna i fångenskap på okänd tid, utan åtal eller anklagelser. Kvinnor anhålls av soldater för att ha skrivit på sociala medier.

   Västbanken kommer att bli den stora utmaningen i varje kommande förhandling efter krigsslutet.

   ”Västvärlden” måste nu en gång för alla planera för hur de över 660 000 illegala ockupanterna från Israel skall kunna evakueras in till det egentliga Israel eller likt det tidigare tillresta ISIS-terroristerna i kalifatet, att dessa religiösa judiska fanatiker sänds hem till sina ursprunglsänder när Västbanken töms på alla inflyttade illegala ockupanter som kommit dit efter 1967.

   Den mur Israel byggt kors och tvärs, bland annat på palestinskt territorium, bör kunna flyttas till exakt 1967 års gräns, och att alla israeler liksom ditresta illegala ockupanter i bosättningar utvisas till den västra sidan av denna mur, d.v.s. in till det egentliga Israel.

   Detta stadgas också av närmare 10 stycken FN-resolutioner, som också är tvingande internationell lag, som världen är SKYLDIG att genomföra.

   (Resolutionerna är: 242, 338, 446, 452, 465, 476, 478, 1397, 1515, 1850 och 2334). De ligger där och utgör lösningen: allt är förberett juridiskt och politiskt!

   Det bör bli aktuellt att med internationell militär insats för att tvångsevakuera och tvångsutvisa de illegala sionistiska ockupanterna från just Västbanken då staten Palestina upprättas som självständig och fri stat efter Netanyahu-kriget i regionen.

 9. Regeringstrollen och deras ordergivare i regeringen vill, med alla medel, att ni ska fokusera på det lilla avsiktliga och uppsåtliga massmordet på fåtalet, för att dölja det stora avsiktliga och uppsåtliga massmordet. https://swebbtube.se/w/9r8vP792eU1eKa3maNYiyq

  Dessa satans regeringstroll vill heller inte att ni reser er och organiserar motstånd mot de korrupta/naiva politiker som de kontrollerar.
  Ok. Fortsätt lyda då, men skyll inte på mig, när de kommer efter dig!

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here