Jag hoppas kunna besöka Julian Assange som kanske dör snart enligt brodern.

6
1966

”Detta kan vara sista gången jag ser honom”, säger Julian Assanges yngre bror.
Julian Assange är sjuk och avmagrad, instängd 21-23 av dygnets 24 timmar.

Denna film visar inledningsvis helt kort en manifestation i London där Julian Assanges broder Gabriel Shilton hålla ett kort tal efter besöket hos Julian Assange, just efter det att John Pilger talat.


Något om vikten av solidaritet med Julian Assange och yttrandefriheten.

Julian Assange får sällan träffa någon, får inte tala med sina advokater i USA, kan inte förbereda sitt eget försvar utan tillgång till dator eller dokument.
”Tortyr” kallar Nils Melzer, FN:s rapportör om tortyr behandlingen av Assange.
Han har använt sin lagenliga rätt att publicera och yttra sig om USA/Storbritanniens krigsbrott i Irak och Afghanistan, övervakning med mera.

Chelsea Manning sände Wikileaks de dokument hon tog del av som arméanalytiker. Hennes samvete bjöd henne att inte tiga.
Hon har redan avtjänat 7 års fängelse, men sitter nu fängslad för att hon vägrar att vittna mot Julian Assange.
Under tiden går de ansvariga för krigsbrott: Bush, Blair, Obama och Trump.

Sanningsvittnena förtvinar i fängelse. Edward Snowden kan inte lämna Ryssland. Då fängslas han.
Och nu vill svensk åklagare återigen ta upp den märkliga anklagelsen om våldtäkt.
Vilka påtryckningar utsätts Sverige för?

Vi vet vad som hände när Sverige skulle ratificera Konventionen mot kärnvapen i FN. Dåvarande USA:s försvarsminister Mattis, själv ansvarig för krigsbrott i Irak, tillskrev vår regering med hot: Skriv inte på!
Och då skriver Sverige inte på!
Skandal och i strid med folkmajoritetens uppfattning.

Vår yttrandefrihet hotas, journalister och vi alla hotas. Rädsla och feghet sprids för att inte drabbas av samma öde som visselblåsarna.
Vi måste rädda dem!
Journalister, gör er plikt som journalister, och skriv!

Från manifestationen till stöd för Julian Assange 7 september 2019. En bloggare i ljusa byxor finns med

Torbjörn Sassersson på Newsvoice har också publicerat denna video. Newsvoice: Julian Assanges bror befarar att Assange inte överlever fängelset.

Han skriver också ”Wikileaks konstaterade i ett tidigare tweet att den som avslöjar kriminalitet bestraffas medan de kriminella gå fria. Assange sitter fast i en björnsax arrangerad i ett samarbete mellan Sverige, USA och Storbritannien. Enligt polisförhören i Sverige framgår att Assange aldrig våldtagit någon i Sverige och att anklagelserna emot honom är fabricerade av politiskt motiverade anledningar.

En konstellation av absolut makt har i exemplet Julian Assange visat att en persona non grata medvetet kan malas ned genom ett långt utdraget övergrepp mot en enskild person och allt sker inför journalistkårens och allmänhetens åsyn. Den etablerade journalistkåren har i själva verket varit en medspelare inom ramen för denna absolut makt.

Sverige, USA och UK visar att de har våldsmonopolet och att de långsamt dödar dig om du motsätter dig deras fake news, deras övergrepp och deras krigsbrott.”

Slutligen skriver Torbjörn Sassersson:

Jag planerar att i egenskap av privatperson och i sällskap med en svensk läkare göra ett sk humanitärt besök hos Julian Assange på högsäkerhetsfängelset Belmarsh Prison i London, om den absoluta makten tillåter det.”

Jag kan avslöja att denne svenske läkare är jag själv.

Både Torbjörn Sassersson på Newsvoice och jag på Jinge.se och på Globalpolitics.se har publicerat många artiklar till stöd för Julian Assange och tryckfrihet. Vi söker nu tillstånd för att få besöka Julian Assange, väl medvetna om att möjligheterna till detta är småPolitik

Relaterat.
Världens farligaste man.

Föregående artikelVänsterpartiets kris: Bättre att utesluta imperialistvännen Jonas Sjöstedt som ordförande, än socialisten Amineh Kakabaveh
Nästa artikelProtestera mot USA:s inhumana och olagliga svältpolitik! Som vanligen stöds av Sverige.
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

6 KOMMENTARER

 1. Enligt Craig Murray, om jag minns rätt, lättas Julian Assanges situation åtminstone formellt efter att avvikningsstraffet avtjänats. Han är fortsatt fängslad men under annan rubrik som om reglerna iakttas tillåter vissa små lättnader, möjligen bl.a. rätten att ta emot fler besökare. Ni bör således höra er för när detta datum inträffar eftersom det bör vara i dessa dagar.

  Flera av Assanges närmaste har länge varnat för att hans hälsa stadigt försämrats och nu är mycket svag och det sker genom de brittiska myndigheternas avsiktliga metoder. En upprörande situation och ett av talrika tecken på hur lågt västvärlden har sjunkit.

 2. Det är en otroligt osmaklig Cirkus Svenskt åklagarväsende redan arrangerat för att straffa och skada Wikileaks under 6 år med ett låtsat åtal som aldrig hållit i domstol, uppmanad av UK, Crown Procecution Service att inte gå med på förhör i London och nu väcker samma Cirkusföreträdare nytt liv i det stinkande liket.

  Att det militärindustriella komplexet en gäng varnats för i avgående President Eisenhowers avskedstal är ingen slump. Mord, kupp & massakermaskinen är det monster det genom åren förblivit för att serva girigbukar med andra länders naturtillgångar över hela denna jord.

 3. Okunnig som jag varit, visste jag inte att det sedan länge varit brukligt att i även de stater som brukat kallas demokratier, till exempel England och USA, mer eller mindre långsamt ta livet av kritiker. På Midt i fleisen hittade jag denna intressanta artikel om bl.a. Jean Seberg i USA. Genom statens försorg fick hon både missfall och död. https://midtifleisen.wordpress.com/2019/09/19/forrest-gump-og-jean-seberg/ Min visserligen ganska svaga, men ändå tilltro till Sverige som rättsstat har naturligtvis fundamentalt försämrats när jag kunnat följa hur Assange behandlats. I och med att det nu blivit extremt tydligt att Sverige skall fortsätta bli en stat med ökande inkomstklyftor och segregation, lär säkert också rättssystemet följa efter i förfallet.

 4. Tänk om Assange utlämnas till Sverige och frikänns från alla misstankar, samt inte utlämnas till USA, eftersom Sveriges rättsystem väljer att vara anständiga, eller att folket i USA har gjort demokratisk revolution och avsatt regimen och infört en demokratisk socialism som börjar följa FN:s krav på mänskliga rättigheter. Assange kan då resa till USA redan efter nästa val och besöka manning som också släpps fri.

  Eller föreställ er Corbyn vid makten i Storbritannien! Föreställ er att Svenska Freds grätsrotsrevolution som börjar idag dessutom har lett till världsfred!

 5. Jag hoppas verkligen att du får tillfälle att träffa
  Julian Assange!! Hälsa honom att han har massor av stöd av folki många länder. Det är ofattbart hur han behandlas!! Ett så grymt sätt att ta livet av honom ! Tänk om allt kunde vända. Att det blev de största protesterna o han kunde bli fri. Leve Julian Assange!!

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here