Joe Biden och hans många nyårslöften

14
1924
Biden och Putin. shutterstock_1876506697

Jag kan här exklusivt (som gammal brevvän till Jill Biden ) rapportera att Joe Biden efter några ganska sömnlösa nätter  har samlat sig och tänker att inför folket i USA och världen be om ursäkt för några saker och presentera flera nyårslöften. Detta kommer att ske i Ovala rummet i kväll, vid nyårsafton USA-tid (sex timmar efter 24-slaget i Sverige). (Joe Biden har förankrat sitt tal hos demokraterna och hos tidigare presidenter).

Jill Biden har rapporterat om att Joe Biden (i hemlighet) råkar ha ungefär samma nyårslöften som Donald Trump och Barack Obama. (Tyvärr är jag inte gammal brevvän till vicepresident Kamala Harris, så det enda jag vet är att hon ska säga upp bekantskapen med Netanyahu (skvaller från Jill B.)

 

 

 • Joe Biden kommer att tydligt acceptera Putins fredsplan, be om ursäkt för utvidgningen av Nato österut, medge att Ukraina varit en del av Ryssland och senare Sovjetunionen från mitten av 1700-talet till 1991.
 • USA ska lägga ned sina militärbaser och kraftigt rusta ned.
 • En särskild ursäkt ska framföras för stödet till statskuppen i Ukraina i februari 2014. Stödet till Ukrainas regering för dess krigspolitik upphör.
  *  Rysslands rätt till Krim garanteras och Putin ska också inbjudas att tala i kongressen och få sitta bredvid mellan fru Biden och vicepresident Harris vid presidentmiddagen.
 • Allt stöd till Zelenskij ska genast upphöra. Denne ska erbjudas en välbetald tjänst som rådgivare åt president Biden son Hunter Biden i bådas strävan att tjäna pengar på Ukraina. Pandora Papers avslöjar den ukrainske presidentens och hans inre krets förmögenheter i skatteparadis
  * Alla illegala sanktioner mot Ryssland, Kina, Iran, Syrien och Nordkorea och andra länder ska genast upphöra och ersättas med sanktioner mot Israels apartheid- och bosättningspolitik, om detta godtas av FN:s säkerhetsråd.
  * Inköp av olja ska nu främst ske från Ryssland, Iran och Venezuela.
  * Guantanamo stängs, fångarna får skadestånd. De kommer att inbjudas till festmåltid hemma hos förre presidenten GW Bush på dennes ranch i Texas. Den som genomgått flest waterboardningar får hedersplats mellan förre vicepresidenten Cheney, som lovat be för fångarnas familjer och förre utrikesministern och CIA-chefenMike  Pompeo.
  * Blockaden mot Kuba hävs, och förre presidenten Trump ombeds att med federala medel bygga en fin golfbana på Kuba. Första matchen går mot Kubas, Venezuelas och Bolivias presidenter.
  -Dollarn ska ersättas med ett rättvist betalningssystem och en annan världsvaluta (fast Biden ser gärna som amerikansk patriot att någon USA-person finns på en av sedlarna, kanske G Washington, eller en kulturpersonlighet som Kalle Anka eller Batman).
  * Alltför beroende, enögda vasaller, som svenske försvarsministern Billqvist och förre försvarsministern Hultqvist, sänds på omskolning i Ryssland i samarbete mellan presidenterna Biden och Putin. (Biden gillar inte den detaljen).
 •  Krigen i Irak, Syrien, Libyen och  som lett till att över 2 miljon människor dödats: USA ska nu betala för uppbyggnaden av länderna genom att kraftigt minska budgeten för militären och kraftigt öka beskattningen med en progressiv skatt för de 5 % rikaste.
 • En grupp republikanska kongressmän under ledningen av senator Lindsey Graham kommer att som volontärer delta i uppbyggnaden under Kongressens kommande sommarferier efter en snabbkurs i ånger och byggnation vid militärakademin West Point som ombildas för dylik utbildningsverksamhet. Några miljoner arbetslösa som nu lever på matkuponger i USA kommer att efter utbildning anställas för uppbyggnaden. Joe Bidens äldste son Hunter vill också vara med, men avvisas eftersom han vill ha så mycket betalt, och denna gång lyckas inte pappa Joes omtänksamma lobbying.
Joe och Hunter Biden.. New York Post.

* Interventionen i Syrien via ombud: Även här ska USA betala sin del av kostnaden och via CIA:s välutvecklade kanaler försöka förmå buddies i al-Qaida och IS att ta sitt ansvar, lägga ned vapen och omskolas till snälla muslimer. Alla IS-kvinnor får en snygg, ljus kort (men ej osedessam) kjol.
* Syriens president Assad ska bjudas in till Vita huset och få tala i kongressen. Han bjuds på middag och får sitta mellan Jill Biden och Kamala Harris och med Barack Obama, Donald Trump och Joe Biden på andra sidan bordet.

Bildtext: Människor håller en Meshrep, en traditionell samling i Uygur-samhälle, i Hami i Xinjiang. Foto: IC.
 • Familjen Biden ska tillbringa 2 semesterveckor i Xinjiang i Kina, men Joe är försiktig med att själv dansa, rädd att tappa balansen.
 • Huawei och Tiktok välkomnas till USA.

* Klimatpolitiken ändras rejält. Moderna solpaneler ska byggas på alla offentliga byggnader och egendomar. Bensinpriset ska fördubblas och extrainkomsten från detta ska finansiera den dåliga kollektivtrafiken på många håll. Vid statsbesök ska eldrivna bussar ersätta bilkaravaner.
* Nordkoreas snälle, men något korpulente president bjuds in till Vita Huset. Fredsavtal ska slutas.
* USA ska förnya INF-avtalet och ta initiativ till fullständig nedrustning av kärnvapen i alla länder inom tre år.
* NATO ska vara kvar, helt ändra politik, och döpas om till New Alliance for Total Offers of peace and help.
* Stödet till Israels krig och dess apartheidpolitik ska alltså helt upphöra. I ett särskilt tal vid AIPAC:s kongress ska Israels politik starkt kritiseras och staten Palestina erkännas. (Joe Biden och Kamala Harris kommer dock att bära den judiska huvudbonaden, dels av taktiska skäl och dels för att det brukar vara så kallt på AIPAC:s möten. Man brukar snåla med värmen för att kunna skicka ned mer pengar till stackars Bibi N och Benny Ganz.)

 • I ett lappkast ska USA inte flytta sin ambassad till Jerusalem och en ny ambassad öppnas i Ramallah i Palestina före midsommar.
 • Slutligen, åtalet med Julian Assange läggs ned. En ersättning på 1 miljard dollar utbetalas till honom (från försvarsbudgeten). Assange erbjuds anställning som generalsekreterare i NATO (New Alliance for Total Offers of peace and help.)

Talet hålls på kvällen kl 24 lokal Washington-tid i Ovala rummet, dvs kl 06 Sverigetid. Det var tänkt att presidenten skulle bära tagelskjorta, men sådan saknades bland de 1461 presidentiella tjänsteskjortorna (en per dag under 4 år).

PS. Joe har via Jill bett att få återge talet som ett gästblogginlägg här efter talet, och jag OK:at det under villkoret att jag får det översatt till svenska också. Jag är så less på översättning av alla dessa skumma artiklar från engelska. DS

Föregående artikelRapport från aktuell resa i Syrien. Hur länge ska USA:s (des)information dominera?
Nästa artikelIndiens jordbrukare förkastar GMO – folk vill inte ha genetiskt modifierad mat
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

14 KOMMENTARER

 1. Medierna i Usa gjorde en kraftsamling som aldrig förr,för att få fram denna Biden till vinst. Trots att republikanerna med Trump i fronten kom över massor med skadligt material mot Biden och sonen Hunter. Det var korruption överallt och speciellt i Ukraina,där man håvade in massa miljoner dollar tillsammans med dom allra högsta hönsen i Ukrainas olika topp styrelsen, med regimens mycket goda minnen. Men alla medierna som gjorde största kraftsamlingen tillät INGET komma ut under hela valkampanjen och begravde det. Det enda som kom ut var att Hunter var en playboy som låg runt med massor med kvinnor överallt,flesta var prostituerade. Och sen all knarkandet som han höll på med. Det fanns ju hur många bilder som helst på en helt nedknarkad Hunter,som inte alla medierna heller kunde begrava, bevisen var ju uppenbara. Så för att dölja all korrupta vänskapen under bordet med Ukraina,fick far och son Biden erkänna knarkproblemen. Där var ju skadan minimal och Hunter skulle nu bli ren och sluta ligga med prostituerade,och åkte in på behandling. Alla medierna som jobbade på högvarv var självklart mycket glada över detta,då det också nu försvann direkt från valkampanjen. Korruptionen med Ukraina var fortsatt begravd helt tack vare medierna som gjorde allt för att bli av med Trump. Men hela året nu med Biden har gått dåligt,och han har ingen vinst att fira. Det varit mycket problematiskt år. Covid pandemin har skördat många fler offer detta året,än det gjorde förra året.Detta trots att man haft största vacciner utrullningen från årets start. Stort misslyckande där. Men brottsligheten har också hela året urartat i hela Usa,och på vissa städer är det även rekordnivåer. Afghanistan kollapsen och skammen,där alla Nato länderna,blev tagna med kalsongerna nere,även Sverige behöver nog inte nämnas. Detta är något som skämt ut både Biden och Usa på historiskt sätt för alltid. Sen har gas och bensin priserna skenat iväg under året,och det varit mycket bråk om detta hela året,då det skett mer än fördubbling av priserna på så kort tid utan att det vanliga folket hunnit blinka. Det är också inflation i Usa, som inte hänt på över 3deccenier. Det har blivit inflation och alla priser gått upp,som med allt maten och ingredienserna för att ta snabb exempel. Usa har inte sett någon sån inflation på över 3deccenier, detta är självklart stort problem. Men det är även problem inom egna partiet, demokraterna som haft svårt att komma överens och Biden har misslyckats med att få dom att samsas,trots många månader med att övertala dom så har det gått åt pipan.Det har gjort att Biden inte ens kan genomföra sin egna ekonomiska politik,trots att demokraterna sitter på vita huset,har både kongressen och senaten. Trots förhandlingar i månader med egna partiet,så misslyckades Biden med att få sin ekonomiska politik godkänt i huset,senaten. Bidens siffror på hemmaplan är bedrövliga,och har sedan hösten bara blivit värre för varje månad som gått. Man är missnöjda enligt siffrorna. Hans parhäst Kamala Harris är mycket värre,hennes siffror har fortsatt vara bedrövliga och även inom den egna partiet,så gillar man inte henne. Ja slutsatsen är att Biden varit bedrövlig tvärsigenom, tycker att bedrövlig är rätt betyg här. Obs. Utan att ha nämnt hans hälsa. Har inte sagt något eller nämnt hans hälsa. Betyget är Bedrövlig! Tack för mej

 2. Vilken nyårs present! Är det någon som kommer ihåg en viss Joan Guaido, ”oppositionsledare” och självutropade ”President av Venezuela”? Denna exceptionella skit har kastats i historiens soptipp – hör och häpna – av ”sina egna”. Poetisk rättvisa som ljuvligast 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  Men ingen nyhet överträffar den om att Poppy Pants lovar samarbeta med FBIs utredning av Poopy Pants Junior

  • Juan Guaido – det var väl Fröken Ur i Venezuela om jag minns rätt?

   När Washington ringde fick de alltid Washington-tid i Venezuela. I internationella metermått dessutom…

 3. Graham Philips skickar en nyårshälsning från Donbass.En kvinna som han intervjuar frågar om hon får läsa en dikt som hon skrivit.//Vi är barn av Donbass, en dag när jag var på väg hem från arbetet började ukraina skjuta på mig, de kallade mig separatist, avskum och ett djur.
  Vi är enkla gruvarbetare, jag är ingen separatist, vill bara fortsätta att leva som jag alltid har levt och haft ett bra liv i Donbass. Explosioner, automatgevär och rädsla, ett mirakel att vi överlevde.
  Skräck, krig och död. Skräcken att upptäcka att vi hade blivit utsålda.
  Men de sålde deras själar men inte våra.Vi dansar inte efter de falska tonerna de spelar.//

  https://www.youtube.com/watch?v=8nyiRBNONiI

 4. Synnerligen intressanta teman och spörsmål.

  Kanske är jag själv något speciell, men vore jag president Assad eller företrädare för någon annan amerikansk mobbingutsatt stat så skulle amerikansk president och vice-president vackert få komma (helst Canossa-krypande) till statschefspalatsen i Damaskus och Havanna.

  Ty Vita huset i huvudstaden Sitting-Bull-City (f.d. slavägarhuvudstaden Washington) är numera omdanat till ett veterinärhem för utsatta och tillfångatagna vilda djur i Amerika, och Pentagon ett center för hemlösa.

  Frågor på det?

  Gott nytt år 2023! – må Europa kasta ut de amerikanska ockupationstrupperna detta nya år!

 5. En natt jag drömde någonting jag aldrig drömt förut. Jag drömde det var fred på jord och alla krig var slut. Skickas till Joe via Jill.

 6. Den självutnämnda snorungen och korrupta Guaido verkar nu offentligt kastat in handduken. Såg att hans lilla grupp tröttnat på den korrupta köpta snorungen. Detta ihop med hela den övriga oppositionen i landet som HELT vänt honom ryggen nu och tröttnat på kontakten med honom,och man även sammarbetar nu med den riktiga presidenten Maduro. Venezuela reser sej sakta men säkert som det ser ut nu,TROTS ALLT det vidriga Usa och clownerna EU utsatt landet för dessa senaste 4åren. Sverige är EJ heller oskyldiga och borde skämmas ihjäl. Fyfan vad man får skämmas som svensk för ofta senaste åren,bara för att göra hussen i Washington nöjd. GOTT NYTT ÅR till Venezuela och dess befolkning och till alla här på Global Politics

  • Det var samme skit som den duktiga nickedockan Anne Linde lovordade. Lika barn leka bäst …

   Från Venezuela rapporteras det om att det kastas stolar på honom så fort han dyker upp på restauranger eller ska ”kampanja” d v s imperielakeja regisserat före detta Venezuelansk oppositionell (som det kommer att stå på hans kort 🤣🤣🤣)

   Det finns en annan Guaido kopia fast närmare hem – ”ledaren” av Belarus opposition, en viss Sviatlana Tsikhanouskaya. Den mediokra Anne Linde hade det gosigt med hen när det begav sig. Men inte längre. För Tsikhanouskis dagar är också räknade – därefter kastas hen under
   bussen väl 🚇

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here