John Mearsheimer: Orsakade USA kriget i Ukraina?

3
478

 

Andra artiklar här av eller John Mearshewimer:https://www.globalpolitics.se/?s=John+Mearsheimer

Föregående artikelManifestation mot DCA!
Nästa artikelFred i Jemen?: De monumentala framgångarna för PROPAGANDASYSTEMET
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

3 KOMMENTARER

 1. Ja, utan tvekan så ligger USA bakom statskuppen 2014 men även strävan att utvidga Nato närmare Ryssland! USA:s mål är att alla vasallstater i Nato ska betala minst 2% av BNP till Natos krigskassa och helst mer eftersom det är lönsamt för USA själva, de kan ”sälja” vapen till vasallerna och vasallerna i sin tur är med och bemannar och även betalar för krigen och de mer än 800 baserna USA har runt om i världen. All denna utvidgning av Nato beror alltså på att USA varken har pengar eller manskap av egen kraft att ha stöveln på resten av världen! Lättlurade vasallstater man kan skrämma med en påhittad fiende är alltså planen och nu har USA fått två nya lättlurade torskar till på kroken som Sverige och Finland.

 2. Du har helt rätt Benny, med ett tillägg; de lättlurade är inte lättlurade, utan rätt o slätt uppsåtliga landsförrädare. De vet exakt vad de gör och de skiter i det. Troligen för att de fastnat på epsteininspelningar

 3. Statsduman avslöjade hur mycket Ryssland kan fakturera Ukraina för.
  Ryssland kan kräva biljoner dollar från Ukraina för skador
  Författare: Valeria Dobrova, Dmitriy Novikov
  Ukraina är skyldigt Ryssland biljoner dollar för den skada som orsakats, sade statsdumans ledamot Alexei Govyrin i ett samtal med NEWS.ru. Enligt honom kan detta belopp ruinera landet, och bristen på officiella krav från Moskva kan bara förklaras med barmhärtighet.

  Med tanke på det faktum att Ukrainas nuvarande ledning utan framgång rotar för sin nazistiska sak, ledd av [president Volodymyr] Zelensky, tänker de sannolikt inte och förstår inte vem som kommer att betala dem denna ”sjukledighet”. Kanske anar de inte att en bristande förståelse för riskerna och orsakerna, ur ekonomisk synvinkel, leder till en fördubbling av ersättningen. De summor de är skyldiga Ryssland för den skada som orsakats, och det här är biljoner dollar, kommer de lätt att försätta Ukraina i konkurs”, sade ställföreträdaren.
  Govyrin tror att Moskva ännu inte officiellt har tillkännagett dessa krav som en gest av barmhärtighet till dem ”som är förolämpade av sina sinnen”. Samtidigt förlöjligade parlamentarikern liknande krav från Kiev.
  De säger från sin höga, skakiga talarstol att Ryssland påstås vara skyldigt dem något – detta är nonsens. Ryssland är inte skyldigt dem något för deras krossade nynazistiska förhoppningar, och vår uppgift är att rensa territoriet från nationalister och segern kommer att vara vår, tiden är på vår sida! – betonade han.

  Tidigare sa pressekreteraren för Rysslands president, Dmitrij Peskov, att Moskva inte kommer att lämna EU:s beslut att överföra intäkterna från sina frysta tillgångar till Ukraina obesvarade. Han varnade också för att de genom att göra det ”hugger av grenen som de sitter på” eftersom de kommer att förstöra sitt rykte i investerarnas ögon.
  I Europeiska unionen har totalt över 200 miljarder euro i tillgångar i euro i Ryska federationens centralbank frysts. Det finns 300 miljarder euro i världen. Chefen för europeisk diplomati, Josep Borrell, föreslog att EU:s medlemsländer skulle överföra vinsterna från dem till Ukraina. Enligt honom kommer 90 procent av medlen att fördelas genom Europeiska fredsfonden, 10 procent genom föreningens budget, om frågan får en positiv lösning.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here