Kinas rekorddonationer av vaccin

59
2580
Shutterstock licens.

Denna artikel av Moon of Alabama, den 30 november 2021 har sitt intresse som information då USA och media lyfter fram USA:s bortskänkning av vaccin till fattiga länder. Upphittad och översatt av Rolf Nilsson. Kan vara intressant att notera och informera om då USA framhållit sin världsledande roll som donator av vacciner Biden presenterar mastodontdonation av vaccin.

https:// Moon of Alabama: https://www.moonofalabama.org/2021/11/with-vaccine-fairness-china-and-russia-are-beating-the-west-.html#more”.

____________________________________________________________________

Kinas donationer av vaccin

Xinhua rapporterar attPresident Xi Jinping tillkännager att man avser att förse Afrika med ytterligare 1 miljard covid-19-vaccindoser, samt att man lovar att gemensamt implementera nio program

För att hjälpa Afrikanska unionen (AU) att nå sitt mål, att vaccinera 60 procent av den afrikanska befolkningen senast 2022, meddelade president Xi att Kina skulle ge ytterligare en miljard doser vaccin till Afrika, inklusive 600 miljoner doser som donation och 400 miljoner doser, som tillhandahålls genom sådana sätt som gemensam produktion av kinesiska företag och relevanta afrikanska länder.
Associated PressKina kommer att donera 600 miljoner covid-19-vaccindoser till Afrika

Kina har lovat att donera 600 miljoner doser av sina covid-19-vacciner till Afrika, när världen brottas med den ojämna fördelningen av vaccin mellan rika och fattiga länder.

Kinas president Xi Jinping gav löftet på måndagen, i ett videotal till öppningsceremonin för ett Kina-Afrika-forum om ekonomiskt samarbete.

Han sa att Kina kommer att leverera 1 miljard doser totalt. De övriga 400 miljonerna ska komma via andra sätt, som produktion av kinesiska företag i Afrika.

Båda rubrikerna kan motiveras. Medan Xinhua lyfter fram det största antalet, betonar AP donationen.

”Dessutom kommer Kina att genomföra 10 medicinska- och hälsoprojekt för afrikanska länder och skicka 1 500 medicinsk personal och folkhälsoexperter till Afrika”, tillade Xi.

Den 12 november 2021 hade Kina tillhandahållit över 1,7 miljarder doser covid-19-vaccin till mer än 110 länder och organisationer, inklusive 50 afrikanska länder och AU-kommissionen.

Kina får ”väst” att inte skryta över sina donationer och de extra vaccindoserna som de distribuerar. I utbyte kommer man säkert att få lite good will:

Cavince Adhere, en Kenya-baserad forskare i internationella relationer, sa att covid-19-pandemin har syftat till att lyfta fram det starka partnerskapet mellan Kina och Afrika inom hälsosektorn.

”Kina rankas nu som den främsta leverantören av covid-19-vacciner till Afrika och som en stark förespråkare för liberalisering av immateriella rättigheter, för att tillåta afrikanska länder att tillverka vaccinerna och ytterligare rädda sin befolkning och sina ekonomier från effekterna av den globala hälsokrisen,” tillade Adhere .

Det är en högre andel människor i rika länder som har fått booster-sprutor än som har fått någon vaccination alls i låginkomstvärlden.

Detta, medan boosters inte är nödvändiga, förutom för personer i vissa riskgrupper. (Kroppens B- och T-minnesceller har tränats under den första och andra vaccinationen och kommer att producera ett stort antal antikroppar om en infektion skulle inträffa.)

Att president Biden tillkännagav att man skall erbjuda boosterdoser till alla är faktiskt en skandal ”Vita huset, som påstod sig följa vetenskapen, följde inte vetenskapen utan läkemedelslobbyisterna. Man meddelade att alla skulle få en tredje spruta, innan FDA hade samlat in data om en tredje dos, diskuterat frågan och fattat ett beslut om det.

Chefen för FDA-vaccinkontoret och hennes ställföreträdare, avgick i protest mot Vita husets tillkännagivande, eftersom det inte finns tillräckligt med data för att motivera en tredje spruta. Vetenskapligt finns det helt enkelt inget övertygande skäl för en tredje dos. Vita huset kommer nu att behöva ta tillbaka sina uttalanden i frågan.

Kina har också stött försök att upphäva patenten på vaccinerna, så att de kan tillverkas överallt. USA och vissa europeiska länder dröjer fortfarande med att ta ställning i frågan:

Inför Världshandelsorganisationens möten nästa vecka uppmanar 15 människorätts- och medicinska grupper president Joe Biden att driva på för ett akut undantag från immateriella rättigheter för covid-19-vacciner.

I ett brev till Biden kallade de ett sådant undantag ”ett moraliskt imperativ” som skulle hjälpa till att få fler doser av vaccinet till låginkomstländer.

Även om Biden tidigare har stött ett undantag, säger förespråkare – inklusive Läkare utan gränser och Amnesty International – att han inte har satt tillräckligt mycket press på läkemedelsföretag och andra, som vill skydda denna lukrativa vaccinverksamhet.

De som efterlyser dispens säger att det skulle skett för länge sedan.

Att tvinga företag som Pfizer och Moderna att dela vaccinrecept, säger de, kunde ha utökat tillverkningen i låginkomstländer – inklusive Sydafrika och Indien, vilka bad om ett undantag förra året.

I en kritik av Bidens Summit for Democracy pekar de kinesiska och ryska ambassadörerna i USA på var det saknas demokrati:

Demokrati handlar inte bara om inhemskt styrelseskick; det bör också återspeglas i internationella relationer. En verkligt demokratisk regering kommer att stödja demokrati inom internationella relationer. Den kommer inte att främja hegemoni och splittring utomlands, samtidigt som den bygger demokrati och enhet på hemmaplan. Nationernas väg till välstånd går genom respektfullt samarbete med varandra, trots en del åsiktsskillnader rörande vissa frågor.

Internationella angelägenheter bör hanteras i enlighet med principerna om omfattande samråd, gemensamt bidrag och delade fördelar, och beslutas i en anda av sann multilateralism. Det borde finnas en mer inkluderande global styrning, inte något som ”kanske gör rätt.” Att söka överhöghet och alltid sätta sig själv först, är handlingar av hegemonism och unilateralism, och är uppenbart antidemokratiskt.

Ställda inför en rad globala utmaningar behöver länder omgående stärka samordningen och samarbetet för gemensamma framsteg. Särskilt idag, när det internationella samfundet behöver förbättra samarbetet mellan alla länder för att motverka pandemin av covid-19, främja ekonomisk utveckling och neutralisera gränsöverskridande hot.

Kina och Ryssland uppmanar länder: att sluta använda ”värdebaserad diplomati” för att framkalla splittring och konfrontation; att utöva ömsesidig respekt och win-win-samarbete i internationella relationer, och att arbeta för harmonisk samexistens mellan länder med olika sociala system, ideologier, historia, kulturer och utvecklingsnivåer.

Kina och Ryssland verkar leva upp till detta medan ”västländerna” tyvärr inte verkar göra det.

Föregående artikelDet är dags att Assange släpps fri, skriver Leonidas Aretakis i DN!
Nästa artikelSå tystades kritiken mot USA!
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

59 KOMMENTARER

 1. Men Ryssland och även Kina gjort detta hela tiden,minns rubrikerna i alla våra medier i somras oxå där det jämt stod att ”Ryssland flyttar fram positionerna och erbjuder sitt vaccin Sputnik till allt fler länder runt omkring i världen”medans vi i väst svikit alla och ägnat oss åt vaccin-diktatur. Förutom Latinamerika, Afrika och Asien så gick även några europeiska länder sin egen väg och köpte Sputnik, som Slovakien, Ungern och Serbien men när media hoppade på dessa länder,slutade det med att slovakiska regeringen sprack och det blev avgång enbart för detta. Ja man var helt öppen jämt och släppte patenten medans usa bara ljög och betedde sej illa. Man svek världen fattiga och visade sitt vidriga ansikte i väst hela tiden, när andra hjälpte till så hoppade man på dom jämt och sa att ”ryssarna fortsätter flytta fram positionerna” även Kina men kanske inte i lika stor omfattning

  • Nigeria har precis förstört en miljon Pfizer doser (som vanligt är problemet bäst före datumet). Mycket välkommet med Kinas således. Kinas och/eller Rysslands säkra, billiga och lätthanterliga vacciner är att föredra. I övrigt har Afrika ingen Covid-19 kris. Europa och USA däremot. Kina borde ha skänkt vaccin till USA och/eller Europa, precis som Kuba gjorde för Italien då landet led som värst av Covid, våren 2020

   • I Afrika får inte Covid fäste och det beror på att de käkar malariamedicin som Klorokin och till på det finns Ivermectin att köpa på Apotek. Sen är det ju så att i Afrika är folk mer utomhus än i andra delar av världen och ventilationssystemen sprider inte smittan som den gör i t ex Sverige. Så intresset för vaccin i Afrika är mycket begränsat och närmast helt obefintligt för M-RNA”vaccinerna” som man med rätta avfärdar som ett dyrt bedrägeri från väst.

    • Veckans quiz fråga:

     Om klorokin och ivermectin är effektiva mot Covid-19, varför kan vi inte använda de i Sverige och övriga väst?

     Svar: Vi får inte för läkemedelsjättarna.

     Betänk detta: en dos ”Covid-19 vaccin” kostar sisådär 300 SEK. Om alla människor i väst skulle vaccinera sig så blir det 1 miljardX300 SEK. 300 miljarder kronor, phew! Multum med pengar i västs läkemedel monopolbolagens kassakistor, eller hur?

     Slutsats: vaccinera mera. När läkemedel monopolbolagen är färdiga med att vaccinera människor är det djuren tur. Hundar, katter och kor står högst på väntelistan. Husdjurens vaccinpriser betalas av försäkringskassan. Kornas via ett EU fond. Snyggt, va?🙃

     • Det ryktas, inte bekräftat, att tillverkningskostnaden för Kinas vaccin ligger på omkring 3 kronor per dos, och det säljs för 10 kronor per dos.

    • Bra att du pekar på ventilationssystemen.
     Där begagnad luft återanvänds vintertid bara för det finns värme i den.
     Begagnad luft man inte vet vart i byggnaden den kommit ifrån.
     Luktar ofta mysko och sitter kvar i näsa och kläder.
     Typiskt används det här vid publika in- och utgångar i större byggnader där det passerar mycket folk.
     Det värsta är att det inte går att runda det här om man ex. vis ska in på ett köpcentrum för att handla mat.
     Någon mindre dörr utan varmluftskorridor har man som kund och besökare inte tillgång till.

   • Kina har inte skänkt något vaccin till USA eller och Europa för dom har förhindrat det genom att inte godkänna Ryssland eller Kinesiskt vaccin. Amerikanska BigPharma vill inte att något donerat vaccin skall störa deras massiva vinster. Läste idag någonstans att man nu rekommenderar fyra sprutor per år kontinuerligt för all framtid.

  • Om den rådande Corona-nonsensberättelsen..
   Av Dr Thomas Binder.. Global Research, 13 december 2021.
   Tema: Brott mot mänskligheten , Mediadesinformation , Vetenskap och medicin.
   Det har inte förekommit någon epidemi av covid-19 av nationell omfattning i något land, ingen pandemi internationellt, för den allmänna befolkningen är SARS-CoV-2 inte ett mördarvirus, och det är likadant i alla länder.
   https://www.globalresearch.ca/prevailing-corona-nonsense-narrative/5764429

 2. Nicaragua bryter med Taiwan och erkänner Peking som ”one China”. Priset på mutan?
  200 000 doser av Sinopharm, ett av Kinas vaccin mot Covid-19, levererades med flyg igår. En delegation regeringsföreträdare som leddes av Laureano Ortega Murillo, presidentens son och tillika rådgivare, kom samtidigt tillbaka från Kina och berättade hur Peking lovat att förse Nicaragua med en miljon doser av detta vaccin. Vid sidan av en miljon doser vaccin, ska ett bilateralt handelsavtal värt 4,5 miljarder kronor ha tecknats mellan länderna, till 96 procent bestående av kinesisk export till Nicaragua.
  Detta enligt lokala medier, som även framhåller hur Nicaragua ser fram emot att fortsätta bygget av den så kallade ”Nicaragua-kanalen”, ett ekologiskt riskabelt alternativ till Panamakanalen.
  Så helt vanlig stormaktspolitik!

  https://www.taiwannews.com.tw/en/news/4375334

  • Ett lapptäcke till land som går under beteckning Arabisk Emirat har etablerat diplomatiska förbindelser med apartheid israel, världens sista öppet rasistiska enhet. Priset för MUTAN för att erkänna mördarregimen israel? All ”mänskliga rättigheters organ” i USA kommer framöver att släta över Emirate otaliga brott, inklusive kriget i Jemen där barn, kvinnor och civila mördas varje dag av Emirat & halshugga kungadömets styrkor.

   Panama kanalen är symbolen för en föredetting, d v s USA. Den nya avancerade Nicaragua kanalen är symbolen för de nya herrarna på täppan, vilka inte dansar till sionisternas pipa👌👍👌 Hela världen vet betydelsen av Nicaragua kanalen – morgondagens luft blåser över Nicaragua. apartheid israel och dess rottweiler USA däremot, avgrunden nästa 🥱😜🤣 Mer om det här

   https://thealtworld.com/alastair_crooke/approaching-the-geo-strategic-countdown

  • Det har varit på gång länge, och Honduras väntas följa efter. USA förbereder enligt uppgift ett ”regimbyte” i både Nicaragua och Honduras. Jag misstänker att lokalbefolkningen föredrar vaccinet framför amerikanska drönare, kulor och bomber som i Syrien, Libyen, och så många andra platser.

 3. Här i Sverige är det förfärligt tjatande om vaccinering med vaccinen som finns mot Covid-19.
  Men inte bara påverkan, det har också uppstått hot när statsmedia talar om ”tvångsvaccinering” och nu de här vaccinpassen som jag inte ens behöver eftersom jag undviker folksamlingar frivilligt.

  Kollar man globalt över vaccineringen så är inte ens tredjedelen vaccinerade.
  EU cirka 61% och det kanske är högsta vaccinationen jämfört världsdelar.
  Jag har mina blickar mot de slaviska länderna i öst där Ryssland står för högsta vaccinationen och då endast 27 % nånting. Belarus cirka 15% och Ukraina endast 10% vaccinerade.
  Sammanlagt är det stor befolkning i den här delen av världen men varför är så få vaccinerade?
  Jag har fått den uppfattningen att de inte vill vaccinera sig.
  Frågan är då varför vill de inte vaccinera sig?
  Anser de vaccinet för dåligt?

  Som jag fattat är genomgången Covid infektion det bästa immunförsvaret.
  Men vem vill bli Coronasmittad?

  https://vaccinerade.se/russia

  Som jag också förstått muterar viruset för att överleva.
  Muteringen försämrar redan framtagna vaccin eller kanske till och med gör dem verkningslösa.
  Frågan är vem vinner den här kapplöpningen.
  Viruset eller läkemedelsindustrin?

  Varför vill inte ryssfolket vaccinera sig?
  Tror dom inte på vaccinet?

  • Det finns två sorters ”vaccin”. De amerikanska mRNA vaccinen, som egentligen inte alls är vaccin i traditionell betydelse, utan är designade för att verka mot en speciell variant av ett virus, fungerar inte på nya virusvarianter, effekten tycks avta snabbt, har farliga biverkningar, och dom tycks förstöra kroppens egen förmåga att skydda sig. Dom traditionella vaccinen från Ryssland och Kina som fungerar så att dom väcker och stärker kroppens eget försvar, är verksamma längre tider, tycks fungera mot nya varianter, saknar biverkningar, och ”tränar upp” kroppens eget försvar att reagera snabbare i framtiden. Avsikten med de amerikanska ”vaccinen” är snabba och stora pengar till BigPharma medan de traditionella avser att skydda människor.

   • Karl W
    Nu läser jag med stort intresse vad du skriver.
    Och undrar, är det verkligen så här?
    I så fall är vi lurade, eller åtminstone halv-lurade.

    Om jag hade fått vara Kung här i Sverige hade jag bestämt att IVA-vården snabbt skulle byggas ut igen till erforderlig beredskap och att vi skulle köpa in de Kinesiska och Ryska vaccinen istället för de du kallar amerikanska mRNA vaccinen som jag gissar myndigheterna använder på befolkningen här i Sverige.

    • Min syn på frågan.

     Så är det. Amerikanskt mRNA vaccin fungerar så att dom manipulerar de ”nycklar” som viruset använder för att ta sig in i cellen för att föröka sig. Vid mutationer skapar viruset fler eller nya nycklar, och då måste vaccinet göras om.

     Traditionellt vaccin lurar kroppen att den är smittad, även om den inte är det, och då måste försvara sig. Därmed träns även kroppens försvar upp att reagera bättre och snabbare nästa gång. De amerikanska mRNA vaccinen förhindrar istället den träningen, och det är nog varför vi ser effekten att vi smittas lättare nästa gång. Kroppens eget självförsvar försvagas alltså. Man kan kanske jämföra med att löpträna genom att springa, då bygger man upp konditionen och förmågan. Löptränar man istället på en motorcykel kommer man snabbare till målet, men bygger ingen kondition.

     Traditional Chinese Medicine (TCM) fungerar på liknande sätt. Riktigt vaccin är faktiskt TCM, Kina vaccinerade redan på 1500-talet. Européerna upptäckte vaccinering 400 år senare. Det stämmer även med hur urbefolkningen i americas och Australien kunde dö av vanlig snuva när européerna koloniserade, snuva som var helt ofarlig för européerna.

     Man kanske kan säga att TCM, alltså traditionellt vaccin, stryker naturen medhårs och samarbetar, medan mRNA motarbetar naturen.

     En annan synpunkt.

     Kina tillverkar vacciner för att förhindra sjukdom och få samhället att fungera.
     USA tillverkar vacciner för att tjäna pengar.

     Kina konkurrerar genom att överträffa i att excellera.
     USA konkurrerar genom att skapa monopol och karteller och förhindra konkurrens.

 4. Idag står att läsa på SVT Public Service att en tredje dos vaccin har visat tecken på att skydda vid svår infektion även av den nya omikronvarianten av Corona viruset.
  Det är i för sig mycket bra om det är så.
  Ska det vara lösningen mot Corona viruset att regelbundet ta vaccindoser?
  Vad blir långtidseffekten av det?
  Skapar verkligen det nu framtagna vaccinet den immunitet vi verkligen behöver ha eller är det bara att skjuta problemet framför sig?
  Vad händer med kroppens egen naturliga möjlighet att skapa immunitet när den regelbundet lockas fram på konstgjord väg?

  • De kommer att säga samma sak om den 52 elfte vaccindosan också🤣 Booster dose and booster dose and then booster dose again and again. Kassa klirr för västs läkemedel monopolföretagen är prio ett och två och tre och …

  • Huvudet på spiken arbetarklass! Vad som händer med vårt naturliga immunsystem är en stor fråga som Big Pharma och media helst undviker att prata om. Nej, vaccinet skapar i bästa fall ett visst skydd mot en del varianter av Covid men när det finns så många varianter som muterar snabbt är det nog bäst att låta naturen ha sin gång!

  • ”att regelbundet ta vaccindoser” det är uttalat vad de stora amerikanska företagen önskar. Dom har gått ut med en rekommendation att ta en spruta regelbundet 4 gånger per år för evigt.
   ”Vad blir långtidseffekten av det” Det vet vi ännu inte men vad vi kan iaktta nu är att kroppens eget försvar bryts ner och det skapar ett beroende av att för evigt ta de amerikanska vaccinen flera gånger per år.
   ”Skapar verkligen det nu framtagna vaccinet den immunitet” Vad vi tycks kunna iaktta nu är att det skapar motsatsen, att det förstör kroppens eget system för immunitet och skapar ett beroende att för all framtid skapa ett artificiellt beroende av de amerikanska ”vaccinen”.

 5. Ryssland delar med sig receptet på Sputnik V.
  Jag minns att vår vaccinsamordnare sa för länge sedan att det fanns ett företag som var intresserat av att producera Sputnik V i Sverige om det blev godkänt av EMA. Han kunde väl inte förstå vilket motstånd det var i EU mot ett ryskt vaccin.
  Ryssland har delat med sig receptet på Sputnik V till mer än 14 länder bland annat: Indien. Kina. Brasilien, Mexico, Egypten, Iran, Italien South Korea, Argentina, Kazakhstan, Belarus, Serbien, Turkiet, Vietnam m.m.
  När det gäller Ryssland, tror människor på vilka idiotiska rykten som helst, min granne sa på fullt allvar till mig häromdagen att den ryska staten lurar människor att åka till Ryssland för att få vaccin, men när de kommer dit får de ett intyg på att de är vaccinerade, men inget vaccin. Naturligtvis är det staten Ryssland och inte någon enskild bedragare. Jag sa till honom vi har ju en massa skumma företag i Sverige som lurat människor att teckna mobil abonnemang m.m. och inte säger vi att det är svenska staten som luras, så varför gör man det när det gäller Ryssland. Klart det finns en massa skumma företag i Ryssland bland 140 miljoner människor, vi är bara ca 12 miljoner i Sverige och det florerar massor med oseriösa företag som lurar folk. Så fort något händer i Ryssland, är det ryska staten som är högst ansvarig anser man.

  • Håller med. Svartmålningen av Ryssland som närmast blivit normaliserad hos oss i Sverige är påtagligt störande.
   Men det finns en bild av Ryssland man kan trösta sig med och även rekommendera till andra människor.
   Nedan en länk till en konsert i Kremlin som jag lyssnade till häromkvällen.
   Jag tittade lite först men det mesta hörde jag slumrande i sängen.
   Har nog aldrig slumrat så skönt någon gång tidigare.

   https://www.youtube.com/watch?v=OkuBqLtaxjE

   Men varför vill inte ryssarna själva vaccinera sig med Sputnik V ?

   • SVT vinklar gärna sina program, jag lyssnade också på nyheterna när de påstod att ryssar inte ville vaccinera sig med Sputnik V och därför åker till EU för att få ett vaccin godkänt där. De intervjuade några ryssar men de sa att enda anledning var att de ville få ett vaccinationspass så de kan resa fritt i EU. Den stora mängden ryssar har vaccinerat sig med Sputnik V och det är 43% som är fullt vaccinerade i Ryssland. Man talar gärna om Ryssland som landet med så få vaccinerade men vi har Bosnien Herzegovina som enbart har 22% fullt vaccinerade, Ukraina 28,9 % fullt vaccinerade, Rumänien 39,6 % fullt vaccinerade och Bulgarien 26,8 % fullt vaccinerade. När det gäller Ukraina så har de förbjudit Sputnik V i sitt land av politiska skäl, så det är märkligt att SVT tiger om det eftersom de annars har en stor kampanj för att alla skall vaccinera sig. Skall vi dessutom ta hit dessa ovaccinerade nazist soldater och träna med svenska soldater. Varför sviker USA Ukraina när de inte ger dem sitt vaccin, när de försatt landet i denna situation.

    • Hej Marianne
     43% är misstänkt likt 43 miljoner
     Du verkar redovisa helt andra uppgifter om vaccinering i de tre stora rysktalande länderna än jag gjorde. Ser ut som du fått dina uppgifter från SVT Public Service.
     Jag tänker kan man lita på Public Service när dess medarbetare till 70% röstar Vänsterpartiet eller Miljöpartiet?
     Båda solklara utopiska partier som jag ser det.
     Lite som fantasia. Av ideologiska anledningar viss distans från fakta och verklighet.

     Inte helt lätt och hitta uppgifter om antal vaccinerade i ryska media.
     I varje fall inte vid en hastig koll från någon (jag) som inte kan ryska men i varje fall kan läsa bokstäverna nu.
     Dock hittade jag en uppgift om 43 miljoner fullvaccinerade och då ska man tänka att Ryssland gäller två vaccinationer inte fler.
     De 43 miljonerna skulle då vara cirka 27% av befolkningen i Ryssland den siffra jag redovisade från vaccinerade.se

     ”В Швеции ученые выявили, что COVID-вакцины истощают иммунитет человека”

     (I Sverige avslöjar forskare att covid-vaccin bryter ned mänsklig immunitet)

     ”Отмечается, что в Швеции ожидается прирост смертности после вакцинации, ведь если раньше умирал один человек из 115, то сейчас будет фиксироваться один летальный исход на 40 человек.

     Ранее издание NVL сообщило, что новый штамм ковида «омикрон» имеет устойчивость к вакцинам.”

     (Det noteras att i Sverige förväntas en ökning av dödligheten efter vaccination, för om tidigare en person av 115 dog, nu blir det ett dödsfall per 40 personer.

     Tidigare rapporterade NVL att den nya omicron covid-stammen är resistent mot vaccin.)

     https://novostivl.ru/post/198385/?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop

     Väldigt intressant att man i Ryssland skriver om Sverige.
     Och då sådana uppgifter som får en haja till och undrar om man tvingas leva i ett propagandasamhälle där sanningen mörkas eller förvrängs.

     • Du lever definitivt i ett propagandasamhälle. Alla diktaturer är beroende av övervakning och propagandan för att överleva. Inte ens Tredje Riket var så skickligt intensiva att indoktrinera och förleda som det samhälle du lever i nu. Som exempel, den otäckt grovt förfalska bild av Kina som den svenska propagandan målar upp saknar helt någon verklighetsanknytning till det samhälle jag kom att bli del av för nu över 50 år sedan. Svenskarna är helt blockerade från att förstå Kinas demokratisystem och hur avancerat och funktionellt det har utvecklats. Jag läste att Kinas regering nu har 98% folkligt stöd. Då tänker svenskarna att antingen måste det vara en superregering, eller det är båg. Ingetdera. Sverige klarar inte att överge den ”svenska modellen” och tänkesättet, att en regerings styr folket från toppen ner. Folket i Sverige måste acceptera att en regering, vald eller inte, härskar över undersåtarna och styr dom. Det är till och med inskrivet i grundlagen. Kinas samhällssystem idag är bara vad filosoferna LaoTzi och KungFuTzi sa för 2,200 år sedan. ”Att framgångsrik leda ett folk är att följa dom”. Det som möjliggjort detta att fungera så bra som det gör idag i Kina är teknologiutvecklingen de senaste tio åren. Sveriges system av ”demokrati” ligger i grunden kvar på samma nivå som Kinas från 1913 till 1949 och är designat så att det omöjliggör utveckling. Hela systemet designades med avsikt att för evigt landet skulle styras av (S) doktrinerna, då sovjet kommunismen. Kina ligger alltså sådär 70 år före Sverige i utvecklingen, och drar ifrån.

 6. Det där är svårt att ha någon vederhäftig uppfattning om men säkert handlar det om pengar också.
  Liksom stater gärna vill sälja vapen till varandra.
  Nu läste jag EU smittskyddsmyndighet påstår enbart vaccin inte hjälper mot Omikron Coronaviruset framfart. Det behövs ytterligare åtgärder.
  Jag börjar känna det är dags att köpa munskydd.
  Jag har faktiskt inte gjort det än utan försökt hålla avstånd, vända bort ansikte och ögon och så vidare.
  Munskydd har också en annan effekt för det visar viruset farlighet och att man har respekt och inte negligerar faran.
  En och annan bär munskydd idag i staden där jag bor men det var fler som bar munskydd vid den här tiden förra året.
  Idag har jag varit och ätit en jultallrik. Den var god men jag känner oro efteråt.
  Det är märkligt. Normalt känner man trygghet i flocken (samhällsgemenskapen) men nu känner jag mig tryggast hemma.

  https://www.svt.se/nyheter/snabbkollen/ecdc-vaccin-racker-ej-mot-omikron

  • Om du köper andningsskydd istället för munskydd får du ett nästan 100% igt skydd.
   Man kan köpa på Apotea eller Clas Ohlson och då ange andningsskydd FFP2 eller FFP3, de är dyrare än munskydd, men man kan återanvända dem genom att lägga dem i en papperspåse en vecka, då dör viruset. En del säger att man kan även lägga dem på ett hett element, att det skall ha samma effekt.

   Skillnad på munskydd och andningsskydd
   Andningsskydd är, till skillnad från munskydd, avsedda att skydda bäraren från partiklar i luften. Andningsskydd med märkningen FFP2 filtrerar minst 80% av partiklar i storlek upp till 0,6 μm och FFP3 filtrerar 99% av partiklar.
   Källa: Folkhälsomyndigheten

   • Jo, partiklar, men virus är betydligt mindre. De flesta studerade virus har en diameter mellan 10 och 300 nanometer.
    En mikrometer är en miljondels meter eller 0,000 001 meter (10⁻⁶ meter). Nanometer, nm, motsvarar en miljarddels meter. SI-prefixet ”nano” betyder således 10-9. 1 nm =10-9 meter = 0,000 000 001 meter.

    • Viruset sitter ihop med små vätskedroppar och därför blir det partiklar som andningsmasken klarar av, det finns studier i England som har visat att andningsmask skyddar ca 100% från att smitta andra. Min dotter har sett den och berättade.
     Som du kan läsa så talar forskarna i artikeln om virusladdade partiklar.
     Utdrag ur deras artikel:
     ”Människor infekterade med corona släpper ut massor av pyttesmå virusladdade partiklar bara genom att andas. De kallas aerosoler och kan hålla sig svävande i luften länge.
     Luftburen smitta består av droppar som torkar ihop till lättare droppkärnor. Dessa mikroskopiska partiklar finfördelade i luft kallas aerosoler, och kan nå våra luftvägar på längre avstånd än s.k. droppsmitta. Några exempel är vattkoppor, turberkulos och covid-19
     En aerosol är partiklar fasta eller flytande som svävar i en gas, och gasen är oftast luften som vi andas. Partiklarna är mellan ca 0,001 och 100 mikrometer stora (en mikrometer är 0,000001 meter) Vår utandningsluft innehåller aerosoler som kan innehålla smittämnen ex. virus.”

     ”Jakob Löndahl och Sara Thuresson, forskare vid Aerosollaboratoriet vid Lunds universitet studerar de aerosoler som kan bära på smitta, till exempel vätskedroppar från den luft vi andas ut, eller som sprids när vi hostar eller nyser:”

     ”En coronasmittad person släpper ut mängder av aerosoler i inomhusluften bara genom att andas. Virusladdade partiklar kan sväva kvar i luften långt efter det att en smittad person lämnat rummet. Och de kan fastna i ventilationssystem.”

     ”Det sägs också att aerosoler kommer från spolvattnet i toaletten?
     – Ja, toaletter sprider mängder av aerosoler när de spolas, säger Jakob Löhndahl.”

     ”Om man stänger locket och sätter en odlingsskål under så blir den snart full av alla de mikroorganismer som trivs i toaletten. Även här så handlar mängden partiklar om hur stort rum det är och hur ventilationen fungerar. Men att stänga toalocket vid spolning är en bra idé.”

     De har ju hitta enorma mängder virus i avloppssystemet i Stockholm, mycket höga halter i Brommas avloppssystem

    • Ansiktsmask av den typen som säljs kan väl liknas vid att försöka fånga sill med ett nät som är grovmaskiga som de man har i fotbollsmål! Det säjs att alla världens Covid-virus utan vidare får plats i en läskburk!

    • Nu har jag fått artikeln, som jag nämnde i min kommentar..
     Här är hela studien som säger att FFP3 skydd kunde eliminera Covid-19 smitta nästan 100%.
     Även enklare maskar skyddar men inte så mycket. Så använder man FFP3 skydd kan man vara säker på att inte smitta andra och även inte själv bli smittad.

     A new British study shows: Hospitals in which doctors and nurses observe strict hygiene and wear FFP3 masks were able to eliminate COVID-19 transmissions by almost 100 percent. That proves: Masks do work ― some more, some less.

     https://www.dw.com/en/coronavirus-face-mask-face-shield-ffp2-n95-kn95-whats-the-difference/a-52291265

  • Vad jag tydligt ser är detta. I Kina har man flitigt använt profylax tillsammans med spårning som inte identifierar individen. Inga centrala databaser för övervakning. Nu är det påbud i Hong Kong. ”Leave Home Safe” appen. När en person är att risk att bli smittad sätter man in profylax, i Kina främst TCM och vitaminer, men även hydroxychloroquine och Ivermectin fungerar bevisligen. I Sverige har den amerikanska marionettregimen uppenbart blivit beordrad av USA att stoppa allt som kan konkurrera med USAs BigPharma företag och deras vinster, och den amerikanska propagandamaskinen stödjer beslutet via svenska MSM och Public Service, vilka jag ser som USAs propagandakanaler. Vaccin som Sputnik och Sinovac har stoppats och all profylax är förbjudet. Avsikten är förstås att maximera vinsten för USAs BigPharma. Priset betalas av svenskarna räknat i sjuka och människoliv. Ju fler sjuka och döda, ju mer får USA sälja.
   Japan sees huge drop in cases after it switches to Ivermectin
   https://freewestmedia.com/2021/11/03/japan-sees-huge-drop-in-cases-after-it-switches-to-ivermectin/

   • Om det är så att ryska och kinesiska Covid-vaccin är bättre och säkrare borde det ordnas protestaktioner och demonstrationer så vi får de vaccinerna istället för att påtvingas de vacciner från BigPharma som möjligtvis förstör lika mycket som de gör nytta.
    Ska vi människor verkligen behöva vara offer bara för att en industri ska hållas igång?

    Jag tycker det är horribelt. Hålla politisk distans till de stora länderna i öster kan inte få kosta våra människoliv och hälsa.
    Det gör ju våra politiska ledare till folkets fiender.

 7. Det är medvetet detta skitet mot Kina,det är inte svårt klura ut detta när man lyssnar hör ALLA politikerna i Usa på båda partierna lyssna på allt bara. Man använder sin vanliga kampanj maskineri,där knappskallarna EU direkt springer som i ett hundkoppel på alla sätt. Detta är mycket skrämmande för Washington självklart,för det är ny ordning där Kina skaffat sej bästa möjliga vännen dessa åren som är Ryssland. Detta har självfallet skrämt ihjäl Washington maffian vad annars, men ju tidigare man accepterar läget ju bättre

 8. Håller med flera av inläggen här. Självklart tillåts ingen konkurrens mot väst Usa,när har detta nånsin tillåtits. Men det finns en ny världsordning som får Washington pissa på sej. Det går inte stoppa Kina,som dessutom är vän och sammarbetar med Ryssland. Båda kärnvapenmakter och permanent plats i FN. Både lyckades även få fram egna vaccin,där Ryssland var först i världen.Man är skräckslagen från krigsindustrin usa som inte har minsta lilla kontroll på detta, därav sina vanliga kampanj maskineri mot dessa,där EU mer än gärna går i hundkoppel och används som krigförbrytarna Usas förlängda pungkula mot dessa och det ser vi tydligt här i EU mot Ryssland tex. Det finns redan en ny världsordning som nu börjar ta form, och Kina som samarbeta med Ryssland senaste åren på alla fronter skrämmer skiten ur krigförbrytarna i Washington. Vad annars,och med rätta. Man vet att man aldrig kommer kunna bryta dessa två länders goda vänskap,eller nånsin kunna styra och bestämma minsta lilla över dom.Så som man gör och gjort med EU i så många år,där EU helt hållet går i hundkoppel på alla punkter,politiskt, ekonomiskt, militärt och ekonomiskt och utan egen utrikespolitik i nån fråga. Det är bäst att acceptera nya läget att det finns ny världsordning som kommer få bättre form inom snart,och där man inte behöver Usa västs skit. Även när gäller vaccin var man först och det gått så otroligt bra. Snart kommer även OS där Kina sket fullständigt i alla i väst och ingen var bjuden, FÖRUTOM Rysslands president Putin,som är hedersgästen. Usa blev galet där också så man valde nyligen en diplomatisk bojkott,hahaha hör ni det, diplomatisk bojkott med sina underordnad England, Canada o några till pga svartsjukan. ALLT pågår som vanligt i OS med alla Spelare, länder och sporten så vem bryr sej om detta ens?Men bara kul grej att nämna. Ja Kina och Ryssland är viktiga vänner och mycket bra

  • Kinas stora försprång ligger inte enbart i utvecklingen av teknologi att bli ett lenande samhälle, utan desto mer i hur teknologin sätts i arbete för att förbättra för människor och världen. Den används i politiken, media, kommunikation och tidningar, umgänge, handel, utbildning, affärer, transport, problemlösning, utveckling, osv. I Sverige förbjuds tillämpningar, exempel Huawei förbudet, finansiell teknologi, staten och banker vill inte överge övervakningen och kontrollen, virtuella valutor, WeChat, osv. Huvuddelen av Kinas jordbruk och livsmedels produktion drivs idag av datorer och satelliter, medan ”tvångsarbetarna” bygger maskiner, programmerar, och övervakar maskinerna. Du läser inte längre kartor i Kina, man slår på mobilen, slår in destinationen, och systemet pratar dig till målet. Inget är perfekt. Det blev storskratt i bilen en gång när utvecklingen var på ett tidigt stadium och jag gjorde fel. Vi svängde ut på vägen, och min mobil annonserade”You have arrived”.

 9. Kina har en smart global strategi för att världen skall få fram vaccin till alla. Den är nästan okänd men syntes när Kina erbjöd Afrika en miljard doser genom att själva tillverka 600 miljoner doser och låta Afrika tillverka 400 miljoner doser.
  Problemet med världens vaccinförsörjning blev akut i maj i år när Indien fick sin stora pandemivåg och tvingades inrikta hela sin vaccintillverkning till egna landet. Annars byggde hela världens strategi just på att Indien skulle tillverka billigt vaccin till de fattiga länderna.
  Kina drog då igång en jättesatsning för att tillverka vaccin tillsammans med andra utvecklingsländer. Det var helt klart att Kina ej självt skulle kunna ersätta Indiens bortfallna kapacitet även om de bygger ut sin kapacitet så mycket de kan och skapat en globalt viktig läkemedels industri på bara något år. De började därför anlita och vidareutveckla biokemiska produktionsmöjligheter i så många länder som möjligt och upprättade samarbetsavtal för lokal produktion.
  Henry Tillman har följt denna utveckling som är så snabb att den inte ännu kommit med i statistiken. Han berättar om detta i en intervju som Hussein Askary gjorde i en Podcast från Belt and Road Institute i Sweden – BRIX. Se den här: https://www.brixsweden.org/podcast-14-where-is-the-health-silk-road-leading/

 10. Vaccinfrågan är en spjutspets i politiken att skapa en Global modern hälsovård i alla världens länder. Det krävs eftersom det inte räcker med vaccin för att stoppa pandemin, utan ävn reguljär sjukvård krävs. Därför behövs nya sjukhus precis som när Kina byggde nya sjukhus i Wuhan på en vecka. Globalt krävs 30.000 nya sjukhus, men för att de skall fungera behövs mer el, vatten, fiberkabel och annan infrastruktur för transporter, vårdutbildning och bostäder. Kort sagt behöver vi sätta fart på en global hälsosidenväg som en del av BeltandRoad-initiativet där hela världsekonomin mobiliseras för att lyfta världen ur fattigdomen.
  Det är vad Schillerinstitutet krävt och det är det avgörande alternativet till geopolitik och krigspolitik. Se konferensen den 4 december för ett världshälsosystem som svar på den nya virusvarianten av COVID-19: https://schillerinstitute.com/blog/2021/12/04/conference-omicron-urgent-need-for-a-world-health-system/

  • Kina har idag 1,500 digitala sjukhus och etablerade 6,000 TCM kliniker nyligen. Allt roterar runt 5G nätverken, just vad Sverige har förbjudit. Sjuka och äldre behöver inte längre bo på sjukhus utan hälsan sköts via 5G systemet, systemet kan autonomt vidta vissa åtgärder, eller larma en läkare som kan vidta åtgärder, eller sända en ambulans. Sjuka och äldre kan alltså fortsätta att leva som tidigare i samhället.

 11. https://www.globalresearch.ca/us-pilot-deaths-increase-by-1750-after-covid-vaccine-rollout/5764830

  I USA har 111 piloter avlidit under nio månader efter att vaccineringen började. 2019 anmäldes en pilotdöd och 2020 sex. Om inte detta är kanariefågeln i gruvan så vet jag inte vad.

  Lika många fotbollsspelare har dött, i änglarnas liga spelar redan minst tio fulltaliga manskap.

  Upptakten till denna historia är lång. Redan på 70-talet började läkemedelsindustrin se sig om efter nya vinstkällor och vaccinerna sågs som ett lovande område. Därefter har det rullat på samtidigt med avregleringar och en svängdörrspolitik där folk i ledande positioner cirkulerar mellan industri och myndigheter.

  ”Doctors used to be healers, now they are drug dealers”, säger de därborta och syftar på opiaterna och mycken annan medicinering. Amerikanerna är världens mest medicinerade folk. Därtill kommer de egentliga drogerna. Wall Street borde heta Cocaine Street anser många.

  Till denna drogmassa har vaccinerna sällat sig och folkhälsan har nog inte stått i fokus när denna trend fått växa sig allt starkare för att nu blomma ut i en global kampanj där experimentella och otestade preparat skall tvingas inte bara på riskgrupper utan hela befolkningen.

  Som Karl W antyder ovan finns det bättre svar i ett läge som detta och det visste man redan på våren 2020. Det svaret heter tidigbehandling med flera olika fungernade traditionella läkemedel. Denna metod har som Karl W påpekar tillämpats i Kina men även i Japan, Indien, Indonesien o.s.v. Men i inget västland där man tvärtom gömt undan alla sådana preparat. Steigan.no nämner idag en norsk läkare som våren 2020 sökte importtillstånd för ett preparat som han visste att fungerade. Han fick avslag utan motivering. Locket på från myndigheternas sida. Och för ett par veckor sedan påstod en norsk myndighetsprofessor att vaccinet är det enda kända botemedlet. En medveten lögn och det riktigt stora brottet i hela härvan. Att städa undan all fungerande medicinering för att kunna tjäna storkovan. Både BionTech och Moderna sägs ha varit nära bankrutt 2019. Nu finns bland Forbes 500 fyra Moderna -miljardärer, som förmodligen snart kan sälla sig till gruppen som bygger sin egen rymdraket. ”Follow the money” gäller även här.

 12. Man kan bara konstatera att M-RNA-”vaccinerna” bara är skit och borde omedelbart stoppas! Att det inte sker visar hur illa det är med kontrollen av Big Pharmas dyra gift de med politikernas stöd mer eller mindre tvingar folk att injicera! Och i ljuset av detta förstår man varför de stoppar gamla typer av vaccin som Sinoferm, Sputnik och andra där det inte finns pengar för Big Pharma att tjäna och i slutändan inga mutpengar till politiker! Det är sambandet kan ju vem som helst med lite tankeverksamhet räkna ut. Myten att vacciner skyddar mot smitta och skulle hjälpa även mot muterade varianter är ju också en lögn som torpederats av verkligheten och det är därför som MSM-media har dragit igång en närmast infernalisk kampanj för att dölja sanningen. Skulle media fungera som den tredje statsmakten så skulle de avslöja detta för folk och ”pandemin” skulle degraderas till den influensa det egentligen rör sig om.

 13. Bra skrivet av Benny. Har nog inget att tillägga. Jag håller med Benny här som tagit alla mina ord som jag hade tänkt skriva.Vi har ytterligare mutation just nu,vad är det nu 10e eller något liknande. Blodiglarna ömsar skinn kan man kortfatta det med!!

 14. Nån som vet något om det kinesiska Sinovac vaccinet?
  Är det godkänt här i väst?
  Nedan är en redogörelse av vaccinet ur en amerikansk tidning.
  Jag har lite svårt att läsa både ämnet och engelska men uppfattade verkningsgraden till c:a 50%.
  Låter magert. Kanske andra fördelar?
  Vad jag förstår är funktionen gammal och beprövad.
  Det ger mig förtroende.
  Våra vacciner verkar mer som ett inte tillräckligt utprovat experiment.

  Här är i alla fall redogörelser för både de västerländska och det kinesiska vaccinet.

  https://www.nytimes.com/interactive/2020/health/sinovac-covid-19-vaccine.html

  https://www.svt.se/special/sa-fungerar-vaccinerna-mot-covid-19/

  • Detta ändras hela tiden. Så vitt jag vet har EMA, den Europeiska myndigheten, inte ännu godkänt Sinovac, enligt rapporter under hårda påtryckningar från USA. USA driver en kampanj för att stoppa både Kina och alla Kinas vaccin, så alla amerikanska källor är klart otillförlitliga. Det inkluderar svenska MSM och SVT, vilka som bekant är amerikanska språkrör.

   Vissa länder acceptera det för inresa men listan ändras hela tiden. Skall du resa – kolla.

   Uppgifterna om skydd går isär, beroende på varifrån dom kommer. De flesta platser har rapporterat ett skydd på 80% till 85%, vilket är lite lägre än de amerikanska mRNA vaccinen, men helt utan biverkningar och skyddet tycks vara längre. Det ger 100% skydd mot allvarliga fall, 100% skydd mot att hamna på sjukhus, källa WHO.

   Sedan varierar allt beroende på faktorer som ålder, profylax, vitaminer, hälsa, och även vad personen äter, osv.

   Alla länder avgör själva om ett läkemedel skall godkännas, man behöver inte följa EMA eller WHO.

   Här finns en lista på länder där det är godkänt, uppdaterat 23 november.
   https://blog.wego.com/sinovac-approved-countries/

   • Är Sinovac det vaccin som används på befolkningen i Kina eller finns där fler vacciner?

    Jag är oroad för de västerländska vaccinerna därför de inte tycks vara tillräckligt utprovade.
    Sedan att de enligt påstående riskerar bryta ned kroppens eget immunförsvar så att vi blir beroende av de här vaccinerna. Med eller utan Corona.

    Vaccination är inget nytt och många av oss här i Sverige är vaccinerade mot mässling, smittkoppor m.m. Jag kan inte alla.
    Kan de här äldre vaccinerna (som verkar fungera bra) jämföras med Sinovac men inte de västerländska som är av annan och modernare variant dock ej tillräckligt utprovade?

    Sedan är det ryska vaccinet Sputnik V, är det heller inte något mRNA vaccin?

    Tycker det är väldigt tråkigt att den här vaccinfrågan överskuggas av politiska intressen som inte alls har något med den medicinska vetenskapen att göra.

    Jag såg i listan att Ukraina har godkänt Sinovac.
    Jag litar på ryssfolket.
    De tar sina egna vägar och vägrar gå i västs ledband som vårt land Sverige tyvärr mer än gärna och gladeligen gör.
    Får man upp ögonen för det så räcker det att prata med vem som helst här så förstår man det är så samt det kvittar vilket parti de röstar med.
    Det är som här finns ett gammalt ingrott rysk-hat och misstänksamhet mot Kina.
    Räcker med att höra uttrycket ”humanitär stormakt” så förstår man hur det svenska sinnelaget är.
    Visserligen är Sverige fantastiskt men inte så pass.

    • De två mest använda är Sinovac och Sinopharm, båda är samma typ av traditionella välbeprövade vaccin. Kina har sex olika vaccin godkända, med 18 som söker godkännande. Kina har skänkt vaccin till 80 länder och exporterat till 40. Totalt omkring 2.5 miljarder doser sägs har använts. För att bli godkänt måste ett vaccin ha minst 50% effektivitet. Kinas vaccin har mellan 51% och 100%, beroende på situationen, och typisk 79% i medeltal. Det finns mängder av orsaker varför ett visst vaccin väljs, inklusive tillverknings kapacitet, transport, lagring, och den medicinska standarden i det land det skall användas. Tillverkningen av vaccin kan även skräddarsys för hur och var det skall användas.
     De traditionella vaccinen med inaktiverat virus, Kinas vaccin, har vi lång erfarenhet av, medan de amerikanska mRNA är helt oprövade och aldrig långtids utvärderas. Vi har ingen aning om vad som händer på längre sikt. Sputnik 5 är samma typ som de kinesiska, gammaldags vaccin. Det har lite med gammalt ingrott rysk-hat och misstänksamhet mot Kina, det har allt att göra med att tjäna snabba pengar för USAs BigPharma.

     • Tack, väldigt intressant tycker jag.
      Vår nya statsminister Magdalena Andersson verkar inte heller helt övertygad om ”våra” läs: västvärldens vacciner mot Covid-19.
      Jag förstår det som ”bättre än inget alls”.
      Något alternativ av annat vaccin från Kina eller Ryssland verkar inte finnas för hennes del.
      En solklar ideologisk låsning eller inskränkning som leder bort från förnuft och logiskt tankesätt och in på politiska irrvägar tjänande allt annat än folkets väl och ve.

      https://www.svt.se/nyheter/inrikes/nya-coronarestriktioner-i-morgon-har-ar-vad-som-galler

      I grunden är jag konservativ så därför litar jag mer på en gammal men välbeprövad vaccinmetod än någon progressivare variant som inte är riktigt utprovad och som ingen vet långtidseffekterna av.

      Förvånar mig att västerländsk vetenskap, teknik och forskning har lyckats sämre här än dito från Asien och Euroasien.

      Det som bekräftar är att Kina lyckats bättre och kanske allra bäst med hanteringen av Coronaviruset samt Covid-19 sjukdomen totalt sett.

      Angående Corona bekymret är den annars så ”överlägsna” liberala demokratin i själva verket helt klart underlägsen och möjligen det allra sämsta alternativet.

      Känns säkrast att isolera sig så mycket det är möjligt tills dess pandemin ger vika.
      Thoralf Alfsson tror pandemin kan släppa greppet redan nästa år 2022.
      Vad kan man säga mer än Gott Nytt År?

      Jag har skaffat mig en ny hobby. Sitter vid köksbordet och sjunger.
      I början lät det inte alls. Eller inte värt att höra. Men ju mer man håller på desto bättre går det. Klar träningssak.
      Det är roligt att sjunga. Liksom hålla på med ryska.
      Allt nytt för mig.
      Jag ska förvisso fylla 66 nästa gång men inte för gammal för att lära något nytt.

     • ”Förvånar mig att västerländsk vetenskap, teknik och forskning har lyckats sämre här än dito från Asien och Euroasien.” För mig är det inte alls förvånande. I västerlandet är det en enda faktor som styr, storbolagens vinster. I Asien styr människornas välfärd. I Kina arbetar man förebyggande, vilket är fundamentalt i TCM, man arbetar på att eliminera orsaken till problemen, permanent om möjligt. I väst centreras allt på vad du alltid hör om vaccinet, i Kina ser man till helheten, hela samhällssystemet att kontrollera viruset och dess effekter. Speciellt att förebygga. I Sverige är att förebygga förbjudet, all profylax har stoppats.

 15. Diskriminering av länder som använder Sinovac det kinesiska vaccinet, trots att WHO godkänt detta vaccin
  Mike Wallace säger att EU har gjort vaccinet till en apartheid och rasistisk fråga.
  Ett Malysiskt badmintonlag åkte till Irland för att spela i Irland Open, en del av spelarna fick inte spela för att de var vaccinerade med Sinovac trots att WHO har godkänt vaccinet.

  https://twitter.com/wallacemick/status/1459186239811293201

  • Det är nog mindre en fråga vad WHO har godkänt eller inte. Det är en fråga om pengar till storbolagen. Västerländsk modell att sälja, läs amerikansk, är inte att konkurrera utan att begränsa och eliminera konkurrens med monopol och karteller. Studera Facebook, Twitter, Google osv. Detta är den absolut största tvisten med Kina som inte tillåter monopol och karteller. Nu börjar även EU slå ner på detta och även Ryssland. Just nu slår Kina ner på den modellen kraftfullt, man tillåter inte den maktkoncentration som byggts i USA, att 1% kontrollerar 90% av makten (eller vad det nu kan vara.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here