Kollaps på gång i världsledande imperium?

8
1586

Ja, döm själv? Eller är folk så vana, självanklagande och orkeslösa?

Föregående artikelVar flygplanen 9/11 elektroniskt kapade och fjärrstyrda?
Nästa artikelVad kan man förvänta sig av Rysslands vinteroffensiv i Ukraina?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

8 KOMMENTARER

 1. Det finns mängder av spekulationsbyggda förstäder i kommunistkina som står tomma och ropar efter hyresgäster. Missbrukarna på gatan och och de som invandrat till USA från sydamerika kanske ska flytta dit?

  • @Ingalill Granberg 30 november, 2022 At 14:14
   Det gör det inte alls. Det är bara den grova propaganda USA har tvångsmatat er med under lång tid, och som verkligen nådde ett otroligt crescendo senaste veckan. Jag har överhuvudtaget aldrig sett några missbrukare på gatorna i Kina, men jag vet att dom är regel numera i Sverige.

   Inflyttningen från landet till industrin i Kina har motsvarat hela USAs befolkning. När Kina vill utveckla ett nytt industriområde börjar man med att bygga vägar, infrastruktur som elektricitet, och bostäder, för annars kan ju industrin inte etablera sig där. Det är alltså helt normalt att det tar tio år innan ett nytt bostadsområde är fullt bebott. I Sverige bygger man oplanerat i panik mot katastrofala brister istället, men i Kina planerar man. När jag flyttade till Chongqing för 20 år sedan för att arbeta med att utveckla elfordon köpte jag en bostad i ett nytt bostadsområde, jag var då den enda innevånaren.

   Idag är jag tillbaka, men det är ännu inte fullt bebott, kanske 95%. För några år sedan besökte jag och träffade en man som köpt en bostad där. Jag undrade om han planerade att flytta in. Nej – bostaden hade han köpt för sitt barnbarn. Det visade sig att hans dotter var inte ens gift ännu, men så planerar man i Kina

   För er egen skull, lyssna inte på Yankee propagandan ni intensivt matas med via media, främst DN. Det är lögner efter samma modell och metod som nazisterna använde för att styra det tyska folket under Tredje Riket. Speciellt gäller det senaste veckan, lögnerna om stora demonstrationer och protester. Folk har helt enkelt uttryckt sina frustrationer över det amerikanska viruset Covid. Det är normalt i Kina och utgör en del av Kinas folkstyre.

 2. Vi har sett att Ukraina blivit den viktigaste angelägenheten för USA, alla kategorier precis som apartheid israel. Frågan vi borde ställa os är således vilka äger och driver Ukraina frågan? I vems intresse krigar inte bara USA utan hela väst i Ukraina? Vilka är det som anför kriget? Där ligger svaret på frågan: ett imperium på fall?

  • Moskva lovar att skjuta ner amerikanska satelliter över Ukraina.
   https://utro.ru/news/ukraine/2022/11/30/1520477.shtm
   I en militär konflikt är sådana mål ganska legitima.
   Det kollektiva väst har övat på att använda kvasi-civila satelliter över Ukraina under lång tid, informationen som tas emot från omloppsbanan överförs av Nato till Kiev, sade chefen för avdelningen för det ryska utrikesministeriet för icke-spridning och vapenkontroll Vladimir Yermakov.
   Diplomaten påpekade att den ryska sidan har rätt att träffa ett sådant mål som retureld om det används i en militär konflikt mot ryska trupper. Ermakov påpekade att användningen av civila anläggningar för militära ändamål är provocerande.

   Amerikanerna använder fordon i låg omloppsbana för att förse generalstaben för de väpnade styrkorna i Ukraina med underrättelser. De identifierar utplaceringsplatser, rörelser och aktioner för RF Armed Forces i Ukraina, noterar URA.ru .

   Med tanke på att Pentagon har täckt världen med rymdfarkoster, tillade Yermakov, det är ganska rimligt att säga att amerikanerna ”kör in” konceptet med ett kommando- och kontrollsystem för militära styrkor var som helst på planeten, TV-kanalen 360 skriver .

   Tidigare hävdade västerländska medier att Ryssland har ett vapen som kan stänga av all utrustning från den nordatlantiska alliansen i Ukraina.

   • @Ivan 30 november, 2022 At 19:06
    Det är Kina som redan har en mycket utvecklad teknologi för att förstöra satelliter, och det är därför USA är så nervösa över Rysslands ökande relationer med Kina. Hela USAs krigsmaskin bygger på deras spionsatelliter. Förstörs de är USA allvarligt vingklippt. .

  • @Vilka äger Ukraina frågan? 30 november, 2022 At 15:55
   Det är USA som behöver Ukraina för att fullfölja Adolf Hitler planer på att ta kontroll av Ryssland, och i förlängningen Kina, för att plundra länderna på deras naturrikedomar. Hela väst krigar under USAs hotelser om repressalier och sanktioner. Principen och metoden var densamma när det gäller Koreakriget, Vietnamkriget, Japanockupationen, Taiwan, Xinjiang, Tibet, Kazakstan, Myanmar, Afghanistan, Sydkinesiska Havet, osv. USA fungerar som en klassiska sjörövaren, man måste ständigt hitta nya byten att plundra.

 3. Inga ekonomiska system kan kollapsa till ett annat ekonomiskt system. I så fall hade vi haft ett socialistiskt ekonomiskt system redan nu.
  Däremot kan valutor, banker och börser kollapsa. En sådan kollaps drabbar arbetarklassen och folket mycket hårt. Det fanns de som svalt ihjäl när börskraschen 1929 (Wall Street) hade ägt rum. Det var då som medelklassen även drabbades av den här kraschen. Men de som hade makten – kapitalist- och borgarklassen – drabbades mycket litet.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here