Krigsveteraner i USA ger Biden goda råd och varnar för kärnvapenkrig

6
1334

Risken för kärnvapenkrig har ökat. Nyligen uttalade chefen för USA:s strategiska kommando amiral Charles Richard en varning om kärnvapenkrig vid ett möte i USA:s senat. RT: https://www.rt.com/news/555037-us-nuclear-chief-warns-deterrence-gap/

Veteran Intelligence Professionals for Sanity behandlar detta i ett uttalande 1 maj.

Redan för 13 månader sedan varnade de Biden för krig i Ukraina. Veteraner i USA:s säkerhetstjänst manar Biden att undvika krig i Ukraina

https://www.antiwar.com/blog/2022/05/01/intel-vets-nuclear-weapons-cannot-be-un-invented/?fbclid=IwAR1ojJYbIS_a8-P0FeU0zOOqN9XVDEuOVE_CZaiE1sS6rh_3Q9S6y8NItSk

_______________________________________________________________

Kärnvapen kan inte uppfinnas på nytt

Intel Vets: Nuclear Weapons Cannot Be Un-Invented
by Veteran Intelligence Professionals for Sanity Posted onMay 1, 2022
MEMORANDUM FOR: The President
FROM: Veteran Intelligence Professionals for Sanity (VIPS)
SUBJECT: Nuclear Weapons Cannot Be Un-invented, Thus …
PRECEDENCE: IMMEDIATE
REF: Our Memo of 12/20/20, ”Don’t Be Suckered on Russia”

Herr president!

Mainstream media har marinerat de flesta amerikaners sinnen i en häxbrygd av vilseledande information om Ukraina – och om krigets extremt höga insatser. Om det finns en möjlighetn att ni inte får den typ av ”obehandlad” underrättelseinformation som president Truman hoppades på genom att omstrukturera underrättelsetjänsten, erbjuder vi nedan ett faktablad i 12 punkter. Några av oss var underrättelseanalytiker under Kubakrisen och ser en direkt parallell i Ukraina.

När det gäller VIP:s trovärdighet talar vårt resultat sedan januari 2003 – oavsett om det gäller Irak, Afghanistan, Syrien eller Ryssland – för sig självt.

Den växande möjligheten att kärnvapen kan komma att användas, när fientligheterna i Ukraina fortsätter att eskalera, förtjänar er fulla uppmärksamhet.

I nästan 77 år har en gemensam medvetenhet om atom- och kärnvapnens oerhörda destruktivitet skapat en (ironiskt nog stabiliserande) terrorbalans som kallas avskräckning. Kärnvapenbestyckade länder har i allmänhet undvikit att hota med att använda kärnvapen mot andra kärnvapenbestyckade länder.

Putins senaste påminnelser om Rysslands kärnvapenkapacitet kan lätt passa in i kategorin avskräckning. Det kan också läsas som en varning om att han är beredd att använda dem i extremis.

Extremistiskt? Ja, Putin betraktar västvärldens inblandning i Ukraina, särskilt sedan statskuppen i februari 2014, som ett existentiellt hot.

Enligt vår uppfattning är han fast besluten att befria Ryssland från detta hot, och Ukraina är nu ett måste för Putin. Vi kan inte utesluta att han, inringad i ett hörn, skulle kunna godkänna ett begränsat kärnvapenangrepp med moderna missiler som flyger många gånger ljudets hastighet.

Existentiellt hot? Moskva ser USA:s militära engagemang i Ukraina som exakt samma typ av strategiskt hot som president Kennedy såg i Chrusjtjovs försök att placera ut kärnvapenmissiler på Kuba i strid med Monroe-doktrinen. Putin klagar över att USA:s ”ABM”-missilanläggningar i Rumänien och Polen kan modifieras genom att man helt enkelt sätter in en alternativ cd-skiva för att avfyra missiler mot Rysslands ICBM-styrka.

När det gäller att placera ut missilanläggningar i Ukraina, sade Ni enligt Kremls rapport om ert telefonsamtal med Putin den 30 december 2021 till honom att USA ”inte hade för avsikt att placera ut offensiva attackvapen i Ukraina”. Såvitt vi vet har det inte förekommit några invändningar mot riktigheten i den ryska avläsningen. Trots detta försvann den försäkran ni rapporterade till Putin i tomma intet – vilket vi kan tänka oss bidrar till Rysslands växande misstro.

Ryssland kan inte längre tvivla på att USA och Nato har som mål att försvaga Ryssland (och om möjligt avlägsna honom) – och att västvärlden också tror att den kan uppnå detta genom att hälla in vapen i Ukraina och uppmana ukrainarna att kämpa vidare. Vi anser att dessa mål är vansinniga.

Om försvarsminister Austin tror att Ukraina kan ”vinna” mot ryska styrkor – då har han fel. Ni minns säkert att många av Austins föregångare – McNamara, Rumsfeld, Gates, till exempel – försäkrade tidigare presidenter om att korrupta regimer kunde ”vinna” – mot fiender som var mycket mindre formidabla än Ryssland.

Föreställningen att Ryssland är internationellt ”isolerat” verkar också vara en illusion. Man kan räkna med att Kina kommer att göra vad det kan för att hindra Putin från att ”förlora” i Ukraina – först och främst eftersom Peking så att säga har utsetts till ”nästa i raden”. President Xi Jin-Ping har säkert fått information om Pentagons ”2022 National Defense Strategy” där Kina anges som det främsta ”hotet”. Alliansen mellan Ryssland och Kina markerar en tektonisk förändring av styrkeförhållandet i världen. Det går inte att överdriva dess betydelse.

Nazistsympatisörer i Ukraina kommer inte att undgå uppmärksamhet den 9 maj, då Ryssland firar 77-årsdagen av de allierades seger över Nazityskland. Varje ryss vet att mer än 26 miljoner sovjeter dog under det kriget (inklusive Putins äldre bror Viktor under den skoningslösa 872 dagar långa blockaden av Leningrad). Avnazifieringen av Ukraina är en av de viktigaste faktorerna som förklarar att Putin har ett godkännande på över 80 procent.

Ukrainakonflikten kan kallas ”The Mother of All Opportunity Costs”. I förra årets ”hotbedömning” identifierade den nationella underrättelsechefen Avril Haines klimatförändringarna som en stor utmaning för den nationella säkerheten och den mänskliga säkerheten som endast kan mötas av nationer som arbetar tillsammans.

Kriget i Ukraina avleder redan den välbehövliga uppmärksamheten från detta överhängande hot mot kommande generationer.

Vi noterar att vi skickade vårt första memorandum av denna genre till president George W. Bush den 5 februari 2003, där vi kritiserade Colin Powells obekräftade, av underrättelsetjänsten fyllda tal i FN tidigare samma dag. Vi skickade två uppföljande memo i mars 2003 där vi varnade presidenten för att underrättelser ”kokades” för att rättfärdiga krig, men de ignorerades. Vi avslutar detta memo med samma vädjan som vi förgäves riktade till George W. Bush: ”NI skulle vara betjänt av att bredda diskussionen bortom kretsen av de rådgivare som uppenbarligen är inställda på ett krig som vi inte ser någon övertygande anledning till och som vi anser att de oavsiktliga konsekvenserna sannolikt kommer att bli katastrofala.”

Slutligen upprepar vi det erbjudande som vi gjorde till er i december 2020 (i VIP-memorandumet som det hänvisas till ovan): ”Vi är redo att stödja er med objektiva analyser, som säger det som det är”. Vi föreslår att ni skulle kunna dra nytta av ”utomstående” input från erfarna underrättelseofficerare med många årtionden av erfarenhet på ”insidan”.

FÖR STYRGRUPPEN: Veteran Intelligence Professionals for Sanity (Veteran underrättelsepersonal för förnuft)

FOR THE STEERING GROUP: Veteran Intelligence Professionals for Sanity

Fulton Armstrong, former National Intelligence Officer for Latin America & former National Security Council Director for Inter-American Affairs (ret.)
William Binney, NSA Technical Director for World Geopolitical & Military Analysis; Co-founder of NSA’s Signals Intelligence Automation Research Center (ret.)
Richard H. Black, Former Virginia Senator; Col. US Army (ret.); Former Chief, Criminal Law Division, Office of the Judge Advocate General, the Pentagon (associate VIPS)
Graham E. Fuller,Vice-Chair, National Intelligence Council (ret.)
Philip Giraldi, CIA, Operations Officer (ret.)
Matthew Hoh, former Capt., USMC, Iraq & Foreign Service Officer, Afghanistan (associate VIPS)
Larry Johnson, former CIA Intelligence Officer & former State Department Counter-Terrorism Official (ret.)
Michael S. Kearns, Captain, USAF Intelligence Agency (ret.), former Master SERE Instructor
John Kiriakou, former CIA Counterterrorism Officer and former senior investigator, Senate Foreign Relations Committee
Edward Loomis, Cryptologic Computer Scientist, former Technical Director at NSA (ret.)
Ray McGovern, former US Army infantry/intelligence officer & CIA analyst; CIA Presidential briefer (ret.)
Elizabeth Murray, former Deputy National Intelligence Officer for the Near East, National Intelligence Council & CIA political analyst (ret.)
Pedro Israel Orta, former CIA and Intelligence Community (Inspector General) officer
Todd Pierce, MAJ, US Army Judge Advocate (ret.)
Theodore Postol, Professor Emeritus, MIT (Physics). Former Science and Policy Adviser for Weapons Technology to the Chief of Naval Operations (associate VIPS)
Scott Ritter, former MAJ., USMC, former UN Weapon Inspector, Iraq
Coleen Rowley, FBI Special Agent and former Minneapolis Division Legal Counsel (ret.)
Kirk Wiebe, former Senior Analyst, SIGINT Automation Research Center, NSA (ret.)
Sarah G. Wilton, CDR, USNR, (Retired)/DIA, (Retired)
Robert Wing, former Foreign Service Officer (associate VIPS)
Ann Wright, Col., US Army (ret.); Foreign Service Officer (resigned in opposition to the war on Iraq)
Veteran Intelligence Professionals for Sanity (VIPs) is made up of former intelligence officers, diplomats, military officers and congressional staffers. The organization, founded in 2002, was among the first critics of Washington’s justifications for launching a war against Iraq. VIPS advocates a US foreign and national security policy based on genuine national interests rather than contrived threats promoted for largely political reasons. An archive of VIPS memoranda is available at Consortiumnews.com.

Föregående artikelNej till svenskt Natomedlemskap! Möte lördag på Medborgarplatsen kl 12
Nästa artikelTillsammans för Fred och miljö – möte idag!
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

6 KOMMENTARER

 1. Jämförelsen med Kuba krisen är mycket bra. Då backade USA från sin aggression att ha placerat kärnvapen vid Rysslands, då Sovjets, gräns, varpå Sovjet svarade med att a bort sina kärnvapen från Kuba.

  Dennas gång backade USA inte från sin aggression mot Ukraina, vilket utlöste striderna. Därmed har USA visat att man är beredd att starta ett kärnvapenkrig.

  Om Sverige blir medlem i USA kontrollerade NATO kommer Sverige att bli ett primärt val för kärnvapenslagfält.

 2. Om sanningen kan avsluta krig, som Assange sa, är det dags att börja tala sanning nu.
  Ivan Katchanovski forskare i politik på Universitetet i Ottawa, säger att det kan inte bli en riktig fred i Ukraina om man inte erkänner sanningen om vad som hände på Maidan.

  Säkert är att många unga män som inte har en nazistisk ideologi, skulle nog inte åka till Ukraina och vara beredda på att offra sit liv, om de visste att Ukraina är ett gigantiskt odemokratiskt land.
  Om medborgare i Europa visste att Ukraina absolut inte har ett bättre politiskt system än i Ryssland, skulle de inte acceptera att sända mer vapen till ett sådant land. För varför skulle man riskera ett krig i Europa för att en liten diktaturstat skulle vinna på slagfältet, som dessutom USA har skapat för sina egna syften.

  Alla oppositionspartiledare som haft högre partistöd än Zelenskys parti har sanktionerats och anklagats för högförräderi.
  Zelensky har utfärdat ännu ett olagligt och odemokratiskt dekret som förbjuder åtkomst i Ukraina till webbplatser och sociala mediesidor för populära ukrainska onlinemedier och webbplatser och sociala mediesidor för oppositionspartiet och dess media.
  Han har olagligt stängd ned 6 opposition TV nyhetskanaler, när hans parti sjunker i popularitet,
  Zelenskyy vittnar falskt då han påstår att det inte är någon större sak att det kommer ryska trupper till separatist kontrollerade Donbass, de de funnits där i 8 år redan (vilket inte är sant)
  Ivan K, statsvetare säger att Zelensky är värre än sin föregångare.

  En fransk hjälparbetare som arbetat sida vid sida med Azov, berättar om vad han såg på plats. Han är irriterad över att de som i statlig fransk TV uttalar sig om Ukraina aldrig varit där på plats, vilket han har varit. (en applåd till fransk TV SUR, som låter journalister med en avvikande syn få komma till tals, vilket inte är möjligt i fransk statlig TV)

  Han avslöjar hur amerikanska journalister är vårdslösa med sanningen, de filmar beskjutningar och rapporterar att det är ryssar som skjuter. Han frågar dem varför de säger att det är ryssar som skjuter och får svaret: ”Det är ingen större sak”. De vill alltså bara anklaga Ryssland, de bryr sig inte om sanningen.
  Han själv menar att det var flera veckor sedan ryssarna var där så det kunde inte vara dom.

  Han har också sett och även filmat krigsbrott och säger att allt han såg var ukrainska armen skyldiga till. Han menar att det betyder inte att även ryska militärer kan ha gjort krigsbrott, men han såg inga.
  Han säger att det är en stor skillnad mellan vad han ser på fransk TV och vad han såg i verkligheten när han var där.
  Han är chockad över att Europa skickar vapen till nynazister i Ukraina.
  Azovs skrattade då de sa att de visade sin överlägsenhet till judar och svarta.
  Han sa att varje rysk krigsfånge som han såg som lämnade en fångbuss var skjutna i knät, officerare avrättade de direkt, de andra var bundna och misshandlade. Han har filmat det säger han.
  Han säger att Azov har tillåtelse att göra precis vad de vill.
  Alla dessa lögner om att de är ryssar som begår alla krigsbrott och hela tiden skjuter, det måste stoppa säger han. Han är väldigt upprörd.
  På twitter kan man bara visa 2 minuter så videon med intervjun är delad i tre delar, det är bara att scrolla ned så ser man övriga delar. Intervjun med den franska hjälparbetaren finns på nedan länk.

  https://twitter.com/politblogme/status/1525102247490772993

  • Det måste vara sluta med lögner som hjälparbetaren från Frankrike sa i intervjun, då han avslöjade hur amerikanska journalister ljög och rapporterade att beskjutningen som de såg var Ryssland var ansvariga för.
   Gonzalo Lira berättar i sin längre intervju efter att han blev frisläppt av SBU, att åtta hårt beväpnade män hämtade honom, en fet otränad och obeväpnad man.
   Gonzalo är filmproducent och har arbetat i Hollywood, är även författare. Enligt honom går allt han säger att verifiera. Han beskriver sig som en konservativ högerman. Han blev fråntagen sin mobil och dator av SBU, och en utredning pågår mot honom. Under utredningstiden får han inte berätta vad som hänt med honom hos SBU.

   Han säger att Zelensky är en kokainberoende skådespelare, som är en marionett till oligarken Igor Kolomoysky, som skapade honom år 2015. Han blev en väldigt framgångsrik skådespelare, som fick spela rollen som president år 2017 och 2018, sedan var han tränad för att spela president på riktigt.
   Kolomoysky äger också Burisma gas, där Bidens son Hunter är involverad i. Han är också god vän till Viktoria Nuland, som orkestrerade kuppen i Ukraina år 2014.
   Kolomoysky har erhållit sina pengar på alla möjliga sätt, bl.a. organiserad brottslighet.
   Kolomoysky skapade också Azovbataljonen av en hop fotbollshuliganer.

   Gonzalo säger att nynazisterna säger dig rakt upp i ansiktet att de är nynazister. De försöker inte dölja detta utan visar upp alla sina tatueringar med nazistiska symboler på kroppen
   .
   G. säger att han känner en person som han litar på i Marieupol, och som talat om att Azov sköt mot civila, och använde civila som mänskliga sköldar, och därför blev striderna där väldigt hårda.
   Eftersom det är huvudsakligen en rysk befolkning i Marieupol, och Azov hatar ryssar som etnisk grupp, så hade de inga betänkligheter med vad de gjorde mot befolkningen.

   Flera politiker som ville förhandla med ryssarna blev dödade bl.a. Denis Kireev.
   Nestor Shufrych blev kidnappad och en bild finns på nätet där nazisterna håller en kniv mot hans strupe, sedan bilder på honom då SBU attackerar honom och sedan helt tyst och ingen vet vad som hände, och han var en parlamentsledamot i Radan som ville avsluta kriget,
   Stor utrensning pågår, då politiker som vill ha fred med Ryssland, kidnappas förhörs och avrättas.

   Det är nog inte många som tänker på att i de delar av Ukraina där ryssar är just nu, är de välkomna. Lokalbefolkningen vill ha dem där och är rädda att de lämnar dem, så de blir utlämnade till nazisterna. Jag har sett videor där man kramar och ger blommor till de ryska soldaterna.

   Victory Day är en viktig dag för ryssar som för första gången på flera år kunde de nu få fira denna dag i områden där ryssarna hade kontroll, och man kunde se gigantiska tåg med massor av människor med plakat och blommor. De hade blivit fråntagna den rätten att fira sina nationaldagar.

   https://www.youtube.com/watch?v=AhjcVTCDLLI

 3. Det var ärligt talat bra sagt av dessa veteraner. Gillar också jämförelsen med kuba. Men det är usa detta,och deras vidriga krigsindustri kommer fortsätta mjölka sönder Europa,så som man gjort hela våren nu, samtidigt som Ukraina förvandlats till ett vapenfabrik. Krigsindustrins där i Washington applåderar hela våren,som dom riktiga parasiter dom är. Sett i veckan nu flera video från Ukraina, där man kan se flera hundratals hårdföra högerextremister och nynazister som är så otroligt tungt beväpnade till tänderna,och som har helt egen kontroll över detta och dessa.Dom gillar inte EU heller men man tackar självklart för allt detta överflöd av vapen som man nu helt äger. Ser en livsfarlig utveckling framför,och det blir EU som får ta riktiga smällar så småningom,så som man leker med elden

 4. I SVT text nyheter kan man läsa, att Kyrylo Budanov chef för militära underrättelsetjänsten i Ukraina, säger att det pågår en militär kupp i Ryssland mot Putin. Det kommer bli en vändpunkt i kriget i augusti och alla ryska trupper kommer att dras bort från Ukraina inkl. från Krim innan årsslutet.
  SVT gör gällande att han är trovärdig eftersom han förutsa att Ryssland skulle invadera i Ukraina vid den tidpunkten som det skedde.

  När Budanov säger att det kommer bli en vändpunkt i kriget i augusti, så tänker jag på vad al-Qaida grupperna sa på ett möte med M16, CIA i Turkiet, att det snart kommer bli en vändpunkt i Syrien kriget. Det var 3 veckor innan Ghouta gasattack, som gjorde att USA började bomba Syrien.
  Så hur visste terroristerna att det skulle bli en vändpunkt i kriget och att USA skulle bomba om de inte själva planerade och tänkte iscensätta Ghouta gasattack och skylla på Syriens regering.
  Vita Hjälmarna är i Ukraina och man funderar på vad skall de iscensätta till augusti 2022, som gör att det blir en vändpunkt i kriget. Man fruktar för det värsta.

  • Haha, ja blir det en militär kupp i Ryssland så ska nog Budanov och hans anhang passa sig noga för jag tror inte att en militär junta som styr Ryssland kommer att ha silkesvantarna på i Ukraina som Putin utan då blir det nog andra bullar som gäller! En junta kan ju helt strunta i vad folk i Ryssland, Ukraina och resten av världen tycker de kan köra sitt eget race utan att ta hänsyn till oppositionen.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here