Londons borgmästare: – När det blir vinter kommer mass-svält till Storbritannien, och människor kommer att frysa ihjäl!

4
1289
Sadiq Khan, borgmästare i London.

Jag har ibland för många artiklar att hantera. Just nu är ett tjugotal färdiga för publicering, medan mångdubbelt fler ligger i träda. En av dem som fått vänta är denna, som är minst lika aktuell som då den blev klar i slutet av augusti. Eller hur?

Storbritannien är en av flera europeiska länder där folket får lida till följd av EU-ländernas krigsstödjande politik i Washingtons intressen. Denna artikel baseras på två artiklar i Pål Steigans nättidning, den ena av Red PSt och den andra av Romy Rohmann

Londons borgmästare:När det blir vinter kommer mass-svält till Storbritannien, och människor kommer att frysa ihjäl!

Red PSt: https://steigan.no/2022/08/londons-ordforer-til-vinteren-kommer-massesulten-til-storbritannia-og-folk-vil-fryse-i-hjel/ och Utdrag ur artikel av Romy Rohmann

I en tweet sa Khan att han ”inte har sett något liknande förut”, och hänvisade specifikt till pågående prishöjningar på mat, skyhöga energikostnader, försörjningsbrist och andra problem med leveranskedjor.

”Vi står inför en vinter där det för miljoner inte handlar om att välja mellan att ha det varmt eller att äta, utan att tragiskt nog inte ha råd med någotdera. Detta får inte hända”, tillade han och noterade att den brittiska regeringen ”måste agera så att människor kan tillgodose sina grundläggande behov.”

I genomsnitt kan britter förvänta sig att betala uppemot 4 292 USD för energi – detta trots ett pristak som sattes av energiregulatorn Ofgem redan i oktober 2021, på mindre än hälften av det beloppet. (Läs: Storbritanniens livsmedelskris och problem med leveranskedjor började för minst ett år sedan.)

Storbritannien är snabbt på väg mot total ödeläggelse

Exakt vad Khan vill att den brittiska regeringen ska göra för att stoppa detta är fortfarande okänt, eftersom tjänstemän redan har beslutat att sluta göra affärer med Ryssland, som levererar energi och energibaserade varor som gödningsmedel.

Storbritannien planerar i princip att svälta och frysa ihjäl sina fattigaste medborgare, samtidigt som de spenderar miljarder på kriget mot Ryssland.

”Vänstersidan” som stöder detta krig borde tänka igenom vad de är inblandade i. Räkenskapens dag kommer.

Läs också: Macron: ”Det är slut på överflödet!”

______________________________________________________________

Utdrag ur Romy Rohmanns artikel ”Massiv otrygghet i brittiskt arbetsliv.” Utdrag ur artikel av Romy Rohmann

Liz Truss Official Portrait. Wikipedia

Presidentkandidaten Liz Truss har nu också föreslagit att effektiv facklig verksamhet ska vara olaglig i Storbritannien och att frånta arbetare grundläggande demokratiska rättigheter som strejker. Man har skrivit om detta tidigare på Steigan.no:

TUC (Trades Union Congress) som representerar mer än 5,5 miljoner arbetare som tillhör 48 fackföreningar, har skrivit en rapport 5 år efter rapporten Good work  som visar att 3,7 miljoner arbetare i Storbritannien har ”osäkert arbete betingelser”. Detta utgör cirka en av nio av den totala arbetsstyrkan.

TUC definierar osäkra arbetsförhållanden som;

Arbetare med nolltimmarskontrakt.
Arbetstagare med anknytning till byråer, tillfälliga och säsongsarbetare utan fast anställning eller anställningsavtal.
Lågavlönade egenföretagare som går miste om viktiga rättigheter som följer med att vara anställd och som står utan inkomst när de inte kan arbeta, till exempel på grund av sjukdom.
Av dessa 3,7 miljoner finns det 2 miljoner män och 1,7 miljoner kvinnor. Medan kvinnor är något i majoritet i de två första kategorierna, är män i majoritet bland lågavlönade egenföretagare.

En av sex BME-arbetare (Black & Minority Ethnic) befinner sig i osäkra arbetsförhållanden.

I rapporten från TUC dras slutsatsen att regeringen, istället för att göra som de beslutade efter publiceringen av Taylor Review of Modern Working Practices för fem år sedan, har bidragit till ett allt mer brutaliserat arbetsliv. Dagens siffror visar att arbetslivet bara har blivit sämre för arbetare i Storbritannien. Denna typ av osäkra arbetsförhållanden påverkar livet för miljontals arbetare och deras familjer.

Föregående artikelFörra presidentkandidaten Tulsi Gabbard lämnar Demokraterna. På grund av krigshets och elitism
Nästa artikelFinns det något mer demokratiskt än folkomröstning?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

4 KOMMENTARER

  1. Anders, du/ni och alla andra inom altMedia, gör ett storartat jobb som kommer ge eko in i framtiden. Arbeta inte för mycket, ta vitamin/minrltabl och proteinpulver, så kommer du jobba 25 år till, minst.

    Ang artikeln är dom alla (vad dom än babblar ut, dessa ”företrädare”, så grindvaktar dom bara) en del av globalistplanen att släcka ut västra halvklotet till att börja med, sedan ska gruppen (som paradoxalt nog sitter mitt ibland londonborna, i the square, o såklart i..washington) försöka sig på östra. Men där har det ju som sagt blivit betongväggen. Må det förbli så och sedan bulldozern för att skövla bort dom

  2. Det gäller inte bara Storbritannien, utan lika mycket länder som Sverige och framför allt Tyskland. Allt detta orsakas av USAs sanktioner, vilka är helt onödiga. Sanktionerna i tur är ett medel USA använder för att alltmer desperat försöka vidmakthålla sin hegemoni och falnande maktställning i världen. Samtidigt, som beskrivs i en annan n GP artikel, bygger Kina, Ryssland och Indien, med flera, en helt ny värld, en mycket framgångsrik värld som USA gör allt för att förhindra länder i EU som Sverige att bli del av.

  3. Det finns faktiskt en del man kan göra för att minska kostnaden. Enligt artikeln betalar man 4,292 USD för energi, det betyder i runda tal 50,000 Svenska Kronor årligen. Själv betalar jag runt 4,000 kronor årligen, men förbrukningen är helt annorlunda. Elpriset är ungefär detsamma. Först använder jag värmepumpar, vilket enligt svenska försäljare drar ner förbrukningen, och kostnaden, 70%. Varje rum hare en egen värmepump, och jag värmer, eller kyler, bara det rum jag använder när jag använder det. Sedan är belysningen endast LED, och består av punktbelysning. All lysa upp arbetsbordet med datorn kostar omkring 50 öre per månad. Sedan har jag solpaneler, vilka halverade elräkningen. Den traditionell svenska metoden att värma hela bostaden med vattenburen värme 24/7 som värms av en elpatron är verkligen slöseri.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here