Makteliten

6
1352

I denna video intervjuar unga antiimperialisten Abby Martin Peter Phillips, som skrivit den viktiga boken ”Giants: The Global Power Elite”

Jag har tidigare publicerat en artikel om boken Hur koncentrationen av rikedom driver fram en ny global imperialism.

Lyssna och läs!

Föregående artikelNär ska rättvisans kvarnar mala i Guatemala?
Nästa artikel4 juli: Latinamerika är inte längre USA:s bakgård.
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

6 KOMMENTARER

    • Tack för videon. Det är tyvärr flera tips och egna artikeluppslag som jag inte hinner fullfölja. Nu kom den med i alla fall. Någon kommentar?

      • En mycket utmärkt video och analys. Det var därför jag delade den till dig i april.

  1. Bra sammanfattning men väldigt mycket tal om globalt och transnationellt när det egentligen handlar om USA och dess närmaste vasaller. Även de bästa amerikanska observatörer hamnar ofta i denna position. De låter påskina att resten av världen är likadan, bara i mindre skala. Så enkelt är det inte. I kraft av sitt ekonomiska övetag byggde USA denna modell 1945 och lyckades ytterligare stärka den efter att de inte längre behövde ta hänsyn till Sovjetunionen som hade utgjort en motkraft. Men andra motkrafter växer fram och de opererar inte utifrån samma logik som USA.

    Enligt Peter Phillips tillhör bl.a. denna blogg den egentliga Main Stream, eftersom de stora medierna bara företräder en liten skara miljardärer – en komplimang som heter duga, eller hur Anders.

  2. Ett intressant exempel på anti-Kina propaganda kunde läsarna till Smålandsposten få sig till livs idag! En viss Mathias Persson kallar ”sin” ledare för Kinas Tentakler där han ondgör sig över Kinas ökade inflytande i världen. Det komiska är ju att man utan vidare kunde byta ut Kina mot USA i inlägget men då med den skillnaden att USA redan genomfört allt det som Mathias Persson kritiserar, det han påstår är Kinas agenda. Det är ganska uppenbart att Mathias Persson är inspirerad från att visst håll för ”sin” ledare dvs påverkan från utländska krafter (USA) allt enligt det mönster som Udo Ulfkotte avslöjade. Fri media kallar sig Smålandsposten? Hahaha….

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here