Malou Sivers intervjuar Julian Assange och Nils Melzer. Kom och lyssna på Nils Melzer!

7
1798
Nils Melzer

 

I TV 4:s program Malou efter tio 18/11. kan man höra en mycket värdefull intervju med juristen och FN:s rapportör om tortyr Nils Melzer, författare till boken ”Fallet Assange”. Startar efter 24 minuter och pågår i drygt 20 minuter.

Malou von Sivers genomförde också en intervju med Julian Assange vilken är Mycket sevärd.

Den stödjer Nils Melzers bok

_____________________________________________________________________

Ett unikt och historiskt tillfälle!

SÖNDAG 21 NOVEMBER 2021 KL. 18:30 – 20:30
Plats: Teater Tre, Rosenlundsgatan 12, Stockholm

T bana Mariatorget eller Zinkensdamm

Fallet Julian Assange – en historia om förföljelse

Program
Ellinor Sterner, sångerska, inleder kvällen

Stina Oscarson i samtal med Nils Melzer, FN:s specielle rapportör om tortyr, den internationellt kända juristen Anne Ramberg samt Arne Ruth, tidigare chefredaktör och kulturchef Dagens Nyheter

Nils Melzers bok ”Julian Assange – en historia om förföljelse” kan köpas till reducerat pris. Kom i tid! Vi öppnar 18:00

 

Hjärtligt välkomna!

Stödkommittén för Julian Assange
Kontakt:

Föregående artikelMin kommentar i DN: Anna-Lena Laurén påstår – men har hon rätt?
Nästa artikelChockerande förhållandena för Julian Assange i Belmarsh-fängelset!
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

7 KOMMENTARER

 1. Tråkigt bara att länkarna till resp program inte fungerar. Man frågar sig varför och vem som bestämt det .. knappast tv4 el Global Polics. 🙁

 2. Ibland när det krånglar med länkar brukar det ganska ofta vara den egna webbläsarens inställningar till allt från cookies till anti-reklam- och filmstoppare som sätter krokben, liksom om man har en knepig VPN-inställning. Det finns säkert ännu mer krångel i löshjärnans och klösbrädans inställningar som leder till hammar- och knytnävslag i metallburken och ”otur i fall” för mobilen…

  Ibland var det verkligen lättare på skrivmaskinernas och kopiatorernas tid! Åtminstone fick folk mer tid att tänka och forma seriösare åsikter… Fast vi håller verkligen som oftast god, hög och artig nivå här!! Ett föredöme!

 3. Så var det. Bytte webbläsare till Google och nu funkar det. Känslan av att fysiskt vilja ge sig på burkar när de inte funkar känner jag väl till. Skönt iaf att det var webbläsaren som trilskades och inte någon politiskt övervakande storebror som ville bestämma vad jag ska läsa eller inte. Intervjun med Nils Melzer var mycket intressant. Svenska folket behöver höra mer om hur våra rättsinstanser med politikernas tysta medgivande har behandlat Assange. Demokrati? Rättsstat? Inte mycke.

 4. Lyssnade på intervjun i dag, och alla borde verkligen lyssna på den. För att göra den mer lätt att nå skickar jag med en annan länk direkt till intervjun.
  Det här är inte första gången som TV4, belyser en händelse mer nyanserat än SVT, som skall vara opartiskt.
  För att väcka intresse skriver jag några händelser som belystes i intervjun.
  Han berättar att Assange kom till Sverige för att etablera Wikileaks här, då han trodde att detta var pressfrihetens land.
  dåvarande Chefen för den militära underrättelsetjänsten gick ut i pressen och sa att han var en fara för den svenska militären.

  Malou frågar vad hans huvudsakliga kritik mot Sverige går ut på. Nils Metzer svarar att utredningen inte gjordes med gott uppsåt. Svenska myndigheter gjorde ingen riktig utredning för de ville egentligen inte åtala honom. Istället utnyttjade de anklagelserna i andra syften.
  Blickarna kom att riktas mot Assanges person istället för krigsbrotten som han avslöjat.

  Vid frågan om varför Sverige är med i detta spel, så svarar Nil Metzer att Sverige är en väldigt nära allierad med USA.
  Genom Wikileaks känner vi till hemliga telegram från USA:s ambassad i Stockholm 2007 och 2008 där det finns bevis att *Sveriges regering gått bakom ryggen på riksdagen och utbytt information med USA:s underrättelsetjänster i strid med författningen.

  Lyssna på hela intervjun i länken nedan.

  https://www.youtube.com/watch?v=kfMZioi1zp0

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here