Tretton döda efter Corona-vaccination i Norge. Etablerade svenska medier tiger.

59
5728

 

Bild i The Indicter.

Flera nyhetsbyråer och medier rapporterar att 13 personer i Norge har dött efter vaccinering med Pfizers vaccin, medan svenska media tiger.


Återger först en rapport från abcnews The Norwegian Medicines Agency
(Den norska läkemedelsmyndigheten). Den norska läkemedelsmyndigheten rapporterade på torsdag att totalt 29 personer hade fått biverkningar, varav 13 dödliga. Alla dödsfall inträffade bland patienter på vårdhem och alla var över 80 år.

Den norska läkemedelsmyndigheten att förutom de som dog sade byrån att nio hade allvarliga biverkningar utan dödlig konsekvens och sju hade mindre allvarliga biverkningar. De nio patienterna hade allergiska reaktioner, starkt obehag och svår feber medan de mindre allvarliga biverkningarna inkluderade svår smärta vid injektionsstället.

Man nämnde feber och illamående som biverkningar som ”kan ha lett till dödsfallet för vissa svaga patienter”, sade Sigurd Hortemo från norska läkemedelsmyndigheten i kroppens första rapport om biverkningarna.

Mer än 30 000 personer har fått en första vaccination av Pfizer- eller Moderna-coronavirusvaccinet i Norge sedan slutet av december.

”Vi är inte oroliga över detta. Det är helt klart att dessa vacciner innebär en mycket liten risk, med ett litet undantag för de svagaste patienterna”, säger Steinar Madsen, medicinsk chef för byrån, till NRK.

”Läkare måste nu noga överväga vem som ska vaccineras. De som är mycket svaga och i slutet av livet kan vaccineras efter en individuell bedömning”, tillade han.

Tidigare i veckan sa norska institutet för folkhälsa att ”eventuella biverkningar av vaccinet kommer att uppvägas av en minskad risk att bli allvarligt sjuk med COVID-19 för äldre, svaga människor.”

Totalt sett har Norge sett 57279 fall och rapporterat 511 dödsfall.

Över hela världen förväntar sig tjänstemän att dödsfall och andra allvarliga biverkningar kommer att rapporteras efter en massvaccinationskampanj med tanke på det enorma antalet inblandade personer. Men att avgöra om vaccinet orsakade dödsfall kan vara mycket utmanande och kräver att alla andra potentiella orsaker först utesluts.

Storbritannien och USA har också rapporterat ett antal fall av biverkningar som hade dödliga konsekvenser.

Europeiska läkemedelsmyndigheten sade på fredag ​​att den kommer att ta emot och överväga månatliga säkerhetsrapporter från företag som har tillstånd att sälja vacciner, med början i januari med Pfizer-lab.” (Slut ABCnews).

Bloombergs rubrik är mer alarmerande Norway Warns of Vaccination Risks for Sick Patients Over 80.

WHO har kontakter med norska myndigheter om dödsfallen och biverkningarna skriver Sputniknews.

Globaltimes skriver kritiskt ”Men överraskande nog rapporterade vanliga engelskspråkiga medier inte händelsen omedelbart. Däremot sprider stora västerländska medierna omedelbart all ogynnsam information om kinesiska vacciner. Till exempel rapporterades genast uppgifterna om att effekten av Kinas Sinovac-vaccin lägre än väntat i Brasilien överallt i västerländska medier. Dödsfallet av brasiliansk volontär blev också en stor händelse i västerländska medier. Men det bevisades senare att döden inte hade något att göra med vaccinationen och västerländska medier tappade sitt intresse.

Vid sökning på Google denna förmiddag med orden ”Norge corona, Norge Coronavaccin” hittar jag ingen artikel om dödsfallen i svensk press. Varför?

Medan Finska myndigheter efter dödsfall i Norge: Inga överraskande biverkningar av coronavacciner.

Flera internationella medier rapporterar nu om dödsfallen i Norge. Som Euronews, The Sun, Business Today, British Medical Journal, Deutsche Welle.

Global Times: Chinese health experts call to suspend Pfizer’s mRNA vaccine for elderly after Norwegian deaths.. Dessa kinesiska experter uppmanar alltså att man av försiktighet drar tillbaka användningen av Pfizers vaccin hos äldre. Detta förslag förefaller mycket rimligt och är i linje med den försiktighet som iakttas vid andra misstänkta allvarliga biverningar.


Tyst också om ryska Sputnik V-vaccinet i Sverige.

Svenska medier och ”Vaccinsamordnaren” Richard Bergström tiger om ryska Sputnik V-vaccinet som har ungefär samma effekt som Pfizers vaccin, men som är billigare, lättare att transportera och lagra.Om vaccinkriget mot Sputnik-V för COVID-19. Varför är svenske samordnaren skeptisk?

Richard Bergström var vd för LIF (Läkemedelsindustriföreningen) som för den europeiska branschorganisationen EFPIA (European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations). Är han inte jävig?

Det ryska Sputnik V-vaccinet var det första som rapporterades i den ansedda vetenskapliga medicinska tidskriften The Lancet, i september 2020. Sputnik V är enklare att transportera och lagra jämfört med Pfizer. Det är ett känt faktum att bevarandet av Pfizer-vaccinet kräver ”sydpolstemperaturer”, som NYT kallade det. Det betyder minus 60 eller så Celsius. Transport är krävande och förvaring dyrt, eftersom länder i Europa och på andra ställen måste investera i så kallade ”cold farms” för att hantera den typen av vaccin som Pfizers.

Wikipedia skriver: Ryssland var det första landet som licensierade ett coronavaccin för akutanvändning, senare har även Argentina, Serbien och Vitryssland gett EUA-godkännande för Sputnik-V. Det började användas för massvaccinering i december 2020 i Ryssland. 2021-01-02 rapporterade Reuters att 800 000 personer i Ryssland fått vaccinet, att 1,5 miljoner doser distribuerats i Ryssland samt att 300 000 doser skickats till Argentina. Reuters rapporterar även att Vitryssland, Ungern, Argentina, Mexiko, Turkiet, Algeriet, Bolivia, Brasilien, Kazakhstan, och Indien har startat eller planerar att starta vaccinering med Sputnik-V. I Ukraina har företaget Biolek enligt uppgift ansökt om registrering för licenstillverkning av Sputnik V.

Samarbete med Astra Zeneca
I december 2020 påbörjades ett samarbetet med Astra Zeneca, efter det att Astra Zenecas publicerade resultat av fas III-studie visat i viss mån oklara resultat beträffande effekt (engelska: ”efficacy”)[19]. Samarbetet gäller prov på effekt av att kombinera Astra Zenecas AZD1222-vaccin med Sputnik V, som bägge är adenovirusbaserade, vilket också skulle innebära användning av flera olika adenovirusvektorer i samma vaccin. Wikipedia.

Olika uppgifter finns om priserna. Enligt ett meddelande kostar Modernas vaccin drygt 30 dollar, Pfizers 19,50 dollar CNBCnews. Enligt ett annat meddelande kostar Sputnik V mindre än 10 dollar, medan Astra Zenecas mindre effektiva vaccin är billigare. här.

Över 1,5 miljoner människor har vaccinerats med Sputnik-V. Allvarliga biverkningar torde ha rapporterats.

Frågorna kvarstår.

 • Varför skriver svenska media inte om dödsfallen i Norge efter vaccinering?
 • Varför utesluts Sputnik-V-vaccinet av svenska myndigheter?

 

 

Föregående artikel”De som lånar ut sitt namn till Kreml” och travesti på ”Allt bakom oxar tio” (Evert Tabubes låt)
Nästa artikelFörenta staternas imperialistiska finanskapitalister och den borgerliga demokratin
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

59 KOMMENTARER

 1. ”29 personer hade fått biverkningar, varav 13 dödliga. Alla dödsfall inträffade bland patienter på vårdhem och alla var över 80 år.” Detta verkar vara mycket illa. Men ändå, försiktighet med värdeord rekommenderas. I många länder framställs dödstalen helt uppenbart för att skrämma befolkningen så att den är villig att acceptera drakoniska åtgärder.
  ”13 döda efter Corona-vaccination i Norge. Etablerade svenska medier tiger.” hade räckt som rubrik. Lämna värderingen till läsaren. Det viktiga är att ställa frågan varför denna rapport förtigs. Samtidigt måste jag påpeka att nyheterna på P1 idag faktiskt nämnde att det av svensk regering pariaförklarade landet Venezuela erbjudit sig att skicka syrgas till Brasilien, som i staden Manaus inte klarar vården av covid-19 patienter.

   • Kinesiska hälsoexperter uppmanade Norge och andra länder att avbryta användningen av mRNA-baserade COVID-19-vacciner som produceras av företag som Pfizer, särskilt bland äldre, på grund av vaccinsäkerhetssäkerheten efter dödsfallet hos 23 äldre norska människor som fick vaccinet.
    Det nya mRNA-vaccinet utvecklades i hast och hade aldrig använts i stor skala för att förebygga smittsam sjukdom, och dess säkerhet hade inte bekräftats för storskalig användning hos människor, sa en kinesisk immunolog.
    Dödsincidenterna i Norge bevisade också att mRNA COVID-19-vaccinernas effekt inte var så bra som förväntat, sa experter.
    Från och med torsdagen har Norge rapporterat 23 dödsfall i samband med vaccination.
    https://www.globaltimes.cn/page/202101/1212915.shtml

 2. Det skulle vara intressant att se om dom ägarna till dom stora västliga läkemedelsföretagen också äger en massa aktier i mediaföretagen.

  • Vi vet redan att så är fallet. Detta styrs av vad vi kallar Den Djupa Staten. Därför även propagandan att förtala ryskt och kinesiskt vaccin, och Trump’s försök att ta kontroll över WHO, som då skulle pressas till att endast godkänna de amerikanska vaccinerna.

 3. Gobal Times uppger faktiskt 23 dödsfall i Norge: ”Twenty-three elderly Norwegian people died after receiving Pfizer vaccines. Thirteen of them have been assessed and common side effects may have contributed to severe reactions in them, according to the Norwegian Medicines Agency. ”
  Ansiktsförlamning har också rapporterats, men jag hittar inte min källa. Det är väl annars med vaccinet som med patriot-robotarna.

 4. Min fråga till DN varför dom tystar ner detta togs bort med motiveringen ”Belägg påståenden med källor.”
  Jag svarade ”Den ena källan är https://www.euronews.com/2021/01/15/norway-adjusts-advice-for-elderly-and-frail-people-after-covid-19-vaccine-deaths som finns i en av mina kommentarer och den andra källan är DN som inte har skrivit om det. Men det där visste ni ju när ni tog bort den. Är det måhända läkemedelsföretagen som bestämmer över kommentarsfälten på DN?”

  Vi väntar med spänning på nästa sändning.

 5. Så länge fler dör av Covid än Vaccin är det som grupp en fördel att vaccinera.
  Personligt kan det vara en tragedi men för gruppen fördel.

 6. Christian VÉLOT varnade redan den 26 december för outforskade mRA.vacciner (Fitzer och Moderna) och adenovirus baserade vacciner (Astra-Zeneca & Sputnik-V). Långtidseffekterna är helt okända och – slarvigt översatt av mig – genetiska ryska rouletter.
  Vélot förordar vacciner framställda på traditionellt sätt, alltså med välkänd teknik, som det förste kinesiskt vaccinet (andra kinesiska vaccin följer samma spår som Moderna eller Sputnik-V, samt även andra tekniker) helt enkelt för att risken är väsentligt mindre, med tanke på den mycket kort utvecklingstid.

  https://www.youtube.com/watch?v=tYwCxe9gvQY&feature=emb_logo – 26 dec. 2020
  Covid-19 : Les Technologies Vaccinales à la loupe –
  SOUS-TITRÉE Français/Anglais/Espagnol [48:35]
  Dr Christian VÉLOT, généticien moléculaire à l’université Paris-Saclay et Président du Conseil Scientifique du CRIIGEN, https://criigen.org

  Professor Christian Perronne påstår att mRNA vaccinerna är inte vacciner, utan individuell genterapi, med noll kollektiv immuniseringsverkan. Pr Christian Perronne :”Moderna, Pfizer, ce ne sont pas des vaccins, c’est de la thérapie génique” – YouTube

  Det kommer att finnas en hel del att välja emellan:
  https://newsinteractives.cbc.ca/coronavirusvaccinetracker
  Coronavirus vaccine tracker
  A look at the different vaccines under development, and where they are in the pipeline
  Emily ChungCBC News • Posted: July 17, 2020 • Last updated: January 06, 2021

  Helt andra toner kommer däremot från dels

  – FLCCCAlliance Ivermectine I-MASK+ et MATH+
  https://www.mondialisation.ca/covid-19-un-simple-changement-de-methode-et-cest-fini/5652447
  COVID-19, un simple changement de méthode et c’est fini
  Par Dr Pascal Sacré Mondialisation.ca, 03 janvier 2021 – aimsib.org

  och
  https://www.globalresearch.ca/injection-fraud-not-vaccine/5714282
  The Injection Fraud – It’s Not a Vaccine
  By Catherine Austin Fitts Global Research, January 01, 2021
  Of relevance to the debate on vaccines, this incisive and carefully researched article first published by Global Research on May 28. 2020
  ***
  This article was originally published on Solari Report, May 27, 2020.

  • Chritian Vélots föredrag är informativt.(har läst den engelska texten)
   Utifrån vad han säger är ingen av de två
   genetiska metoderna genterapi i traditionell mening, alltså att försöka införa främmande DNA direkt i arvsmassan.
   Man använder ”bara” cellens egen produktionsapparat för att framställa coronaliknande fragment för att sätta igång kroppens immunförvar. Illa nog.
   DNA-vaccinet kan dock om oturen är framme leda till att främmande DNA kommer in i arvsmassan.
   En fara på lång sikt, enligt C.V., är att den in förda DNA/RNA-sekvensen kombineras med ett annat virus som kan bli skadligare.

 7. På länken nedan rapporten hos Norska Läkemedelsverket om biverkningarna efter vaccination mot Covid-19. Det är 23 dödsfall i samband med vaccination men de har utvärderat att 13 är säkra samband med vaccinationen och när det gäller resterande dödsfall är orsaken under behandling. Steinar Madsen direktör på Läkemedelsverket säger att det kan komma ny riktlinjer om att vissa äldre inte bör vaccineras.
  Norge har en gedigen smittspårning, och de har nu fått in från en norrman som varit i Sverige ett muterat virus från Australien som är väldigt smittsamt. De fick in det lagom till det heliga julfirandet i Norge, där man inte velat göra avkall på julhelgen och politiker stod och uppmanade människor att nu skulle de ha en trevlig jul och gå hem till släkt och vänner och fira en riktig jul tillsammans.
  Hörde av en vän och tidigare arbetskollega med ursprung från Irak, att hennes släkt och vänner i Irak har nu vaccinerats med det kinesiska vaccinet mot Covid-19, Jag antar att det är vaccinet som är mest likt det ryska Sputnik V .Hörde av samma person att man i Turkiet innan vaccinering skall fylla i ett formulär där det står att staten inte tar något ansvar för eventuella biverkningar och inte heller står för ersättning vid behov av sjukvård, så man vaccinerar sig på eget ansvar.
  Frågan är vilka möjligheter man har att själv välja vilken typ av vaccin man vill ta. Astra Zenecas ger i dagsläget endast 65% skydd, men det är också vad vaccinet mot säsongsinfluensa ger, så det kanske räcker. Dessutom har de ett samarbete med forskningsgruppen i Ryssland som tagit fram Sputnik V och tänker kombinera dessa vaccinerar med varandra för att det skall ge ett bättre skydd. Lyckas de med detta så kanske det också blir det bästa (säkraste) vaccinet.
  https://legemiddelverket.no/Documents/Bivirkninger%20og%20sikkerhet/Rapporter%20og%20oversikter/Koronavaksiner/Rapport%20over%20meldte%20bivirkninger%20av%20koronavaksine%2014012021.pdf

 8. Kommer inte räcka med ett vaccin med 65% verkan.
  Det räcker inte vid säsongsinfluensa och detta är mycket troligt värre.
  Det jag oroar mig mest över förutom dödsfallen såklart.
  Är alla långtidseffekter efter infektion.
  Då talar vi ännu bara om effekter på 1 års sikt, så det är ganska kort långtid.
  Verkar hända mycket konstigt i kroppen på de som infekteras efter att den akuta infektionen är över.
  Ser inte alls bra ut.
  Vaccinen har jag inte förmåga att jämföra.
  Verkar som det inte finns några immunitet-vaccin ännu, bara symptom-vaccin.
  Kan det vara medvetet?
  Om tillverkarna bara skapar symptom-vaccin har de en oändlig marknad.
  Situationen för ick-vaccinerade blir mycket svår om alla vaccinerade är smittbärare.
  De kommer efter hand leva som vanligt och det blir i princip omöjligt att inte vara vaccinerad.
  Man kommer inte behöva tvinga folk att vaccinera sig, de vaccinerade kommer bete sig så alla lir tvungna att vaccinera sig.
  Blir det dessutom endemier som WHO tror så blir marknaden oändlig.
  Marknadsliberalernas våta dröm.

  • Jag befarar den allmänna åsikten blir jag tar gärna vaccinet bara jag får leva som ”vanligt” igen.
   Få tänker kritiskt och långsiktigt och det underlättar för regeringen att rädda konsumtionen som genererar skatteintäkterna och finansierar den mycket kostsamma sociala ingenjörskonsten som dränerat resurserna till de nödvändiga och basala åtagandena i samhället.
   Jag misstänker regeringen kommer storsatsa för att stoppa Sverigedemokraterna inför kommande riksdagsval.
   Skulle tro det är prio 1 och efter det kommer den generella välfärden åt alla i hela världen de tycker ”vi” ska hjälpa, sedan den inhemska integrationspolitiken samt så mycket som möjligt åt kulturen.
   Allt det övriga måste det sparas på. Till exempel de gamla i samhället.
   En fattigstuga kan duga, eller allra helst ner i jorden.
   Återvinning är ju bra för samarbetet med Miljöpartiet.

   • Tyvärr måste jag hålla med dig. Sverige har idag inget med folkstyre att göra. Det är partierna som kämpar, eller bekämpar varandra, för makten över människor, resurser och pengar, en diktatur, och det är helt baserat på ideologi, ingenting har med folkvilja att göra. Det har ingenting med världens eller andra folks välfärd att göra, än mindre med svensk välfärd. Det är makten som gäller för en liten maktfullkomlig elit. Det är väl uppenbart vilket syfte massimporten av valboskap har. Ju lägre IQ och ju mer beroende dessa människor är, ju lättare att styra och kontrollera dom. Dom är lika mycket offer för maktbegäret som svenskarna. Det svenska samhället är skapat och format för ett folk med högt IQ. Det behövs för att kunna leva som oberoende i landet, ett för dom mycket komplicerat samhälle med BankID, e-krona, mobiler, osv. IQ är bara ett av människans anlag. Vi har alla anpassats till den omgivning vi lever i. Som jämförelse, om vi etniska ljushyade svenskar skulle flytta till centrala Afrika, vi skulle helt sakna det naturliga skydd mot klimatet som lokalbefolkningen har. Utan artificiellt skydd skulle vi inte överleva. Det omvända gäller även men på annat sätt. Vi är skapade olika. Frågan är, hur kan vi ändra på detta. Stormningen av Kapitolium är bara symptomet. Kina gick från ”demokrati” 1912 till folkstyre idag, och det tog nästan precis 100 år, men ”kostade” 100 miljoner människoliv. Hur går det för väst och Sverige.

    • Bra kommentar.
     Ett påpekande bara demokrati och folkstyre är samma sak.
     Är det inte folkstyre är det inte demokrati.

 9. Innan man jobbar upp en nätbaserad hysteri vare sig det gäller Covid eller vaccin kan det vara nyttigt att titta på fakta.Tittade därför på SCB:s totala dödssiffror per år. Gör inte som media och tittar på genomsnitt och sen jämför med 2020 utan jämför med enskilda år då dödssiffrorna varit höga. Sammanfattningsvis kan man säg att 2020 var ett bättre år än 2002. Minns inga åtgärder eller restriktioner alls från 2002 som inte var en följd av terrorattentatet 11/9 2001. Någon som minns?

  2002
  Döda totalt: 95 009
  Total befolkning: 8 940 788
  Procent döda:1,06%

  2020
  Döda totalt: 97 164
  Total befolkning: 10 300 000
  Procent döda: 0,94 %

  Svininfluenseåret 2009
  Döda totalt: 90 080
  Total befolkning: 9 256 000
  Procent döda: 0,97 procent.
  2002 var med andra ord värst följt av 2009 och först därefter kommer 2020 av de tre år jag tittat på.

  • Om en sådan jämförelse ska bli relevant måste du titta på fler faktorer.
   Du har dessutom ett sakfel, invånare är inte 10.3 miljoner.
   Det är 10.3 + boende som inte är medborgare (mest flyktingar).
   Så totalt cirka 11.5 miljoner.
   Övrigt man behöver titta på är födelsetalen 84 år tidigare.
   Eftersom medellivslängd är 84 år är det större risk att folk dör 84 år efter de föddes.
   Dessutom förändras dödligheten i flera olika segment.
   Tex dör färre nu av miljö, rökning, sjykdomar osv osv.
   Dessutom påverkar födelsetalen varje år %-talen.
   Minst ett 100-tal faktorer att kolla om det ska betyda något.
   Generellt kan man förvänta sig lägre dödstal för varje år om inte födelsetalen förändras mycket.
   Eller immigrationskurvor ändras mycket.

    • Kan jag inte hålla med om.
     Ryssland 260.000 överdödlighet.
     Iran 135.000.
     Mexico 290.000.
     Brasilien vet vi inte ännu men det pekar mot 500.000.
     Det är klart att man kan kalla vad man vill normalt.
     Men statistiken pekar mot 6-7 miljoner överdödlighet i världen.
     Såg att EU kommit med siffror också 330.000.
     Det är ungefär som när folk säger att Covid är en vanlig influensa, det kan man ju säga även om alla dör.
     Kan vara vanlig influensa om alla dör.

 10. ”An alleged cache of email exchanges between EU officials and the European Medicines Agency show that the drug regulator was uncomfortable about fast-tracking approval for the Pfizer and Moderna Covid jabs, Le Monde has reported.

  The EMA has claimed that the contents of the messages, which were obtained by hackers and published on the dark web, were tampered with in order to undermine confidence in the drugs, without providing further details. However, the agency acknowledged to the French newspaper that the correspondences reflect “issues and discussions” that took place in the lead-up to the decision to grant approval to the vaccines.”

  https://www.globalpolitics.se/manga-doda-efter-corona-vaccination-i-norge-etablerade-svenska-medier-tiger/#comment-31560

  För övrigt har även Indien och Algeriet gett klartecken till Sputnik V – säkrast, billigast och lätt hanterligt vaccin från Ryssland. Även Kina använder sig av Sputnik V. Föreningen Ryssland-hatare är rabiata p g a det

  • Grundproblemet är att Pfizer and Moderna vaccinerna använder sig av en helt ny och därmed okänd metod, manipulation av RNA (virusets DNA). Det finns inget som helst erfarenhet av detta. En helt outvecklad metod. Vad man gör är alltså att förhindra att viruset koppla in sig till cellen och modifierar cellens DNA för att producera ett nytt virus, alltså ett ”virus-barn”. Både Rysslands vaccin och Kinas bygger på mycket välutvecklade metoder vi har lång erfarenhet av. Enligt rapporter, 16 miljoner vaccinerade i Kina, inte ett enda problem rapporterat. Samma sak i Ryssland. När det gäller Pfizer and Moderna vaccinerna har mängder av allvarliga problem rapporterats. Förlamningar, livsfarliga reaktioner, dödsfall, och vaccinet har endast 62% effektivitet. mRNA metoden är intressant för teoretiskt öppnar det för att skapa ett vaccin som kunde göra oss immuna mot virus för hela livet genom att ta en tablett, men det är mycket lång väg dit. Nu tycks det mest som om BigPharma använder befolkningen som försökskaniner att experimentera med.

 11. Sputnik V har ett eget twitterkonto, vilket Twitter stängde ned för ett flertal användare med påstående att det föregick ovanlig aktivitet på Sputnik V twitterkonto. Ansvariga för Sputnik V bad alla användare att klaga hos twitter, och strax därpå fick alla tillgång till kontot igen. Denna enorma förföljelse av allt som har med Ryssland att göra, samtidigt som det har läckt mail mellan EU-tjänstemän och Europeiska läkemedelsmyndigheten att godkänna Pfizer och Modernas vaccin, trots tveksamhet. De hade tre stora problem med Pfizer, varav det största skulle vara att data som var tillgängliga avslöjade kvalitativa skillnader mellan det kommersiella satser och de som använts under kliniska prövningar. EU:s läkemedelsmyndighet meddelade att den var orolig för att mindre stränga tillverkningsmetoder skulle göra vaccinet mindre effektivt och säkert. Den läckta informationen skall varit publicerad i ”Le Monde”, enligt artikel i RT.
  Denna korruption som pågår i EU:s korridorer, som inte har någon öppenhet, kan man undra vad som händer nu när Sputnik V har sökt godkännande hos Europeiska läkemedelsmyndigheten kommer då tjänstemännen från EU skicka mail istället med negativ påverkan att de inte skall godkänna vaccinet utan avvakta.
  Sputnik V gör reklam på sitt twitterkonto för Johnson & Johnson vaccin som innehåller samma komponent som Sputnik V adenovirus 26. Det vaccinet kommer levereras till EU i april med 200 miljoner doser, och det krävs bara en spruta för att ge 85% effektivitet. Sputnik V ger också 85% effektivitet efter en spruta.

 12. De kinesiska vaccinen bygger på inaktiverat Sars-Cov-2-virus och jag antar att det är den mest beprövade teknologin. Men hur är det med Adenovirus som vektor(genetiskt modifierat virus), vilket Astazeneca och SputnikV bygger på? Är det en beprövad teknologi med större säkerhet mot biverkningar? Någon som vet?

  • Jag vet inte, men genetikern Vélot gav mig en tankeställare. Han talar tydligt och förklarar alla termen som behöver förklaras för oss oinvigda; att lyssna på honom är välanvända femtio minuter.

   https://www.youtube.com/watch?v=tYwCxe9gvQY&feature=emb_logo – 26 dec. 2020
   Covid-19 : Les Technologies Vaccinales à la loupe –
   SOUS-TITRÉE Français/Anglais/Espagnol [48:35] Textad på franska, engelska och spanska.
   Dr Christian VÉLOT, généticien moléculaire à l’université Paris-Saclay et Président du Conseil Scientifique du CRIIGEN, https://criigen.org

   Den här artikeln kräver mer av läsaren, är fränare, och drar sig inte för att beröra de ekonomisk-politiska sidorna av en förment medicinsk problematik:
   https://www.globalresearch.ca/mrna-covid-vaccine-not-vaccine/5734464
   The mRNA COVID Vaccine Is Not a Vaccine
   By Makia Freeman
   Global Research, January 15, 2021

  • Hittar en artikel från SvD oktober 2020, källor som anges är: WHO, NHI-Clinical Trials, Matti Sällberg KI,
   Matti Sällberg KI, håller också på att ta fram ett vaccin mot Covid-19 i sin forskargrupp på KI, testpersonerna har börjat använda vaccinet.
   Vektorvaccin – används mot ebola och zika
   Så fungerar det: Virusvektorer är ofarliga virus som genmodifieras för att kroppen ska känna igen dem som främmande ämnen som måste bekämpas av immunförsvaret. Vektorvaccinet sätter igång immunförsvarets ”trupper” som reagerar och bildar antikroppar mot det främmande ämnet.
   Virusvektorn som bär på arvsmassan för vaccinet injiceras i kroppen så att den immunologiska reaktionen går igång. Det betyder att vi kan bilda antikroppar mot både virusvektorn och vaccinproteinet. Om vaccinet bara har en virusvektor kan det sannolikt bara användas en gång per individ, inte i upprepade doser.
   De vaccin som testas kliniskt just nu bygger på genmodifierade adenovirus. Adenovirus ligger bakom många vanliga luftvägsinfektioner.
   Astra Zenecas vaccin, som Sverige får över sju miljoner doser av, kan förhoppningsvis börja användas redan i december enligt intervjuer med den globala vd:n Pascal Soriot.
   Vektorvaccinteknologin har använts för att ta fram vaccin mot ebola och zika.
   Fördelar: Rätt beprövad teknologi och enkel att använda, vilket är en fördel under en pandemi.
   Nackdelar: Några av vektorvaccinen kan troligen bara användas för en vaccination per individ. Biverkningar som feber och rodnad har upptäckts under försöken.
   Fyra vaccinproducenter är i, eller på väg in i, kliniska fas 3-försök: Astra Zeneca/Oxford, Cansino/Beijing Institute of Biotechnology, Gamaleya Research Institute, Janssen Pharmaceuticals

   • I artikeln från SvD, står det att även Cansino/Beijing Institute of Biotechnology har tagit fram ett vaccin som bygger på samma som Astra Zeneca, Sputnik och Jansen, vektorvaccin. När du talar om det kinesiska vaccinet kan det inte vara samma som Sputnik V m.fl. ett vektorvaccin.
    När jag söker på det kinesiska institutet Cansino/Beijing får jag bara fram ett vaccin Ad5-n CoV, som de började använda i fas 3 försöken i Mexiko, Ryssland och Saudiarabien.
    Utdrag från CMG
    ”The novel Ad5-nCoV compound by Beijing’s Institute of Biotechnology and CanSino Biologics, is a “viral vector vaccine”. Specifically, the first Chinese coronavirus vaccine is based on an attenuated flu virus. This attenuated pathogen is a type 5 adenoviruses that is actually incapable of causing severe disease. Therefore, this vaccine actually works by using this adenovirus to carry Covid-19 genetic material and deliver it into our cells. Once this happens, our cells will identify and recognize this genetic material and will generate the desired immune response against the SARS-CoV-2 virus. Thus, our immune system is able to generate antibodies that will recognize and attack the actual virus when needed.”

 13. Ett tankefel 🙂 ca 90000 personer dör varje år i Sverige. Troligtvis blir det något flera 2020 och 2021 på grund av Corona. Men det får vi se när vi får tillförlitliga siffror. Ca 250 om dagen avlider av varierande orsaker.
  Tänk dig att alla i Sverige fick sin första spruta på samma dag.
  Vilka rubriker det kunde bli.
  250 personer avled dagen efter första vaccineringen. Innan de hinner få andra sprutan har 5178 personer avlidit. Inte på grund av vaccinet utan ändå. Man kan inte vaccinera sig från att dö men från att dö av Covid.

  • Håller med totalt.
   Är ett ännu större tankefel.
   Av de 90.000 som dör tillhör över 90% grupperna ”+80 år eller mycket sjuka”.
   Samma grupp som vaccinerats.
   Tycker 33 döda (19/1) låter oroande lite.
   Är nog propaganda.
   Statistiskt borde det vara fler.

 14. Såg rapport från akademiska idag.
  19 av 19 testade med Covid har hjärn och nervskador.
  Studien publiceras i tidskriften European Journal of Neurology.

 15. Sjalv, som manga millioner andra kan jag inte bedoma vaccine situationen.

  Man bor stalla sig fragande till mRNA vacciner (som tidigare aldrig lyckats!) men nu plotsligt blivit var fralsning! Hur blir detta mojligt i en handvandning? Judy Mikovits(USA) arbetade med Luke Mountagnier (nobelpris) yttrade ungefar samma farhagor som Cahill.
  Eftersom jag sjalv inte har fundament till att varken forsta eller dra intelligenta slutsatser, lagger jag detta pa hyllan som VIKTIGT!

  M.a.o. om inte heller Sputnik V typ vacciner kan losa problemet far da inte non vaccine- profylax fornyat intresse?

  Sa om de har ratt (Cahill och Mikovits), kan vi mojligen se en stor dodlighet nar nya muterade C-19 attackerar den vaccinerade manskligheten senare i ar??

  https://www.bitchute.com/video/Dxjp6nkwhWn8/ Prof. Dolores Cahill (Dublin)

  https://brandnewtube.com/watch/dr-judy-mikovits-explains-why-50-million-americans-may-die-this-fall-about-17-of-the-entire-popu_qzC5t9Kkpj1dJ4v.html

 16. MER OM OSAKERHETEN GALLANDE C-19/NYA VARIANTER VS. VACCINER
  Fran SMH 2 tim sedan (pay wall artikel som kopierats nedan)
  Bade Matt Hancock och den annars stoiske Dr John Campell visar bada uppseendevackande nervositet nar det galler effekter av “den nya virusvarianten”.
  Fragan om redan givna och planerade vaccinationer visar effekt mot den nya varianten ar orsak till nervositeten. (Pharma giants ger oklara beksked!)
  Fraga: Har Prof Cahills och Dr Mikovits uttalade farhagor – se lankar ovan – 19Jan2021 at 11:12) spritts sig? UK Halsoministern (Hancock) sager sig vilja stoppa nya varianten genom att stoppa vissa internationella flyg!! LOL

  https://www.smh.com.au/world/europe/vaccines-may-not-work-as-well-on-virus-variants-uk-health-minister-20210125-p56wit.html
  https://www.youtube.com/watch?v=uMSeiNqOfjg (24Jan2020)
  Artikeln i SMH: London: The British Health Minister Hancock warned that coronavirus vaccines may be less effective against new variants of the disease, such as those found in South Africa and Brazil, and that stricter border controls are justified.
  “We don’t know the degree of that,” Matt Hancock said in an interview on Sky News on Sunday, commenting on the extent of any potential reduced efficacy of the vaccines. “In the meantime, we’ve got to have a precautionary principle that says let’s not bring these new variants back to the UK.”

  A nurse (pa en bild) prepares a dose of Pfizer-BioNTech vaccine. Health authorities remain concerned how it will work against new strains of the coronavirus.
  CREDIT:
  AP
  Hancock’s warning came as Britain reported it had vaccinated more than 5 million people, including three-quarters of those over 80. Hancock said the government is conducting a vaccine trial on the South African variant to study its response to the inoculation, and that he’s concerned about new variants developing elsewhere.
  “The new variant I really worry about is the one that’s out there but hasn’t been spotted,” he said, adding that the UK is offering its genome-sequencing capability to other countries to help them identify new strains. There are 77 known cases of the South African variant in Britain, and at least 9 cases of the Brazilian variant, Hancock said on the BBC’s The Andrew Marr Show.
  The UK has already banned flights from South Africa and neighboring countries, plus all of South America, in a bid to stop the spread of the new variants. Hancock said the government didn’t rule out introducing even stricter international travel measures in the days ahead.
  Britain is grappling with the highest death toll in Europe from the disease and battling to recover from its deepest recession in more than 300 years. The latest data published on Sunday reported another 610 deaths, taking the UK’s total to 97,939. The government is also on alert over signs that a local variant of the virus, which is as much as 70 per cent more transmissible, may be more deadly than the original strain.

 17. Ser ut som Europas länder blir allt mer pressade av Coronadöden och lungsjukdomen Covid-19.
  Jag läste nu den rödgröna regeringen här i Sverige vill Coronatesta alla inresande.
  Vad ”alla” innebär måste förstås närmare studeras därför jag misstänker skarpt alla inte är alla.
  Därför socialisterna är ju mästare på att förvilla genom ordets makt.
  Men man får också beakta sådant tillhör politikens profession.
  Sedan läste jag EU är redo att godkänna det ryska vaccinet Sputnik V.
  Det blir i så fall en politisk seger för Ryssland och en dito politiskt förödmjukelse för ett liberal-progressivt Europa som tvingas erkänna både högmodet och det därpå följande misslyckandet.

  • Vilka socialister?
   Du vet att socialism kräver staten och statsapparatens avskaffande?
   Vilka har det som mål?

 18. Jag kom att tänka på ett märkligt fenomen.

  När det händer konstiga saker med exempelvis Skriptal eller Navalny skylls snabbt som attan på okända substanser, och pekas anklagande finger.

  När någon dör av outredd anledning (ingen obduktion) under 2020 tillskrivs rutinmässigt dödsfallet covid-19.

  När gamlingar dör snudd som på löpande band i ett antal länder efter injektion av ett mRNA experimentell medel (försöket pågår till 2023, och utvärdering och registrering blir aktuell först senare) är det ingen som dör av medlet.

  Nog för att gamlingar dör i vilket fall, speciellt om de är krassliga, men vad är det för mening med att ”vaccinera” med någonting som inte är ett vaccin (alltså immuniserande) folk som redan har en fot i graven på grund av diverse välkända åkommor?

  Är det etiskt försvarbar att massanvända åldringar som försökskaniner (efter månader av ständig skräckpropaganda)?

  Är det vettigt att åberopa nödläge och massanvända oprövade och egentligen icke-godkända medel, när viruset dödlighet är i par med en jobbig influensa?

  Som jämförelse: Det på många håll förbjöds att använda HCQ, som är känd sedan en mansålder, om än för andra åkommor, och andra välkända preparat som tycks ha gett lovande resultat i samband med covid.

  På rent logiska grunder går hela hanteringen inte ihop. Det känns som en spexversion av Alfred Jarrys Kung Ubu.

  Luc Montagnier har påpekat att en del av SARS-Cov-2 kommer från HIV och därför inte kan vara naturlig. Det hade två indiska forskare skrivit före honom, men fått äta upp.
  Nu är det en jänkare som påstår att viruset måste ha sluppit ut från ett laboratorium.

  För mig, som helt inkompetent skeptiker, borde det medföra att man är extra försiktig och med tanke på att det inte på årtionden har lyckats med att utveckla ett vaccin mot HIV borde man inte rusa med massanvändning av helt oprövade läkemedel på – avseende covid – osmittade, eller i varje fall asymptomiska, människor.

 19. Jag har ställt frågan (apropå mediciner som ev. kan lindra covid) om varför man inte tar hit och provar det Kubanska Interferon Alpha 2, som tycks kunna göra nytta (på Kuba iallafall), men får inga vettiga svar från berörda myndigheter.

  • Eller varför inte Venezuelas

   ”In Venezuela, the medical and pharmacological authority has approved a drug, Carvativir, which, according to the authority, treats almost all patients if administered at the first sign of symptoms”

   Det intressanta är att dagens informations monopoljättar så som Google, FB och Twitter censurerar nyheten om Venezuelas kur mot Covid-19. Alltså, hellre att västs läkemedelsföretag tjänar pengar på kur som inte kurar än att äkta medicin ser dagens ljus. Detta är kriminellt.

   “Venezuela reportedly found drug against Covid-19”, “Google, Facebook and Twitter black out information on Carvativir”, Voltaire Network, 26 and 28 January 2021.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here