Om vaccinkriget mot Sputnik-V för COVID-19. Varför är svenske samordnaren skeptisk?

20
3385
Bild i The Indicter.

Denna artikel av professor Marcello de Ferrada de Noli är publicerad i The Indicter den 4 december 2020

Översättarens anmärkning: Texten nedan motsvarar en intervju, original på italienska, genomförd med professor Ferrada de Noli av den Rom-baserade journalisten Niva Myrakyan. Publicerad i Sputnik Italia, 3 december 2020.

Efter intervjun följer andra uppgifter.


Om Covid-19 vaccinkrig

Professor de Noli, kan du förklara varför du har bestämt dig för att fokusera på Sputnik V och inte vill vänta på att Pfizer- eller Astra-Oxford-vaccinet är tillgängligt? Är det ryska vaccinet mer effektivt ur farmaceutisk synvinkel?

Pofessor Marcello Ferrada de Noli.

Svar: Det ryska Sputnik V-vaccinet var – så vitt jag vet – det första som rapporterades i en vetenskaplig medicinsk tidskrift, dvs. The Lancet, i september 2020. Sputnik V:s 95 procentiga effektivitet har också bekräftats, vilket gör det lika effektivt som Pfizers på en 95-procentig nivå. Sedan har vi andra faktorer som gör Sputnik V mer tillfredsställande.

Bland dessa är en central faktor att Sputnik V är enklare att transportera och lagra jämfört med Pfizer. Det är ett känt faktum att bevarandet av Pfizer-vaccinet kräver ”sydpolstemperaturer”, som NYT kallade det. Det betyder minus 60 eller så Celsius. Transport är krävande och förvaring dyrt, eftersom länder i Europa och på andra ställen måste investera i så kallade ”cold farms” för att hantera den typen av vaccin som Pfizers. Och sedan har du frågan om priset per enhet. Så jag förväntar mig att de länder som inte står under starkt inflytandet från de västliga läkemedelsföretagen och regeringarna som företräder deras intressen, så småningom kommer att välja det ryska vaccinet.

Kommer Ryssland enligt din åsikt att kunna konkurrera ut alla med sitt vaccin?

Svar: I teorin, ja, åtminstone i länder med mindre starka ekonomier, vilket betyder stora befolkningar i världen, av de skäl som anges ovan.

I en av dina artiklar talar du öppet om det nya ”kalla kriget” mot mänskligheten för vacciner. Hur manifesterar sig denna strid och vad är dess ursprung?

Svar: Min grundläggande inställning till detta är att hälsa och den därmed sammanhängande rätten att förbli vid liv är en mänsklig rättighet för alla, oavsett nationalitet, tro eller ras. Och den borde föreligga oberoende av de ekonomiska möjligheterna. Corona-pandemin är ett världsepidemiologiskt fenomen och det bör därför kräva en enad värld, en samordning av alla länders forskningskapacitet, för att snabbt producera ett effektivt vaccin, överkomligt eller i bästa fall kostnadsfritt för alla människor.

Istället använder läkemedelsföretagen i västvärlden denna ”möjlighet” att göra vinst, inklusive för produktion av Covid-19-vacciner. Dessa vacciner kommer att bli dyra för de fattigare länderna att förvärva, för att inte tala om transport och lagring.

Svar: I motsats till vacciner som Sputnik V, som är lika effektiva som de som påstås vara bäst på den västliga marknaden, gör Nato-regeringarna och dess satellitstater uppenbarligen sitt bästa för att utesluta en snabb utvärdering av det ryska vaccinet Sputnik V från de internationella hälsovårdsmyndigheterna där de är representerade, t.ex. EMA (Europeiska läkemedelsmyndigheten),.

Frågan om politiska, ekonomiska och till och med geopolitiska frågor spelar en viktig roll i detta ”vaccinlopp”. För de västerländska regeringarna, vars intressen är nära förknippade med företagsvärldens, eller jag skulle säga, identiska med dem, handlar det också om prestige, om att få bättre positioner beträffande geopolitisk påverkan. Vilket i det här fallet är avsett att utså tvivel om konkurrenternas effektivitet eller vetenskapliga tillförlitlighet. Det handlar om att försöka förneka, eller åtminstone försöka hemlighålla, fördelarna och framgångarna med ryska läkemedelsprodukter och bevisad rysk vetenskaplig kunskap.

Jag ska ge den här illustrationen. Det är en offentlig information att EMA redan har inlett kontakter med den ryska institution som producerar Sputnik V. Ändå listar EMA fortfarande inte Sputnik V i förteckningen över vacciner som övervägs. Varför är det på det viset. Jag kontaktade EMA direkt igår, och de kunde inte ge mig, eller var inte villiga att ge mig, ett tydligt svar. Faktum är att EMA-tjänstemannen som jag pratade med, en läkare, menade att han inte var behörig att ge mig information om huruvida de har Sputnik V-vaccinet uppe till behandling eller inte. (Jag har konversationen på band).

Jag protesterade och sa att förutsatt att EMA ligger under EU bör deras procedurer vara öppna. Så poängen är under vem EU verkligen ligger.

Är västerländska medier också inblandade i detta ”krig”?

Svar: Åh ja, det är de till stor del. Jag har tidigare hänvisat till att mainstream media i Sverige till exempel inte har tvekat att snedvrida tillgänglig information om det ryska Sputnik-vaccinet. DN: s medicinska kommentator, journalisten Amina Manzoor, skrev att ”de [ryssarna] har inget vaccin. Det är bara propaganda ”. Och i ett populärt program på TV4 sa en annan journalist, Anna-Lena Laurén, som är korrespondent i Ryssland, till sina tittare, ” Det är mycket tveksamt hur effektivt detta (Sputnik V) vaccin är, och framför allt, hur säkert det kan vara.

Vad kan man göra för att stoppa denna onödiga konflikt?

Svar: Jag föreslår att WHO tar en mer aktiv roll, objektiv och opartisk, i att samordna ett unikt världsvaccininitiativ för folkhälsans skull, för alla, och inte till förmån för den västerländska läkemedelsindustrin. Jag var mycket förvånad när jag på Twitter fick veta att World Economic Forum (WEF) ”tillkännagav ett partnerskap med Världshälsoorganisationen (FN) för att bilda en COVID-handlingsplattform för företag”. WHO: s generaldirektör är Tedros Adhanom Ghebreyesus, medförfattare på WEF.

Vilka konkreta steg har du tagit för att införskaffa Sputnik V?

Svar: Först tog jag kontakt med en rysk tjänsteman vid den diplomatiska representationen i Genève, som jag träffade under ett tal som jag höll vid schweiziska pressklubben i november 2017. Jag frågade till vem jag skulle vända mig till med mitt initiativ, och han rådde mig att kontakta Ryska ambassaden i Rom, eftersom jag just då var i Italien. Vilket jag gjorde.

Samtidigt kontaktade jag inofficiellt borgmästaren i San Giovanni Bianco och meddelade mitt initiativ. Han svarade att han skulle välkomna initiativet men först skall det godkännas av de lokala hälsovårdsmyndigheterna. Innehållet i mitt brev till ambassaden har öppet offentliggjorts i Russian Gazette, en officiell publikation från den ryska regeringen.

Varifrån kommer siffran 740 doser? (dina beräkningar)

Svar: Dessa siffror kommer från en studie som gjorts av ett team som leds av borgmästaren i San Giovanni Bianco, Marco Milesi. Det var resultatet av en serologisk testundersökning som utvecklades i staden i maj 2020 på hans initiativ. I projektet deltog också Bernardo Galizzi, administrativ samordnare, och Dr Domenico Giupponi, medicinsk samordnare för projektet. Det var den första av detta slag i Bergamo-provinsen. 740-siffran representerar hela befolkningen 70 år och äldre, som överlevde den allvarliga pandemin i San Giovanni Bianco – ett av sjukdomens epicentra i Lombardiet.

Skulle du vara villig att ta Sputnik V-vaccinet själv?

Svar: Ja, det skulle jag verkligen. Men jag kommer inte att vara berättigad till det vaccin jag försöker få för det ovan nämnda syftet i Italien, detta för att jag inte har ett italienskt sjukförsäkringskort. Jag har bara den svenska sjukförsäkringen. Men jag är naturligtvis redo att vaccineras med Sputnik V, vid första tillfälle som kan uppstå.

Innan vaccineringsprojektet administreras till medborgarna i San Giovanni Bianco måste det utvärderas positivt av behörig ASL och lokala myndigheter. Fick du någon feedback från dem?

Svar: Inte än. Borgmästare Marco Milesi förklarade i en intervju med L’Eco di Bergamo (30 november 2020) att de kommer att vänta tills Sputnik-vaccinet godkänts av europeiska och italienska hälsovårdsmyndigheterna. Därefter kommer de att ta projektet i beaktande lokalt.

Har du, som medborgare i Sverige, analyserat den ”svenska modellen” mot Covid-19? Skulle den också kunna antas i Italien?

Svar: Ja, jag har analyserat det svenska Covid-19-experimentet i olika publikationer och bedömt det som bristfälligt. Jag kan mycket väl besvara din fråga med titeln på min senaste epidemiologiska rapport ”Dödsfall i fall Covid-19 i Sverige och grannländerna. Varför den svenska flock-immunitetsmodellen inte bör följas ”, publicerad bland annat i ConsortiumNews.”


Utdrag ur Ryska Posten nr 4- Vaccinationen har börjat

Ryska Sputnik V-vaccinet har visat sig vara mer effektivt än man tidigare trott. I en andra interimsanalys av data hävdar Gamaleja Center, som utvecklat vaccinet att mer än 95 procent av dem som fick det uppnått immunitet mot Covid-19. Slutsatsen baseras på ympning av nära 20 000 frivilliga som fått två doser i en fas tre dubbelblind, randomiserad studie, och det är en ökning jämfört med tidigare uppskattningar av effektiviteten till runt 90 procent.

Samtidigt meddelade vice premiärminister Tatiana Golikova att massvaccinering inleds i början av nästa år. Redan har vaccination av riskgrupper som medicinsk personal och lärare påbörjats.Enligt rysk lagstiftningen är vaccination frivillig. Mer än 117 000 doser av Sputnik V har redan distribuerats och det finns planer att leverera mer än två miljoner före nyår.
Dessutom pågår test av ett annat vaccin, EpiVacCorona, som tagits fram av Tjumakov Center i Sibirien.

Ett antal avtal har slutits med länder som Indien, Brasilien, Kina och Sydkorea för att tillverka vaccin för export.

Professorn i virologi vid det brittiska universitetet i Reading, Ian Jones, säger att det inte finns någon anledning att tvivla på effektiviteten av det ryska vaccinet.

I slutet av november hade WHO registrerat 47 vacciner som utvecklats över hela världen, varav 10 är i slutskedet av kliniska test, däribland det ryska Sputnik V-vaccinet.
De fyra vacciner som ligger närmast godkännande av WHO är det ryska vaccinet Sputnik V, det tyska tandemvaccinet Pfizer/BioNTech, det amerikanska företaget Modernas vaccin och det brittisk-svenska Astra Zeneca vaccin.

Vaccinet är gratis i Ryssland och kommer inte att kosta mer än 10 dollar internationellt jämfört med 39 dollar för två doser av Pfizer-BioNTechs vaccin.
themoscowtimes.com 3/12, vesti nedeli 6/12.


Ansedda Science skriver uppskattande om vaccinet.

Kritik från svenske vaccinsamordnaren DN: Samordnaren: Ryska vaccinet godkänt på för lösa grunder.. Han säger ”Men Sveriges vaccinsamordnare Richard Bergström är skeptisk till covidvaccinet Sputnik V och anser att det har godkänts på för lösa grunder. Det har varit sådant hemlighetsmakeri, det är klart att man blir misstänksam,” säger han. Vidare ”Richard Bergström anser ändå att vaccinet är vetenskapligt intressant.” och ”Bergström utesluter inte att EU kan komma att köpa in det ryska vaccinet längre fram, men i dagsläget är det inte sannolikt. EU har redan tecknat avtal med två vaccin av den här typen. Ryssland verkar också ha produktionsproblem, de ska vaccinera jättemånga människor och det är inte säkert att de att har kapacitet försörja oss.”

Richard Bergström var vd för LIF (Läkemedelsindustriföreningen) som för den europeiska branschorganisationen EFPIA (European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations).
Är han inte jävig?

Föregående artikel”Avslagsmaskinen” – Hur kunde vi hamna i den här situationen?
Nästa artikelValet i Venezuela.

20 KOMMENTARER

 1. Allting som har Ryssland som varumärke kommer vanliga medborgare i Sverige vara skeptiska till. Svensk media har redan gjort sitt bästa för att få folket att förstå att man skall vara väldigt försiktig och misstänksam mot det ryska vaccinet Sputnik-V. De hade inte behövt det för det finns en grundmurad misstänksamhet mot Ryssland, och den värsta spridaren av detta är SVT:s reporter i Ryssland, Bert Sundström som gick ut och tydligt markerade i september 2020, att det absolut var högsta ledningen /Putin/ som stod bakom förgiftningen av Navalny, det var helt otroligt och helt osannolikt att någon annan kunde gjort det.
  Att han får vara kvar begriper jag inte, då han aldrig kan försöka hålla sig neutral i sin nyhetsrapportering, vilket han borde som journalist.
  Nu senast stod han som en liten surgubbe utanför dörren till lokalen där man började vaccinera med Sputnik V, och grymtade som en liten gris att han inte fick komma in. Förstår inte hur han kan släppas in överhuvudtaget någonstans i offentliga lokaler i Ryssland. Han borde portförbjudas.
  Även om vi skulle köpa in Sputnik- V, så är det nog inte många som vågar vaccinera sig, om de vet att det är Ryssland som framställt vaccinet. När man först berättade om Sputnik-V, så sa jag till en granne: Jag åker till Moskva och vaccinerar mig med deras vaccin. Hon och hennes sambo blev helt bestörta och undrade hur jag i hela världen skulle våga vaccinera mig med ett ryskt vaccin. Så har mobbningen mot Ryssland lyckats i Sverige alltid SKYLDIG SKYLDIG oavsett vad det gäller.

  • Fråga experterna. (Covid-19-vaccine).. Denna video blev snabbt borttagen på Youtube och Facebook.
   https://brandnewtube.com/watch/ask-the-experts-covid-19-vaccine-now-banned-on-youtube-and-facebook_qIsNohSIeSgfz2J.html
   Denna video är en sammanställning av läkare, forskare och aktivister som ger sina åsikter. Den representerar INTE PÅ något sätt vyer från någon enskild bidragsgivare till den här videon.
   Videon innehåller en mängd olika vyer, som alla är exklusiva för den person som uttrycker dem.
   ⁣Med utbyggnaden av det du vet vad som är precis runt hörnet ställer vi en världsomspännande expertpanel frågan i allas hjärta #asktheexperts
   Producerad av Oracle Films
   https://oraclefilms.com
   I samarbete med Fiona Hine, grundare av CoviLeaks
   https://covileaks.co.uk

   • Det finns många experter och professorer i världen, man jämför influensa med
    Covid-19, man gör moduleringar på förväntade dödstal, och börjar upptäcka de långa rehabiliteringar som behövs efter Covid-19. För mig har inte siffrorna så stor betydelse det finns viktigare saker att förhålla sig till.
    Framförhållning och kunskap har stor betydelse, och de har värnat både livskvalitet och överlevnad. Nu vittnar flera på de stora sjukhusen i Stockholm att behandlingstiden har halverats och man behöver inte lägga lika många i respirator, utan de räcker med att patienterna får syrgas. Sjukhusen säger att det beror på den kunskap de skaffat sig under våren, och den förberedelse de kunnat göra nu. På våren då man varken hade framförhållning eller kunskap samtidigt som många insjuknade i Covid-19, resulterade det till att många inte fick vård och dog i onödan, eller möjligtvis fick skador
    av långvarig respirator inläggning, där det blev nödvändigt med långvarig rehabilitering efteråt.
    En del som vägrades vård hade barn som stred för dem, och fick till slut vård och överlevde, såg en man som nu när han tillfrisknat cyklat med sina barnbarn 60 mil och han är 82 år gammal, och han blev först nekad vård.
    Varje liv har ett värde och varje människa bör kunna känna en trygghet i att få vård, som ger en möjlighet till överlevnad och inte bli avvisade.
    I Norge hade Folkhälsomyndigheten samma recept som i Sverige, det var sjukhusen där som var mer rebelliska och körde sitt eget race, medan i Sverige litade man på Folkhälsomyndigheten. Tack vare den rebelliska delen av sjukvården så klarade man sjukvården bättre än i Sverige.
    De skaffade sig kunskap och läste på och var beredda och visste vad de skulle göra när det första fallet kom dit.
    Niklas Arnberg, professor i virologi vid Umeå Universitet, förklarar väldigt pedagogiskt om de olika virusfamiljerna och vikten av just förberedelse och kunskap. Han talar om vikten att förbereda oss för kommande pandemier för de kommer att komma. Han var och talade i riksdagen i november 2019, om förberedelse.
    https://www.tv4.se/klipp/va/12533683/vi-varnade-om-viruset-ingen-lyssnade

 2. De stora läkemedelsbolagen i väst vill ha monopolen över produktion och distribution av vaccinet. Självklart utgör Sputnik V ett stort hot – billigt. säkert och dessutom Rysk. Likaså den Kinesiska varianten. Folk måste föras bakom ljuset, det förs ett lågintensivt krig mot alternativa billigare läkemedel. Samtidigt som man underlåter att upplysa om de skadliga bieffekterna av Covid-19 vaccin som läkemedelsmonopol bolagen kokat ihop i all hast frö göra miljardklipp

  Läs detta https://www.globalresearch.ca/what-not-said-pfizer-coronavirus-vaccine/5729461

  och även detta https://www.globalresearch.ca/big-pharma-prescribed-drugs-or-vaccine-induced-dementia-is-not-alzheimer/5628607

 3. Många kända experter världen över drar i nödbromsen. Varför denna panik och iver att vaccinera alla med ett vaccin som är obeprövat vad gäller långtidsverkningar ? Som är tänkt att verka via mekanismer som är obeprövade och olika dem som gäller för kända basvacciner. Sjukdomens karaktär är inte av den rangordningen att en sådan panikåtgärd vore motiverad.

  I Finland har landets statsminister Sanna Marin förklarat att även hennes tvååring skall vaccineras. Det säger något om panikens utbredning. Tyska experter har om vaccinering av barn med detta vaccin sagt att det är ren barnmisshandel. Borde statsminstern anmälas till barnskyddsmyndigheten ?

  • En specialist med biologiska vetenskaper, docenten vid institutionen för mikrobiologi och virologi vid Yaroslavl State Medical University Andrei Tsvetkov, förklarade under ett rundabordssamtal på Tsargrad-kanalen skillnaden mellan koronavirus och influensa. Han uttryckte åsikten att skillnaderna mellan dessa patogener inte alls är så stora och grundläggande.
   Det finns svår influensa, det finns milda former av influensainfektion. Människor över 65 är mer benägna att ha allvarliga sjukdomar. Och dödlighet på grund av koronavirusinfektion inträffade i många fall på samma sätt som tidigare mot bakgrund av influensa. Det vill säga människor dör av hjärt-kärlproblem, av stroke, av hjärtinfarkt. Eftersom det kan vara ganska svårt att uthärda hög temperatur i en vecka i närvaro av samtidig patologi. Det vill säga, förvärringar av redan existerande sjukdomar var följaktligen en ackumulerande faktor som ledde till döden, förklarade Tsvetkov.
   Influensa, liksom koronaviruset, kan framkalla komplikationer om patienten samtidigt har sjukdomar. Dessutom dör sådana infekterade människor i båda fallen inte så mycket på grund av COVID-19 eller influensa, utan på grund av befintliga patologier som förvärras av patogener.

   Jag tror att när det gäller epidemiologiska egenskaper passar SARS-CoV-2 mycket väl in i den epidemiologiska bilden av vanliga akuta luftvägsinfektioner. Av de sex andningsvirusen är detta det näst vanligaste efter rhinovirus, enligt viktiga grundläggande källor. Influensa tar emellertid den näst sista platsen i denna indikator. Enligt statistiken fanns det relativt lite influensa, säger specialisten.

 4. Dels så vill förstås de globala kartellerna sälja sina varor, men Ryssland har en tradition av kemiskt/biologiska stridsmedel som inte är helt okänd. Folklig tveksamheten är helt förståelig, men många tvekar nog inför alla produkterna. Primärproblemet är inte ursprungslandet, utan att de inte helt säkert är långtidstestade. Lusten att leva med kronisk sömnsjuka allt framledes är begränsad.

  Problemet med omelett är att det är så svårt att lappa ihop äggen.

  • Flera länder, inte minst USA har sådana lager. Syrien har avskaffat sina lager, verifierat av OPCW/FN.

 5. USA har unilateralt deklarerat avsikten att eliminera sina BC-stridsmedel, de tar tid att demontera men det ska vara gjort 2023.

  ”As of December 2012 declarations to the OPCW, the United States still possessed 3,134 tons of chemical weapons agents, consisting of mustard gas, sarin, and VX. These agents are scheduled to be destroyed by 2023 after construction of the necessary destruction facilities”

  Eventuella sovjethärledda lokalt tillverkade syriska BC-vapen är destruerade och var sannolik av ålderdomlig typ. Sovjetunionen låg längst fram i utvecklingen av BC-stridsmedel, och hade en krigsplanering för sitt angrepp mot västeuropa som gick ut på att deras pansar och infanteri skulle avancera genom kontaminerat fiendeland. Trupperna fanns på plats i decennier, men ingen anfallsorder kom, förnuftigt nog. Ryssland har stridsgaser vi aldrig utvecklat och inte känner till, sattes in vid det tjetjenska attentatet och gisslandramat vid Dubrovkateatern 2002.

  • @Omelett 8 december, 2020 At 15:15

   ”Ryssland har stridsgaser vi aldrig utvecklat och inte känner till, sattes in vid det tjetjenska attentatet och gisslandramat vid Dubrovkateatern 2002.” Det är BS!!

   Enligt svenska Wikipedia:
   ”Officiellt dog 39 av separatisterna och 129 av gisslan av den giftiga gas (troligen fentanyl) som ryska specialstyrkor sprutade in på teatern för att oskadliggöra separatisterna.”
   https://sv.wikipedia.org/wiki/Gisslandramat_p%C3%A5_Dubrovkateatern
   Vad är fentanyl??
   Fentanyl (varunamn Leptanal, Durogesic, Matrifen, Actiq, Abstral samt Fentanyl+företagets namn) är en syntetisk opioid, inom sjukvården använd för smärtlindring.
   Preparatet togs fram 1959 av det belgiska läkemedelsföretaget Janssens grundare läkaren Paul Janssen.
   Användning i sjukvården
   Fentanyl är ett kraftigt smärtstillande medel; effekten är ungefär 100 gånger starkare än morfin. Det förekommer i sjukvården bland annat som plåster, vilket appliceras på kroppen och som långsamt utsöndrar läkemedlet via huden under några dagar. På så vis fås smärtlindring under lång tid. Det används även som intravenöst narkosmedel.
   https://sv.wikipedia.org/wiki/Fentanyl
   Varför ljuger du om Ryssland??

   OPCW Marks Completion of Destruction of Russian Chemical Weapons Stockpile
   11 October 2017

   The OPCW’s inspection teams have verified the destruction at seven chemical weapons destruction facilities in the Russian Federation. On 27 September 2017, the last of these facilities, located in Kizner, officially concluded its operations.
   With the total elimination of Russia’s declared chemical weapons programme, 96.3 per cent of all chemical weapon stockpiles declared by possessor States have been destroyed under OPCW verification.
   https://www.opcw.org/media-centre/news/2017/10/opcw-marks-completion-destruction-russian-chemical-weapons-stockpile

   • Notera ”troligen fentanyl”. Det är alltså ingen som vet vad säkerhetstrupperna sprutade in i teatern, och sovjetunionen hade omfattande utveckling av BC-stridsmedel som inleddes redan med Rapallofördraget med Tyskland.

    Det stämmer att Ryssland hade enorma lager av BC-stridsmedel som destruerats. Vad som finns kvar vet ingen, men jag har ingen anledning att tro att Ryssland vill använda kemiska vapen mot västeuropa längre. Sån planering fanns förr, men socialismens erövringsplaner föll för trettio år sedan.

    • @Omelett 10 december, 2020 At 14:16
     ”Notera “troligen fentanyl”. Det är alltså ingen som vet vad säkerhetstrupperna sprutade in i teatern”

     I en första studie har syntetiska opioider, framförallt fentanylsubstanser, undersökts av FOI för att förstå dess effekter på kroppen och vilka skyddsåtgärder som behövs.
     130 döda i gisslan
     Effekten av syntetiska opioider blev tydlig när de användes av ryska säkerhetsstyrkor för att oskadliggöra tjetjenska terrorister vid gisslandramat på Dubrovkateatern i Moskva 2002. Det slutade med att 130 personer i gisslan dog av förgiftningen.
     https://www.foi.se/nyheter-och-press/nyheter/2020-12-07-syntetiska-opioider-kan-vara-lika-giftiga-som-kemiska-stridsmedel.html

    • @Omelett 10 december, 2020 At 14:16
     ”sovjetunionen hade omfattande utveckling av BC-stridsmedel som inleddes redan med Rapallofördraget med Tyskland.”

     Sluta prata i nattmössa!!
     Rapallofördraget hade ingenting med BC stridsmedel att göra!!

     Rapallofördraget eller Fredsfördraget i Rapallo 1922var ett fördrag som undertecknades av Tyskland och Sovjetunionen i Rapallo den den 16 april 1922. Enligt fördraget avsade sig de bägge staterna alla territoriella och finansiella anspråk mot varandra.

     Rapallofördraget var en uppföljning till fredsfördraget i Brest-Litovsk år 1918. Det var den sovjetiske utrikesministern Georgij Tjitjerin och hans tyske kollega Walther Rathenau, som undertecknade fördraget.

     Grundvalen i fördraget var de båda nationernas likaberättigande. Diplomatiska förbindelser mellan länderna inleddes. Alla krav rörande kriget mellan det forna Kejsardömet Ryssland och Tyskland betraktades som avklarade. Bland annat avstod Sovjetunionen från att ta upp artikel 116 i Versaillesfördraget, som förutsatte att Tyskland skulle betala Ryssland för krigsskulder. Rapallofördraget var utan tvivel en följd av Englands och Frankrikes negativa politik gentemot både Tyskland och Sovjetunionen och förde samman de senare.

     Tyskland var det första landet i Europa som med Rapallofördraget upprättade diplomatiska förbindelser med Sovjetunionen, och redan ett år tidigare hade man slutit ett handelsavtal som gjorde Tyskland till Sovjetunionens största handelspartner.
     https://sv.wikipedia.org/wiki/Rapallof%C3%B6rdraget_(1922)

 6. Ett tag sedan skrev jag annorstades:
  What do they inject us with? I agree with Prof Didier Raoult.

  “Remember the Tamiflu scandal? And Gilead wanted to sell Remdesivir, now proven ineffective, at a high price” This is the position of Fiona Godlee, editor-in-chief of the BMJ.
  http://bmj.com/content/bmj/371/bmj.m4701.full.pdf

  Igen, glom inte c:a 1000 Narcolepcyfall i Sverige!

  Regeringar, Politiker, Lakemedelsrepresentanter, deras chefer mfl., doktorer som vurmar for mRNA vacciner och liknade tar sprutan FORST. Om de overlever ska jag tanka pa saken. Dock forbjuder jag Ap- Manniskofragment i mitt vaccine.

 7. Svagheten i många inlägg är att det dryftas vaccin i allmänhet, utan att precisera vilken teknik som används av den eller den vaccinkandidaten.
  Den helt nya och helt oprövade mRNA-tekniken torde vara den som förtjänar mest skepsis, ty det tar normalt minst något decenium för att utvärdera en nyhets långtidseffekter (tänk på flytspacklet i byggbranschen, för att ta bara ett exempel).
  Att helt hoppa över normala rutiner känns ansvarslöst, speciellt med tanke på sjukdomens låga och sjunkande dödlighet, allt eftersom vården lär sig att hantera den.

  Panikåtgärder har ofta dåligt utfall och det är helt onödigt att lägga sten på den gigantiska ekonomiska och psykologiska bördan.
  Att ett nytt medel kommer från Grönköping, Ryssland eller Bortistan säger noll om dess potentiellt värde; vilket labb eller fabrik står för den kommersiella produktionen, samt vilken kontrollmyndighet utför översynen har däremot betydelse (tänk Boeing 737 Max/FAA).
  Hur står sig den ryska läkemedelskontrollen jämfört med exempelvis den skandalberiden franska (tänk Mediator m.fl.) dito?
  HCQ-skandalen ger inget större förtroende för de europeiska myndigheterna, som har skrivit miljardkontrakt på det bevisad värdelös Remdesivir och på inte ens färdigprovade nya vacciner. Lättlurade (= inkompetenta), korrupta eller vad, kan man undra om myndigheter som tycks ha lärt noll av tidigare skandaler av typen Tamiflu, förutom att påskynda nedmonteringen av vården under ledning av flummiga ekonomer.

  • Världen håller på att bli allt mer uppdelad…Västvärlden tror sig veta bäst om allt och agerar därefter med sin vanliga uppblåsta attityd och vägrar se att det finns andra som också har kunskap och förmågor! Om detta beror på det koloniala arvet eller ren gammaldags rasism låter jag vara osagt. Att så många fattiga länder köper Sputnik V i stället för Big Pharmas vacciner visar väl att man misstror väst också på det området. Tyvärr så håller västvärldens skurkaktiga globalistpolitiker på att skapa ytterligare misstro i resten av världen som om det inte räckte med krig, sanktioner och hot. Ekonomin i västvärlden lever på lån och spekulation vilket knappast stärker synen på oss…Väst en glittrande koloss på lerfötter!

  • Hysterin runt Corona 19 pandemin .. och den så kallade klimatförändringen.. (egentligen väderförändringar) är ett försök av ”globalisterna” att ta kontroll över hela jordens befolkning.
   Om du låter dem kontrollerar dig, kan de manipulera dig.
   Du kan bli ”diagnosticerad” med Covid-19, fast du varken har, eller har haft, eller kommer att få det.
   Undrar vem som så totalt lyckats manipulera Putin- och därmed Rysslands befolkning?

 8. Bland EU:s länder skiljer Ungern ut sig.
  Någonstans läste jag landet Ungern valt det ryska vaccinet Sputnik V för att vaccinera sin befolkning.
  Ungern verkar inte vilja ledas i EU:s koppel. Det är inte första gången de går eller vill gå sin egen väg.

  Jag kan av förståeliga skäl inte bedöma de olika vaccinerna lika lite som jag förstår varför det ryska vaccinet måste vara sämre.
  Det är många här i Sverige som har fördomar mot Ryssland men jag tillhör absolut inte dem.
  Ryssland förmår mycket när de väl samlar sig.
  Vem minns inte ryska hockeylaget? Jag minns dem väl trots jag är totalt ointresserad av både sport och idrott. Den sovjetiska nationalhymnen vid matcherna gjorde mig förstummad trots jag inte visste något om den.
  Eller rymdkapplöpningen. Ryssland var det enda land som kunde erbjuda USA motstånd.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here