Manifestation för Julian Assange – Prejudikat kan skicka USA-kritiska journalister i fängelse

0
229

Den här rapporten har skrivits och filmats av och först publicerats av Torbjörn Sassersson på hans blogg Newsvoice. Newsvoice: Manifestation för Julian Assange – Prejudikat kan skicka USA-kritiska journalister i fängelse. Han var med och filmade med sympati från mötet. Han har också publicerat bra artiklar om Assange. Artikeln kompletterar en annan rapport från mötet. Globalpolitics: Rapport från solidaritetsmötet för Julian Assange och Chelsea Manning på Medborgarplatsen igår.


 

Manifestation för Julian Assange – Prejudikat kan skicka USA-kritiska journalister i fängelse

Flera föreningar för fred och rättvisa arrangerade tillsammans en manifestation för Julian Assange och hans frigivning i Stockholm den 12 april. NewsVoice var på plats och filmade.

Experter och insatta varnar för att fallet med Julian Assange kan bli prejudicerande om Assange fälls i amerikansk domstol. Det kan i sin tur leda till att journalister i hela världen kan utlämnas till USA om de avslöjar USA:s krigsbrott och brott mot de mänskliga rättigheterna.

Talade gjorde Sigyn Meder som är ordförande i Iraksolidaritet och Eva Björklund från Sveriges fredsråd, Venezuelanätverket och Svensk-Kubanska föreningen. Luis Asbacal från Sydamerika jämförde Storbritanniens agerande mot Assange med Pinochet-regimen. Anders Romelsjö som är ordförande i Stockholmsavdelningen i Folket i Bild Kulturfront och vice ordförande i för Swedish Doctors for Human Rights (SWEDHR) talade också. All fyra talare är med i Stödgruppen för Julian Assange i Stockholm. Dessutom fanns Lars Drake på plats som talare. Han är aktiv i riksföreningen Nej till NATO. Drake var tidigare med i styrelsen för Folket i Bild Kulturfront.

I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here