Manifestation för Julian Assange – Prejudikat kan skicka USA-kritiska journalister i fängelse

0
1000

Den här rapporten har skrivits och filmats av och först publicerats av Torbjörn Sassersson på hans blogg Newsvoice. Newsvoice: Manifestation för Julian Assange – Prejudikat kan skicka USA-kritiska journalister i fängelse. Han var med och filmade med sympati från mötet. Han har också publicerat bra artiklar om Assange. Artikeln kompletterar en annan rapport från mötet. Globalpolitics: Rapport från solidaritetsmötet för Julian Assange och Chelsea Manning på Medborgarplatsen igår.


 

Manifestation för Julian Assange – Prejudikat kan skicka USA-kritiska journalister i fängelse

Flera föreningar för fred och rättvisa arrangerade tillsammans en manifestation för Julian Assange och hans frigivning i Stockholm den 12 april. NewsVoice var på plats och filmade.

Experter och insatta varnar för att fallet med Julian Assange kan bli prejudicerande om Assange fälls i amerikansk domstol. Det kan i sin tur leda till att journalister i hela världen kan utlämnas till USA om de avslöjar USA:s krigsbrott och brott mot de mänskliga rättigheterna.

Talade gjorde Sigyn Meder som är ordförande i Iraksolidaritet och Eva Björklund från Sveriges fredsråd, Venezuelanätverket och Svensk-Kubanska föreningen. Luis Asbacal från Sydamerika jämförde Storbritanniens agerande mot Assange med Pinochet-regimen. Anders Romelsjö som är ordförande i Stockholmsavdelningen i Folket i Bild Kulturfront och vice ordförande i för Swedish Doctors for Human Rights (SWEDHR) talade också. All fyra talare är med i Stödgruppen för Julian Assange i Stockholm. Dessutom fanns Lars Drake på plats som talare. Han är aktiv i riksföreningen Nej till NATO. Drake var tidigare med i styrelsen för Folket i Bild Kulturfront.

Föregående artikelDen vanartige Jan Myrdal diskuteras och hyllas vid seminarium 14 april. Köp de sista biljetterna!
Nästa artikelVid sidan av IS-barnen: Vad händer i Syrien?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here