Vid sidan av IS-barnen: Vad händer i Syrien?

4
1438
Syrien. Karta 15/4 2019.

Southfront: Karta och rapport 15/4

Southfront är jämte Almasdarnews en av de bästa siterna för information om vad som händer i kriget i Syrien. Det händer ett och annat vid sidan av USA-allierade kurdiska SDF:s framgångar i nordöstra Syrien. Och vid sidan om problem med och diskussioner om IS-familjer och deras barn, de familjer som inte minst Sverige släppt iväg så lätt för färd till IS-land och annat terroristland.

Det är ju visat att USA och Israel genom åren stött terrorister, samtidigt som USA och allierade ganska lågfrekvent bekämpat IS. Men andra terroristgrupper med ungefär samma ideologi finns kvar och är nu starkare.

USA är inte bara kvar trots Trumps löften utan går på offensiv. Och medan Israel genomför det ena flyganfallet efter det andra. Alltmedan USA-allierade som Sverige i praktiken inte bara tiger utan också på olika sätt stödjer USA:s folkrättsvidriga politik.

* Israel har släppt nya satellitbilder som visar folkrättsvidriga israeliska anfall på Syrien 13/4;
* Syrens arab-armé (SAA) strider mot IS i Al-Mayadin-Deir Ezzor-al-Sukhna-triangeln. ISIS är fortfarande ett anmärkningsvärt säkerhetshot i området;
* Ungefär 300 USA-ledda koalitionsbilar med militär utrustning har kommit in i Qamishli genom gränsövergången vid Semelka-.
Utrustningen är avsedd att levereras till USA-stödda styrkor på östra stranden av Eufrat
* Hayat Tahrir al-Sham (HTS) eller ”al-Qaida i Syrien” besköt distrikten Sukkari, Khalidiyah och området Nile Street i Aleppo City med granater. Omkring 20 människor dödades eller skadades i denna attack. Almasdarnews.Almasdarnews: Här
* En IED (Improviserade sprängämnen, från engelska Improvised explosive device)) exploderade nära en SDF-styrka i Manbij. Inga skador rapporterades.
* En intensiv artilleriduell rapporteras från norra Hama.

* 13 april attackerade ryska flygvapnet också terroristbaser i Idlib i nordvästra Syrien. Det är deras hårdaste attack på Idlib på ett år. Samtidigt har den syriska armén börjat träna med de senaste ryska vapen som de har utrustats med. https://www.almasdarnews.com/article/russia-equips-syrian-military-withlattest-weapons-for-coming-idlib-offensive/ Kan det här vara en förberedelse inför en kommande attack för att befria Idlib?
* Irak och Syrien har beslutat att förena sina styrkor i kampen mot terroristerna. Nu har de öppnat den strategiska gränsposten i Qa’im. I ett möte nyligen mellan Syriens president Al-Assad och Iraks nationella säkerhetsrådgivare betonades vikten av samarbete mot terrorister. https://sana.sy/?p=929990
Israel ger inte upp. Den 13 april 2019 riktade Israel nya flygangrepp mot mål i Syrien. Efter att ha säkrat sitt omval är det litet som hindrar Netanyahu från att fortsätta sin aggressionspolitik gentemot grannlandet. Den syriska flygvapnet har skjutit ner många av Israels missiler enligt det syriska nyhetsbyrån Sana. https://sana.sy/en/?p=163169

Alltmedan oansvariga media i politiker och övriga Väst tiger om den avgörande betydelse för flyktingströmmar, IS-barn och annat som USA:s angreppskrig på Syrien med hjälp av bland annat terrorister har för dagens situation. Det är många mail jag sänt med information och källor till ledande svenska media.

Vad är detta? Om inte ”fake news by omission.”

Föregående artikelManifestation för Julian Assange – Prejudikat kan skicka USA-kritiska journalister i fängelse
Nästa artikelMöte om Venezuela på ABF med Kajsa Ekis Ekman och Erik Göthe. Kom!
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

4 KOMMENTARER

 1. Det är INTE fejkade nyheter genom förbiseende, underlåtenhet eller försummelse. De är naturligtvis fullt medvetna om vad de fejkar ihop, men de bryr sig INTE om de svältande barnen eller massmorden som de gjort sig medansvariga till. De använder bara barnens lidande för att framstå som godheten, fastän de själva är medansvariga för deras lidande.

  Det låter något märkligt för en vanlig hederlig människa att det faktiskt är så, kanske särskilt för en människa som vigt sitt liv till läkekonst och fred på jorden, men föreställ dig att medierna styrs av psykopater. Då faller plötsligt pusselbitarna på plats. Eller hur?

 2. Som Vilhelm Moberg skrev i Otrons artiklar: ” Hur tillgår historieförfalskning? Svaret är: genom urval och utelämning. Inbte heller den nya tidens historia övertygar mig. Inte därför att det som står skrivet där skulle vara felaktigt… utan därför att det finns så mycket som inte fått komma med… Genom detta utelämnande blir bilden av det förflutna förfalskadför oss.”

 3. Det pågår fortfarande råttrensning i Syrien. Här rä senast från Hama & Idlib

  https://syrianperspective.com/2019/04/nusra-blasted-in-hama-and-idlib-by-saa-more-american-weapons-to-terrorism-found.html

  En annan analys spekuleras det om marktjuvarnas ”straffrihets dagar” är snart över. Det kan snart bli ombytta roller med marktjuvar som springer för livet då missilregn börjar landa i Hell Aviv, Haifa och andra tillhäll för marktjuven.

  https://journal-neo.org/2019/04/19/syria-a-storm-is-coming/

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here