Manifestation till stöd för Julian Assange och yttrandefriheten idag torsdag kl 16.30 på Odenplan. Kom!

2
1550

 

Program

Jan Hammarlund inleder med sång
Arne Ruth, mångårig chefredaktör för Dagens Nyheter, kulturredaktör Expressen
Helene Bergman, journalist, författare, skriver Kärringbloggen
Håkan Julander, skådespelare, framför ny dikt
Lena Kallenberg, författare, skribent
Kristina Hillgren, psykolog, kommittén
Jan Hammarlund avslutar med allsång
Sigyn Meder, moderator

______________________________________________________________

I ett brev som publicerades idag uppmanade Europarådets kommissionär för mänskliga rättigheter, Dunja Mijatović, den brittiska inrikesministern Priti Patel att inte utlämna Julian Assange.

”Med tanke på det förestående beslutet om Assanges utlämning konstaterade kommissionsledamoten att de mer omfattande konsekvenserna för de mänskliga rättigheterna av att göra detta ännu inte hade beaktats tillräckligt i utlämningsförfarandet. Hon framhöll särskilt att USA:s åtal mot Assange väckte viktiga frågor om skyddet för dem som publicerar hemlig information i allmänhetens intresse, inklusive information som avslöjar kränkningar av mänskliga rättigheter. Hon drog slutsatsen att ett godkännande av Assanges utlämning på denna grund skulle ha en nedslående effekt på mediefriheten och i slutändan kunna hindra pressen från att utföra sin uppgift som informationsförmedlare och offentlig vakthund i demokratiska samhällen.”

https://www.coe.int/en/web/commissioner/-/commissioner-calls-on-uk-government-not-to-extradite-julian-assange

______________________________________________________________________

Julian Assanges liv är i fara.
Storbritanniens inrikesminister Priti Patel fattar under maj månad, kanske IDAG, det slutgiltiga beslutet om utvisning till USA.

Inrikesminister Priti Patel. Officiell bild. Wikipedia.

 

Vi kan vädja till henne att inte utvisa Assange.

Det pågår en masskampanj i hela världen.
USA:s presidenter och Storbritanniens premiärministrar med Bush och Blair i spetsen, ansvariga för krigsbrott i Irak och Afghanistan, går fria.
Det strider mot folkrätten!

Julian Assange, inte anklagad för någonting, modig nog att säga sanningen om dessa krigsbrott har nu oskyldig suttit i över 3 år på Storbritanniens Guantánamo Belmarsh, isolerad och sjuk.

Det är orättfärdigt och har ingenting med rättssäkerhet, mänskliga rättigheter eller demokrati att göra!
Sverige bidrog till denna fruktansvärda situation och bär ansvar tillsammans med USA och Storbritannien.

Alla stora MR- och fackliga organisationer kräver att Assange friges.

Behandlingen av Assange hotar journalisterna, hotar allas vår yttrandefrihet!

Endast stora masskampanjer har en chans att rädda Julian Assange. Han lider för allas vår rätt att veta sanningen!
Det är ett mycket allvarligt hot om Assange döms som spion i USA.
Journalister riskerar att dömas som spioner.
Sverige håller på att anta en lag som innebär grundlagsändring och direkt skadar yttrandefriheten!

Kom 19 maj! Sprid!
Ta med vänner och bekanta.

Stödkommittén för Julian Assange
Kontakt:

Evenemang på Facebook

________________________________________________________________________

Från manifestationen på Medborgarplatsen 26 mars

Del 1

Del 2

Assangemanifestation på Medborgarplatsen. Bland deltagarna denne bloggare med hustru i vit kort kappa.
Föregående artikelVad säger en ung man vid mötet ”Kampanjen Nej till NATO” 14 maj på Medborgarplatsen?
Nästa artikelDet andra, kommande inbördeskriget i USA?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

2 KOMMENTARER

 1. Min rent personliga åsikt här är att jag ser USA som nazismens arvtagare. Parallellerna blir allt tydligare liksom USAs agerande. Metoder, målsättning, avsikter, uppträdande.

  Själv liknar jag fallet Assange med fallet Fritz Gerlich (1883 – 1934), en journalist i just Nazityskland.

  Fritz Gerlich var a tysk journalist and historier, han, liknande Assange, kritiserade han Adolf Hitler och nazismen liknande Assange har kritisera USA. Han arresterades och skickades till dödslägret Dachau där han dog på icke dokumenterat sätt.

  Assange hotas med att skickas, inte till Dachau, utan till USA.

  Gerlich porträtterades i TV-filmen ”Hitler: The Rise of Evil ”av skådespelaren Matthew Modine. I filmen, när han beskriver en artikel på första sidan som varnar för faran som Hitler utgör, avslutar Gerlich med orden: ”Det värsta vi kan göra, det absolut värsta, är att göra ingenting”. Gerlich ville skriva sanningen, likt Assange. Assange varnar för faran som, inte Hitler utgör, utan som USA utgör.

  När kommer vi att göra något åt USA, och vad kan vi göra åt USA och deras lakejer i Sverige och världen.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Fritz_Gerlich

 2. En djupt antidemokratisk MI6-kopplad kabals uppenbara inflytande på Priti Patel väcker allvarliga frågor om hennes lämplighet att styra över Julian Assanges utlämning till USA.
  Brittiska inrikesministern Priti Patel ska inom kort besluta om WikiLeaks grundare Julian Assange ska utlämnas till USA, där han riskerar livstids fängelse för journalistisk verksamhet.
  Grayzone kan exklusivt avslöja att Patel verkar vara indragen i en hemlig ”forsknings- och påverkansoperation”, direkt inspirerad av MI6:s ”principer och metoder” och delvis vägledd av Richard Dearlove, den utländska spionbyråns tidigare chef.
  Även om inrikesministern kanske inte är fullt informerad om de mörka krafter som virvlar runt henne och de syften för vilka hon utnyttjas, finns det obestridliga bevis för att hennes ministeragenda och inrikesministeriets politik påverkas direkt som ett resultat av hennes kopplingar till den skumma gruppen.
  ”Dark Ullen” ska ”drivas enligt samma breda principer och metoder som en [MI6] forsknings- och påverkansverksamhet”
  Den 15 maj avslöjade Grayzone en skum underrättelsekabals komplott för att sabotera premiärminister Theresa Mays brexitavtal, avlägsna henne från ämbetet och ersätta henne med Boris Johnson för att säkra ett ”hårt” utträde ur EU. Kabalen eftersträvade en mängd olika odemokratiska, om inte direkt kriminella metoder för att uppnå sina mål.
  En stor del som innehöll läckta e-postmeddelanden mellan medlemmar i kabalen gav källan till den exposén. Ytterligare kommunikationer som granskats och verifierats av The Grayzone pekar på nyare, chockerande djävulska planer.
  Dessa inkluderar planer för att smutskasta miljöaktivister som kommunistiska agenter för kinesiskt inflytande, måla ut ukrainska flyktingar som potentiella ryska dubbelagenter som försöker utföra terrorattacker på brittisk mark, och ”förskjuta” affärs-, energi- och industristrategiminister Kwasi Kwarteng.
  Spektralgruppens uppenbara ledare och marionettmästare är Gwythian Prins, medlem av chefen för försvarsstabens strategirådgivningspanel och före detta Nato- och försvarsministerrådgivare. Den 21 januari skrev Prins till den tidigare MI6-direktören Richard Dearlove – en nyckelmedlem i kabalen – och beskrev villkoren för ”Dark Ullen”, kodordstiteln för ”vårt Kina-projekt”.
  ”Dark Ullen kommer inte att ha någon struktur och därmed inga titlar efter postinnehavare: det kommer att genomföras enligt samma breda principer och metoder som en SIS [MI6] forsknings- och påverkansoperation [kursivering tillagd]”, skrev Prins och tillade att han skulle söka årlig ersättning på £60 000 för insatsen. Verksamhetens ”solkung” skulle faktureras som enskild näringsidkare, inte anställd, så brittiska skattemyndigheter skulle inte betrakta Dark Ullen som en kommersiell enhet och ställa ytterligare frågor.
  Läs vidare
  https://www.blacklistednews.com/article/82607/leaked-emails-expose-uk-home-secretary-priti-patels-connection-to-mi6style-research-and-influence.html

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here