Massakern i Butja ? En av flera Ukrainska ”false flag-operationer”?

19
2422

Redaktörens ingress.  Jag såg nyss ett inslag om Butja i Rapport, som visade grova övergrepp. Döda bakbundna personer som skjutits, en grav med borgmästaren och del av dennes familj. En kvinna som uppgav att hennes man fått ställa sig på knä och sedan skjutits av rysk soldat. Man fick se och höra president Zelensky säga att tusentals torterats och våldtagits. Vilken kollosal skillnad det är i ”krav” på bevisföring i detta mycket viktiga ärende eller en mer rutinartad stöld eller misshandel. Kan det var så (enkelt) att det både förekommit sådana övergrepp och att det även rör sig om planerade ”false flag”-operationer. 

_______________________________________________________________________

Den här artikeln har publicerats av Larry Johnson på dennes blogg.

Larry Johnson skriver ”Jag är en äkta son till amerikanska revolutionärer. Minst 24 av mina förfäder, män och kvinnor, kämpade för att befria de amerikanska kolonierna från brittiskt styre. Några av dem dog för frihetens skull. Även om två och ett halvt århundrade har gått sedan mina far- och morfäder och mormödrar tog till vapen, är de principer de kämpade för fortfarande giltiga och relevanta på 2000-talet. Den här bloggen, som fortfarande är ansluten till Sic Semper Tyrannis, är tillägnad strävan efter sanning utan hänsyn till politiska fördelar. Jag välkomnar likasinnade patrioter.” https://sonar21.com/bucha-massacre-a-ukrainian-false-flag/

__________________________________________________________________

Massakern i Bucha? En Ukrainsk ”false flag” (Fake news)?

Bucha är den senaste nyheten som västerländska media tanklöst jagar, utan att ta sig tid att tänka kritiskt över vad Ryssland faktiskt gör på marken. Rysslands invasion den 24 februari var ingen klassisk militär attack. Vad menar jag? Om Ryssland var inriktat på att erövra och underkuva Ukraina, utan hänsyn till ukrainska civilas öde, skulle det ha lanserat massiva missil- och flygangrepp på alla större städer, broar, flygfält, järnvägar och kommunikationssystem. Det gjorde man inte. Inte bara min åsikt.

Den första fasen av Rysslands särskilda militära operation bestod av följande:

 • Man flyttade trupper och pansarkolonner in i Ukraina från tre riktningar – norr, öst och söder.
 • Man utplacerade endast 200 000 soldater, samtidigt som man behöll nyckelreserver inne i Ryssland, längs den ukrainska gränsen, mot en ukrainsk armé som uppskattas till 600 000.
 • Man undvek att attackera kommunikationssystem vilket lämnade mobiltelefon och internet i stort sett intakta.
 • Man tog kontroll över det största kärnkraftverket i Europa – Zaporizzhya kärnkraftverk – men fortsatte att låta elektriciteten flöda.
 • Man understödde offensiver av folkrepublikerna Luhansk och Donetsk mot ukrainska styrkor i öst.
 • Man omringade gradvis Kiev från norr, men utkämpade inga viktiga strider för att ockupera avlägsna städer.
 • Man förstörde med precisionsmissiler ukrainsk markradar, viktiga flygfält och militärbaser i västra Ukraina.
 • Man förseglade Ukrainas södra kust med den ryska flottan.
 • Man inledde ett anfall på Mariupol, en viktig ukrainsk hamn i söder, och förintade systematiskt den nynazistiska AZOV-bataljonen (Ryssland kontrollerar nu hela Mariupol utom stålverket och fortsätter att metodiskt eliminera de återstående försvararna).

Den omedelbara effekten av denna operation delade och frös den ukrainska armén i fyra geografiska regioner – nord, syd, öst och väst. Under de första två veckorna visste inte ukrainarna och NATO var Rysslands stora slag skulle falla. Rysslands första framgång med att eliminera Ukrainas flygvapen som en stridsduglig enhet och förstörelsen av viktiga militärbaser och bränsledepåer, gjorde det omöjligt för Ukraina att skicka förstärkningar till Donbas och Mariupol.

Ryssland har under den senaste veckan genomfört en taktisk omplacering av de styrkor som ursprungligen omringade Kiev. Det rapporteras att dessa enheter förflyttats västerut och sannolikt kommer att användas som blockstyrka som kommer att ingå i en bredare ansträngning för att besegra huvuddelen av den ukrainska armén, som nu praktiskt taget är omringad i den östra delen av Donbas.

Med sin begränsade förmåga att förflytta trupper eller underhålla frontlinjestyrkor, förlitar sig Ukraina på propaganda och informationskrigföring, för att försöka försvaga Ryssland och locka Nato att gå med i striden. Här är en bra sammanfattning av dessa ansträngningar med tillstånd av Nighvision:

 • Till exempel, när den ryska videon om tortyr av krigsfångar kom ut var det Ukraina som skrek ”falskt”, tills alla västerländska ”myndigheter” dagar senare tvingades att erkänna att det var på riktigt.
 • När false-flag-rapporten om ”förlossningssjukhuset” i Mariupol inträffade, skyllde Kiev-anhängare på Ryssland och återigen var det Ryssland som bevisades ha rätt och rättfärdigas, när den gravida flickan i centrum av filmen, själv släppte en intervju som fullständigt vederlade ukrainska lögner. Hon påstod att Ukrainska soldater, inte bara förvandlat sjukhuset till en barack men också stal den dyrbara maten från gravida kvinnor, varefter de sedan beskjuter själva sjukhuset.
 • När Ukraina hävdade att Ryssland bombade ett ”oskyldigt” civilt köpcentrum, men redan i nästa ögonblick släppte det ryska försvarsdepartementet detaljerade videor som visar exakt hur Ukrop-styrkorna placerade mobilt artilleri i parkeringshuset till nämnda ”galleria”.
 • När Ukrops hävdade att Ryssland försökte spränga kärnkraftverket i Zaporizhzhia, men ändå visade säkerhetsfilmer att när en rysk säkerhetsstyrka anlände, blev den beskjuten av en RPG från Ukrop-positioner i en av anläggningens administrativa byggnader.
 • När den berömda amerikanska journalisten dödades i Irpin, precis utanför Kiev för en månad sedan, och alla ukrainska supportrar skrek Ryssland, men hela händelsen snabbt sopades under mattan, när journalistens egen vän/kamrat i en intervju uppgav att de blev beskjutna av Ukrop trupper vid en Ukrop-kontrollpunkt, mil bort från närmaste ryska styrkor.

Tidigt under kriget blev många i väst lurade av historien om en märklig ukrainare, som påstods ha skjutit ner sju ryska stridsplan. Det var också en lögn:

I en brett delad video jagar Ghost of Kiev ett ryskt plan och skjuter sedan ner det. På ukrainska säger en röst: ”Det finns ett plan. Det finns ett till. Det håller på att krascha.

 Detta är en sekvens från videospelet Digital Combat Simulator World. ”Den här filmen är från DCS, men är ändå gjord av respekt för ”Ghost of Kiev”, skriver personen som laddade upp videon till YouTube den 24 februari. ”Om han är verklig, må Gud vara med honom; om han är falsk ber jag för fler som ’honom’.” En talesman för Digital Combat Simulator World har bekräftat för nyhetsbyrån Reuters att materialet verkligen är från spelet.

En videorapport från Gonzalo Lira visar att Ukraina tvivelsutan iscensätter propagandafilmer som visar den påstådda förstörelsen av ryska stridsvagnar. Tankvraken som ryker är i själva verket ukrainska fordon. Propaganda BTFO

Händelser i Butja/Bucha

Detta för oss till den senaste ”ohyggligheten” som Ukraina insisterar på utfördes av Ryssland – Bucha, en förort till Kiev. Här är The Guardians redogörelse:

När ukrainska pansarkolonner rullade in i Bucha, en stad nordväst om huvudstaden, fann de gator blockerade av utbrända ryska stridsvagnar och militärfordon, och beströdda med kroppar av civila, som lokalbefolkningen sa hade dödats av invaderande styrkor utan anledning.

Här är problemet. Bucha förklarades ”fullständigt befriad” från ryska trupper av sin borgmästare torsdagen den 31 mars. De döda som ligger på gatorna bär alla en vit armbindel, vilken bärs av ukrainare för att signalera till ryska trupper att de inte stöder den ukrainska armén .

https://sonar21.com/wp-content/uploads/2022/04/image-768×574.png

Om staden befriades den 31 mars, varför ligger kropparna fortfarande på plats tre dagar senare? Varför samlades de inte upp av sörjande släktingar? Den här rapporten har den förutsägbara effekten i västvärlden – kommentatorer och politiker kräver ett militärt svar från Nato. Ryssland har inte bringats ur fattningen av den här senaste propagandan; man påkallar ett akut möte i FN:s säkerhetsråd för att lägga fram bevis som motbevisar anklagelsen.

En sista punkt, Ukrainas president Volodymyr Zelensky sa till Fox News Bret Baer, att den nynazistiska Azovbataljonen har ”fullständigt integrerats” i den ukrainska armén

Ian Miles Cheong@stillgray Bret Baier frågade Zelensky om Azovbataljonens skjutning av ryska krigsfångar. Zelenskys svar? ”De är vad de är.” Zelensky hävdar också att några åtalades efter 2014 och dömdes till fängelsestraff. Han nämner inte att dessa domar upphävdes.

 Där har du det – en president som är jude, som stöder en nynazistisk militär enhet som vill befria Ukraina från judar. Om du vill läsa mer om Azov gå hit.

Föregående artikelRyssland begär möte i FN:s säkerhetsråd – menar att ”Bucha var en false flag”-kupp av Ukraina.
Nästa artikelUngerns Viktor Orbán vann parlamentsvalet till EU:s och USA:s irritation
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

19 KOMMENTARER

 1. Västerländska politiker- och fake-media kommer aldrig ens försöka förstå hur folksjälen hos majoriteten av den Ryska Federationens medlemmar fungerar.
  En nyligen gjord opinionsmätning av det oberoende ryska forskningsinstitutet Levada Center, visar att dessa sluter upp allt tätare upp kring sin president, Vladimir Putin.
  Hela 83 procent av ryssarna ger nu sitt stöd till Putins agerande. Samtidigt ökar också andelen som anser att Ryssland går åt rätt håll markant.
  Målsättningen från västerländskt håll är att skapa motvilja och hat i den ryska befolkningen mot deras president så att de avsätter honom.
  I Ryssland däremot verkar allt fler sanktioner samt upprepandet gamla och nya ”false flag-kupper” snarare ha ökat motviljan mot Väst, där ryssarna istället tvärtom tycks sluta sig allt tätare kring sin president.

  • Undersökningen du hänvisar till (83% stöd för Putin) gjordes 17 januari till 21 februari, dvs innan invasionen började. Det gjordes dessutom i de svarandes hem, vilket definitivt kan påverka hur man svarar.

   Med detta sagt så skulle det inte förvåna mig om det blir liknande siffror framöver, med tanke på censuren, frånvaro av oberoende media, obefintlig opposition och nolltolerans mot demonstrationer.

 2. Kräva
  utredningen och fördömandet av ukrainska militära brott mot egen befolkning i Bucha är detta möjligt idag?
  Varför Storbritannien som är idagens lägge är ordförande i FN:s säkerhetsråd stoppar ett möte om Bucha som Ryssland tagit initiativet till?
  Vad vill man dölja?
  Det krävs en Nürnbergrättegång idag för brottslingar vid makten i Kiev.
  Hoppas att de som står bakom Kievs regim skall ställas till svars också.
  Det är samma monster som härjade mellan 1933-1945
  väktes till livet av väst ingen.
  Man skall inte
  glömma fascismens brott i Chatyn utfördes av tyska armén och främst ukrainska kollaboratörer den 22 March 1943.
  Noterad, att svenska Wikipedia nämner inte ukrainska kollaboratörer som genomförde dessa masacer 1943 i vitryska Chatyn . Rekommenderar att se på andra språk för jämförelse av tolkningar. Här t.ex. en spansk version:
  https://es.m.wikipedia.org/wiki/Masacre_de_Jatyn
  Det är brottsligt att falsifiera och sprida falsk information idag. Har man ingen samvete alls i dagens Europa?
  Hoppas att det blir konsekvenser för dessa handlingar oberoende för nationella tillhörigheter.

  • Lajma.
   Att dom stoppar mötet säger oss att dom har något att dölja.
   Undrar just vad det kan vara?

 3. ”En av flera Ukrainska ”false flag-operationer”?”
  Utan tvekan.
  Lögnimperiet har helt plötsligt börjat att translera sanningen hela sanningen inget annat än sanningen?
  Men dem är så j—t simpla de som fixar denna false flaggan … kunde ju inte missa, kunde inte gå förbi …
  Bucha … ”Butcher” (c) Biden. Butcher i Bucha.
  Enbart detta ordspelet kan avslöja dem.
  Tveksama och kritiska engelsktalande ska ju någon gång börja och undra om det är inte för mycket tillfälligheter?

 4. https://www.anti-spiegel.ru/2022/warum-die-meldungen-ueber-angebliche-russische-kriegsverbrechen-in-butscha-eine-luege-sind/

  Thomas Röper, anti-spiegel.ru pekar på en video eller rättare sagt två sådana. De ryska styrkorna hade lämnat staden redan fyra dagar tidigare. Och på den första videon bekräftar borgmästaren detta i muntra ordalag. Utan att nämna några ryska övergrepp. Först fyra dagar senare upptäckte man en massaker på civila. ”Volkssturm” från Kiev hade då tagit kontroll över gatorna. De ryska trupperna bar vita armbindlar för att känna igen varandra. Röper säger att efter att många stadsbor fått förnödenheter av dessa hade de också börjat bära likadana armbindlar, för att visa samhörighet.

   • Alla med lite vett inser ju att den här historien stinker ”false flag”, ja förutom H2 Det är många ” false flag” från Ukrainas sida, som börjar bli alltmer desperata när deras kriminalitet kommer i dagen! Och Ukraina som av MSM utmålats som ett ”demokratiskt” paradis….

    • Benny, Alla med lite vett i skallen väntar med sin uppfattning tills ett utomstående undersökningsteam har fått göra sitt jobb.

     • Lögnimperiets fula knep exploderades på dess fula tryne inför hela världens ögon Onekligen robust fakta finns redan om Bucha masskrets upphovsmän 🤣🤣🤣

 5. Jag såg nyss ett inslag om Butja i Rapport, som visade grova övergrepp. Döda bakbundna personer som skjutits, en grav med borgmästaren och del av dennes familj. En kvinna som uppgav att hennes man fått ställa sig på knä och sedan skjutits av rysk soldat. Man fick se och höra president Zelensky säga att tusentals torterats och våldtagits. Vilken kollosal skillnad det är i ”krav” på bevisföring i detta mycket viktiga ärende eller en mer rutinartad stöld eller misshandel. Kan det var så (enkelt) att det både förekommit sådana övergrepp och att det även rör sig om planerade ”false flag”-operationer.

  • @Borgarklass, Intressant och skrämmande läsning. Wikipedia säger alltså att ryssarna fick full kontroll den 12 Mars. Det emot säger inte att grävandet av graven började tidigare. Givetvis kan det lika gärna varit ukrainarna som börjat gräva. Det fanns ju en hel del lik att ta hand om efter den ryska artilleribeskjutningen.
   Fotnoterna är också intressanta #69 säger borgmästaren att staden är befriad från ryssarna. #70 den 2 April nämner skjutna civila på gatorna och massgravar osv.
   Den ryska propagandan säger att inget nämndes om civila lik förrän den 4 April är alltså lögn.

 6. https://www.anti-spiegel.ru/2022/ein-video-der-ukrainischen-polizei-bestaetigt-dass-es-in-butscha-kein-massaker-der-russischen-armee-gegeben-hat/

  Thomas Röper gräver vidare. En video med ukrainsk polis som går in i Butja den 2 april, det finns spår efter sammandrabbningar men inga kroppar som skulle ligga på gatorna. Inga intervjuade som skulle berätta om sådant heller. Röpers slutledning är att dödandet måste ha skett den 3 april. Då befann sig den ryska truppen på annan ort.

  • Jan, var kan man se den filmen och är det möjligt att geolokalisera den? Rapporter om att civila sköts i Bucha med omnejd började dyka upp redan i februari, menar du att det här är en false flag som planerats i över en månad?

   I takt med att fler och fler områden i Ukraina befrias från ”befriarna” tror jag tyvärr att vi får höra allt fler vittnesmål, den ryska propagandamaskinen kommer få fullt upp.

 7. Detta skedde efter att ryssarna gav bort staden och lämnade. Ryssland är troligen oskyldiga. Det är dom kriminella i Ukraina som begått dessa brott. Redan minut efter går västvärlden till dom vanliga attackerna och anklagar Ryssland TROTS inga som helst bevis. Man bör ju göra en seriös analys och utvärdering/undersökning av detta innan man bara gör det vanliga och anklagar Ryssland. Man lämnade och gav tillbaka staden ju till Ukraina dessutom,men flera dagar efteråt kommer dessa bilder nu. Vart var dessa för par dygn sedan och under tiden dessa dagar som gått,tills plötsligt nu komma och visa lik som ligger på gatan helt synligt. Och varför utreder man ALDRIG Ukrainas alla ständigt pågående krigsbrott

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here