Coronavirus i Business Class

18
1455
Bild: Mikael Nyberg

Mikael Nyberg publicerar mycket intressanta artiklar på sin hemsida, och emellanåt på Aftonbladet Debatt. Samt inte minst i tidskriften Clarté.

Jag återger här inledningen och ytterligare utdrag ur en artikel i Aftonbladet En Noaks ark för världens miljardärer Nu flyr de superrika en katastrof de själva orsakat.bakom betalvägg, samt på Mikaels hemsida Mikael Nyberg: Coronavirus i
Business Class.


Ingress av Mikael Nyberg: I årtionden har den ekonomiska politiken haft som mål och mening att berika de översta bland de översta. Sedan skulle rikedomen sippra ner till oss andra. Det gick inte riktigt som utlovat. Tvärtom. I coronapandemin förbereder sig finansaristokratin för att fly följderna. En artikel i Aftonbladet 20 april 2020.


HUR HANTERAR den översta procenten farsoten?

Amerikanska IT-miljardärer, ryska oligarker och saudiska oljemagnater har privata yachter med sjuksköterskor och läkare att tillgå. De kan också ta privatplanet till någon ö i Stilla havet eller till Queenstown i Nya Zeeland, tillflyktsorten par préférence för den nutida aristokratin….

En före detta kärnvapenbunker i Kansas är ett alternativ. Företaget Survival Condo erbjuder lyxvåningar under jord för upp till 3 miljoner dollar styck. Med grannarna i silon delas faciliteter som swimmingpool, bowlingbana, biograf, växthus och skjutbana. Vakter patrullerar utanför 24 timmar om dygnet, väggarna ska stå emot en kärnvapenexplosion och luftintaget stoppar farliga virus….

Ett annat utdrag ”Arbetare på flera av Amazons lager i USA och Europa har organiserat strejker och protester mot företagets ovilja att begränsa smittspridningen. 100 000 nya arbetare ska rekryteras för att klara en exploderande efterfrågan i pandemin. De manas att hålla social distans och tvätta händerna, men arbetet tvingar dem att trängas och produktivitetsmålen lämnar inget utrymme för tätare toalettbesök.

Chris Smalls i New York fick sparken efter att ha lett en av strejkerna. ”Alla förenar sig nu i solidaritet”, säger han i en intervju. ”Vi behöver det för att rå på miljardärerna som rakar åt sig alla dessa blodspengar … Det är vi som driver det här bygget. Miljardärerna vet inte ett smack om hur verksamheten går till. Ingenting. Allt de bryr sig om är att pengarna strömmar in … Vi har makten, det är vi som gör dem rika. Så hur kommer vi åt dem? Stoppa deras pengar. Strejka. Sluta jobba för dem.”

Då ser sig den översta procenten om efter hålorna i marken och grottan i berget.

”Majoriteten av våra köpare söker skydd mot en sak”, berättar Gary Lynch vid Rising S Bunkers. ”Vad som än händer här i landet, vare sig det blir krig inom våra gränser, en katastrofal jordbävning som i New Madrid på 1800-talet, eller en pandemi som den här, är vi på randen till en samhällskollaps. Det är det verkliga hot vi alla står inför.”

Föregående artikelGlobala klimatstrejken idag – Global Strike 24 april – blir virtuell! Kom med!
Nästa artikelPressmeddelande från nya Nätverket Folk och Fred
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

18 KOMMENTARER

 1. I länder med kommunistregimer är det istället det politiska garnityret som är den översta procenten.
  Jag föreställer mig det är den gruppen du vill tillhöra och att jag ska hjälpa dig dit?

  • Finns inga kommunistiska stater. Saknar uppgifter om att de beter sig som rika kapitalister i detta avseende.

 2. Jag är faktiskt rätt nöjd med att bo i Kina. Det behövs inga underjordiska bunkers. Det är vackrare ovan jord. Med kollektiva medel och åtgärder fick alla stopp på viruset, och tycks hålla det under kontroll. Numera finns inget politiskt garnityr. Det är inte fråga om någon jämställdhet, utan att alla har upptäckt att lagom är bäst och man skall trivas. XiJinping brukade cykla till jobbet, trots att han hade rätt till chaufförs limo, och fortfarande kilar han ner på kvartersfiket för en Baozi 包子 lunch. En miljardär blev berömd för att han sålde sitt företag, och startade en fabrik i sin hemby, där han nu jobbar själv, för han trivs bäst så. Kinas rikaste man, Jack Ma, sa upp sig för att syssla med vad han tycker är roligare. Det finns faktiskt väldigt mycket nytänkande. Man sitter inte fast i gamla spår.

 3. Det verste er at denne såkalte pandemien ikke er verre enn en vanlig sesonginfluensa, tvert imot faktisk. På tide venstresiden slutter å kjøpe narrativene til den herskende klasse. Venstresiden har kapitulert fullstendig når man ikke kan angripe det rådende narrativet om det skumle viruset. Før fantes det en reell opposisjon, ikke nå lenger.

 4. Detta bollande med siffror.
  Det går ju inte ens att få fram hur många som dör ”extra” av coronaviruset, än mindre går det att kontrollera. Det är kanske inte ens ett hack i dödskurvan.
  Eller har vi fått nolltolerans mot all dödlighet; i år dör 90000, men år 2021 ska minsann inga dö?

  • Det var inga jumbojet flygplan som flög in i twillingtornen World Trade Center i USA utan skyskraporna sprängdes istället av USA själva fulla med människor och personal under arbetstid?
   Sedan finns ingen överdödlighet i Covid-19. Inga överfulla bårhus? Inga containrar och kylrum där lik måste förvaras? I Italien och Spanien är allt bara som vanligt?
   Du kanske tycker som (s)tatsepidemiolog Anders Tegnell att det är ”enögt” att bara titta på alla döda?

   Det ryktas om att dikatorn Kim Jong Un i egendomsgemenskapslandet Nordkorea är död?
   Han tog sig för bröstet och föll i hop på något besök.
   Död eller svårt sjuk?
   https://www.friatider.se/rykten-om-att-kim-jong-un-ar-dod

   • ”Arbetarklass”
    Hur stor är överdödligheten i Sverige just nu? Du kanske vet?
    Från det ena till det andra, har du bra kontakter med Nordkorea? Det går ett sådant rykte.

    • I Brasiliens Amazonas tvingas man använda massgravar för allt dödande Coronaviruset orsakar.
     Vet du egentligen vad du pratar om? Eller är du bara besviken över du inte kan gå ut och träffa människor som vanligt?

     ”I den brasilianska staden Manaus i Amazonas dör nu fler än 100 personer om dagen på grund av corona. Döda kroppar fraktas på lastbilar och bulldozers gräver gravar.
     Dessutom saknar Manaus tillräckligt många läkare och en sjukvården har kollapsat. Borgmästaren säger till nyhetsbyrån AFP att de befinner sig i en katastrofläge.
     – Situationen är som hämtad ur en skräckfilm. Vi befinner oss inte längre i en nödsituation utan snarare en absolut katastrof, säger Virgilio Neto.”
     https://www.svt.se/nyheter/amazonasstaden-dar-over-100-dor-om-dagen

   • Det var Boeing 757, inga Jumbos. Däremot var det uppenbart inget flygplan som flög in i Pentagon. Problemet med covid-19 är inte antalet, utan att de avlidna kommer under en mycket kort tidsperiod på begränsade platser. Det beror på att immunitet saknas. Kim Jong-Un, vi får bra mycket bättre information här i Kina för skvaller och falska rykten är inte accepterade utan kan till och med vara brottsligt. Läsarna här i Kina skulle aldrig acceptera den flod av ren sk*t, lögn, skvaller, och ren propaganda som svenska media förmedlar för att sälja tidningar och att driva USA propagandan. Kim Jong-Un har drabbats av en hjärtattack, men inte en allvarlig sådan. Han är vid liv och säker, för tillfället. De kranskärl som det gäller har vidgats, men mer genomgripande kirurgi fordras. Nord Korea kan inte säkert genomföra det på grund av USA blockaden, som syftar till att få innevånarna att lida till max så dom skall vända sig mot regeringen och USA skall kunna införa en ”demokratisk” stövel-kyssar regim, ett ”regimbyte”, efter känt mönster. Därför åker ett team från Kina dit och tar med sig vad som behövs. Det hela är bara ytterligare ett exempel på den råa, grymma och omänskliga USA regimen som syftar till att upprätta en global militärdiktatur av samma slag som forna diktatorer drömde om. Kim Jong-Un är ju rena rollmodellen för hjärtattacker, ett BMI som skulle skrämma slag på en höna, dricker som en svamp och röker som en skorsten, och till och med ser ut som en blås-fisk i försvarsställning. Dessutom, som bekant, privatliv saknas helt i Sverige. Nästan all personlig information publiceras. I Kina och Asien tillåts människor ha ett privatliv, det är brottsligt att samla information om andra som man inte behöver, och det gäller även journalister. Oavsett van någon tycker om Kim Jong-Un har även han rätt till ett privatliv. Lagen gäller lika för alla här och folks privatliv respekteras, helt olika länder som Sverige.

    • ”Problemet med covid-19 är inte antalet, utan att de avlidna kommer under en mycket kort tidsperiod på begränsade platser. Det beror på att immunitet saknas.”

     Men om immunitet saknas mot Coronaviruset måste väl människor skyddas?
     Då särskilt utsatta grupper.
     Det har samhället inte gjort. Istället har samhället ignorerat och det genom beslut stegvis genom högre instanser där den socialdemokratiska regeringen är högst.
     Sverige har blivit anklagat för socialdarwinism.
     Kan berätta med bestämdhet jag numera inte kan tänka mig rösta på Socialdarwinisterna.
     Möjligtvis har det inträffat någon gång längre tillbaka men då mot bättre vetande eller kanske inte en lika bristfällig politik?
     Jag är ingen yuppie!

     • Visst måste människor skyddas, och det är ju precis det man inte gör i Sverige. Man antog, för det var inget någon visste, att immunitet skulle snabbt utvecklas, men nu visar det sig att smittade inte utvecklar immunitet, åtminstone inte ännu. Förmodligen är det så att kroppen måste tränas att utveckla immunitet, och det sker långsamt genom många små doser av smitta över tid. Det är som tyngdlyftning, du börjar inte med de största vikterna första dagen och du är inte snabbast första dagen du löptränar. FHM är en myndighet och de anställda byråkrater, dom gör vad dom blir tillsagda, ”esse non videri” – att verka utan att synas, av politikerna, om dom vill ha jobbet kvar. Pengaflödet till staten måste hållas igång, det kallas ekonomin, annars kan staten inte betala röstboskapen och då kunde den ju rösta ”fel”, att det får kosta människoliv är underordnat. Hade Kina använt Den Svenska Modellen hade dom haft 500,000 döda, nu blev det ett par tusen, och ekonomin fick ta stryk med en procents fall på årsbasis, beräknat.

  • Seriösa försök att beräkna det verkliga antalet smittade, alltså även dom som inte har symptom, har gjorts både i Kina och USA, och siffrorna man fått fram är multiplar på 2, 5, 10, 50 och 90 beroende på källan. Nästan lite roande variationer. Dessutom registrerar man smittade som avlidit, men inte dödsorsaken. Alltså kommer även de som avled av till exempel en hjärtattack med i statistiken även om viruset inte var dödsorsaken.

 5. Nästan alla coronaviruspatienter i New York-statens största sjukhussystem hade minst ett underliggande hälsotillstånd, har en studie funnit.
  https://nypost.com/2020/04/23/nearly-all-coronavirus-patients-at-northwell-health-had-underlying-condition-study/
  Analysen, som publicerades av Journal of the American Medical Association på onsdag, tittade på 5 700 COVID-19 patienter som antogs vid Northwell Health-sjukhus mellan 1 mars och 4 april.
  Förutom det enorma antalet patienter med underliggande tillstånd, konstaterade det också att den stora majoriteten av de som placerades på ventilatorer dog, och att förvånansvärt få patienter led av feber när de var inlagda.

  Enligt studien hade mer än 94 procent en annan sjukdom utöver viruset, medan 88 procent hade minst två andra sjukdomar. Det vanligaste tillståndet bland patienterna var högt blodtryck, med cirka 57 procent drabbade. Nästan 42 procent av patienterna led av fetma och cirka 34 procent av diabetes. ”Det finns en hög förekomst av diabetes, hypertoni och fetma i dödstalen”.
  Sammantaget har cirka 31,7 procent av vuxna i staten hypertoni, 27,6 procent är överviktiga och 10,5 procent har diabetes, enligt de senaste statliga uppgifterna. Eftersom ett oproportionerligt antal patienter som är inlagda med coronavirus också har högt blodtryck undersöker forskare över hela landet huruvida blodtrycksläkemedel kan vara en faktor.

  Dr. Anthony Fauci, landets främsta expert på smittsam sjukdom och medlem av Vita husets coronavirus-arbetsgrupp, är bland dem som har begärt forskning om huruvida läkemedlen kan fungera som en accelerant för COVID-19. Andra underliggande tillstånd som noterades hos Northwell-patienter inkluderade hjärtsjukdomar, njursjukdomar, kroniska andningssjukdomar, astma och HIV. Men, hos 9 procent av patienterna, ”astma gjorde inte upp en stor riskfaktor som vi förväntat oss,” sa McGinn. Men bara cirka en tredjedel, eller 1 734, hade feber. ”Feber är ofta inte ens närvarande” hos COVID-19 patienter. Detta kan ha större politiska konsekvenser eftersom temperaturscreeningar har använts på flygplatser och andra anläggningar för att upptäcka sjukdomen.

  • Intressanta siffror, verkligen. Om vi sedan även beaktar att andra beräkningar har kommit fram till att endast mellan hälften till 1% av alla som verkligen är smittade har registrerats som smittade, då blir det ändå mer intressant. Där börjar covid-19 framträda som ganska ofarlig, medan det är andra folksjukdomar som fetma, högt blodtryck, hjärtsjukdomar, njursjukdomar, kroniska andningssjukdomar, astma HIV och diabetes, dessutom rökning och alkohol. Alla vilka kan härledas till kapitalismens storföretag som BigFood, BigPharma, osv. Undrar bara om någon hör väckarklockan.

 6. Dessa bunkermänniskor är patetiska.
  Vad är det för vits med att ”överleva” i en värld tom från en mångfald av människor?
  Var skall de få sina kockar, städare, tekniker, vakter, underhållare (och sina horor) ifrån, om mänskligheten har utplånats?

  Visst finns det påfrestande typer i denna värld men jag skulle inte vilja leva i en värld utan alla knäppskallar som roar oss, uppfinner underbara grunkor som inte går att använda till någonting och tar hand om oss när vi går vilse.

  Det finns dessvärre all anledning till att dra öronen åt sig. Jfr. nedan.

  Det tragiska med Gates (och andras) vaccinbedrägerierna är att de skrämmer bort folk från seriös verksamhet, vilket kan få ödesdigra följder. Att underminera förtroendet för hederlig sjukvård är ett vidrigt brott.

  https://www.globalresearch.ca/bill-gates-and-the-depopulation-agenda-robert-f-kennedy-junior-calls-for-an-investigation/5710021
  Bill Gates and the Depopulation Agenda. Robert F. Kennedy Junior Calls for an Investigation
  By Peter Koenig Global Research, April 18, 2020

  Än mindre roligt:
  https://www.voltairenet.org/article209776.html
  Covid-19 and The Red Dawn Emails
  by Thierry Meyssan, April 28, 2020
  The Covid-19 outbreak has so far killed more than 200,000 people and frightened billions more into panic. A panic that deprives most of them of any critical sense and pushes them to make or approve stupid political decisions. A group of personalities, Red Dawn, whose correspondence was revealed by Kaiser Health News and the New York Times website, managed to impose an apocalyptic ideology: China would have declared war on us and we could only protect ourselves by confining all civilians.
  Voltaire Network | Damascus (Syria) | 28 April 2020

  Läs gärna hela artikeln, men inte innan du lägger dig, om du brukar ha svårt för att somna eller har lätt för mardrömmar.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here