Misslyckades Ukraina med att skapa en ”false flag”?

4
1255

Larry Johnson tillhör dem som har synpunkter på missilen som landade i Polen – inte oväntat, som i denna artikel 16 november.

https://sonar21.com/ukraines-epic-fail-at-manufacturing-a-false-flag/

_____________________________________________________________________

UKRAINAS EPISKA MISSLYCKANDE MED ATT SKAPA EN FALSK FLAGGA

Jag anser att bevisen är överväldigande för att Ukraina försökte och misslyckades med att fabricera en ”rysk” attack mot Polen som skulle ha motiverat att Nato skulle ha kommit till Polens försvar enligt artikel 5 i Nato-fördraget och löst Kievs dilemma om hur man ska ersätta det massiva antalet ukrainska soldater som dödades eller sårades i strid under de senaste två månaderna. Det är en jättehög siffra. Och Ukraina är i desperat behov av förstärkningar som inte finns tillgängliga, om de bara förlitar sig på att inkalla ukrainare.

Här är bevisen för att S-300-missilen som landade i Polen var en falsk flagga.

 • Missilen var en S-300. Ursprungligen tillverkad i Sovjetunionen i slutet av 1970-talet.
  Bild

 

 

 • De närmaste ryska markstyrkorna, som i teorin skulle ha kunnat avfyra missilen, finns öster om Kherson. Avståndet från Przewodów till Kherson är 613 miles. Det avståndet överstiger S-300:s kapacitet med en faktor 3,5.

S-300:an avfyrades av ukrainska styrkor som befinner sig någonstans väster om Kiev. Det är högst troligt att amerikanska och ryska satelliter har registrerat avfyrningen. Båda sidor vet med andra ord var S-300:an kom ifrån.

Det är högst osannolikt – ja, omöjligt – att detta var en ”irrande” missil som Ukraina avfyrade i ett ögonblick av desperation för att försöka slå ut en rysk missil som var på väg in i landet. Varför det? De ryska missilerna flyger från söder till norr eller från öster till väster. Det innebär att om Ukraina avfyrar ett missilförsvarssystem mot de inkommande missilerna skulle den ukrainska missilen färdats från väst till öst.

Men det är inte vad som hände här. S-300-missilen färdades från öst till väst. Om inte den ukrainska operatören som avfyrade S-300:an var berusad är det omöjligt att ”av misstag” avfyra denna luftvärnsmissil i fel riktning.

Sedan har du Zelenskys orubbliga vägran att acceptera bevisen.

Video

 

Men att upprepa en lögn gör den inte sann. Du kan insistera på att solen går upp i väster, men oavsett hur högt du skriker eller hur många gånger du upprepar detta nonsens är det inte sant. Samma princip gäller här. En luftvärnsmissil som avfyras mot missiler som kommer från öster och söder färdas inte magiskt i motsatt riktning.

Jag tror att detta är ytterligare en indikator på Zelenskys växande desperation. Tänk på det ett ögonblick. Om Ukraina verkligen hade Ryssland i gungning, varför fabricera ett lätt motbevisat påstående om att Ryssland attackerade Polen med en missil? Detta var slarvigt hantverk gällande en hemlig operation. Om Ukraina hade använt en annan rysk missil som kunde flyga avståndet från de nuvarande ryska linjerna till den där gården i Polen, så hade bevisen i form av indicier kanske tänt den önskade elden bland Nato-medlemmarna.

Jag tror att en av anledningarna till att det amerikanska försvarsdepartementet var så snabbt överens med ryssarna om missilens ursprung är att de tekniska uppgifterna från National Reconnaissance Office pekade ut avfyrningsplatsen. Om NRO visste det skulle ryssarna, som har liknande möjligheter, också veta det.

Jag tror också att Ukraina och Polen har utarbetat denna plan utan att berätta för den Joey Biden. Incidenten var planerad att sammanfalla med G-20-mötet på Bali. Därav min titel – Epic Fail.

Jag diskuterade den misslyckade provokationen och andra frågor med Ryan Dawson på onsdagskvällen.

Se videon på siten som nämns inledningsvis.

Läs gärna också Polens president: Missilen som träffade Polen kom troligen från Ukraina, men Rysslands fel ändå säger Nato-chefen.

Föregående artikelTurkiet anklagar USA för medverkan i bombdådet i Istanbul som dödade sex personer
Nästa artikelHur är läget i kriget nu? Vad sa Scott Ritter igår?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

4 KOMMENTARER

 1. Europas hyena, d v s Poland, vill så gärna tända ett krig mellan Nato och Ryssland tycks det som.
  ”the Hyena of Europe is trying hard to show is prowess by fighting “little wars” since their US masters do not allow them (yet!) to trigger the big war that this hyena desperately needs to, yet again, bite off some land from the defeated Ukraine (just as it did during the partition of Chzekoslovakia with Hitler’s help in 1938).”

  Läs mer om det här:

  http://thesaker.is/there-is-a-dangerous-pack-of-hyenas-on-the-loose-in-europe/

 2. Ukraina: resultat 17 november 2022 || Kuleba bad USA om ett Patriot-luftförsvarssystem
  Ukraina får ”utreda” missilers fall i Polen

  Ukrainas president Zelensky sa att specialister från Ukraina skulle delta i utredningen av omständigheterna kring S-300-luftvärnsmissilers fall i Polen.

  ”I går fick vi bekräftat att våra specialister kommer att delta i utredningen. Innan utredningen är klar kan vi inte med säkerhet säga vilka missiler eller deras delar som föll på polskt territorium. Men vi har sett bilder på trattdiametrar. Det kan inte bara vara resterna av antimissilsystem”, sa han.

  Zelensky fortsätter, trots de bekräftade bevisen för fall av ukrainska missiler i Polen, att vilseleda världssamfundet:

  ”Alla borde förstå att omkring 100 missiler avfyrades den dagen. Jag är tacksam mot världen för att de stöder Ukraina med luftförsvarssystem. Det är inte första gången som delar av en rysk missil faller på ett annat lands territorium. Jag vet inte exakt vad som hände den här gången, till 100%. Världen vet inte heller till 100%. Jag är säker på att det var en rysk missil. Vi är tacksamma att vi inte får skulden för att vi slåss mot ryska missiler på vårt territorium.”

  Det bör noteras att Zelensky, efter den ukrainska raketens fall i Polen, bad om att få organisera ett telefonsamtal med USA:s president Joe Biden, men Washington vägrade att prata. Nationell säkerhetsrådgivare till USA:s president Jake Sullivan uppmanade de ukrainska myndigheterna att ”kommentera mer noggrant om incidenten i Polen.”
  https://anna-news.info/ukraina-itogi-17-noyabrya-2022-goda-kuleba-poprosil-u-ssha-zrk-patriot/

 3. Mycket korrekt bra analys. Det var Ukraina det har ALLA slagit fast utan MINSTA svårigheter, TROTS detta går tiggaren Zelenski emot alla sina beskyddare Usa/Nato och övriga clownerna i EU

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here