Motståndsrörelsen! – Mot vad?

3
1283

Förintelsen. Omlastning. Av Okänd – Popular museum piece in public domain available from a variety of sources: online (1) and (2) and others.USHMM, courtesy of Żydowski Instytut Historyczny (Jewish Historical Institute in Warszawa)Barbara Engelking; Jacek Leociak (2001) Getto Warszawskie – Przewodnik po nieistniejącym mieście, Warszawa: Wydawnictwo IFiS PAN ISBN 83-87632-83-x Invalid ISBN, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=114252

Vi har nyligen anfört kritik mot regeringens planer på att kriminalisera ”Förintelsen”. Förintelsen – och andra förintelser!

Nedan inledningen av en viktig artikel Motståndsrörelse!
av Anders Björnsson på Alliansfriheten.se. Han menar att en ”Sådan förbudsiver visar, hur svag den demokratiska rättsordningen gör sig – också i Sverige.” Han menar också att ”Här krävs bestämt en motståndsrörelse – inte bara för att försvara akademisk och annan frihet utan för att försvara det Sverige vi älskar!”

Vad tycker Du?

Motståndsrörelse!

”Regeringen vill göra det olagligt att förneka folkmordet på ”judar och andra grupper under andra världskriget”, uppgav Sveriges Radios ekoredaktion på onsdagen. ”Förintelsen är världshistoriens största brott mot mänskligheten, och det får inte glömmas. De som försöker få världen att glömma och blanda bort korten, de måste stå till svars för det”, förklarar justitieminister Morgan Johansson.

Johansson hänvisar till flera andra europeiska länder, där sådant förnekande är straffbart. En parlamentarisk kommitté ska tillsättas ”för att se över hur en sådan lagstiftning ska se ut”. Till denna kommer alla riksdagspartier att inbjudas att delta, enligt statsrådet.

Den föreslagna inskränkningen i yttrandefriheten är ytterst betänklig. Politiska diktat om vad som är historisk sanning förekommer verkligen även i andra länder i Europa, men bör Sverige följa efter? I Turkiet är det förbjudet att påstå, att första världskrigets folkmord på armenier har ägt rum. Aftonbladets journalist Peter Kadhammar rapporterade i februari 2018 om den polska så kallade förintelselagen:

”Den som säger att polska nationen har skuld i förintelsen av landets judar kan få tre års fängelse. ”

Föregående artikelXinjiang: Vad Väst inte berättar om Kinas krig mot terror. Vad måste Kina förbättra?
Nästa artikelOckupationens vardag: exemplet Hebron

3 KOMMENTARER

 1. För att fortsätta.
  Den rödgröna regeringen är svag och kämpar nu i affekt för att överleva valet 2022.
  En metod blir då att använda regeringsmakten till att tysta kritiska röster och försöka göra inskränkningar i den fria debatten.
  Något som så klart kommer möta motstånd.
  Förutom från de regeringsfähiga som Socialdemokratin nogsamt under en längre tid planterat i hela den svenska administrationen från centralmakt ända ner till minsta kommunala nämnd.
  Men inte bara där, föreningar, institutioner, Svenska kyrkan och hur många som helst allmänna grupperingar.
  Vi ser ett skadeskjutet djur slå vilt omkring sig för att rädda sin egen överlevnad.
  En ny regering 2022 med annan inriktning behöver inte betyda direkt förändring.
  Snarare kommer de möta motstånd från de myndigheter de blir satta att styra.
  Vänsterpolitik är likt religiösa uppfattningar som växer långt in i människans medvetande och är en inriktning inte alldeles enkel att ändra på.
  Vänster är känsla liksom religion. Att uppleva något inom sig.
  Att tro på något bättre. Här på jorden eller ovan molnen.
  Och i religion såväl som politik blir många av oss väldigt trofasta.

  mvh arbetarklass
  mekaniker som utöver skruva motorer gärna tänker
  pratar lite men lyssnar och skriver mera

  • Ja. sossarnas politruker som sitter överallt på positioner i samhället känner marken gunga under fötterna det är helt klart! Det är intressant att jämföra med övriga nordiska länder där S-partierna inte alls har någon vånda att låta deras motsvarigheter till SD sitta med i regeringar! Men så är ju de andra nordiska länderna inte marinerade av sossemaffian och dess hantlangare de senaste 80-90 åren som Sverige. De känner helt enkelt sin privilegier och maktpositioner hotade av väljarna och man undrar ju vad som hände med demokratin inom sossepartiet…Den var väl bra att ha tills man själva fick makten antar jag…

   • Övriga nordiska länderna ja.
    Inte har dom samma mord- och våldsfrekvens, våldtäkter, sprängningar och annat elände heller.
    Dödsiffrorna i Covid-19 är en bråkdel av Sveriges.
    Men tittar man på väljaropinionen så är den nästan still.
    Det är bara marginella förändringar som det brukar vara.
    Jag har svårt att ta det till mig.
    Är det propagandan som är så effektiv eller är det väljarna som är trofasta och fastlåsta och inte förmår tänka i andra banor eller vad är det för fel egentligen?

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here