Nej till prostitution! Trots stöd från DN:s Lena Andersson – hallickarnas nya vän?

35
2918
Paolo Roberto i augusti 2013. Av Frankie Fouganthin – Eget arbete, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=38864985

I kvälls-serien ”Aktuella artiklar för ett år sedan och idag” återpubliceras denna artikel som är aktuell idag i högsta grad…

Jag återger här utdrag ur en artikel i fråga från en vars synpunkter som jag gillar och en som jag ogillar.

I en ledare i DN idag Lena Andersson: Sexköpslagen är fel oavsett vad man anser om prostitution

Hon skriver:

* Köper man en människas kropp när man köper sex? Nej, det är bildspråk. Man köper en tjänst och avtalad tillgång till en kropp för en begränsad tid. Det finns inget i sig tvingande eller våldsamt i det, men möjligen något lite sorgligt.
* Vem som får beträda ens utrymmen, och bevekelsegrunderna för det, ska inte avgöras av tredje part.

Kommentar: Det är väl känt att försäljningen av sex ofta, ja troligen oftast, inte är någon frivillig verksamhet. Kvinnorna är ofta i starkt beroende av män som tvingar dem till att sälja sex, och som tar en del av intäkten. Många av kvinnorna är också beroende av droger enligt många uppgifter, och en sannolikt stor majoritet kommer från en utsatt ekonomisk och social situation. De kan mer eller mindre tvingas till sådana handlingar de ogillar eller avskyr.
Det är sådant som Lena Andersson i praktiken försvarar. Må hon drabbas av lika stor eller större kritik än Paolo Roberto.


Nej, det är inte synd om förövaren Paolo Roberto.

I Proletären publicerar unga Alexandra Nylund en bra artikel >Nej, det är inte synd om förövaren Paolo Roberto, som jag återger utdrag från.

* Det är inte Paolo Roberto som ska sitta och gråta ut i media, det är inte han som förtjänar förståelse, sympati och stöd. Det är de utsatta kvinnorna.
* Natten till idag ertappades och lagfördes elva män för köp av sexuella tjänster i Stockholm city, en av dom var Paolo Roberto. En förövare som nu sitter och snyftar ut i media.

* Att Paolo Roberto har en unken syn på kvinnor och en skev uppfattning om manlighet är knappast någon nyhet. Han har tidigare avfärdat diskussionen kring destruktiv maskulinitet som en fråga för “mjukismän”. Så nej, jag är inte förvånad. Något som heller inte förvånar mig, men är det som gör mig mest förbannad, är att media låter honom lipa ut i deras kanaler. Han, förövaren, får ta upp tid och styra samtalet.

* I ett sentimentalt inlägg på Instagram skriver Paolo Roberto att han “krossar sig själv” och nu kommer han att förlora allt. Han tillägger för extra snyft-effekt att “det är rätt åt honom”. Buhu!
I kommentarsfältet till hans snyfthistoria kan man läsa stöttande inlägg från andra, kända och okända, män som skriver saker som “Kämpa Paolo”, ”Så starkt av dig att berätta!” och ”Du är en bra människa!!”.

* Nej, han är inte en bra människa. Ingen som köper sig rätten till att penetrera någon som egentligen inte vill är en bra människa. Det är heller inte starkt av honom att berätta, det är hans enda val nu när han åkt fast. Han må va ett svin men han är inte dum. Att framställa sig själv som offer är ett smart drag.

* Det är dags att samhället och media slutar dalta med förövare. Jag är inte intresserad av de bakomliggande orsakerna till Paolo Robertos övergrepp. Jag vill inte se honom krypa till korset, nu när han väl åkt fast. Paolo Roberto förtjänar inga sympatier. Ingen som betalar sig förbi samtycke förtjänar sympati, eller respekt.

Föregående artikelBelarus med mera: Mediernas och politikernas förkärlek för extremister
Nästa artikelUSA:s regimförändringsbyrå, NED, erkänner inblandning i Belarus, troligen med stöd av Storbritannien
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

35 KOMMENTARER

 1. Lenas sätt att angripa frågan får mig att undra om hon skulle se att prostitution skulle ingå i Rut och Rotsektionen?
  Så kallsinnigt resonerande kan man nog bara göra om man har ett krasst vetenskapligt synsätt och är långt från verkligheten.

 2. Och jag som trodde att Lena Andersson var en intelligent människa. Hennes resonemang är ju helt verklighetsfrämmande och man undrar om hon någonsin har så mycket som funderat över frågan innan hon yttrade sig.
  Kontrastverkan mot Alexandra Nylunds jordnära och kloka inlägg blir mycket påtaglig.
  DN befäster återigen sin position som skyttebunker för överhetens arrogans. Proletären är en oerhört mycket bättre tidning.

 3. Hela debatten, och förslagen, och tankegångarna, känns som om vi fortfarande levde på drottning Victorias tid (1819-1901). Ta en titt på vad som hände på Nya Zeeland 2003. Man inte bara tillät prostitution, man skydda den i lag, och satte upp regler för den. Resultat, allt smutsigt och dolt försvann – övernatt, hallickarna åkte ut, polisen kan samarbeta med sexarbetarna och deras organisationer, slavarbete vågar ingen sig på, det är organiserat, man betalar skatt, folk hjälps in i yrket, eller ut ur yrket, det finns sjukvård, stöd, skydd, osv. Någon dag måste del arkaiska svenska samhället vakna till och börja utvecklas, eller gå under.

  • Arkaism. Intressant ord har aldrig hört det förut. Men förstår det har något med gammalt och konservativt att göra.

   Ett annat intressant ord är könsmaktsordning. Ett ord man påfallande ofta hör från kvinnor på vänsterkanten. En plats som också börjar bli kvinnornas.
   Men en sådan uppdelning går ju inte heller för solidaritetens skull därför tror jag de vill få bort könsbegreppet och ersatta kön med hen, ett unisexbegrepp som därmed kan samla alla.

   Men åter till prostitutionen. Som jag förstår förkastas världens äldsta yrke av den vänsterfeminismen och även av redaktören på den här sidan av inlägget ovan att döma.
   Anledningen är att det har med makt att göra som också är så viktigt för vänsterfolket.
   Prostitutionen betraktas som mäns makt över kvinnor som de inte kan acceptera.
   Märkligt nog hör man aldrig talas om kvinnors makt över män från vänstersidan.
   Men det är väl åt de hållet de strävar.
   En världsomspännande social gemenskap på feministiskt grund där männen blir (sex)slavar som arbetarbina i en bikupa?

   Den ”vetenskapliga” socialismen diktades ihop i mitten av 1800-talet där en intellektuell borgerlighet konkurrerade hårt om makten i en våldsam konkurrens där citat citaten stals från varandra och där den som framhävde sig förkastade den andre ungefär som dagens smutsiga presidentval i USA.
   Men då var det framförallt männen som stod för den ”nya världsordningen”.
   Man undrar om de skulle känna igen sina livs viljor och målsättningar om de skulle vakna upp och se dagens dito socialism annekterad av kvinnor och män som tänker som kvinnor för att förpassa männens makt för att istället genomföra matriarkatet där männen istället blir de undergivna.
   Alltså en fullständig motsats till deras egen tid och den tidens uppfattningar.

   • Om Paolo Roberto köper sex av en lyxhora, då j**ar blir det moralpanik och han ska hängas eller i alla fall få många års fängelse enligt Linda Snecker V! Så tyckte alltså Linda Snecker nu men då hade hon ”glömt” sitt eget uttalande från 2017 där hon menade på att fängelse och straff inte hjälpte våldtäktsmän och kriminella att bli bättre.

   • Det kallas ”världens äldsta yrke” av en anledning. Just 2003 var jag i Nya Zeeland och stod på K-road, alltså Auckland ”Red light district” och pratade med en äldre dam. ”Dom där [bordellerna] fanns där när jag var barn, dom finns där nu, och dom kommer inte att försvinna.” Hon har nog rätt, dom försvinner heller inte därför att några radikalister i Sverige riksdag står och gapar och mässar och vill ha mer lagar och förbud.

    • Som på andra områden (bilbälten, hastighetsbegränsningar och allvarligare brott) torde lagar ha viss effekt.

     • Tyvärr så funkar svenska lagar mot sexköp lika illa som Sveriges helt misslyckade narkotikapolitik vars resultat är minst sagt usel! Men kanske en väg är att legalisera försäljning av knark och bara kriminalisera köp precis som med sexköp så blir det nog bra! Endast Sverige svenska flumjurister hava….

     • Sannolikt är den svenska narkotikapolitiken en orsak till Sverige har färre som rapporterar bruk av narkotika än andra länder. Och jag tror bestämt att åtgärden mot Paolo R avskräcker en del från att köpa sex.

     • Lagar har helt klart en effekt, men in den effekt speciellt svenska politiker vill ha. Slår du en sköldpadda drar den bara in huvudet längre. Sedan kan man undra vilken effekt all denna sexlagstiftning har haft på alla våldtäkter, vilka som bekant skenar i kapp med invandringen. En jurist sa nyligen att gränsen mellan samtyckes sex och våldtäkt nu är utsuddad. Kvinnan kan efteråt bestämma vad det var, och få betalt via domstolarna.

     • Forskning visar att den upplevda risken för upptäckt påverkar beteendet. Jag förordar värderingsmässigt solidaritet med utsatta kvinnor.

     • När det gäller åtgärden mot Paolo R tror jag det kommer att få två effekter. Det blir alltmer dolt, och våldtäkterna kommer att öka. Våldtäkt påstås vara ”säkrare” att genomföra än att köpa sex numera. Mycket sällsynt med ens utredningar. Dessutom har det blivit ett ”vapen” åt missnöjda kvinnor. Att eliminera en konkurrent i karriären, anklaga honom hemligt för våldtäkt. Som vi sett i fallet Paolo R har nu bestraffning flyttats från domstolarna till media som har blivit åklagare, domare, och bödel. Ingen trevlig utveckling i den falska ”demokratin”.

     • ”Jag förordar värderingsmässigt solidaritet med utsatta kvinnor” och jag håller odelat med, just därför gäller det att skapa en situation och förhållanden där kvinnor inte utsätts och inte kan utsättas, alltså öppenhet. Historiskt vet vi att hårdare lagar och hårdare straff bara driver verksamheten längre in i tystnad och mörker där kvinnor blir alltmer utsatta. Det var just det man åstadkom på Nya Zeeland 2003. Jag tror helt enkelt inte på det nuvarande moralpredikandet som grundar sig på viktoriansk kulturtänkande. Det måste skiftas till pragmatiskt.

     • Jag föreslår att du studerar utvecklingen i Nya Zeeland före och efter 2003. Där finner du mycket handgripliga belägg. Speciellt var det intressant för mig, därför att jag arbetade som konsult där för ett stort företag 2003, och min arbetsplats var just i västra ändan av K-road. JAg kunde följa den dagliga utvecklingen både i media, sociala media, och fysiskt på gatan. Det var synnerligen intressant.

     • Ska återkoppla till en kollega i Nya Zeeland som jag har bra kontakt med.

    • Vad tycker sexarbetarna i världens äldsta yrke – i Schweiz?
     https://www.rt.com/news/489837-switzerland-brothels-social-distancing-positions/
     Schweiziska prostituerade fast beslutna att återvända till jobbet. Sexarbetarföreningen ProKoRe släppte en uttömmande lista över hygieniska riktlinjer tidigare denna månad, i hopp om att säkerställa den schweiziska regeringens välsignelse för att bordellerna ska öppnas igen när nästa omgång av låsningsåtgärder rullas tillbaka den 8 juni.
     ProKoRe oroar sig för de fortsatta begränsningarna av låsningar, som på ett överraskande sätt förstörde en industri som är så beroende av fysisk kontakt, driver prostitution under jord och lämnar sexarbetare sårbara för övergrepp och exploatering. Bordeller, lagliga i Schweiz, slutade tillsammans med de flesta andra företag tillbaka i mars, och medan andra branscher har kommit tillbaka online, har omöjligheten att undvika fysisk kontakt i sexarbeten hållit dessa anläggningar dörrar stängda.

 4. Oavsett tidigare synpunkter så anser jag att jämlikhet bör tillämpas vilket innebär att om en kvinna frivilligt lånar ut sin kropp så är det en sak mellan henne mannen.

  • ”Frivilligheten” är vanligen en chimär, detta är som regel kvinnor i en mycket utsatt positionen, som mer eller mindre tvingats till detta ofrivilligt.

 5. Låt oss glömma PR, hans fall är ointressant.

  Det väsentliga är att sexköpslagen är inte bara ett monument av hyckleri, den strider mot grundläggande rättsprinciper.

  Jag känner inte till någon annan lag som gör att det lagligt att sälja någonting som det är förbjudet att köpa.
  Jag känner heller inte till någon annan lag som frigör anstiftan till brott.
  Det är anstiftan till brott att erbjuda sex mot betalning, men det är inte straffbart. Kunden kan alltså dömas till allt möjligt, men inte den som raggar upp kunder som kanske hade avstått. Brottsprovokation må vara laglig i USA, det får inte ens den svenska polisen syssla med i det här landet.

  Jag fattar inte att juristkåren lätt sådana horribla rättsvidrigheter passera.

  Nu till hyckleriet.
  Sexköpslagen straffar bara styckhandel. Får man det till en relation blir det ok.

  För 50 år sen hade jag en kollega som hade arbetat i Kanada. Hon höll i kurser i och samtalsgrupper på franska för täta hemmafruar. En dag sa en av de: du, Louise, varför jobbar du för en låg lön i stället för att gifta dig? Se på oss. Vi gör vad vi vill, vi har älskare, vi saknar inget.

  Louise var från Korsika och hade flyt från den lokala hederskulturen. (Läs Colomba, av Prosper Mérimée, om öns mindre tilltalande sidor, som levde än på 70-talet.)

  Under merparten av historien, och fortfarande på många håll i välden, har flickor tilldelats en make som de inte hade valt (maken hade ofta ingen mer rätt att neka, det var affärer släkter emellan), och under senare tiders hemmafru-era var äktenskapet ofta ingenting annat än prostitution. Vigvatten kan göra mirakler, rent juridiskt.
  Männen hade länge rätten att våldta sin fru.

  Pseudofeministerna sätter likhetstecken mellan man och heterosexuell förövare, men de glömmer att när det gäller ungdomsprostitution tycks fler pojkar än flickor sälja sex. En anledning, om jag minns boken nedan rätt, är att på många håll är det mindre skämmigt bland killar att vara fnask än att vara bög. Femtiolappen blir alibin för att man gillar att suga balle eller att bli påsatt.
  Jean-Luc Henning skrev 1978 ”Les garcons de passe” Enquête sur la prostitution masculine. En intressant undersökning som jag inte hinner läsa om nu men som då avlägsnade mina skygglappar i ämnet.

  För de som inte var födda då kan tilläggas att på 70-talet demonstrerade många prostituerade – inte minst i Tyskland – för att få rätten att omfattas av trygghetssystemet (sjukförsäkring, pension, osv). Det var så då att de franska prostituerade måste deklarera sina inkomster – annars blev de skönstaxerade – men de hade inte rätt till någonting.
  Denna långvarig kamp ledde till framgång i några länder.
  Ett fnask – oavsett kön – kan därför numera skriva ”pensionerad sexarbetare” på sitt visitkort, i några få länder. Det skall vi vara glada för.

  Jag begriper inte att någon vill förneka dessa människor rätten till en trygg ålderdom. Skall man gå in på kloster när man inte längre får några kunder, och kanske inte klarar att omskola sig till dagens stenhård arbetsmarknad?

  Alla har inte turen att gifta sig med en f.d. kund och bli en folklig ikon jämte Eva Perrón. (Alla torskar föraktar inte de som de köper sex av. Vissa kunder, stammissar, söker mer en stund av närhet än sex sa en prostituerad mogen dam en gång i La Tribune de Genève, i samband med att svenska sexköpslagen importerades till Frankrike.)
  Jag ser inte bra ut, tror jag mig minnas att en svensk hög jurist sa, som förklaring till varför han hade köpt killsex. Den avgiftsfria ”köttmarknaden” är skoningslös för de som inte har en kropp som tilltalar någon segment av bögvärlden.

  Nu till flera omgångar av hycklande moralism under årtiondens lopp.
  Polisens fältarbetare sa att alla nödvändiga lagar mot trafficking fanns MEN DE TILLÄMPAS INTE. Det är inte bara sexslavar som köps och säljs.
  Socialarbetare sa ungefär samma sak, men också att morallagar verkar i praktiken kontraproduktivt eftersom sexhandeln då går under jorden och blir råare. De blyga kunderna försvinner och det blir svårare att neka de som tjejerna helst slipper att ha att göra med. Yrket blir farligare.

  I Frankrike hade Marthe Richard (en f.d. prostituerad som levde med en hallick) utverkat stängningen av bordellerna efter WWII; men på ålderns höst framträdde hon i TV och förkunnade att hon hade haft fel, ty det blev värre för tjejerna.

  ”Helvetets gatstenar består av välvilja” brukade morfarsmor (en mycket sträng och inte ett dugg liberal katolik) säga.
  Pragmatism är guld värd när man försöker framkalla en bättre värld.

  Puritanism ledde till apartheid i Sydafrika. Den ledde också till makalös perversion i drottning Victorias England.

 6. Anders Romelsjö har säker rätt när han skriver att det är män som tvingar kvinnor att sälja sex, och att kvinnorna är drogberoende eller ekonomiskt beroende. ”De kan mer eller mindre tvingas till sådana handlingar de ogillar eller avskyr. Det är sådant som Lena Andersson i praktiken försvarar.”

  Jag vill inte försvara prostitution, men det Anders Romelsjö säger om Lena Andersson i detta fall har han väl tolkat fel? De företeelser om Romesjö anför mot försäljning av sex, är inte försäljningen i sig, utan sådant som tvingar kvinnorna till något de inte vill.

  Lena Andersson försvarar inte sådant, utan tvärtom skriver hon:

  ”Ifall de som säljer sex är slavar är det slaveriet som ska vara förbjudet. Blir de slagna och hotade med stryk och bestraffningar är det slagen, hoten och straffen som ska undanröjas. Tar företagets ägare för mycket av vinsten har sexarbetaren för dåliga arbetsvillkor, det är en fråga om lönen och att kunna byta firma och bransch.”

  • Ja, Lena Andersson vill snygga upp och göra prostitution acceptabel. Och vem ska undanröja ”slagen” etc mot dessa utsatta, ej sällan drogberoende stackars kvinnor?

 7. Jag är emot att folk måste sälja sig, oavsett vilken jävla marknad det är.
  Jo, jag vet; ”välkommen till verkligheten”.
  Men en gång i tiden var det denna verklighet som skulle förändras.

 8. Sexköpslagen har funnits i 20 år. Har prostitutionen försvunnit?
  Bevisligen inte.
  Har slaveriet försvunnit?
  Bevisligen inte.
  Finns det inte längre några postorder-fruar?
  Jag vet inte.
  Har svenskarna slutat att åka till Thailand för att göka (olagligt, märk väl, ty prostitutionen är olaglig även där)?
  Bevisligen inte.
  Vad kostar det Sverige i valutautflöde?
  Vad kostar det Thailand i form av sociala och kulturella skador?

  Vad har denna idiotisk morallag åstadkommit, egentligen?
  Efter 20 år torde man kunna våga sig på någon form av seriös utvärdering.
  Fakta, inte statistiska sprakastickor, får jag be.

  Nu har till och med knatte börjat att sälja sex, efter att corona-hysterin har gjort miljoner arbetslösa (de timanställda syns inte ens i den officiella statistiken; än mindre syns de försvunna ”svarta” tillfälliga jobb som asylsökande hänvisas till).

  Fängelserna är fulla av bokstavsbarn.
  Skolväsendet klarade inte sin uppgift, oftast för att hemförhållanden inte gav någon studiero.
  Drogproblem kommer oftast från andra, olösta, problem.
  Det är dessa problem som måste åtgärdas i första hand. Lättare sagt än gjort, dock, och det är inte gratis. Här kommer EUs budgetregler med i bilden, även när snåljåparna inte har majoritet i riksdagen, vilket de dock har haft i årtionden. (Dagens andra minoritetsregering administrerar en högerbudget.)

  Att på allvar bekämpa prostitutionen börjar med en vettig skolpolitik, en vass socialpolitik, och – därför – en hård kamp mot skatteflykt och allmän fiffel.
  Alla måste få ha ett jobb att försörja sig på.
  Ett riktigt jobb, med rimliga krav på kompetens (inte som nu, när en hantverkare inte ens kan välja rätt skruv till en viss uppgift).
  Innan jag blev pensionär hade vi jularbetare. Ungarna lämnade inte ens återbud när de inte kom till jobbet.

  Använder man utbildningsväsendet som parkeringsplats för överflödig arbetskraft leder till ett fusksamhälle i vilken man kan kryssa sig på måfå till ”kompetens”. Fenomenet är dessvärre inte bara svenskt.

  En gång i tiden kunde överklassens barn betala professorn för att denne skulle skriva den avhandling som var nyckeln till karriären.
  Det behöves inte längre eftersom man numera inte ens behöver kunna vare sig läsa, stava eller räkna för att komma in på högskolan.
  Man får flockar av papegojor som upprepar vad överheten har bestämt är vad som gäller.

  Lena Andersson orkar dock att svära i kyrkan, och därmed tvingar hon en och annan att ta sig en filosofisk funderare.
  Jag begränsar mig till pragmatiska spörsmål.

 9. Konsten att annektera känslosamheten till överhetens tjänst, och att därmed ta död på nyktert rationellt kritiskt tänkande.
  Vi skall tycka synd om i stället för att tänka alls, och vi skall låta självpåtagna förmyndare definiera vem som är offer… innan det ens blir några offer, som i fallet Libyen där NATO uppdiktade eventuellt kommande brott för att mörda statschefen PÅ RIKTIGT.
  Debatten om prostitution och den om de påstådda ”humanitära” krigshandlingarna sker under samma premisser, och illustrerar pseudohumanisters, pseudovänsterns och pseudofeministers fall till en intellektuell avgrund.

  Kolla vilka som numera stödjer förbrytarna mot Venezuela, Syrien, Iran osv. (Olof Palme torde rotera i sin grav!) Det är de samma som i diverse parlament våldför sig på grundläggande rättsprinciper och konstitutionella medborgerliga rättigheter, som i fallet sexköpslagen, som i fallet Gaysot-lagen och undantagstillståndet i Frankrike, och som när BDS-rörelsen kriminaliseras.

  Nedan två länkar till essäer som jag inte ids översätta, men som gärna får läsas bredvid Orwells ”1984”.

  https://www.voltairenet.org/article191479.html
  The penalisation of the client «prostitutor»
  by Tülay Umay 26 April 2016 Translation by Pete Kimberley
  The new French law which penalises the clients of prostitutes is supposed to combat prostitution. In reality, it will do no more than move street commerce elsewhere. For the Socialist Party therefore, it is not designed to abolish prostitution, but to install a form of public morality – a morality which is so far removed from daily life that it becomes necessary to impose a double language for the phenomenon. But what if the disturbing problem with prostitution is not sex, but the power of women?
  Voltaire Network | Brussels (Belgium) | 26 April 2016

  Introducing doublethink into law: jämför med
  ”Waging war ‘in the name’ of the victims”
  https://www.voltairenet.org/article171831.html
  by Jean-Claude Paye, Tülay Umay Voltaire Network | 7 November 2011 Translated from French by Christine Pagnoulle.

  A war against language – Emotion has replaced analysis and reason.

 10. Covid-19: Roberto Saviano (och Neapels borgmästare) fruktar att den ekonomisk ruin som står för dörren öppnar en boulevard för maffian.

  Avsaknaden av en garanterad basinkomst lär leda till att vissa hamnar i prostitutionsträsket, förmodar jag.

  https://www.tdg.ch/monde/coronavirus-mafia-affut-bonnes-affaires/story/17588407
  Coronavirus: une mafia à l’affût de «bonnes affaires»
  Les groupes mafieux chercheraient à profiter de l’effondrement de l’économie italienne pour s’emparer d’affaires en difficulté et s’acheter la fidélité des démunis, redoute Roberto Saviano.
  Publié: 11.04.2020, 08h19

 11. Att presstituerade journalister försvarar prostitution, med alla dess risker för offren (alla inblandade), förvånar mig föga. Att en Bonniermedia valde ut denna kvinna, som verkar ha förståelse för Judas angiveri av sektledaren Jesus, passar verkligen väl in i den totala bilden, vill jag påpeka.

  Men är hon den verkliga avsändaren av artikeln? Eller rör det sig om en annan demagogisk ful torsk inom Bonnier-koncernen som ligger bakom den? Det är frågor som kommer upp när jag betraktar bakgrunden lite djupare.

  Och vad har hon själv för intresse av att unga flickor, som helt saknar stränga sektledarfasoner, görs tillgängliga för diverse spruckna kondomer, könssjukdomar och andra skador, som tydligen tokliberalismens och bombliberalismens män skall ha den ”humanistiska” ”friheten” att utsätta dem för?

  Men jag dömer ingen som ångrar sina handlingar och försöker göra mer rätt än fel. Då behöver man mod. Feghet håller inte! Det första, för torskar, är att sluta utnyttja unga flickor och hålla dem i handen istället och prata med dem och fråga hur de mår och försöka hjälpa dem till rätta! Det andra är att sluta upp att skriva i Bonniermedier, sluta länka till dem, sluta prenumerera på dem, sluta köpa dem och sluta nämna dem, tills de börjar göra mer rätt än fel!

  De har för mycket makt och de missbrukar den. Låt oss käcka deras mediemonopol tills det har nått acceptabel storlek och de slutar upp att ljuga, vilseleda och bedra!

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here