Nej till svenskt Natomedlemskap! Möte lördag 11 juni kl 12 på Medborgarplatsen. Kom med – för fred och Sveriges självständighet

15
2352

 

Bild från demonstrationen i Stockholm 21 maj

Protester mot svenskt Natomedlemskap fortsätter att genomföras runt om i Sverige. I Stockholm anordnas ytterligare ett opinionsmöte nu på lördag den 11 juni kl 12.00 på Medborgarplatsen. Manifestationer ordnas varje vecka på olika håll i Stor-Stockholm.

Arrangörer är Kampanjen Nej till svenskt Natomedlemskap, ett nätverk av organisationer och enskilda som samverkar för att försvara Sveriges alliansfrihet och för fred och säkerhet i Sverige. Vi uppmanar också Sverige att skriva under FN:s konvention om förbud mot kärnvapen.
Sveriges ansökan om medlemskap i USA:s krigsorganisation Nato kan bli ödesdiger för vårt land, anser arrangörerna.

Vid mötet 11 juni blir det tal av av Sven Britton, Kajsa Ekis Ekman, Eleanor Goldfield, Slobodanka Vukotic, Ivo Thomasson, Bojan Brstina, Nadja Al Malki Gunnarsson, Christer Lundgren, Sigyn Meder samt sång och musik av Xavier Castro och medarbetare.

Film- och TV-inspelning.

Där kommer att finnas banderoller och delas ut flygblad.

Nej till svenskt Natomedlemskap

Ja till alliansfrihet

Skriv under FN:s konvention om förbud mot kärnvapen!

Sprid och dela friskt!

Annons på Facebook.

Se filmen från manifestationen Nej till svenskt Natomedlemskap på Mynttorget i Stockholm 21 maj! Hör talen!

Föregående artikelNatos självmordspakt med kärnvapen
Nästa artikelBiden arbetar för att förlänga kriget i Ukraina
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

15 KOMMENTARER

 1. Fick just ett mail med en lista på sommarens möten där detta inte var medtaget. En miss? Eller är det skillnad på appellmöten och vad som sker den 11:e?

 2. Tror verkligen någon att svenska protester, manifestationer och kampanjer mot svenskt medlemskap i Nato och att om Sverige skriver under FN:s konvention om förbud mot kärnvapen hjälper?
  Pravda.Ru ons 8 juni: Tidigare senator Black: USA drar in hela världen i ett kärnvapenkrig med Ryssland.
  Enligt en pensionerad amerikansk marinöverste och tidigare Virginia State senator Richard Black har Washingtons politik en negativ inverkan på världssituationen .
  USA:s politik har en negativ inverkan på situationen, landet drar in hela världen i ett kärnvapenkrig med Ryssland.
  Officeren tror att Amerika kommer att fortsätta att ”gödsla” konflikten i Ukraina med nya vapenförråd och militärt stöd, eftersom Nato och USA inte alls bryr sig om hur många ukrainare som dör.
  Lenta.ru: Ryssland kommer att använda kärnvapen i händelse av en attack mot landet, citerar Utro.ru Dmitrij Medvedev , vice ordförande i Ryska federationens säkerhetsråd .

  • Det kommer knappast att påverka USA som alltid har varit rått hänsynslöst och aldrig brytt sig om människoliv. Det kan ha en inverkan på hur folk kommer att rösta i Sverige. Vi får hoppas att åtminstone den amerikanska stövelslickar brigaden i riksdagen kommer att kastas ut med tiden. Vi kan hoppas att det påverkar media i Sverige att överge sitt propaganda stöd för krigsherren och skurkstaten USA. Se videon, ta er tid. Den är en utmärkt summering av dagens råbarkade diktatur. Hade någon påpekat detta rörande Hitler och Nazityskland 1933 kanske 80 miljoner människor hade fått leva. Upprepa inte historien.

   https://www.youtube.com/watch?v=Jkb1f5eqUpM&ab_channel=CGTN

   Om vi inte försöker har vi förlorat innan vi har börjat.

 3. Jag tror att det hjälper så länge man organiserar sig över politiska gränser och går samman nationellt med ALLA rörelser som huserar svenskar som är missnöjda med NATO-kuppen. De två manifestationer jag deltagit i har varit fantastiskt organiserade, fredliga och trevliga. Min enda kritik är att där främst funnits vänsterfolk. Vi måste sluta upp med ALLA svenskar som känner sig lurade av det här odemokratiska falskspelet. Vi måste gemensamt sprida budskapet till så många OLIKA grupperingar vi kan tänka oss inom Sverige. Att stå sida vid sida med meningsmotståndare är det enda sätt vi kan visa att denna fråga rör hela svenska folket, att det är allas våran säkerhet som berörs. När väl denna kupp är omhändertagen kan alla gå åt sina olika håll igen.
  Jag känner mig hemma här på Global Politics och har indentifierat mig som ”Vänster” ”Socialdemokrat” etc. på senare tid känner jag dock att dessa gamla titlar inte längre gör någon nytta, istället hindrar de rörelser som den mot NATO att nå sann genomslagkraft. Högermänniskor vill inte stå med kommunister, kommunister vill inte stå med Sverigedemokrater etc. (detta är bara exempel taget ur luften för att göra en poäng, hoppas jag inte förolämpar någon)
  SwebbTV, De Fria, Folkets Radio, SanityForSweden, Alternativ för Sverige och Piratpartiet, extinction rebellion har alla anhängarskaror som vi borde uppvakta och ge tid åt på dessa manifestationer. Inom dessa grupperingar har man av olika anledningar även ett motstånd till NATO och bör kunna ansluta till en manifestation för SAKFRÅGAN.
  Bör lägga till att jag är helt okunnig om politik och aktivism så om jag är ute och cyklar här känn er fria att rätta mig.

 4. Jag var på ett bra nej till NATO-möte i Halmstad den 21/5. Där höll Hans Johansson från KP ett mycket bra tal, som alldeles tydligt påverkade flera av åhörarna. Det blir lite långt med hela talet här, men första delen får nog plats.

  Minns ni när USA:s utrikesminister Colin Powell ljög hela världen rätt i ansiktet om att Irak
  hade massförstörelsevapen?
  Minns ni att den brittiske premiärministern, Tony Blair, gjorde samma sak?
  Minns ni när Colin Powells företrädare Madeleine Albright svarade att en halv miljon
  döda irakiska barn var ett acceptabelt pris; på frågan om konsekvenserna av USA:s
  sanktionspolitik?
  Minns ni att de sen bombade Irak sönder och samman?
  Minns ni filmen, publicerad av Wikileaks, där USA:s knektar dokumenterar hur de mördar
  civila i Irak?
  Minns ni den elfte september 2001 när Saudi-arabiska Al-qaida flög in i World trade center i
  New York? – då åberopade USA Natos femte artikel, – begärde hjälp att försvara sig, –
  och angrep Afganistan!!
  Nato tog sig rätten att bomba den serbiska delen av Jugoslavien, inklusive den kinesiska
  ambassaden i Belgrad.
  Nato tog sig rätten att bomba sönder Libyen, mörda dess statschef och omvandla ett väl
  fungerande samhälle till kaos!
  Vill vi ha krig?
  Vill vi att våra barn och barnbarn ska tvingas begå skändligheter och krigsförbrytelser i
  främmande länder?
  – Nej!
  – Det vill vi inte!
  – Vi vill ha fred!

  • Alltför få människor ”minns”. Dom dränks dagens propaganda flod genom MSM och Public Service, vars avsikt är just att förhindra att ingen skall minnas.

 5. Jag hoppas innerligt att turkdiktatorn stoppar denna NATO kuppen. Så får Sverige tid på sej under kommande året efter höstens riksdagsval,att på allvar analysera detta historiskt idiotiska korkade kuppen,och dra tillbaka ansökan

  • ”Turkdiktatorn”. Erdogan är faktiskt folkvald, även om propaganda apparaten gör allt den kan för att förfalska det. Motsvarande person i Sverige Magdalena Andersson är inte vald. Hon är utsedd av Partiet.

    • Så är det på papperet, och det är värt precis lika mycket som papperet det är skrivet på. Samma sak gäller för begreppet ”demokrati”. Ordet kommer från grekiskan och betyder ”folkmakt”. I verkligheten är folkets makt i Sverige effektivt blockerad och även det är värt lika mycket som papperet det är skrivet på. Samma bedrägeri med att Sverige skulle vara en ”representativ demokrati”. Av texten framgår inte klart vems makt man skall representera, men det är väl skrämmande tydligt att makten som regeringen och riksdagen representerar är USA och USAs vapen oligarki, vilken är kopplad till den svenska vapen oligarkin. Bara jämför värdlandsavtalet, kärnvapenförbudet, NATO, och Huawei förbudet. Allt på order av Storebror USA. Det bekräftas även av 2014 års Demokratiutredning. Folket i Sverige är maktlöst och Sverige är bara en maskerad diktatur. ”Demokratin” är bara en välregisserad teaterföreställning

 6. Jag kan bara hålla med om det, jag går emot den politiska strömmen där många partier vurmar för ett natomedlemskap, jag går till och med emot det parti jag själv kommer att rösta på, men det är också den enda punkten jag erinrar mig emot – Sverige skall inte lämna ifrån sig den suveränitiet vi har – ej heller de avtal vi ändå har i händelse av ett krig.

  Jag är djupt oroad att sverige kommer att bli en bas för amerikanska styrkor, och att inte helt omöjligt också även kan komma att hysa kärnvapen. Detta scenario är jag djupt oroad över – inte enbart att vi kommer att reta gallfeber på ”Putin” .
  Jag är inte ”Feg” utan ser det som strategiskt rätt att inte opponera sig mot en stormakt mer än nödvändigt – men går vi med i nato, så kan det komma att bli spiken i kistan för sverige så att säga.

  Så för min del är det ett blankt nej till ”Nato”..

 7. I förra året i Sommar i P1, fick Jens Stoltenberg göra Natopropaganda, i år
  var Paasikivi från försvaret inbjuden, han
  hade förståndet att tacka nej. Det går för
  dåligt i Ukraina. Ingen vill fronta, inte bra för karriären.

  Vi är kollektivaanslutna till public service,
  som ingår i totalförsvaret, hur kunde dessa smörgåsnissar komma på tanken,
  att bli megafon för, militären, en hemsk och naiv generation som tagit över. Å

 8. De många fina talen speglade bredd i perspektiv och i ålder. Ger mersmak.

  Vi klarade dessutom tidsgränsen hyggligt!

  TV4 intervjuade några av oss

  https://www.tv4play.se/program/nyheterna/demonstrerar-mot-natomedlemskap-odemokratiskt/13772966?playlist=d9f26c50-b71d-11eb-8ed7-99458ddb6777

  https://www.tv4play.se/program/nyheterna/demonstrerar-mot-natomedlemskap-odemokratiskt/13772966

  Japansk public service TV var på plats, spelade in och intervjuade. Man vill i veckan intervjua vår(a) yngste talare. Man vill dessutom senare komma och filma och intervjua de som är med vid flygbladsutdelning i någon förort, vilket vi har varje vecka.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here