Ny rysk förhandlingsinvit?

41
2470

Sveriges Radios Nyheters Sven Sjöström meddelar kl 12.35 att Ryssland vill ha förhandlingar. Enligt Sven Sjöström vill Ukraina inte ha förhandlingar i Belarus. Han menar att förhandlingsinviten troligen inte är allvarligt menad.

Sputniknews skriver ”Ukrainska president Volodymyr Zelensky inbjöd Vladimir Putin att sitta ner för samtal tidigare i veckan, men så snart Ryssland gick med på det så avbröt Kiev kontakten. Senare avslöjade Kreml att Putin hade beordrat ett tillfällig stopp i den ryska militära operationen i Ukraina i väntan på samtal, men Kiev har vägrat att förhandla.
Kiev har avvisat samtal i den vitryska staden Gomel efter att den ryska delegationen anlände dit för förhandlingar med ukrainarna på söndagen.
Kreml talesman Dmitry Peskov avslöjade att det var Kiev som föreslog Gomel som en plats för förhandlingar med Ryssland. Ännu är Ryssland redo för samtal och väntar på ukrainarna, ”sa Kremls talesman.
https://sputniknews.com/20220227/kremlin-russian-delegation-arrives-in-belarus-for-talks-with-ukrainians-ready-to-start-in-gomel-1093413983.html

Föregående artikelDen svenska linjen är en fredsfaktor
Nästa artikelVarför Kiev och dess västerländska stödjare under 8 år har misslyckats med att implementera Minsk-överenskommelserna (som översatts).
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

41 KOMMENTARER

 1. Slutsats: Sven Sjöström ljuger.

  Ryssland har sagd ja till samtal förutsatt de handlar om villkoren för Ukrainas kapitulation. Därför kan påståendet ”Rysslands invit det var inte allvarligt menat” stämma. Dessutom är Rysslands delegation på plats i Belarus. Inte ukrainska dito. Så Sjöström ljuger. Dock är han inte ensam utan ingår i västländers journalistiska sällskap för propagandakrig mot Ryssland.

  Inget konstigt i det inte. Det är modis operandi för västmedier att ljuga. Sina vanor trogna för västmedier en kakofoni av propaganda. Ukro-nassarna å sin sida är desperata i deras propaganda de kopierar flygvapen skjutning från datorspel och presenterar det som Ukro-nassarnas bragd. Då vet man att de har förlorat kriget👻

  https://thesaker.is/ukrainian-propaganda-in-conflict-with-the-truth/

 2. Är Ryssland seriösa med att vilja förhandla så är det bara för dem att avbryta den folkrättsvidriga invasionen av Ukraina och dra tillbaka sina soldater. När det har skett så är jag säker på att Ukraina också är intresserade av att förhandla.

  • Som sagt, det ska handla om villkoren för kapitulationen. Det tar inte långt tid det heller – endast signatur.
   OBS. Rysslands militära operation är det. Ryssland försvarar den rysktalande befolkningen från folkmord. Det är inte folkrättsvidrig i det

  • Tror du verkligen det går att förhandla med nynazisterna som under åtta års tid terrorbeskjutit de ryskorienterade utbrytarrepublikerna i Donbass.
   Jag läste för en stund sedan här eller någon annanstans att naziterroristerna nu retirerar från Donbass och förstör och skjuter sönder allt i deras väg förmodligen medvetna om att området är förlorat.

   Om de bara låtit utbrytarrepublikerna vara i fred så tror jag aldrig den här militära operationen hade uppstått.
   I grunden är det västmakternas fel som hållit den korrupta och nazi-anstrukna Ukrainas regering om ryggen i tron att västmakterna skulle vinna territoriet Ukraina från Ryssland.
   Ryssland kommer aldrig släppa det om det riskerar att bli ett säkerhetshot.
   Du har att välja mellan schyssta villkor åt Ryssland eller utplåning.
   Vilket väljer du?
   Ryssarna kan fly till glesområden bortom Uralbergen.
   Om du nu bor i Sverige och Europa, vart ska du fly när storkriget utbryter?
   Den liberala demokratin är aggressiv, oberäknelig och blodtörstig i sin ambition att bit för bit erövra världen.
   Svagare stater som Irak och Libyen kan de slå i spillror utan konsekvenser.
   Men när situationen kommer till Ryssland då finns det någon där som kommer slå tillbaka och det är rejält.
   Är du beredd och vill du verkligen utsätta västra Europas civilbefolkning för det?
   Jag vill det absolut inte.
   Tänk med hjärnan och inte med knutna nävar.

  • Den andra sidan kan också sätta sig ned och ha förståelse för att Ryssland vill inte ha NATO-baser så nära sig, vilket USA inte heller skulle acceptera (kubakrisen)

   USA som styckar Irak och Syrien mot majoritetens vilja. Irak vill att USA lämnar Irak, men då kräver USA att de skall lösa ut dem med gigantiska summor, som de anser att deras baser kostat att installera i Irak. Detta trots att de stulit massor med olja från landet, precis som de gör med Syrien stjäl deras olja.

   På en arabisk blogg i Irak skriver man: När människor och omvärlden lära känna USA, då ser man att USA lurar och hjälper aldrig människor utan de är ute efter makt. Kan någon nämna ett land som USA har hjälpt, utan att få tillbaka något.
   Ja, i Irak har man god erfarenhet av vad USA gör som alltid är i eget intresse. De satte dit Saddam Hussein för att de tänkte att han skulle stå upp mot Iran. Han lurade däremot USA och passade på att skaffa sig deras senaste vapen teknologi. När USA inte hade nytta av honom och avsatte honom tog de dit ”the Black Hawkes” som gick bärsärkagång och mördade och torterade sunni-muslimer eftersom Saddam Hussein var sunni muslim.
   Nu försöker hela mediadrevet inbilla alla människor att Ukraina är en demokrati.
   UKRAINA ÄR ETT GIGANTISKT ODEMOKRATISKT LAND.
   På denna karta blir det tydligt var nazisterna finns i Ukraina.
   Vilka som röstade på Svoboda, nästan ingen på Krim, Donetsk och Donbass de områden som har kämpat mot nazisternas härjningar i sina områden under 8 års tid och världen har tigit och inte berättat om vad de utsatts för. Så media bestämmer numera vilken information vi får av vem som är lidande, de som styr media bestämmer vad de får berätta.

   https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Svoboda#/media/Fil%3ASvoboda-2012.png

 3. Ryssland måste avbryta sin militära operation så snabbt som möjligt och börja förhandlingar om vapenstillestånd. Sedan måste Putin avlägsnas, farligt med personer som tappat greppet om verkligheten och som känner sig kränkta och sitter på kärnvapen. Hela den här operationen är och kommer att bli en katastrof för det ryska folket ju längre den pågår.

   • Förstår du inte att Ryssland måste rädda Ryssland och det nu med en gång!
    Man måste pocka bort Putin från rodret snarast och omedelbart lämna Ukraina för att rädda den ryska ekonomin och kanske även landet i sig.
    Omvärlden kommer inte att backa en tum utan snarare öka trycket på landet på alla sätt som är möjliga.

    Man bruka säga att nån som skjuter dåligt skjuter som en ”Stormtrooper” (från Star Wars). Men ryssarna strider, ta mig tusan, ännu sämre än Stormtroopers. Inga större framsteg och kolonner med sönderskjutna stridsfordon samt t.o.m. även övergivna stridsvagnar, trots ett massivt övertag.

    Ingen kommer längre att reagera på uttrycket ”militärtekniska åtgärder”. Snarare rycka på axlarna och kanske småle.

    Frågan är VEM i Kreml som ska kläcka den dåliga nyheten för presidenten? Inte OM man ska göra det.

  • Utan sanning kan det inte bli någon fred.
   Ivan Katchanovski politiska studier på universitetet i Ottawa, Kanada har kommit fram till följande: Ukraina är nu ett gigantiskt odemokratiskt land. Väst och Ukrainska politiker tillsammans med självutnämnda experter propagerar myten att Ukraina är en demokrati för deras eget intresse och politiska skäl.
   Han är nog den forskare som är mest kunnig i vad som hände på Maidan och vad som hänt därefter i Ukraina.
   Han säger att lögnerna om Ukraina konflikten står i vägen för en fredlig lösning. Man måste berätta sanningen med början i Maidan, människor behöver få en bekräftelse på vad som egentligen hände, så de kan börja en process och bearbeta allt som de varit utsatta för. De behöver få ett erkännande av sitt lidande och sin historia.
   Det var inte regeringssoldater som stod för det extrema våldet på Maidan, det var de höger extrema  som Svoboda, Right Sector och Azovbataljonen. De var krypskyttar på taken.

   Han säger också att Zelenskyy vittnar falskt då han påstår att det inte är någon större sak att det kommer ryska trupper till separatist kontrollerade Donbass, de de funnits där i 8 år redan. Han far med osanning, för trupperna har inte funnits där tidigare.

   Zelensky har gjort krigiska PR-uttalanden inför EU, men Biden administrationens tjänstemän har planer med ukrainska regeringen för att president Zelenskyy skall lämna Kiev i händelse av en rysk invasion

   Nu har Zelensky utfärdat ännu ett olagligt och odemokratiskt dekret som förbjuder åtkomst i Ukraina till webbplatser och sociala mediesidor för populära ukrainska onlinemedier och webbplatser och sociala mediesidor för oppositionspartiet och dess media
   .
   Han har olagligt stängd ned 6 opposition TV nyhetskanaler, när hans parti sjunker i popularitet,

   En populär ukrainsk bloggare är åtalad för hennes post på sociala medier

 4. Vart är fred, förhandlingar,prata sansade, vara ärliga? Detta Usa ledda EU är idiotiskt. Putin stoppade, pausade ju alla operationer från igår,just för att förhandlingar, prata med varandra kom till bordet. Finns fortsatt möjlighet att prata, förhandla med varandra Ukraina och Ryssland om övriga västvärlden inte stoppar det igen. Som sagt utan att försvara Ryssland,så har man ända tills nu bara genomfört ärliga militära operationer. EXAKT som man sade att man skulle göra. Man har undvikit civila förluster,och varit seriösa i sina militära operationer dessa dagar. Så vi hörs under veckan och ser hur det utvecklas och ser ut då. Det är den fortsatta desinformation och propagandan som varit dessa 8 åren som fortsätter.

 5. Vad har nu lille Putte åstadkommit?
  NATO har förstärkt alla sina länder i Öst- och Centraleuropa.
  Putte har totalt förlorat propagandakriget.
  Han har effektivt enat ”västländerna”. Även Kina framför nu önskan om återhållsamhet.
  Han har lyckats få de hårdaste sanktionerna mot Ryssland någonsin. Vilket utan tvekan kommer orsaka lidande för det ryska folket.
  Ryssfobin här eskalerat kraftigt efter hans uppenbara lögner att han inte tänkte anfalla sitt broderland Ukraina. Att han nu öppet hotar med kärnvapen spär på ryssfobin ytterligare.
  Var det vad han önskade? I så fall har han uppnått sina mål.

  Trots överlägsen arme har han inte besegrat Ukraina. Ännu. Hur han skall hantera detta misslyckande och behålla ansiktet är svårt att se. För att han skall kunna backa behöver han något positivt. Hur skall han åstadkomma det?
  För att Ryssland skall komma ur detta behöver man byta ut Putte och jag kan inte se hur det skall gå till. Endast hans egna folk kan ta bort honom.

  • Exakt, propagandakriget har Putin förlorat! Men det visste ju alla sen tidigare att MSM bara är propaganda. H2 intalar sig själv att fulmedia för en gångs skull talar sanning men innerst inne vet du kanske att allt bara är lögner!

  • H2 hur var det nu i Afghanistan? Trots en militärt överlägsna trupper fick man ordentligt med spö där och det trots att man inte behövde ta hänsyn till civilbefolkningen! Och visst förstår man Bidens beslut att inte hjälpa den korrupta regimen i Ukraina.

   • ”H2 hur var det nu i Afghanistan?” Exact. Afghanistan är bara ett exempel i raden på varför stormakter och supermakter inte kan skapa fred i ett land som inte vill ha deras hjälp. Ryssland kommer vinna kriget i ukraina men de kan aldrig vinna freden. Att kriga är fruktansvärt dyrt. Om Ukraina kan hållaa ut några veckor står Ryssland inför konkurs eller det fruktansvärda alternativet att använda kärnvapen (vilket lille Putte redan hotar med). Vad hände med lille Puttes försäkran att han inte skulle angripa?

  • Han har efter vad jag förstår gått in i en mer återhållsam fas nu för att utåt få det att se ut som han vill ge Ukraina och Nato en ny chans till diplomatisk lösning. Han vet med sig att det inte kommer gå för Ukraina samt Nato tror att det är i deras intresse att dra ut på kriget. Må hända en spekulation men kriget kommer den 4 mars eller där om kring att få en ny front mycket längre söder ut och för Nato en mycket känsligare område att förlora, Taiwan

  • Varför är det så viktigt för NATO-länderna och USA att upprätta en NATO militärbas i Ukraina med möjligheten till kärnvapenmissiler riktade mot Ryssland?
   Det är i varje fall något jag kallar för hot och eskalering.

   Egentligen är det ganska likt Kubakrisen 1962 då Sovjetunionen hade långt framskridna planer att på Kuba upprätta militärbas och där ha stora ballistiska robotar riktade mot USA.
   USA blev givetvis vettskrämda inför detta faktum och en 14 dagar lång kontrovers uppstod där risken eskalerade för 3:e världskriget.
   Jag tror det resulterade i förhandling och att Sovjetunionen skrotade planerna och USA skrotade något annat hot mot Sovjetunionen i utbyte.

   Vad gäller Ukraina konflikten nu skulle jag önska att det blev en överenskommelse om fred länderna emellan med avtalet om Ukraina avhåller sig från NATO-baser på sitt territorium mot att Ukraina får behålla hela sitt territorium utan att styckas upp. Dock måste den ryska befolkningen i Donbass på något sätt få säkerhet utan att utsättas för ständig beskjutning av ditresta ukro-nazister, Azovbataljon, Svoboda, Högra Sektorn och allt vad de nu kallar sig.

   Tycker du H2 det låter som ett bra avtal eller vad skulle du vilja se istället?

   Den dragspelande fransyskan Marion LJM la upp en ny låt ryska och dragspel på Youtube igår.
   Det låter både bra och ser snyggt ut.
   Väldigt fint gjort av henne tycker jag.
   Jag förstår nu att Ryssland blivit dragspelets land då den progressiva västvärlden vänt det gamla klassiska musikinstrumentet ryggen.
   Vilket gjorde att ingen här ville lyssna på Marion.
   Men i Ryssland gick det bättre och hon har där fått hur många följare som helst.
   För mig känns de skönt att Ryssland har vänner i väst därför jag vill inte se den ryska björnhonan utmobbad och inträngd i ett hörn för då kan hon bli mycket farlig.
   Och när hon anfaller med full kraft är det inget jag vill råka ut för.
   Jag tycker faktiskt västvärlden borde hålla mer koll på den lynniga och tvivelaktiga regimen i Kiev som inte alls är så inkluderande som den västerländska demokratin hyllar och ger sken av samtidigt som den kan både hata och rata betydande länder och kulturer som exempelvis den ryska och den kinesiska.

   Kanske det finns fler än ”lille Putte” som bör skämmas?

   En annan sak tycker jag är märklig här i Sverige.
   Hos oss bannlyses nynazisterna NMR (Nordiska Motståndsrörelsen) fullständigt totalt av i princip alla medan motsvarande om än mer groteska rörelser i Ukraina inte klandras något från svensk sida.
   Med undantag för den utrikespolitiska mycket aktiva svenska bloggen Global Politics.

   Det är precis som nynazister inte har lika värde.
   Bör förbjudas i Sverige men tillåtas i Ukraina.
   Var finns logiken?
   Det borde väl finnas någon mer än jag som inser att en regering med sådant inflytande inte alls är bra?
   Varför protesterar du inte mot det H2?

   Idag är det måndag och jag bävar att behöva komma ut och möta rysshatet.
   Särskilt från dem som bara hatar utan att begripa.
   Det gör mig bara sorgsen och beklämd.
   Som regel går de inte att prata med heller.
   Triggade av Aftonlögnen, SVT Public Service m.m. förstår de bara ord som rysstroll, putintroll och liknande.
   Verkligen en jobbig tid nu.
   Otäck och orolig.
   Tyvärr lär det nu otrygga Sverige bli ännu otryggare.
   Jag vidhåller fortfarande att bra politik, säkerhet och välfärd inte enbart går ut på höga skatter och fördela pengar.
   Av de ryska länderna Ryssland och Belarus har jag på senare tid förstått att politik är så mycket mera och att någon speciell finansiering av välfärdsmodell inte är det viktigaste.

   Kanske något för Sveriges maktpartier att tänka på?
   När ska ni börja lära känna Ryssland och Kina på det rätta och bästa sättet?

   • arbetarklass, vilken organisation Ukraina vill tillhöra är upp till dom själva att avgöra. Det är ordningen vi har i världen och det är vad jag stödjer.
    Ryssland har hyperzoniska kärnvapenrobotar, en numerär överlägsenhet när det gäller soldater i Europa vilket gör att jämförelsen med Kuba är svårt haltande. Dessutom har NATO inte (källa Hans Blix) några kärnvapenbestyckade missiler i de östliga NATO-länderna.
    Sovjet hade doktrinen att aldrig vara först med att använda kärnvapen. Den doktrinen har lille Putte ändrat redan 2000 om jag minns rätt. Å anrda sidan drar Putte sig inte för att ljuga andra länder rakt upp ansiktet.
    Ukraina nedmonterade alla sina kärnvapen 1991 mot löfte att inte bli angripna av bla Ryssland.
    Alla människor oavsett nationalitet har rätt att få leva i fred.
    Nazister i Ukraina, ja liksom de finns i Ryssland och Sverige finns de också i Ukraina. Men det är inte upp till Ryssland att lösa Ukrainas problem. Liksom Ryssland är Ukraina inte en idealisk demokrati. Vägen dit är lång och krokig men säg mig var i världen den finns en perfekt demokrati?

    • Nja, Ukraina avskaffade själva sin rätt att få leva ifred när man inte stoppade beskjutningen av de östra delarna, vilket ju är ursprunget till dagens konflikt! Jag tror proppen gick hos Putin efter samtalen med Macron som inte ledde något för att tvinga Ukraina att stoppa beskjutningen och införa Minsk-avtalet. Kanske är det så att Zelensky verkligen inte har någon som helst kontroll över beskjutningen av befolkningen i öster men frågan är väl om man i det läget ska sitta kvar? Att politiker ljuger hela tiden är heller ingen nyhet, det gör alla politiker, så där är Putin i gott sällskap! Jag tror faktiskt att om Zelensky fått bestämma på egen hand hade han nog kunnat implementera både Minsk-avtalet och genomfört en federation av Ukraina vilket kunde varit en lösning. Och kanske är samtalen en början till detta hur Ukraina ska komma framåt för fortsätter det som hittills så kommer landet att vara väldigt glest befolkat eftersom folk röstar med fötterna! Efter Sovjets upplösning har ca 10 miljoner lämnat landet och inget slut på emigrationen verkar vara i sikte!

    • Nazisterna i Ukraina är ett mycket större problem, än de små nazistgrupper som finns ex. i Sverige som nordiska motståndsrörelsen. Nordiska motståndsrörelsen skulle knappast tillåtas att först skapa en egen privat arme och sedan att Sverige skulle låta dem bli en del av Sveriges reguljära arme.
     Ingen vågar sätta sig upp mot dem, de härjar mot människor i omgivningen, trakasserar och misshandlar människor och vanlig ukrainsk myndighet tittar på.
     Har sett hur de misshandlar och slår romer, jagar dem från deras lägerplats och sedan tänder eld och ropar åt dem: Stick från Ukraina, gå dit ni hör hemma, vi vill inte ha er här.

     Så många stora internationella aktörer anser att de är enormt farliga, du kan lyssna på f.d. överste Wilkenson och även varit en toppfigur i Bushadministrationen på länken nedan. Han talar just om nazismen i Ukraina att man får inte stödja den.

     Ali Soufan, en säkerhetskonsult och före detta FBI-agent som har studerat Azov, han har uppmanat lagstiftare att ta hotet på större allvar. Han anser det är extremt farligt att låta azovbataljonen växa.
     Biletsky som bildade azovbataljonen har suttit i ukrainskt parlament med sitt parti åren 2014-2019, kom in då USA gjorde kuppen i Ukraina.

     Från tidskriften ”TIME” januari 2021. Informationen nedan är hämtad från en artikel avAV SIMON SHUSTER/KYIV, UKRAINE OCH BILLY PERRIGO/LONDON

     Azovrörelsen, den ukrainska militanta gruppen som har utbildat och inspirerat vita supremacister från hela världen
     Men Azov är mycket mer än en milis. Det har ett eget politiskt parti; två förlag; sommarläger för barn; och en vigilantestyrka känd som National Militia
     Till skillnad från sina ideologiska kamrater i USA och Europa har den också en militär gren med minst två träningsbaser och en stor arsenal av vapen, från drönare och pansarfordon till artilleripjäser.
     Utanför Ukraina intar Azov en central roll i ett nätverk av extremistgrupper som sträcker sig från Kalifornien över Europa till Nya Zeeland,

     Ali Soufan, en säkerhetskonsult och före detta FBI-agent som har studerat Azov, uppskattar att mer än 17 000 utländska krigare har kommit till Ukraina under de senaste sex åren från 50 länder.

     Vid en utfrågning av parlamentets kommitté för hemsäkerhet i september 2019 uppmanade Soufan lagstiftare att ta hotet på större allvar. Följande månad undertecknade 40 kongressledamöter ett brev där de – utan framgång – uppmanade det amerikanska utrikesdepartementet att utse Azov till en utländsk terroristorganisation. ”Azov har rekryterat, radikaliserat och utbildat amerikanska medborgare i flera år”, stod det i brevet. Christopher Wray, chefen för FBI, bekräftade senare i vittnesmål till den amerikanska senaten att amerikanska vita supremacister ”faktiskt reser utomlands för att träna.”

     Förutom att erbjuda en plats för utländska radikaler att studera krigets knep och verktyg, har Azovrörelsen, genom sin onlinepropaganda, underblåst en global hatideologi som nu inspirerar till fler terrorattacker i USA än vad islamisk extremism gör och är en växande hot i hela västvärlden.

     Efter den värsta sådana attacken på senare år – massakern på 51 personer i Christchurch, Nya Zeeland, 2019 – hjälpte en arm av Azovrörelsen till att distribuera terroristens häpnadsväckande manifest, i tryckt och online, i syfte att glorifiera hans brott och inspirera andra att Följa

     I sitt brev till utrikesdepartementet 2019 noterade amerikanska lagstiftare att ”kopplingen mellan Azov och terrordåd i Amerika är tydlig

     Azovs främsta rekryteringscenter , känt som kosackhuset, ligger i centrum av Kiev, en fyra våningar hög tegelbyggnad som lånats ut från Ukrainas försvarsministerium. På innergården finns en biograf och en boxningsklubb. På översta våningen finns en föreläsningssal och ett bibliotek, fullt av böcker av författare som stödde tysk fascism, som Ezra Pound och Martin Heidegger, eller vars verk var adjungerade av nazistisk propaganda, som Friedrich Nietzsche och Ernst Jünger. På bottenvåningen finns en butik som heter Militant Zone, som säljer kläder och nyckelringar med stiliserade hakkors och andra nynazistiska varor.

     Olena Semenyaka berättar för ”TIME” att Azovs uppdrag var att bilda en koalition av högerextrema grupper över hela västvärlden, med det yttersta målet att ta makten i hela Europa.

     Biletsky som bildade azovbataljonen, hans milis blev  officiellt i nationalgardet och blev ett regemente inom Ukrainas väpnade styrkor.

     Den statusen kom med en arsenal som ingen annan högerextrema milis i världen kunde göra anspråk på, inklusive lådor med sprängämnen och stridsutrustning för upp till 1 000 soldater. På talkshower på bästa sändningstid i Ukraina behandlades Biletsky och hans löjtnanter som krigarkändisar, och de använde sin berömmelse som en språngbräda in i politiken. Biletsky vann en plats i parlamentet i slutet av 2014,

     https://www.youtube.com/watch?v=DRTttyZ-MDk

  • Jag kan bara gratulera USA, som är de skickligaste propagandisterna i detta krig. De har en hel institution till sin hjälp, Atlantic Council och biträdande chef Melinda Haring, som skickar ut falska nyheter hela tiden på sin twitter, Ryssland som gör det och det som hon bara hittar på för att få världen att hata Ryssland.
   Atlantiska rådet är Natos tankesmedja som förespråkar aggressiva strategier för att hålla tillbaka Ryssland och Kina främst men också andra amerikanska motståndare, utformar ofta utrikespolitik för den amerikanska regeringen. De finansieras av västerländska regeringar, inkl. USA och Storbritannien, samt NATO, vapenindustrin och fossilbränsleföretag.

   Smart av dem när de valde en judisk man som skulle spela rollen som president, Zelensky gör det han blir tillsagd av USA, och hans familj är i USA sedan flera veckor tillbaka. Han vill följa efter men blir hindrad av USA, han är fortfarande användbar för dem i Ukraina.
   Han är en idol i EU, men människor i Ukraina den stora majoriteten tycker han är en marionett och betydelselös och ingen bryr sig om vad han säger.
   Han kommer naturligtvis aldrig att vilja stanna i Ukraina oavsett hur detta slutar. Han har nog fått en fet check och fick själv fylla i summan för att spela denna roll.

   USA gjorde samma sak med Syriens representant i FN, gav honom en check och sa att han själv fick fylla i vilken summa han ville ha för att hjälpa USA, med regim
   ändring i Syrien. Han sa att han vill inte medverka till att slakta sitt folk, så han skrev inte på den.

   Om du tillhör gruppen som inte förstår hur farlig nazismen är i Ukraina, kan du läsa artikeln i ”Times of Israel”, där de har en hakkorsflagga uppsatt i en rulltrappa i ett köpcenter i Kiev. Lyssna på folks kommentarer om att det är de ukrainska fascisterna, så de vet mycket väl vad som händer.

   https://www.google.se/amp/s/www.timesofisrael.com/staircase-in-ukraine-mall-decorated-with-giant-swastika/amp/

  • @H2. man vet att du inte vill kännas vid det men faktum är att på EN YNKA TIMME lamslog Rysslands militära makt Ukrainas flygvapen- och havsflotta. Ryssland är inte som USA, Nato eller apartheid israel. Därför dödar inte Ryssland urskillningslöst barn, kvinnor och civila. Urskillningslös dödande är signatur melodin för USA, Nato eller apartheid israel. Ukro-nazisterna använder civila som sköldar och gisslan – de vet att Ryssland låter bli att attackera om de gömmer sig bland civila (precis som ISIS gjorde i Syrien – tvingade civila att vara sköldar varpå Ryssland omringade ISIS och sedan satte igång med metodisk utrensnings av halshugga terrorister). Det är det enda anledningen som håller tillbaka Rysslands framfart.

   Visste du att Ukro-nazisterna är så desperata att de ger bort vapen till vem som helst? Ännu värre skojaren som ”leder” Ukraina har sagt ”fångar som vill strida kommer att befrias och utrustas med vapen.”

   Idag är den fjärde dagen då Rysslands operation att rensa nazister och demilitarisera Ukraina sattes igång. Vad kan konstateras? Bland annat följande vilket motsäger dina påhitt om vad som sker i Ukraina. Läs och mata din hat för allt vad Ryssland och dess ledare Vladimir Vladimirovich Putin heter. Är du redo? Here we go!

   ”The big story here is the gradual closing of the operational cauldron in the East. Once it it closed, about 10-12 Ukie brigades will have to chose: surrender or die.

   Next, Kiev: the city is blocked from three directions, but the Russians have left one open corridor which anybody can take to safely get out.

   Mariupol: the Russians have entered the surrounded city and combats are taking place.

   Kharkov: heavy combats are taking place with both sides using artillery and MLRS.

   Volnovakha: surrounded but the Russians are not storming the city.

   Schastie and Novaia Astrakhan: have been liberated

   The Russian Ministry of Defense spokesman has declared that Russia has air supremacy over the entire Ukraine.

   In the meantime, the US-NATO base in Achakkov has been totally destroyed by Russian missiles”

   Det sista är en utsökt karamell – wow inte konstigt att den Nord Atlantiska Terror Organisationen (oks NATO) är utom sig. Stollen som är högsta hönset för den Nord Atlantiska Terror Organisationen är ett levande bevis på det. Hur som helst videon om vad som är kvar av Natos super duper moderna bas i Ukraina finns att tillgå här (njut!):

   https://thesaker.is/day-4-of-the-russian-offensive-in-the-ukraine/

  • Vet du inte vad ”lille Putte” gjort, H2?
   ”Lille Putte” har jo rört om västerländska hegemonins gryta. Västerlandets ”fint folk” är utom sig.

 6. ”Från och med den 31 december 2018 ledde Zelenskyj en framgångsrik, nästan helt virtuell, presidentkampanj för att avsätta Ukrainas sittande president, Petro Porosjenko, på bara tre till fyra månader. Zelenskyy vann klart både den första valomgången den 31 mars och andra omgången den 21 april 2019. Ett av Zelenskyjs presidentkampanjslöften var att han bara skulle sitta en mandatperiod (dvs. 5 år).

  Kritiker anklagar Zelenskyj för att vara populistisk. Hans anhängare ser honom som en frisk fläkt jämfört med de två andra erfarna toppkandidaterna: president Petro Porosjenko och tidigare premiärminister Julia Tymosjenko. Zelenskyj gick till val med mottot ”Presidenten är folkets tjänare, vad de än säger”. Han fick i andra valomgången över 73 procent av rösterna mot runt 25 procent för den sittande presidenten Petro Porosjenko. Zelenskyj är landets yngste president genom tiderna”

  Ukrainas hjälte

 7. Krig är alltid tragiska och visst är det lätt att bespotta den som sköt första skottet.
  Dock har donbassregionen varit utsatt för ett lågintensiv krig i 8 långa år, Ukraina har i 7 år vägrat att genomföra Minsk 2.
  Allt sedan Biden tillträdde som president har USA sänt vapensystem och utbildat deras armé på dessa vapen.
  OSSE varnade för den ökade beskjutningen i donbassområdet veckan innan Ryssland tog till vapen, större delen av Ukrainas väpnade styrkor är grupperade där nere, det mesta tydde på att dom förberedde sig på ett storanfall av donbass.
  Det var säkert skälet till Rysslands intåg, man fick helt enkelt nog och insåg att den starka ukrainska armen var väldigt sårbar när dom var anfallsgrupperade i söder.
  Kiev stod nästan försvarslösa, en 10000-15000 soldater max.
  Paniken i Kiev gjorde att man har delat ut automatkarbiner till mer än 18000 civila.
  Det gör situationen livsfarlig, såväl för ryssen som för ukrainarna själva.
  Har själv sett tre hemska klipp på nätet där vissa av dessa personer skjuter ihjäl folk på eget initiativ.

  • Jag minns den enorma propaganda nazisterna förde under andra världskriget och jag har talat med personer som köpte den i Norge precis som jag också har talat med motståndsmän i Norge.
   USA:s propagandamaskin ”Atlantic Council” slår ut all annan propaganda i hela världen. Har aldrig sett något liknande, man måste värja sig och inte låta sig föras med

   De mest kända och omtalade nazisterna i Ukraina är Azovbataljonen, Svoboda och the Right Sector. Sedan har man sett i demonstrationerna för Ukraina en symbol, som nog inte många känner till en blå sköld med ett gult svärd i mitten. Detta tecken är en symbol för OUN Organisationen av Ukrainas nationalister.
   Deras ideologi enligt Wikipedia
   Ukrainsk ultranationalism, Ukrainsk irredentism, Anti-communism, Anti-Polish sentiment,
   Anti-Rumänsk sentiment, Anti-Rysk sentiment, Antisemitism, Fascism.
   Så nu tågar människor under fascist symboler i solidaritet med Ukrain.

   Detta är den stora faran i propagandan, att folket går i demonstrationer under fascistiska symboler, och tror att eftersom Zelensky är jude så tror man inte att det kan vara nazister. Det är ingen som kommit på hur smarta CIA är för att få igenom sin propaganda.

   Jag är helt övertygad att Zelensky kommer att åka till sin familj i USA, och bli bosatt där. Han vill naturligtvis inte vara kvar i nazisternas fäste. Han har nog ställt upp på detta skådespeleri för sin familjs skull ekonomisk trygghet i resten av livet och en säker plats i USA. Därför har han stått ut med detta
   .
   Alla som inte tidigare sett detta program från UR om Mohammad Mosaddeq den gråtande demokraten, borde lyssna på programmet då förstår man hur CIA arbetar och hur en liten CIA-agent lyckades genom sina propaganda metoder störta en demokratisk president i Iran. Många iranier funderar fortfarande på hur det kunde vara i sitt land om detta inte hänt.
   Väldigt intressant och jag kan känna igen metoderna mer finarbetade i krigen i MÖ.

   https://urplay.se/program/210354-bildningsbyran-tanka-mot-strommen-mohammad-mosaddeq-den-gratande-demokraten

  • Oj, då. Tweeten du länkade till råkade komma från en professionell propagandaspridare.
   Glöm för all del inte källkritiken framöver.

   Christo Grozev
   @christogrozev
   Bellingcat exec director. Emmy & Nannen Prize for investigative journalism 2021, European Prize for Investigative Journalism and London Press Club Prize 2019.

  • Nja, numera är man väldigt noga med att fråga folk först om man vill vara en del av Ryssland! Under Sovjet-tiden var sådant av underordnad betydelse men är svårare idag när all information finns i mobilen! Sen att ryssarna har en självkänsla och stolthet är väl verkligen något som saknas i Sverige av idag! Eller för att citera Mona Sahlin, svensk kultur är bara blaha, blaha, jämfört med den importerade kulturen! ”Den humanitära stormakten” som svenska politiker torgför är bara en chimär då Sverige per capita säljer mest vapen i hela världen! Inte speciellt humant att sälja vapen till mördarna i Saudiarabien eller vara med och bomba Libyen t ex!

 8. Aldrig trodde jag att jag skulle få uppleva detta. Den amerikanska krigspropagandan är massiv, och totalt ensidig. Censuren lika intensiv och effektiv. Väst skall inte få den verkliga bilden, bara USAs tillrättalagda.

 9. an får ibland ont i magen av hur brutalt desinformation och propagandan ser ut ärligt talat. Men ta bara SVT nu exempel, som döpt detta till ” Dag 5 sedan invasionen” Utan att bara försvara Ryssland,men detta är ingen invasion. Det är så brutalt att använda det ordet, TROTS att det sett ut som det gjort sedan början av militära operationen,är det enda ordet man använder. Ryssland även helt pausade ju militära insatsen i mer än ett dygn. Hur har man agerat och betett sej dessa 5dygn? Ärligt talat EXAKT som man ju sa att man skulle göra. Men ingenting och ingenstans finns något ärligt om detta i propagandan och desinformation som varje minut pumpas ut. Tror allvarligt att man agerar KORKAT och även mycket farligt så som Usa,Nato EU svarat timme för timme. Man låtsas ju som att Ryssland ”invaderat”Ukraina med ALLT man har ju. Det är vad som är skrämmande,när Ryssland ju inte ens växlat upp detta till nästa nivå,och även fullt respekterat civila liv,vid varje militära operation tills nu. Jag lovar att något säger mej STARKT att alla dessa Usa,Nato EU och speciellt stackars Ukraina, kommer ångra detta längre fram i veckan,OM Ryssland växlar upp detta till nästa nivå.

 10. Ja, hade ryssarna använt sig Imperiets hjältemodiga taktik, som i Irak, att bomba en storstad till grus inklusive dess civilbefolkning, så hade man ju snabbt avslutat sin militära operation i Ukraina. Men ryssarna tar det lugnt och vill i möjligaste mån rädda civilbefolkningen i städerna.

  En glad nyhet är att Azovbataljonen lär vara omringad i Mariupol, och att tjetjenska styrkan kommer att hugga in på dem. En seger för världen.
  Svårt eller nästan omöjligt att få info om vad som händer i kriget dock.
  På Facebook tillåter man nu hyllningar av nazisterna i Azov.

  Magdalena vill förlänga krigandet i Ukraina och skänka några laster med vapen till, förmodar jag, de nationalist- och nazistyrkor som kommer att slåss. Magdalena ❤ Azov och man hoppas hon hänger på sig en rostig kpist och själv släpar in vapnen dit där Azov är nedgrävda.

  Rekommenderar, förutom detta eminenta forum, Moon of Alabama som ett bra forum för diskussion, Grayzone med Aaron Mate och Max Blumenthal, Jimmy Dore, Tucker och Tulsi, ja och så The Duran med Alex och Alexander förstås. Alexander Mercouris nämnde apropå att Ryssland stängs av från SWIFT systemet att Kina redan har ett eget och som redan handhar mer än dubbelt så stora belopp som SWIFT. Kina lär ta emot Ryssland med öppna armar.

  Fram med popcornen. Europa och EU med sina nu sturska ryssofober och sinofober och sitt stöd till nynazism, kommer snart sjunka ihop. Dess industrier kommer att kollapsa utan affordable energy och varor att sälja till Kina. Fula Ursula och hennes korrumperade EU kumpaner kommer att svepas bort och regimer runt om i Europa tvingas att avgå.

  Optimistversionen i stycket ovan. Pessimistversionen att Djupa Staten AKA Imperiet drar igång det sista kriget

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here