Ny USA-studie från ansedda CDC: Coronaviruset fanns i USA – liksom i Europa – innan sjukdomen rapporterades i Kina.

10
2904

Forskare från USA:s mycket ansedda Center of Disease Control i Atlanta, har i samarbete med andra rapporterat att i Journal of Clinical Infectious Diseases påvisat att antikroppar mot det virus som orsakar COVID-19 fanns i blodet på blodgivare i alla nio undersökta delstater i USA.

Jag rapporterar nedan ett utdrag ur ”Abstract”, sammanfattningen av artikeln.


Sammanfattning av artikeln


”Metoder
För att avgöra om SARS-CoV-2-reaktiva antikroppar fanns i blodserum före det första identifierade fallet i USA den 19 januari 2020, analyserades arkiverade prover från 7 389 rutinmässiga blodgivare som samlades in av Amerikanska Röda Korset från 13 december 2019 till januari 17, 2020. Från givare bosatta i nio stater (Kalifornien, Connecticut, Iowa, Massachusetts, Michigan, Oregon, Rhode Island, Washington och Wisconsin) som testades vid CDC för anti-SARS-CoV-2-antikroppar. (Testmetodiken beskrivs i en lång mening).
Resultat
Av de 7 389 proverna var 106 reaktiva med pan Ig. Fanns i alla nio delstater.

Slutsatser
Dessa resultat tyder på att SARS-CoV-2 kan ha införts i USA före den 19 januari 2020.”

Hela den vetenskapliga artikeln kan nås som pdf-dokument via länken https://academic.oup.com/cid/advance-article/doi/10.1093/cid/ciaa1785/6012472.

I en annan artikel RT: här står bland annat att

Analysen av sjukhusdata från hela USA i slutet av 2019 visade också en ökning av patienter med influensasymptom (som liknar COVID-19), varav många hade ”kraftig hosta” och andra allvarliga andningssymtom.


COVD-19-viruset fanns i Europa 2019.

Europeiska forskare har också spekulerat i att coronavirus hade funnits i sina länder innan Kina officiellt tillkännagav utbrottet av den nya stammen.

Spanska virologer fann emellertid spår av Coronavirus i avloppsvattenprover som samlades in i mars 2019 – hela nio månader före händelserna i Wuhan. Rapport från universitetet i Barcelona.

Enligt en rapport från Milano och Turin fanns viruset där i december 2019.

Enligt en fransk rapport fanns viruset i landet redan i november.

Kommentar:
Det exakta ursprunget till detta coronavirus som orsakar COVID-19 är för närvarande okänt, men USA har försökt att skylla det hela på Kina sedan pandemin började. President Donald Trump har ofta hänvisat till sjukdomen – som hittills har smittat mer än 13,8 miljoner människor och dödat mer än 271 000 i Amerika – som ”det kinesiska viruset”, vilket framkallade häftig protest från Peking.

Föregående artikelAmazon anlitar svenskägt spionföretag för att övervaka anställda
Nästa artikelDomarna i Hongkong helt fel?
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

10 KOMMENTARER

 1. Jag tror att eliten vill göra båda delar, Kruxet. Jag håller med eliten om att det första målet om en population i balans med naturen är utmärkt, eftersom flera olika vetenskapsfält varnar oss för konsekvenserna av att inte få ordning på folkmängden, men att elitens metod med infertilitet i lönndom är felaktig, eftersom den också drabbar intelligenta människor med förmåga att ta sitt ansvar.

  Skall man göra människor infertila mot deras vilja så skall det göras öppet på människor som inte vill ta ansvar för ekologisk hållbarhet och framtidens generationer. Det är rättvist och moraliskt försvarbart, eftersom de då, helt evident, är likt skadeinsekter.

  I det andra fallet, om total kontroll, så är både målet och metoden felaktig, eftersom den kommer leda till förtrycket av ansvarskännande intelligenta människor, men den som ständigt röstar för monopolkapitalismen och inte ärr motiverad att använda öppen fri programvara är naturligtvis medskyldig till övervakningen och elitens totala kontroll och har naturligtvis därmed förtjänat den genom sin egen låga intelligens och oförmåga att ta ansvar.

 2. Ett virus som ger till de flesta inga symptom och till några få personer mest lindriga symptom, samt har max 0,05 % dödlighet bland kända fallen, det viruset torde kunna ta sig jorden runt flera gånger innan det blir upptäckt.
  Långtidseffekterna kan vissa sig tidigare ha tillskrivits andra åkommor och kanske är allvarligare.

  Vad gäller vaccin är specialisten Pr Christian Perronne, dels skeptisk mot den omotiverade hetsen (den låga dödligheten motiverar inte brådskan, eller ens en vaccinering), dels skrämd av det forcerat massiva bruket den helt oprövade mRNA-tekniken (skall man vaccineras alls, föredrar han det kinesiska vaccinet, framställt på traditionellt sätt, förutsatt att den visar sig vara säker enligt gängse normer).
  Jfr. https://www.youtube.com/watch?v=2fcFa2xI6sY
  ”Moderna, Pfizer, ce ne sont pas des vaccins, c’est de la thérapie génique” • 2 dec. 2020
  ”Moderna, Pfizer, det är inte vaccin, det är genterapi” De potentiella följderna är skrämmande.

 3. Just så här ser modern rysk fakenewsspridning ut. Man låtsas att det det finns tecken som tyder på att det man redan vet (dvs djurmarknad i Wuhan) inte är sant, och hittar på ett USA-sammanhang som inte finns. Sen sprider man det, och efter ett år har det gått runt jorden. Det var likadant med hiv, ryskt desinformationsverkstad spred något hittepå om afrikanska apor och CIA, efter något år hade det gått runt jorden, och de inklinerade hade köpt storyn i sin helhet.

  Viruset uppstod i Wuhan, inringat till marknad för levande och döda djur som kineser äter när de inte fiskar ut världshaven på andra sidan jorden, tex utanför Argentina. Smittan spreds först i Wuhan, befolkningen isolerades först i Wuhan, därför att den uppstod i Wuhan.

 4. Nu börjar det. Covid-19 vaccin börjar skörda offer. Sedan tidigare är det känt att minst sex människor hade dött och många fler fått olika slags men av Pfizers vaccinet. Vi pratar om det som kom ut …

  https://sputniknews.com/us/202012161081483760-health-worker-in-alaska-experiences-serious-allergic-reaction-to-pfizers-covid-19-vaccine—reports/

  Det finns absolut ingen medicinsk anledning till att vaccinera. Däremot för att fylla läkemedelmonopol bolagens kassakistor.
  https://www.globalresearch.ca/covid-19-vaccine-goal-immunity-depopulation/5731556

  • Varje individ måste givetvis överväga riskerna och fördelarna med vaccinering och olika vacciner. Det är därför statistik med biverkningar och dödstal givetvis bör redovisas så tydligt som möjligt. Inget är helt riskfritt.

   En annan sak som förmodligen bör redovisas är statistik som visar vad c-vitamin, d-vitamin och zink åstadkommer för de som insjuknar i Covid-19.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here