Nya skandaler kring Bidens (och Ann Lindes) fakepresident i Venezuela

5
1291
Latinamerikansk extremhöger: fr.v. Almagro generalsekreterare för OAS, Chiles president Piñera, låtsaspresidenten Guaidó, Colombias Duque

Den här artikeln har fått ligga en tid pga kriget i Ukraina.

Rolf Nilsson skrev till Registrator på UD

”Hej
Utifrån folkrätten (https://www.svt.se/nyheter/sa-blir-en-stat-erkand) krävs att en stat har kontroll över sitt territorium. ”Enligt folkrätten är de kriterier som urskiljer en stat ett eget territorium, en befolkning och en regering som utövar kontroll över befolkningen.”
Då undrar om detta också är Sveriges kriterier för erkännande?
Om så är undrar jag varför Sverige fortfarande betraktar Juan Guaido som Veezuelas laglige företrädare?

Se också nedan en artikel av Zoltan Tiroler, ordförande i Svensk-kubanska föreningen och av Dick Emanuelsson. Nya skandaler kring Bidens (och Ann Lindes) fakepresident i Venezuela

______________________________________________
Nya skandaler kring Bidens (och Ann Lindes) fakepresident i Venezuela

Med tanke på att Ann Linde ska ha ett nytt möte med USA:s nicke-docka i Venezuela nästa vecka publicerar vi två av de senaste skandalerna kring Guaidó. Det är snart bara Biden och Linde som ställer upp bakom faken som inte ens har stöd av högern i sitt eget land. (Men gott om pengar, stulna från det allmänna).

En ny skandal skakar idag ledarskapet för den venezuelanska extremhögern efter att de självutnämnda domarna i Högsta domstolen (TSJ) i exil hotat att stämma den självutnämnde `presidenten´ Juan Guaidó.

Det är den venezuelanska dagstidningen Últimas Noticias som citerar en av dessa upprörda jurister och domare, Luis Ramos, som inför en journalist från samma opposition säger att domarna har lämnat in en stämningsansökan som sägs handla om ”utebliven betalning” för deras arbete som domare.

Det hela är lite lustigt för dessa domare, utsedda av den självutnämnde Guaidó, genomför inga rättegångar på venezuelanskt territorium utan har fått låna ett litet utrymme i den colombianska kongressens mindre flotta lokaliteter. Så om `domarna´ inte har dömt och rannsakat venezuelaner i Venezuela är det kanske inte mer än rätt att de heller inte ska ha någon betalning, kan vän av rättsordning kan tycka.

Men det tycker så klart inte dessa prominenta damer och herrar, från sin exil i Bogota. De hade blivit lovade en rundlig årslön på 100 000 dollar, som i dagens växlingskurs betyder en icke oansenlig lön på 911 369 kronor och 33 öre.

Och det är pengar som USA ytterst är den stora tjyven bakom. ”Det som sägs på de sociala nätverken om den här domstolens stämning (mot Guaidó) är absolut sant. Domarna som utsågs av nationalförsamlingen 2017 (suspenderad) har aldrig fått ett öre”, påpekar Luis Ramos till oppositionsreportern.

Enligt Ramos kommer klagomålet inte bara att riktas mot Guaidós `luftregering´ utan också mot US Office of Foreign Assets Control (OFAC). Uppenbart är att dessa välavlönade domare och statstjänstemän är i ekonomiskt trångmål och rejält förbittrade på den man och ”regering” som hade lovat dem en gyllene framtid.

Enligt offentliga siffror handlar det om 1 600–2 000 personer som är anställda som virtuella ”statstjänstemän” och som får en genomsnittlig årslön på 100 000 dollar, ekonomiska medel som stulits från Venezuelas tillgångar och konton utomlands.

Ultimas Noticias citerar oppositionens statsvetare Ricardo Sucre att webbportaler, journalister, analytiker, influencers, kändisar, akademiker också lever på detta i ett system som disponerar 153 miljoner dollar eller 1,39 miljarder svenska kronor, för en bluffregim som inte kontrollerar en enda liten by i Venezuela!

En alltmer isolerad Guaidó har gott om pengar (stulna) men få anhängare.

Men har man Vita Huset i ryggen, en regim som bryter mot alla slags internationella konventioner och avtal, så känner man sig trygg, åtminstone tillfälligt. För det är Vita Huset, såväl Trump som Biden, som stulit och godkänt stölden av det venezuelanska folkets tillgångar. Så länge pengarna används till för att störta den folkvalda regeringen i Venezuela så bryr sig Vita Huset inte ett smack om det pågår en smaklös och helt öppen korruption.

Dagen innan uppgav Colombias förre president Juan Manuel Santos, som tidigare var en av de ivrigaste försvararna av Guaidó och en inbiten antivenezuelan, att det var ett allvarligt misstag att stödja Guaidó. I uttalanden till den colombianska dagstidningen El Tiempo sa Santos ”att det så kallade ’Guaidó-alternativet’ redan var dödförklarat och misslyckat när det föddes. Det var en av de största diplomatiska dumheterna på senare tid. Tyvärr var Colombia en av dess mest entusiastiska promotorer”.

Dick Emanuelsson, Tegucigalpa, 210120

Men inte nog med detta. Fler skandaler:

USA begär att Honduras´ förre president Juan Orlando Hernández (JOH) ska utlämnas för knarkhandel. JOH utpekas som spindel i nätet för att ha fört in 500 ton (!) colombianskt kokain till USA. Hans bror sitter redan i fängelse i USA.

JOH och Guaidó är såta vänner. Den förre twittrade i januari 2019 följande tragikomiska tweet: ”Jag hade ett fruktbart samtal med Venezuelas interimspresident Juan Guaidó där vi bägge underströk betydelsen av Honduras’ ansträngningar och kamp mot narkotikatrafiken.”

Och Guaidó ville inte vara sämre i en av sina tweets: ”Jag samtalade med Honduras president Juan Orlando Hernández och tackade honom för hans insatser och stöd i kampen mot narkotikatrafiken och hans stöd till immigranterna”.

Och Linde informerade i riksdagen nyligen att hon nästa vecka ska träffa Juan Guaidó som hon anser vara en legitim president, trots att samme Guaidó bara fick 94,000 röster när han valdes till det venezolanska parlamentet 2015.

Liberalernas Fredrik Malm hör, tillsammans med Linde, till Guaidós entusiastiska anhängare. Malm är personen som gång på gång försökt hindra Svensk-Kubanska från att genomföra offentliga möten.

Läs gärna andra artiklar om Venezuela

Föregående artikelBör Sverige skicka vapen till Ukraina? II
Nästa artikelBör Sverige gå med i Nato?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

5 KOMMENTARER

 1. Under de senaste dagarna har jag hört följande ett antal gånger. ”Om man ständigt värjer sig genom att fabricera historier som är skilda från verkligheten, riskerar man att förr eller senare själv bli skild från den.” Även den svenska politikerklassen riskerar detta, speciellt som de inte ens följer egna fabricerade historier utan litar på de som snickras ihop i USA och Eu.
  Samma sak gäller för uttrycket ”Den som ständigt spelar clown, riskerar att själv bli clown.” För tillfället ser jag inte att någon i vår svenska politikerklass riskerar just detta, och eftersom det nu jorden över pågår ett fullskaligt frigörelsearbete från Västs globala grepp, tror jag inte att någon ur vår politikerklass kommer att börja spela clown. Det är jobbigt nog för denna klass att hålla reda på alla lögner, halvsanningar och utelämningar, som den ägnar sig åt. Att i detta läge också börja spela clown, som Boris Johnson gör i Storbritannien, det tror jag helt enkelt klart överskrider dess bildning, utbildning och intellektuella förmåga.

  • Josef Goebbels uttryckte detta på ett något annorlunda sätt. ”Om du upprepar en lögn tillräckligt ofta kommer folk att tro på den och du kommer till och med att tro den själv.” Ni upplever detta nu dagligen i Sverige när ett massivt flöde av amerikansk krigspropaganda pumpas ut genom Schibsted, Bonniers, och Public Service, samtidigt som alla alternativa meddelanden stängs av eller undergrävs som desinformation. Endast USAs meddelande hamras skoningslöst in, och ni märker det inte. Det var exakt så, identiskt, som Tredje Riket arbetade, bara att nu händer det i Sverige. Det går längre än så. USA har ”utbildat” ett antal trogna följare efter samma principer som i en extremreligiös kult, deras uppgift är att blint följa ledare utan att ifrågasätta. Medlemmar av kulten sitter i den svenska regeringen.

 2. Guaido uppfostrat i samma anda som macron, marin, nz diktator, danmarks diktator,, och många många andra broilers runtom. Dom ska endast vara behjälpliga för the big reset.

 3. Detta är ett av största FIASKOT Sverige ställt upp med. Detta fick även passera helt obemärkt förbi medialt.

 4. Nu tycker jag att ni får lugna ner er!

  Tänk er att Sjöbopartiets Sven-Olle Olsson utropade sig till president i Sverige och Tyskland bestämde att det var sanningen!

  Det är väl inte vi svenskar som bestämmer vad han är för något, eller? Det bestämmer väl Sven-Olle Olsson och Tyskland!

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here