Om evakuering och personminor i Donetsk…

15
1830
Alexey Kulemzin / Telegram.

DN skriverPresident Volodymyr Zelenskyj uppmanar civila att lämna Donetsk. Det kan ses som en repetition av ukrainska myndigheters vilja att få civila ukrainare att lämna regionen i öst” och ”Enligt ukrainska beräkningar finns mellan 200 000 och 220 000 civila kvar i Donetskregionen, varav 50 000 är barn.” …”Joakim Paasikivi påpekar att liknande uppmaningar har kommit från den ukrainska regeringen även vad gäller Cherson och Zaporizjzja, och att beslutet från regeringen inte är ett tecken på att Ukraina har gett upp striderna i Donetsk.”

SVT. I ett annan inlägg på SVT uppges att ”– Problemet är att folk väljer att stanna kvar, snarare än att det inte finns tillräcklig transportförmåga hos de ukrainska väpnade styrkorna. Skapar möjlighet för ryskt övertagande
Baksidan av att den ukrainska regeringen fattat beslut om evakuering är att det skapar större möjlighet för Ryssland att ta över området. Men av humanitära skäl har man ändå valt att gå den vägen, menar Oscar Jonsson, doktor i rysk krigföring. – Troligen har man gjort bedömningen att det inte kommer att vara värt att stanna och kämpa med det lidande det skulle innebära. Därför vill man få ut civila, säger han och påpekar samtidigt att området inte är lika strategiskt viktigt för Ukraina som det är för Ryssland.”
https://www.svt.se/nyheter/utrikes/zelenskyj-obligatorisk-evakuering-fran-donetsk-regionen

Larry Johnsson
skriver ”Om Ukraina segrade och tryckte tillbaka ryssarna, varför måste då invånarna i Donetsk fly till den västra delen av Ukraina? Faktum är att Ryssland, enligt Postens (Kiev Post troligen) reportrar, har ”lagt beslag på stora delar av Donetsk”. Vad Zelensky vet är att de människor som fortfarande bor i Donbas är ryskspråkiga och välkomnar de ryska trupperna som befriare. Om du fruktade ryssarna och bodde i Donetsk och ryssarna närmade sig din stad, skulle Zelensky behöva beordra dig att ge dig av? Nej, det är löjligt.
Ännu ett tecken på att Zelenskij är desperat. Varför be människor som påstås stödja er att lämna territoriet om ni, dvs. Zelensky, har en legitim chans att vända den ryska offensiven? Det har ni inte. Ni uppmanar dem att ta till vapen och bekämpa ryssarna. Det sker inte.” https://sonar21.com/while-establishment-media-pushes-delusional-narrative-on-ukraine-us-military-brass-now-recognizes-the-war-is-lost/

Till bilden hör uppgifter om att Ukraina har släppt ut personminor även bland civila i Donetsk och Charkov. ”Enligt tjänstemännen har ammunitionen, som är förbjuden enligt ett avtal från 1997, också använts i Donetsk. Förvaltningen meddelade att den hade upptäckt minorna på söndagen och visade i ett Telegraminlägg en bild på en grön fjärilsformad anordning som låg inbäddad i en gräsyta. Föremålet, uppenbarligen en PFM-1 från sovjettiden, var nästan osynligt bland lövverket. Sådan ammunition sprids vanligtvis i stora mängder, antingen av flygplan eller artilleri. De är utformade för att lemlästa snarare än att döda och kan spränga bort eller vanställa offrets fot. PFM-1 är förbjuden enligt Ottawakonventionen från 1997, som Ukraina har anslutit sig till.” https://www.rt.com/russia/559944-donetsk-ukraine-landmines-bombarded/

Föregående artikelRyssland ber FN utreda mord på ukrainska krigsfångar
Nästa artikelAtt läsa krigets runor
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

15 KOMMENTARER

 1. Detta är den hittills bästa artikel jag läst om kriget i Ukraina, speciellt intressant fann jag passagen om ”not one inch eastward”. Stoltenberg hävdar ju att någon sådan överenskommelse (skriftlig) aldrig träffades och formellt sett har han ju rätt. Men vad han ej nämner är att beträffande Tysklands återförening så hade de fyra segrarmakterna vetorätt. Varför skulle USSR gå med på detta utan att få något i utbyte? Jag tror inte att de var så usla förhandlare!

  https://www.thepostil.com/the-hidden-truth-about-the-war-in-ukraine/?utm_source=sendfox&utm_medium=email&utm_campaign=the-postil-august-newsletter

  Jag rekommenderar starkt att även de i artikeln inbäddare hänvisningarna.

  /Göran

 2. Patrick Lancaster som informerat på sin facebook att hans fru och barn blivit hotade, då hotar Facebook att stänga hans konto.
  ”Facebook is now threatening to disable my account because I posted/exposed a threat by a pro Ukrainian in which they said the would rape and execute my wife because of my journalism. I have appealed. ⚡️📣”

  KRIGSBROTT
  Nedan text från ”Morning Star”
  UKRAINISKA styrkor anklagades för att ha beskjutit bostadsområden i den östra staden Donetsk på lördagskvällen med hundratals så kallade kronbladsminor som skräpade ner gatorna i efterdyningarna.

  De små bomberna, som är formade som små blommor, hittades i centrum av Donetsk, områden nära stadens universitet, rekreationsområden och andra.
  Journalisten Eva Bartlett, baserad i Ukraina, hörde beskjutningen starta på lördagskvällen.

  ”I morse såg jag dessa minor i ett tätbefolkat distrikt i västra Donetsk,” sa hon. ”De sliter av lemmar men dödar inte nödvändigtvis. Otäcka krigsförbrytelser att lägga till på listan över Ukrainas mångfaldiga krigsförbrytelser.”

  Hundratals ”kronbladsminor” ska ha hittats i Donetsk | Morgonstjärna (morningstaronline.co.uk)

  • Numera kan nästan alla med mobil spela in video på 2 minuter.
   På dessa kan jag se att evakueringarna gått väldigt hotfullt till, de har tvingats att gå på bussarna.
   Dessutom drar sig inte ukrainarna för att skrämma barn. Barn berättar för vuxna: ”ukrainska soldater frågar vem vi håller på, och om vi svarar Ryssland tänker de skjuta oss och svarar vi Ukraina skall de inte skjuta oss.”

   Zelensky: ”We still cannot break the advantage of the Russian army in artillery and manpower, and this is very noticeable in the battles, especially in the Donbas – Peskiy, Avdiivka, and other areas. It’s just hell out there. It can’t even be described in words…”especially in the Donbas – Peskiy, Avdiivka, and other areas. It’s just hell out there. It can’t even be described in words…”

   De kan inte besegra ryssarna på slagfältet, så de fortsätter med sina kriminella handlingar och skjuter på civila och använder minor som är förbjudna enligt internationell humanitär rätt och deras användning anses vara ett krigsbrott enligt Genèvekonventionen.

   Eva Bartlett: ”Ukraine continues shelling Donetsk, Makeevka, Yasinovataya..”
   Ukrainas kriminella beskjutning med ”kronbladsminor” i Donetsk. Bilder som läggs upp på twitter av den förstörelse som dessa åstadkommer, plockas snabbt bort av twitter.

   https://twitter.com/2ndNewMoon/status/1554626887158304769

 3. DPR:s information om Ottawakonventionen från sin Telegramkanal.:

  Med Västs tysta samtycke genom att bryta mot sina skyldigheter begravde den kriminella Kievregimen inte bara internationell rätt, utan gick också över linjen där ingen återvändo till en civiliserad stat finns.

  Det är värt att påminna om att ”Lepestok”-minor PFM-1 och PFM-1C är vapen förbjudna enligt Ottawakonventionen om förbud mot användning, lagring, produktion och överföring av antipersonella minor och om deras förstörelse av den 3 december 1997.

  Enligt dess bestämmelser:

  1. Varje konventionsstat åtar sig att aldrig under några omständigheter:
  a) Att använda antipersonella minor:
  b) Att utveckla, producera, på annat sätt förvärva, lagra, behålla eller överföra till någon, direkt eller indirekt, antipersonella minor:
  c) Att på något sätt hjälpa, uppmuntra eller förmå någon att delta i någon verksamhet som är förbjuden för en konventionsstat enligt denna konvention.

  2. Varje konventionsstat åtar sig att förstöra eller säkerställa förstörelsen av alla antipersonella minor i enlighet med bestämmelserna i denna konvention.

  Ukraina ratificerade detta fördrag den 27 december 2005 och det trädde i kraft den 1 juni 2006.

  Den kriminella Kievregimen använde förbjudna ”Lepestok”-minor i DPR:s territorium den 6 mars 2022, under striderna om Mariupol.

  Sedan 18 maj har AFU skjutit med dessa minor mot bostadsområden inte bara i DPR, utan också mot det befriade territoriet i Kharkov-regionen.

  Sedan 27 juli har ukrainska krigsförbrytare avfyrat liknande missiler utrustade med förbjudna ”Lepestok”-minor i det mest tätbefolkade området i Donetsk.

  Den 29 juli fann man förbjudna ”Lepestok”-minor i byn Panteleimonovka, såväl som i Makeevka.

  Fr.o.m. den 2 augusti är platser i distrikten Voroshilovsky, Kievsky, Kuibyshevsky, Kirovsky, Petrovsky, Kalininsky i Donetsk minerade.

  Enligt expertbedömningar från DPR-ministeriet för nödsituationer, spred ukrainska kriminella flera tusen förbjudna minor bara i Donetsk.
  Denna bedömning är baserad på metoden för gruvbrytning med hjälp av MLRS ”Uragan” vars raket innehåller 12 mindistributionskapslar med 320 antipersonelminor från ”Lepestok” PFM, vars användning har registrerats upprepade gånger av DPR:s representantkontor i JCCC.

  Trots de minåtgärder som genomfördes så snabbt som möjligt, finns det tyvärr redan 11 offer, inklusive 1 barn.
  Inga stora löpsedlar om detta i Väst, utan snarare tystnad, vilket är en skam.

 4. Mycket bra artikel måste ja säga. Varför finns INGEN somhelst i slask medierna som ifrågasätter något,har andra analyser och fakta än att ENDAST måla ut Ryssland som världens ondska.Medans Ukraina är världens ”finaste”demokrati och dessa står emot varandra. ALLT emellan på ALLA punkter och fronter har annars varit rent skitsnack nu över 5mån. Hur kan detta vara normalt??Ryssland är även censurerad sedan krisen BOKSTAVLIGT talat

  • Det är fruktansvärt den lögnaktiga mediabevakningen vi har som just framställer Ukraina som en ”fin” demokrati, när Ukraina är precis tvärtom.
   Inte bara undersökande fristående journalister utan även forskare och politiska skribenter från liberala institut, säger att Väst vill låtsas att Ukraina är en demokrati av geopolitiska skäl, medan det är allt annat än en demokrati.
   Unga personer har blivit lurade att offra sina liv för att åka till Ukraina och hjälpa till i stridslinjen, och kommer tillbaka chockade efter möten med de extrema azovkrigarna.
   Eva Bartlett har lagt ut denna video av GH Eliason amerikansk undersökande journalist.
   Den visar en bild i bild video, där man ser en soldat som klipper av en ledning, då ukrainska soldater har tvingat ned en familj i källaren till deras hus och sedan minerat dörren till källaren.
   De har suttit där instängda livrädda med spädbarn och lite äldre barn och flera vuxna tills ryska soldater befriade dem från deras öde och hjälpte ut dem i frihet.
   Jag har sett originalfilmen, och det var grannar som uppmärksammade de ryska soldaterna om familjens öde.

   Video from George Eliason, an American investigative journalist in Donbass covering the war.

   https://youtu.be/vn0F9f34vx4

   • Allt detta händer inför offentligheten, men korkade politiker i Sverige, fortsätter hävda att Ukraina är en demokrati. Det är väl som med de ukrainska hundarna som slipper ordinarie karantän till Sverige, en norm för ukrainska hundar och en annan norm för alla andra hundar.
    En norm för demokrati för Ukraina och en annan norm för demokrati för resten av världens länder.

    Från Max Blumenthals Telegram Konto:
    En video av en man med svåra brännskador på övre delen av kroppen. Han blev fångad på en s.k. checkpoints, där de tog en plastpåse över hans huvud och förde bort honom. Utan att säga ett ord började de använda en blåslampa på hans kropp.
    Max:s kommentar: This is how they find separatists.
    They find random people and set them on fire with a blow torch until their skin melts.

    MAx Blumenthal skriver:
    ”My eyes must be deceiving me.
    A mainstream reporter from Sky News just took five minutes to destroy Zelensky and the war mongers provoking him.
    He just exposed his connection to the nazi Azov Battalion, his banning of free speech, his crimes, and fame whoring.”

    En video från ett program på Sky News som heter: Veckans dagliga sunda förnuft.
    Det här är den första jag ser från MSM, där man är starkt kritisk till Ryssland, men börjar upptäcka att Ukraina är inte är bättre på något sätt. Det är nog inte den sista jag ser, fler och fler börjar upptäcka vad Ukraina egentligen står för.

    Cory Bernardi fördömer president Zelensky och USA:s regering.
    Speciellt tar han upp det negativa med Zelenskys inrikespolitik, som lovade att avsluta kriget i Donbass i ord, men i praktiken i stället ökat konflikten.

    Man tar upp hur illa de etniska ryssarna blir behandlade i Ukraina. Hur ledaren för ”The right sector” offentligt uttalar att han slänger ryska barns ben till vargarna. Ett helt olämpligt uttryck, kan inte ens accepteras som skämt. Tar upp nynazisterna i Azov, vilka inte bör accepteras.
    Han tar upp inflödet av Natos vapen till nynazistiska Azovbataljonen kan leda till fruktansvärda konsekvenser.

    Dessutom fördömer han att USA har dolt den verkliga situationen i Ukraina, och att vicepresident Kamala Harris, som trots de ukrainska myndigheternas uppenbara brott stödde Kievs ansökan om NATO-medlemskap

    • Man förstår ju att Zelensky med sin tidigare karriär i revy branschen, fortsatt har kontakter där.
     De har väl släppt ut en hel del av dessa i Europa, som gör spektakulära shower lite överallt. Som i Warszawa där en hel teatertrupp hade målat sig med röd färg och spelade upp en scen av skadade i ett krig.
     Journalisterna som filmade borde åka till Donetsk i stället, så får de plåta människor som har riktigt blod på sig, bombade av Ukrainsk militär.

     UN DONDEMNS KIEV’s´USE OF PETAL MINES.

     ”The protection of civilians is a key element in any conflict, and all parties must refrain from actions that put the lives of civilians at risk,” UN Secretary General Antonio Guterres said.

     Skyddet av civila skall vara huvudmålet i alla konflikter, men Ukraina gör tvärtom, skjuter så många civila som möjligt, även barns lekplatser.

     Eva Bartletts video om minor i Donetsk

     https://www.youtube.com/watch?v=B6wJbPJv0kk

     Ukrainsk sniper skjuter obeväpnade pensionärer. Såg en film om en serbisk sniper, som sa att han har aldrig skjutit en obeväpnad person, och en sniper är väldigt nära måltavlan som de ser väldigt väl, så varför skjuter en ukrainsk sniper några obeväpnad pensionärer, för det är kul, som vissa nazister uttalat sig i Ukraina.

     https://www.youtube.com/watch?v=p7_VO7659Zk

     Eva Bartlett skriver:

     ”Kyiv Regime Kills Our Children”

     The city of Donetsk becomes victim of severe shelling every day and almost every night. Ukrainian soldiers do not hesitate to shoot at residential area and children playgrounds.

     Don’t tell me the Congress is not aware of it!

     • “The totalitarian fascist states believe in the totalitarian war. That, put simply, means that whenever they are beaten by armed forces they take their revenge on unarmed civilians.”
      Hemingway

      Det är precis detta som ukrainarna gör, när de förlorar på stridsfältet, så ger de sig på de civila.
      Ryssarna har dödat många fler militärer och slagit ut fler militära mål än ukrainarna.

      Nazisterna i Ukraina har läst på sin bibel: JOSEPH GOEBBELS nazi propagandaminister, ”Anklaga den andra sidan för det som du själv är skyldig för”.

      Sharmine Narwani skriver: Då hon följt Syrien under 9 år, så har hon lärt sig en sak och det är att Väst och dess lokala allierade är väl insatta i att iscensätta grymheter för att få upp känslor, demonisera motståndare och förlänga krig.

      Jonathan Cook, har alltid några kloka ord: ”Låt oss hoppas att vid bevis att ryska armen har gjort sig skyldiga till krigsbrott, så skall deras ledarskap få samma konsekvenser som USA och United Kingdoms ledare vars invasion av Irak och Afghanistan ledde till så många krigsbrott i dessa länder”. Vad blev det för konsekvenser, vad jag vet inga alls.

      Det meningslösa kriget fortsätter för att USA och England vill det, enligt de militära analytiker som ex. f.d. Nato rådgivaren och officeraren Jacques Baud m.fl.
      Ukraina är inget självständigt land, utan hårt styrt av USA,
      Det förstår även denna MMA-brottare, som säger klokare ord än våra politiker.

      https://twitter.com/MaxBlumenthal/status/1500145960990789636

      När en teater i Maiupol bombades, stora rubriker i tidningarna.
      Nu bombades Donbass Palace hotel, mitt under en begravningsceremoni för Olga Kachura som betytt mycket för människor i Donetsk under dessa 8 år då Ukraina bombat Donetsk, inga rubriker
      DPR:s report
      //We note the special cynicism of the Kiev regime criminals, who hastened to assure the world community of their alleged non-involvement in today’s tragedy.

      ⚠️ Let’s remind Ukrainian criminals, and all those who unconditionally believe them, that NATO weapons of 155 mm caliber, which they boast in Ukraine, have repeatedly been used against civilians of Donbass precisely and exclusively by the AFU.

      ✅ The military experts of the JCCC documented all the necessary facts for irrefutable proof of artillery fire precisely from the positions of the AFU located in the area of Karlovka, and precisely with the use of NATO-style weapons of 155 mm caliber.

      Area of responsibility: 56th Motorized Infantry Brigade, commander – Colonel Sergey Anatolievich Sirchenko. Artillery Commander of the 56th Motorized Infantry Brigade – Colonel Artem Yurievich Puchkov.

      🆘 At the moment, the number of victims as a result of the shelling of the Voroshilovsky district is 11 people (6 were killed, 5 were injured).

      🆘 Killed: women born in 1973, 1961, 1956, girl born in 2010, men born in 1995, 1997//

      Inga rubriker i vår media eller bilder som av mannens förtvivlan som finner sin fru och barnbarn sprängda i bitar på gräsplanen utanför.

      Kraken nazisterna hade utbildningsdagar för några månader sedan, då de instruerade sina nazister: ”Det har ingen betydelse vad ni gör, det viktiga är vad ni säger.”

      För någon timme sedan en ny rapport från DPR:
      Ukrainian troops shelled hospital No. 17 in the Kuibyshevsky district of Donetsk, there are victims.

      The Ukronazis do not have enough artillery to defend Peski and Avdiivka, as they themselves declare. But it is enough for shelling the peaceful quarters of Donetsk, hospitals, schools, kindergartens, hotels

      Som Eva Bartlett säger varje dag beskjutningar av Donetsk, så har människorna där levt med detta i 8 år.

 5. Att kalla ryska erövringar ”befrielse” är samma gamla vänsterfascistiska demagogi som redan Lenin, Trotskij och Stalin använde.

  • Anders Pehrsson 3 augusti, 2022 At 14:53 medan andra är mer ärliga och kallar en spade en spade. Det är klart, alla har rätt att uttrycka sina åsikter.

  • Och att kalla USA:s krig för införande av ”Demokrati” är samma gamla unkna USA-”liberalism” som täckmantel för sin nykolonialism är precis samma fascistiska demagogi som inom det forna Brittiska imperiet. Sanningen svider…

 6. 4 augusti 2022, 08:50
  Ukraina har blockerat en av Europas viktigaste handelsvägar.
  Donau är inte längre säker för navigering. Senaste veckan, på floden Donau har tre ukrainska fartyg redan kört in ”okända sprängladdningar”.
  Paradoxen är att fartyg inte exploderar alls på ryska, utan på deras egna minor.

  I början av den speciella operationen, av skräck, kastade Ukrainas väpnade styrkor slumpmässigt minor runt Odessa, några av dem drev in i angränsande Donau. Som ett resultat kan varken Ukraina eller Europa längre använda mynningen av den stora floden.
  Den ukrainska lotsbåten ”Orlik”, som sprängdes av en ukrainsk mina vid Donaus mynning förra veckan, gick inte att lyfta. Faktum är att den flytande kranen som skickades i tisdags för att lyfta fartyget också sprängdes. Detta tillkännagavs på onsdagen av portalen Ukraina.ru .

  Militärkommandot ”Söder” av Ukrainas väpnade styrkor bekräftade för ukrainska medier att den flytande kranen skadades under detonationen av en ”okänd sprängladdning” vid mynningen av Bystry – i en av kanalerna som förbinder Europas största flod med Svarta havet. Det rapporteras att besättningen på den flytande kranen självständigt organiserade reparationen av skadorna.
  Ukraina.ru uppger: ”Orlik” har redan blivit det andra hjälpfartyget som sprängts i detta område.
  Den 28 juli, i samma Donau-mynning Bystry, i en kollision med en drivande mina, sprängdes ett litet hydrografiskt fartyg ”Shlyakhovich” som mätte djupet.
  Enligt Ukrainian Shipping Magazine fick Shlyakhovich skada, vars omfattning ännu inte har fastställts av räddningspersonal. Nu är det hydrografiska fartyget på vågbrytaren vid inloppet till Bystroye från Svarta havet.
  Eftersom den exakta platsen för de minor som lagts av Ukrainas väpnade styrkor är okänd, hindrar detta återupptagandet av ukrainska torrlastfartyg med spannmål.
  Samtidigt minns vi att Kiev tillkännagav återupptagandet av navigeringen längs Donau-Svartahavskanalen (som passerar genom Donaudeltat) den 9 juli, kort efter att den ryska kontingenten drog sig tillbaka från Zmeiny Island.
  Anledningen till incidenterna var att den ukrainska flottan i februari hastigt och utan att tveka bröt Donaus mynning, noterar Ukraina.ru.
  Således försökte den ukrainska militären förhindra landsättning av ryska trupper i Odessa, Yuzhny (Odessa-regionen), Ochakov (Nikolaev-regionen) och andra hamnar. Men minfälten sattes upp klumpigt, förklarade kaptenen på 3:e graden av reserven Maxim Klimov.
  Stormen slet loss minorna från ankarna, varefter de började föras med strömmen till öppet hav, säger experter.
  Minorna hittades utanför de rumänska och även turkiska kusterna. Så i slutet av mars neutraliserade den turkiska militären en ukrainsk flytande ammunition vid mynningen av Bosporen, på grund av vilken transitering genom det strategiskt viktiga sundet tillfälligt måste blockeras.
  ”Den Ukrainska militära misskötseln gav resultat vid Donaus mynning”, sa ekonomen Vasily Koltashov i en kommentar till tidningen VZGLYAD. Han betonade: ”Donaus mynning var av stor betydelse för navigeringen, men nu har ukrainska minor drivit dit, och det betyder att det inte kommer att vara säkert att transportera spannmål som tidigare – nya incidenter är möjliga.
  Den viktigaste flodvägen för Europa visade sig således vara otillgänglig. Ukraina kunde briljera här också.”
  ”Rumänska fartyg och fartyg under andra flaggor kan drabbas. Vi måste snarast vidta åtgärder för att spåra denna ammunition, vilket blev en överraskningsfaktor, betonar Koltashov.
  Samtidigt är ekonomen säker på att Europeiska unionen sannolikt inte offentligt kommer att uttrycka missnöje med brytningen av Donau och låtsas att ingenting hände och att problemet inte existerar.
  Klimov tror också att liknande incidenter vid Donaus sammanflöde i Svarta havet är fullt möjliga. ”Jag utesluter inte att den ukrainska militären inte har upprättat kartor över minfält”, konstaterar kaptenen i reservatets tredje rang.
  – Ukraina har en väldigt låg minkultur. Men en mina är en sådan sak som inte låter sig behandlas lätt, så nya explosioner är möjliga.”
  Det enda som något minskar faran är den dåliga kvaliteten på beredningen av själva minorna, påpekar källan.
  Enligt de filmer som publicerats på webben stod det klart att skyddslocken i ett antal fall inte togs bort från ammunitionen. Enligt Klimov, baserat på detta, är upp till 50 % av de ukrainska sjöminorna helt säkra.
  Det är uppenbart att passagen av fartyg genom Donau ”flickor” (kanaler i deltat) blir ett slags lotteri, konstaterar experter.
  Om minorna når Turkiet, ”är jag är rädd att föreställa mig vad som händer någonstans i vassen vid flodens mynning. Det är färre fartyg som passerar. Det är nödvändigt att ta hänsyn till det faktum att ingen kommer att gå till sjöss utan försäkring, som det har varit problem med under lång tid.
  Det är dyrt att försäkra fartyg som kommer in i krigszonen – riskerna är för höga. I detta avseende är det mer lönsamt för många redare att inte släppa ut fartyg från hamnen än att bära ekonomiska risker och lösa problem med försäkringsbolaget”.

  Om detta ämne.. Ukrainska minor väckte en brådskande reaktion från Turkiet och Rumänien. Rostiga ukrainska minor utgör ett hot mot hela Europa.
  Ukrainska sabotörer kommer att behöva drunkna på de avlägsna inflygningarna till Rysslands kust.
  Donau är i första hand är viktig för Ukraina självt, eftersom denna transportartär används för handel.
  ”Det finns flera hamnar vid Donaus mynning genom vilka spannmål exporterades, och detta hände redan innan spannmålsaffären slöts. Havshamnar blockerades och Reni hamn arbetade och fraktade spannmål. Och det faktum att det nu är fullt av minor är ett problem för den ukrainska försvarsmakten (AFU). De sätter de här minorna och de måste ta bort dem.
  Ryssland kommer inte att göra detta. Och med hänsyn till det faktum att Ukrainas väpnade styrkor inte klarar det nu, är nya incidenter möjliga.
  Teoretiskt kommer det att vara lätt att rensa vattenområdet i Donaus mynning från ukrainska minor. Det här är mestadels små ankarminor med positiv flytkraft. De placerades nära Odessa. Om sådan ammunition strandar på land, då är det faktiskt säkert.
  Flytande ankarminor rensas ut, de ses mycket väl av ekolodsstationer, det vill säga det är inga problem att hitta dem.
  När man utför professionell minåtgärd är vattenområdet enkelt att rengöra – i alla fall görs farleden snabbt säker. Men för att starta minåtgärder måste fientligheterna stoppas. Ukraina kommer inte att gå med på detta.”

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here