Pål Steigan om de ultrarikas makt

2
1200

Pål Steigan, som är chefredaktör för Nordens kanske bästa politiska nättidning, har uppdaterat en tidigare publicerad serie om ekonomiska frågor och ägande under imperialismen. Mycket se- och läsvärd. Den ende nu levande person som jag känner som träffat och diskuterat politik med Mao Zedong och Chou en-lai och andra kinesiska ledare, då i 20-årsåldern. Och som besökt Kina flera gånger.

Jag återger nu den första artikeln och videon, och ger en länk till alla sex artiklarna https://steigan.no/2023/11/de-ultrarikes-makt-1-6/

Pål Steigan . Foto: Julia Schreiner Benito.

Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).

Plansje 1

Plansje 2

Plansje 3

Plansje 4

Plansje 5

Plansje 6

Som utfylling av foredraget anbefaler vi:

Den globale rikdomspyramiden

Föregående artikelZelensky på väg ut?
Nästa artikelEtt diagram som förklarar allt?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

2 KOMMENTARER

  1. Fan vad tydligt och bra presenterat, intressant och inspirerande i högsta grad – väl behövligt för att förstå hur svårt det är, helt enkelt omöjligt, att krossa kapitalistklassen, tummen upp för Pål Steigan.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here