Pensionerad USA-general hotade Maduro med kula i pannan

27
1604

I kvälls-serien ”Aktuella artiklar för ett år sedan och idag” återpubliceras denna artikel. Den illustrerar en del av USA:s utrikespolitik. Detta rapporterades inte av MSM-media.


Pensionerad USA-general hotade Maduro med kula i pannan.

Denna artikel har tidigare publicerats på hemsidan av svensk-kubanska föreningen, som översatt en artikel på Cubadebate. Generalens synpunkter förefaller helt sannolika. Mordförsök mot Maduro har ju redan skett enligt bland annat CNN.CNN inne i mordförsöket mot Maduro i augusti. Se också länkar nederst.

USA ligger också bakom mord på Iraks Saddam Hussein, Libyens Gadaffi, Chiles Allende och många mordförsök mot Kubas Castro. Mord och mordförsök mot ledare som alltför tydligt vill stå upp för nationell självständighet och kritiserar USA:s folkrättsvidriga politik är något av en tradition för USA.

Pensionerad USA-general hotar med mord på Maduro.

Cubadebate 17 mars


USAs pensionerade brigadgeneral Anthony J. Tata försäkrade att administrationen beaktar alla alternativ, även mord, för att få bort Venezuelas president Nicolás Maduro.

”Han behöver förstå att en kula i pannan kan vara hans sätt att lämna Venezuela. Detta är bara slutresultatet, och vi har den kapaciteten”, sa han i en intervju på Fox News.

Tata påpekade att bland alternativen för att få ett slut på den revolutionära processen finns också en militär intervention, och menade att USA har ”många skäl för att gå in och vara där”.

”Mike Pompeos agerande är ett tydligt bevis på att en militär operation är på gång. Enligt min åsikt är det det vi verkligen måste göra. Det råder en humanitär kris av episka proportioner, och så har vi kopplingarna mellan Ryssland, Kina och Iran, fiender till USA, och en av de största oljereserverna står på spel”, sa Tate, som var militär rådgivare till Bill Clinton.

I sammanhanget menar Tata att det faktum att USA-diplomaterna nu lämnat Venezuela är ett tydligt bevis på att man överväger en militär aktion mot det sydamerikanska landet.

Han sa också att för att störta den bolivarianska regeringen behövs en ”sofistikerad plan liknande den vid invasionen av Haiti 1994, då man använde sig av en flygburen militär strategi som bara tog några minuter”.

”Vi måste lokalisera och stänga in Nicolás Maduro var han än gömmer sig, skydda Juan Guaidó för att hjälpa honom till makten och hjälpa de venezolanska folket,” tillade han.

Relaterat

Mordförsök mot Venezuelas president. Sveriges reaktion? 6/8 2018
Motiven bakom kuppförsöket mot Venezuelas president. 7/8 2018
Venezuela: Drönarna som skulle döda president Maduro och männen bakom dem. 9/8 2018

Föregående artikelVilken är bästa strategin i Coronatider? Är färre restriktioner det bästa?
Nästa artikelEfter 5 år av krig mot Jemen: Coronakris!
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

27 KOMMENTARER

 1. Analyser av förra veckans möte i Rom mellan Ryabkov (Rysslands vice utrikesminister) samt den dömde förbrytaren och numera ”USAs sändebud till Venezuela” Abrams) gör gällande att Ryssland drog den röda linjen vad gäller Venezuela. I starka och klara ordalag fick USAs sändebud dödsängeln veta att Ryssland absolut inte tolererar en militär operation mot Venezuela. Så det betyder att det som återstår för USA är fortsätta med sin finter om att den kommer att attackera. Några ordsvall från äckel Bolton är att förvänta sig. Peruken kommer även han att göra några utfall. Svingeneralens hot är en del i detta verbala bajseri som USAs politiker är experter på. Kontentan är att det blir på teater nivå. Skickar USA terrorister via Colombia så vänta Chavez milisen som rensar legosvinen som USA har samlat.

  https://www.strategic-culture.org/news/2019/03/22/russia-gives-us-red-line-venezuela.html

 2. ”USA ligger också bakom mord på Iraks Saddam Hussein” Saddam blev inte mördad. Han blev dömd i en Irakisk domstol och fick sin rättvisa dom.

   • Anders, att Saddam blev mördad är ett faktafel. Likaså är det fel att USAs krig har orsakat 2 M döda I Irak. Det första kriget var ett FN krig lett av USA. En väldans skillnad ps vem som är skyldig. Sedan kan man fundera på vad som hänt om mandatrt för det kriget inte hade varit begränsat till en viss breddgrad

    • Vilket struntprat H2! USA drev fram kriget i Irak på falska premisser vilket man även i efterhand erkänt! Här på bloggen fungerar inte löjliga kommentarer om hur oskyldigt en del påstår USA agerar! Vi pålästa vet bättre! USA är en mordisk stat som styrs av gangsters och ju förr detta gangsterimperium biter i gräset desto bättre. Nu tyder ju det mesta på att det barkar åt skogen i USA som är bankrutt på alla plan, politiskt, ekonomiskt och moraliskt!

     • Det tror jag inte. USA är fullproppat med arbetsamma och flitiga samt kunniga människor. Men Venezuela måste bort från de vansinniga priskontrollerna som håller ekonomin i ett strypgrepp. Vem tror du vill bygga ett kraftverk när statligt bestämda priset på elenergi är nästan gratis?
      Vem vill spara på el när elen är nästintill gratis? Tacka tusan för det bristfälliga elenergisystemet klappar ihop då och då och nu senast det värsta som hittills inträffat. Samma med till exempel bensinen. Det är inte undra på det blir fattigt och kaos. Venezuela behöver en sund marknadsekonomi som kan integreras med övriga världen och som skapar arbete och välstånd åt folket i Venezuela. Det är arbete som ska ge välstånd. Inte ösa välståndet ur något av naturens ymnighetshorn. Sådant förstör bara människornas förutsättningar till ett bra liv.

     • Benny, Vi som är pålästa vet att det första Irakkriget var sanktionerat av en rad FN resolutioner som krävde att Irak skulle lämna det Kuwait som man invaderat. Jag utgår ifrån att du drabbats av en tillfällig minneslucka om du som påläst glömt detta.

    • Nu verkar du inte alls ha läst på om någon av Irak-krigen H2 men man är väl knappast förvånad! Läs på om hur USA lurade Saddam som den nyttiga idiot han var med att starta mot Iran och all vapenhjälp, satellitbilder, stridsgas m.m som han fick från väst! Du går verkligen på all löjlig USA-propaganda utan att reflektera det märks! Och visst dog miljoner i Irak pga USA:s agerande, att påstå annat är ju nonsens!

     • Benny, det kan ju vara så att jag vet mer om Irakkrigen än du anar. Du ger mig intrycket av att försöka bland bort korten istället för att läsa in fakta. Det jag har sagt är 1. Saddam blev inte mördad, han fick sin dom i en rättegång där han hade tillgång till advokathjälp. 2. Det första Irakkriget var inget USA krig, det var ett FN krig baserat på en rad FN resolutioner.
      Vill du en ytterligare diskussion baserat på fakta istället för konspirationsteorier kan du be Anders om min email adress. Jag avser inte att kidnappa denna tråd som handlar om Venezuela.

  • Saddam Hussein mördade sig självt. Det var inte USA som mördade honom.
   USA hjälpte Irak och befolkningen ökade med 2 miljoner.
   Sedan USA befriade Irak år 2003 bär inte kvinnor slöja i Irak.
   Det finns problem som t ex vattnet är förgiftat med uran, infrastruktur är sönder bombade och miljoner Irakier har utvandrat. Men det stora hela USA är en stor frälsare av det irakiska folket.

   Allt detta enligt den reviderade men alltigenom osanna historien som vi nu ska acceptera som sann och som levererats av H2.

   • Det är väl ingen framgång att befolkningen ökar med 2 miljoner?
    Förstår du inte att det är just den exploderande befolkningsökningen som sliter sönder Moder Jord? Ekonomi betyder ”hushålla” och det just det som måste till om världen ska ha en chans att överleva. Och att alla skulle leva primitivt det kan du bara glömma i en värld som utvecklas.

    • USA slaktade två miljoner människor i Irak. Om du inte vet vad som styr är så håller du hellre tyst.

    • Superapartheid madam Ahlbrigt tyckte att 500000 irakiska barn som mötte döden genom svält och utebliven medicin genom USA:s och Englands avtal mat för olja var värt allt besvär av massakern av Irak. Tänk om det var 500000 judiska barn. Vad är ni för sorts individer som blundar för dessa monster som kallar sej för yankees och engelsmän. Det behövs en pandemi för att rensa denna planet från ohyran som kallar sej för civiliserade och demokratiska människor. Liklukten stinker om dessa människor

     • Klart Albright tyckte att det var ett ok pris att betala. Det var ju inte Albrights sort som skulle betala det högsta priset. Iraks förstörelse var dessutom ett beställningsjobb av Albright sorter för att främja marktjuvarnas sak. Som man bäddar få man ligga. En vacker dag kommer någon att tycka att det är helt ok att en halv miljon av Albrights sort förintads.

    • arbetarklass skrev ,, exploderande befolkningsökning sliter sönder moder jord??? Påminner om Hitlers syn.

     • Det känns som jag kommit med något som är förbjudet??

      Jag tror inte på evig tillväxt och konsekvenserna av det börjar vi se nu. Det kan hanteras på olika sätt. Ursäktande. Förnekelse. Eller stora ord att man vill göra någonting åt det men som aldrig blir något av därför det finns för många olika viljor. Samarbete har alltför stora brister för att praktiskt kunna fungera. Kanske vi i slutändan får förlita oss till naturens egen vilja samt det förutbestämda vi inte visste något om?

  • ”USA ligger också bakom mord på Iraks Saddam Hussein, Libyens Gadaffi, Chiles Allende”
   Allende blev inte heller mördad utan begick självmord vilket konstaterats senast 2011 då Allendes grav öppnades. Allende var en stor beundrare av den fd chilenske presidenten José Manuel Balmaceda som också valde att ta sitt liv.

 3. Euronews rapporterar ”Opposition leader Juan Guaido’s chief of staff Roberto Marrero has been arrested in a new escalation of the conflict that’s pitting Guaido against Venezuela’s President Nicolas Maduro. At a rally this weekend Maduro accused Marrero of hiring foreign mercenaries in a plot to have him assassinated.

  He told his supporters that telephone conversations had been recorded and that as a result of the information generated the leader of a Colombian drugs cartel had also been arrested on Venezuelan territory.

  The allegations denied by the opposition are symptomatic of heightening tensions around the ongoing struggle for power in Venezuela.”

  Euronews

 4. Vattenkraften i Venezuela har också en mycket god sida som förtjänar att framhållas. Av logiska ekonomiska skäl (mest kraft per investerad summa) har all vattenkraft samlats på endast en cirka tio mil kort sträcka vid Caroni flodens utmynning i den större Orinoco floden. Det här gör att alla andra naturliga vattenfall och forssträckor har kunnat sparats både för sin biotop och naturrikedom. Följer man Caronifloden mot Brasilien, och det är en lång sträcka, finns bara där massor av underbar natur i form av naturliga vattenfall och forsar. Och det gäller även biflödena. Venezuela har många sevärdheter i naturen att bjuda på och jag tror det skulle kunna bli en lönande satsning på turism om det kunde göras sådana investeringar i Venezuelas näringsliv.

 5. På tal om fakenews och Venezuela. Vi har skrattfest i Venezuela och Colombia. Just nu styrs bägge länderna av pajaser. Duque Colombias president skulle bevisa i FN att Venezuela har colombianska gerillaläger på sitt territorium. Problemet var att bildbevisen bestod av gamla urklipp från colombianska tidningar, bilder tagna i Colombia.

  Motattacken kom dagen efter då Delcy Eloína Rodríguez Gómez Venezuelas vicepresident i FN skulle visa upp bevis på att Colombia tränar paramilitärer på olika platser inför ett angrepp mot Venezuela. Som bevis presenterades 3 koordinater. Vid närmare granskning visade det sig att två av koordinaterna ligger mitt ute i karibiska sjön många mil från land och det tredje koordinatet ligger mitt i Rädda Barnens center i Guajira. Rädda Barnen uppger att de inte har något annat träningsläger än potträning av småbarn. Hoppas att vi kan fortsätta skratta på bägge sidor av gränsen utan att sätta skrattet i halsen.

 6. ”Fascismen är den öppna terroristiska diktaturen från finanskapitalets mest reaktionära, chauvinistiska och imperialistiska element”
  / Georgi Dimitrov Källa: http://jinge.se/allmant/jan-myrdal-hog-tid-att-skriva-klartext.htm

  “I spent 33 years and four months in active military service and during that period I spent most of my time as a high class muscle man for Big Business, for Wall Street and the bankers. In short, I was a racketeer, a gangster for capitalism. I helped make Mexico and especially Tampico safe for American oil interests in 1914. I helped make Haiti and Cuba a decent place for the National City Bank boys to collect revenues in. I helped in the raping of half a dozen Central American republics for the benefit of Wall Street. I helped purify Nicaragua for the International Banking House of Brown Brothers in 1902-1912. I brought light to the Dominican Republic for the American sugar interests in 1916. I helped make Honduras right for the American fruit companies in 1903. In China in 1927 I helped see to it that Standard Oil went on its way unmolested. Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents.”
  ― Smedley D. Butler, War is a Racket: The Antiwar Classic by America’s Most Decorated Soldier https://www.goodreads.com/author/quotes/115545.Smedley_D_Butler

 7. Man kan bara konstatera så här i efterhand att H2 inte hade många rätt angående USA och deras krig och intentioner i Irak..Faktiskt hade han noll rätt..USA befinner sig olagligt i Irak och efter det här mordet på general Soleimani så brände man de sista skeppen! Inte ens deras marionetter i Bagdad orkar med skurkarna i Washington längre och vill ha ut USA och deras vasaller fortast möjligt däribland Sverige ( Vad f-n gör svenska trupper där?) Stjäla olja och ställa till jävelskap i grannländerna Syrien och Iran verkar uppgiften nu när allt annat gått åt skogen.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here