Pentagon beslöt 2008 att krossa Julian Assange – John Pilger

5
1706
Bild v Julian Assange i artikel i TheDuran.

Newsvoice publicerade för 4 år sedan en artikel av John Pilger. Enligt denna beskrev Pentagondokument redan 2008 en plan för att tysta och kriminalisera Assange genom smutskastning.

Pentagon beslöt 2008 att krossa Julian Assange – John Pilger.

Jag återpublicerar med tillstånd början av artikeln.


Den brittiska prisbelönta journalisten John Pilger konstaterar i sin långa artikel som han skrivit för RT.com att under två år har en överdriven och kostsam polisbevakning av Ecuadors ambassad i London inte tjänat något annat syfte än att demonstrera statens makt. Polisen har i två år dygnet runt bevakat en australisk man som inte är åtalad för något brott. Ett enda sydamerikanskt land har erbjudit mannen skydd vars enda brott är att han startade en våg av sanningssägande i en tid av lögner, cynism och krig.

John Pilger. Bild i Newsvoice.

Den 18 mars 2008 startades ett krig mot Wikileaks och Julian Assange enligt ett Pentagondokument utarbetat av “Cyber Counterintelligence Assessments Branch”. Pentagons dokument beskrev en detaljerad plan för att förstöra känslan av ”förtroende” som identifierats som Wikileak’s ”centre of gravity”, skriver Pilger. Att tysta ner och kriminalisera denna unika källa för oberoende journalism var målsättningen. Smutskastning var metoden.

Föregående artikelKrisen i Azovska sjön. Ryssland får skulden utan utredning, som vanligt
Nästa artikelKonst, klass och kön – Mikael Nyberg berättar om sin mor, en konstnär i arbetarrörelsen. 28/11 kl 18!
Torbjörn Sassersson
Torbjörn Sassersson är en mycket erfaren mediaaman. Han driver den mycket lästa bloggen Newsvoice.se. NewsVoice är politiskt oberoende debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik. Tidningen tror på ett mångkulturellt samhälle både etniskt och tankemässigt. Tidningen fylls med innehåll från frilansande skribenter och debattörer från vänster, mitten och höger samt utanför det konventionella systemtänkandet.

5 KOMMENTARER

 1. John Pilger har i flera program avslöjat att amerikanarna, britterna och Kina samarbetade och stöttade det nationalistiska Khmer Rouge mot Vietnam och Sovjetunionen. Vissa ur vänstern borde lyssnat ha på John Pilger, precis som de gör idag. Eller anser dom att han ljög då medan han talar sanning nu?

  https://www.youtube.com/watch?v=2hDKmFJ0ia8

 2. Eget ansvar? Det var ju inte CIA eller Pentagon som drog ner gylfen på herr Assange. Och man kan väl inte heller beskylla två präktiga socialdemokratiska damer – varav den ena varit affischnamn för ”Tro och Solidaritet” – för att ha utgjort en ”honey trap”? Idag är ju synen på Julian bland många i UK att han är en kåt australiensare som kostar de brittiska skattebetalarna stora summor.

  • Kåtbock eller ej, men när man satt sig in i turerna kring våldtäktsanklagelserna mot Assange så är det knappat någon honeytrap från CIA. Däremot måste man betrakta det svenska rättsväsendets agerande i denna historia som ytterst märklig. Det är snarare här som CIA:s långsträckta fingrar blir synliga. När man läst innehållet om fallet i sak, faller målet platt till marken. Det finns överhuvudtaget ingenting som skulle kunna binda Assange till våldtäkt under sina dagar här i Sverige.

 3. Som sagt, Rättsväsendet lämnar onekligen en hel del övrigt att önska. Att en Riksåklagare lyckas hålla ett ”våldtäktsmål” borta från Svensk Domstol i 7 år borde tvingat Carina Bergfeldt att intervjua Marianne Ny i TV-soffan. IQ fiskmås är de enda obekymrade om det rättsvidriga som utspelats medan Åklagarmyndigheten lät media smutskasta Julian Assange och avgöra skuldfrågan utan dom.

  https://www.dagensjuridik.se/nyheter/fel-avskrivningsgrund-om-julian-assange-aklagaren-vill-dolja-sina-tillkortakommanden/

  https://www.dagensjuridik.se/nyheter/aklagaren-i-assange-fallet/

  Masspsykosen och Stockholmsyndromet Sverige, resten av världen lever under där US & dess gelikar inte begått några krigsbrott, massakrer, övergrepp, tortyr, bedrivit krig på olaglig grund, drivit 6 miljoner på flykt på kort tid, har inte fått någon att tänka på varesig sanktioner, bryta handelsavtal eller vägra visum..

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here