Pentagon släpper sanningsbomber för att avvärja krig mot Ryssland

19
2128
U.S. Army Gen. Mark A. Milley, 20th Chairman, Joint Chiefs of Staff, poses for a command portrait in the Army portrait studio at the Pentagon in Arlington, Va., Sept. 26, 2019. (U.S. Army photo by Monica King)

Den har artikeln publicerades 23/3 på Consortiumnews av dess chefredaktör Joe Lauria (presenterad nederst).

____________________________________________________________

Pentagon släpper sanningsbomber för att avvärja krig mot Ryssland

Två läckta berättelser från Pentagon har avslöjat mainstreammedias lögner om hur Ryssland bedriver Ukrainakriget, i ett försök att motverka propaganda avsedd att få Nato in i konflikten, skriver Joe Lauria.

Pentagon är engagerad i en betydelsefull strid med det amerikanska utrikesdepartementet och kongressen, för att förhindra en direkt militär konfrontation med Ryssland, vilket kan släppa lös krigets mest ofattbara fasor.

President Joe Biden är fångad mitt i striden. Än så länge ställer han sig på försvarsdepartementets sida och säger att det inte kan finnas en Nato-flygförbudszon över Ukraina som bekämpar ryska flygplan, eftersom ”det kallas tredje världskriget, okej? Låt oss få klart för oss det här, killar. Vi kommer inte att utkämpa tredje världskriget i Ukraina.”

”President Biden har varit tydlig med att amerikanska trupper inte kommer att strida mot Ryssland i Ukraina, och om du upprättar en flygförbudszon – för att upprätthålla den flygförbudszonen måste du skjuta ner ryska flygplan. Och återigen, det skulle försätta oss i krig med Ryssland”, sa USA:s försvarsminister Lloyd Austin tidigare denna månad. (Administrationsplanen är att få den ryska regeringen störtad genom ett folkligt uppror och ett ekonomiskt krig, inte ett direkt militärt.)

General Lloyd Austtin. Bild från artikel av Caitline Johnstone..

Men pressen på Vita huset från kongressen och presskåren är obönhörlig, för att vårdslöst föra Nato direkt in i kriget. Ukrainas president Volodymyr Zelensky, hyllad som en virtuell superhjälte i västerländska medier, har vacklat mellan att vara öppen för att förhandla om en fredsuppgörelse med Ryssland och att uppmana Nato att ”stänga himlen” över Ukraina. För att rädda sitt land verkar han villig att riskera att utsätta hela världen för fara.

Bild från Andrew Korybkos artikel.

Samtidigt rapporterar västerländska företagsmedia, nästan uteslutande förlitande sig på ukrainska källor, att Ryssland håller på att förlora kriget, med sin militära offensiv ”avstannad” och att i frustration medvetet riktat in sig på civila och totalförstörda städer.

Biden har köpt in sig på den här delen av historien och kallat Rysslands president Vladimir Putin för en ”krigsförbrytare”. Han har också sagt att Ryssland planerar en ”false flag”-kemisk attack för att skylla på Ukraina.

Men på tisdagen tog Pentagon det djärva steget att läcka två berättelser till reportrar, vilket motsäger dessa berättelser. ”Rysslands uppträdande i det brutala kriget berättar en annan historia än den allmänt accepterade uppfattningen att Vladimir Putin har för avsikt att förstöra Ukraina och tillfoga maximal civil skada – och det avslöjar den ryske ledarens strategiska balansgång”, rapporterade Newsweek i en artikel med titeln ”Putins Bombplan kan ödelägga Ukraina men han håller tillbaka. Här är varför.”

Stycket citerar en icke namngiven analytiker vid Pentagon’s Defense Intelligence Agency (DIA) som säger: ”Kievs hjärta har knappt berörts. Och nästan alla långdistansanfall har varit inriktade på militära mål.

En pensionerad amerikansk flygvapenofficer som nu arbetar som analytiker för en entreprenör till Pentagon, tillade: ”Vi måste förstå Rysslands faktiska beteende. Om vi ​​bara övertygar oss själva om att Ryssland bombar urskillningslöst, eller [att] det misslyckas med att tillfoga mer skada för att dess personal inte klarar uppgiften, eller för att den är tekniskt oduglig, så ser vi inte den verkliga konflikten.”

Artikeln säger:

”Fram till senaste helgen, under 24 dagar av konflikt, har Ryssland flugit omkring 1 400 anfallsuppdrag och avfyrat nästan 1 000 missiler (USA flög fler uppdrag och avfyrade fler vapen under den första dagen av 2003 års Irakkrig). …

 En del av dessa attacker har skadat och förstört civila strukturer och dödat och skadat oskyldiga civila, men nivån på dödsfall och förstörelse är låg jämfört med Rysslands kapacitet.

”Jag vet att det är svårt … att svälja att blodbadet och förstörelsen kan vara mycket värre än det är”, säger DIA-analytikern. ”Men det är vad fakta visar. Detta antyder åtminstone för mig, att Putin inte avsiktligt attackerar civila, att han kanske är medveten om att han måste begränsa skadorna, för att lämna en öppning för förhandlingar.”

En annan pensionerad US Air Force officer säger:

”Jag är frustrerad över den nuvarande berättelsen – att Ryssland avsiktligt riktar sig mot civila, att man förstör städer och att Putin inte bryr sig. En sådan förvrängd syn står i vägen för att hitta ett slut innan en sann katastrof inträffar, eller kriget sprider sig till resten av Europa. Jag vet att nyheterna hela tiden upprepar att Putin riktar sig mot civila, men det finns inga bevis för att Ryssland avsiktligt gör det. Faktum är att jag skulle säga att ryssarna skulle kunna döda tusentals fler civila om de ville.”

Dessa Pentagon-källor bekräftar vad Putin och det ryska försvarsministeriet har sagt hela tiden: att istället för att ”stoppas” genomför Ryssland en metodisk krigsplan för att omringa städer, öppnar humanitära korridorer för civila, lämnar civil infrastruktur som vatten, elektricitet, telefoni och internet intakt, och försöker att undvika så många civila offer som möjligt.

Fram till dessa Pentagon-läckor var det svårt att bekräfta att Ryssland helt och hållet talade sanning och att företagsmedia publicerade fabler som kokats fram av Ukrainas reklammaskin.

Inga bevis på kemiska vapen

Den andra artikeln undergräver direkt Bidens dramatiska varning om en kemisk attack med falsk flagg. Reuters rapporterade: ”USA har ännu inte sett några konkreta indikationer på en förestående rysk kemisk eller biologisk vapenattack i Ukraina men övervakar noggrant strömmar av underrättelser för dem, sade en hög amerikansk försvarstjänsteman.”

Artikeln citerade Pentagon-tjänstemannen som sa: ”Det finns inget som tyder på att det är något överhängande i det avseendet just nu.” Varken The New York Times eller The Washington Post publicerade Reuters-artikeln, som förekom i den mer obskyra U.S. News and World Report.

Låt aldrig fakta komma i vägen för en bra historia – även om det kan leda till de mest förödande konsekvenserna i historien.

Joe Lauria är chefredaktör för Consortium News och tidigare FN-korrespondent för The Wall Street Journal, Boston Globe och många andra tidningar, inklusive The Montreal Gazette och The Star of Johannesburg. Han var undersökande reporter för Sunday Times i London, finansreporter för Bloomberg News och började sitt professionella arbete som en 19-årig stringer för The New York Times. Han kan nås på " target="_blank" rel="noopener"> och följs på Twitter @unjoe

Föregående artikelKom till manifestation mot svenskt medlemskap i Nato lördag 26 mars kl 14!
Nästa artikelGer Lavrov  hyckleriet étt fasansfullt ansikte (Aftonbladet)?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

19 KOMMENTARER

 1. Den 17 februari eskalerade situationen i Donbass avsevärt.
  Folkrepublikerna Donetsk och Luhansk vände sig till Ryska federationen för att få hjälp. Den 21 februari undertecknade Rysslands president Vladimir Putin ett dekret som erkänner DNR:s och LNR:s oberoende. Mot bakgrund av förvärringen i regionen inledde Ryssland en operation den 24 februari för att skydda civilbefolkningen i Donbass .
  Som representanten för Rysslands president, Peskov sedan klargjorde, är målen för den särskilda operationen också demilitarisering och denazifiering av Ukraina . Enligt honom utgör båda dessa aspekter ett hot mot den ryska staten och folket.
  Efter slutförandet av den speciella operationen för Ryska federationens väpnade styrkor kommer Ukraina att behöva förbli som en stat, sade vice ordförande i Ryska federationens säkerhetsråd Dmitrij Medvedev i en intervju med RIA Novosti.
  Han noterade också att Moskva vill konsolidera alla de krav som tidigare ställts av Ryssland i förhandlingarna. Det är fel att kommentera förhandlingar, eftersom de kräver tystnad. Men Ryssland, i förhandlingar med Ukraina, vill fixa allt som specialoperationen syftar till, och Ukraina vill förbli som en stat.

  Tidigare sa den officiella representanten för det ryska utrikesministeriet, Maria Zakharova , att de ukrainska myndigheterna hade förlorat chansen att bevara sin stats suveränitet efter Euromaidan. Diplomaten uppmanade den ukrainska presidenten Volodymyr Zelensky att tillsammans med andra representanter för landets ledning fundera över befolkningens öde och tänka om politiken.
  Zakharova klargjorde att tidpunkten för den särskilda operationen skulle bero på Kiev. Representanten för det ryska utrikesministeriet noterade att Rysslands krav är så tydliga och enkla som möjligt och följer av operationens mål och mening.
  För närvarande pågår förhandlingar mellan den ryska och ukrainska delegationen i form av ett videokonferenssamtal. Militära, politiska och humanitära frågor står på agendan.
  https://news.ru/world/medvedev-soobshil-o-statuse-ukrainy-posle-specoperacii/

 2. Ordföranden för Ryska federationens statsduman Vyacheslav Volodin sade på lördagsmorgonen den 26 mars att krisen i Ukraina inträffade på grund av folkmordet på den rysktalande befolkningen i ovanstående lands territorium .
  Enligt Viacheslav Volodin var det inte territorierna som orsakade händelserna i Ukraina. Talmannen för statsduman betonade att Ryssland stod upp för sina medborgare och landsmän i Donbass, eftersom det för Moskva i det här fallet är en fråga om säkerhet, att bygga goda relationer och ett fredligt liv .
  Viacheslav Volodin klargjorde att för att förstå en sådan position bör USA:s president Joe Biden först acceptera Rysslands ryska värdesystem, och detta är inte möjligt. Enligt statsdumans ordförande, för den amerikanske ledaren ”är makt i pengar, men för oss är det i sanning.”
  https://argumenti.ru/politics/2022/03/765221

 3. Propagandan förändrar inte kriget – Ukraina förlorar fortfarande.
  De ryska styrkorna runt Kiev gör inga offensiva drag utan försvarar sig mot mindre misslyckade kontringar från ukrainsk sida (se nedan). Jag har inte sett någon antydan om att ryska styrkor strävar efter att ta sig in i Kiev. Det skulle bli för dyrt att göra det och med liten strategisk vinst.
  Men styrkorna öster och väster om Kiev binder en stor del av den ukrainska armén och hindrar den från att skicka reserver mot Donbas.
  I går förstörde en flygattack eller missilangrepp den största ukrainska bränsledepån som finns kvar nära Kiev. Den ukrainska armén kommer snart att förlora sin rörlighet (om den inte har gjort det ännu).
  Charkiv är på väg att bli omringad.
  Dnipro är ett strategiskt mål som de ryska styrkorna kommer att vilja isolera eller ta genom att komma upp från söder på båda sidor om floden Dnepr såväl som från norr.
  Ryska styrkor förstörde en järnvägsstation mellan Dnipro och Donbas varifrån förråd strömmade till de ukrainska styrkorna som kämpade där.
  Efter stora framsteg igår befinner sig Mariupol nu i en mop-up situation. Azovstyrkorna har fortfarande ingen chans att överleva.
  Ryska passagen genom Mykolayiv mot Odessa har visat sig vara svår. Artilleriet mjukar nu upp de ukrainska försvarslinjerna.
  Det finns obekräftade rapporter om stora ukrainska förluster i Mykolayiv (300+) på grund av ett missilangrepp på deras baracker.
  https://www.moonofalabama.org/

 4. Bra kommentarer, men i allt övr som skrivs idag nämns bl a endast nazifiering. Nr1 är att det sk begreppet behöver en definitionsrunda, det finns inga nhazjisster, det finns bara milis (is, azov, al-qaida, al nusra blabla..) finansierad av ett visst näste i ’city’ o washington. Det är inte jättesvårt att förstå, lika osvårt som det var att förstå att det har aldrig funnits ngt covud18, inga pcrtester har någonsin fungerat, inget klimathot existerar mer än chemtrails o natoutsläpp. Det som existerar är feartries o warmongering

 5. Högst intressant artikel. Men kom igen,har INTE tvekat sekund på detta. ALLT rysk information och medier är sedan längesen blockerat och avstängt. Det är HELT ensidigt SKITSNACK. Det är normalt historiskt också i kriser och krig att man måste vinna propaganda kriget. Vilket Ryssland omedelbart förlorade,och var HELT chanslösa redan före militära operationen startade,men sedan nått till denna HELT brutala punkten fort. Det gick otroligt fort också av massmedier att börja skapa en så kallad”historisk hjälte”av Zelenski där man kan se så många direkta VIDRIGA lögner. Man kämpar ständigt hjärnet av att skriva och skapa historia av detta till allmänheten,där Zelenski blir till någon sorts ”historisk hjälte” TROTS alla misstagen och felen på vägen som varit,och är fortsatt pågående. Plötsligt har Ukraina också under denna månad varit en fullfjädrad demokrati på EXAKT samma sätt som oss Sverige,och övriga EU utan MINSTA lilla brister. Man är så kåta av massmedierna att måla upp denna falska fasad,och hitta på världens vackraste berättelse, TROTS alla misstagen och bristerna som finns och funnits hela tiden,men dessa blir omedelbart begravda. Jag ser inte detta heller som att det är Ukraina mot Ryssland. Det är helt klart Ryssland mot västvärlden från dag1. Ukraina och dess armé har ständigt fått värdefull underrättelse information av västvärlden,där Usa och Lill-brittanien varit i fronten,men även Polen och andra länder. Sedan har vi alla tunga vapen som pumpats in på löpande band. Där även Usa,Biden skröt om detta MYCKET stolt igår och sade just detta,att vapen fortsätter att flöda in i Ukraina,och att vapnen fortsätter att pumpas in hela tiden. Men det VIDRIGA ryssofobiska från västvärlden som jag fått bevittna denna månad,MOT ALLA och ALLT som har med Ryssland att göra får mej ärligt talat att vilja spy. Denna VIDRIGA ryssofobiska och anti-ryska hatet mot ALLT och ALLA i Ryssland som saknar motstycke dessa decennier gillar jag inte ALLS. Det är så motbjudande att jag inte har ord för detta. Tycker det är fan VIDRIGT på HÖGSTA nivå, hur man beter sej mot Ryssland och dess befolkning också. Propagandan och desinformationen som pågår här,där Ryssland målas ut på ALLA möjliga falska lögner,sedan militära operationerna startade är på riktigt mer än VIDRIGT. Samtidigt som man försöker skriva och hitta på någon fantasi historia, där Ukraina plötsligt är världens finaste demokrati och med en”historisk hjälte”som president där brister och misstag denna månad ALDRIG inträffat. Löjeväckande ALLT. Det är helt klart Ryssland mot västvärlden här,där Nato länderna med Usa i spetsen kör en helt ny sort av ”proxy krig”mot Ryssland genom Ukraina. Efter ALLT detta VIDRIGA ryssofobiska och anti-ryska hatet jag sett mot ALLT och ALLA som har med Ryssland att göra,och dess oskyldiga befolkning,så hoppas jag att alla dessa blir bestraffade. Sverige,EU och övriga korkskallarna i Usa borde fan skämmas ihjäl ihop med massmedierna

  • Glöm inte att Zelensky är USAs nickedocka och sprattelgubbe. Det är USA som tillsatt honom och skriver manus. Det är USA mot resten av världen, USA har alltid levt på erövring, plundring, dödande och andras lidande. Jag såg och spelade in Biden’s tal. I alla delar, framträdande, innehåll, takt, mening, formuleringar, intentioner påminner det om eller är identiskt med Hitlers.

 6. Jag misstänker att kriget medvetet provocerades fram av hökarna i USA, som en naturlig fortsättning på Wolfowitzdoktrinens huvudinriktning, den att aldrig tillåta att en ny konkurrerande supermakt växer fram i öst.

  Hökarna, dvs. neocons och krigsprofitörerna, fick hålla lite lägre profil än vad dom var vana vid under Trump, men nu har dom fått chansen igen. Syftet är då att via Rysslands invasion legitimera massiva sanktioner och annat för att krossa Ryssland ekonomiskt.
  Om det stämmer så har Putin gått i USA:s fälla och Rysslands skäl för invasionen blir mindre intressanta.

  Frågan är om USA har tillräcklig koll på sin egen strategi, eller om deras arrogans och ofta uppvisade rena ointelligens drar dom vid näsan ännu en gång.
  Kanske är folket i pentagon lite mer klarsynta. Dom här läckorna plus en del pensionerade amerikanska officerare indikerar att så är fallet.

  Ryssland känner av sanktionerna, men hittills har dom inte lyckats knäcka rubeln eller den ryska börsen. Några större folkliga protester syns inte till och alliansen med Kina håller. Indien har också tagit tydligt avstånd från USA:s intriger.

  Ryssland i intimt ekonomiskt samarbete med både Kina och Indien är sannolikt en omöjlig nöt för USA att knäcka. Istället kanske sanktionerna knäcker både USA:s egen och EU-ländernas ekonomi.
  Troligen är en ekonomisk krasch i väst det enda som kan få stopp på hatlavinen mot Ryssland. Alternativet att en sådan istället triggar WWIII kan dessvärre inte helt uteslutas heller.

  • USAs avsikt är tydlig och helt uttalad. Världskontroll utan konkurrens som inte tillåts att ifrågasättas. USA vill inte bara krossa både Ryssland och Kinas ekonomi, man vill kontrollera den, och utnyttja den. Förmodligen blir det som du tror, och det närmar sig snabbt. Vi kan redan se trenden, Kina, Indien, Ryssland, och ett stigande antal mindre länder går samman, och USAs aktioner kommer att knäcka just USA och deras så kallade allierades ekonomi. Däribland Sverige. Det kommer att skapa en krasch i USA, kanske revolution,och allt drar med sig lakejer som Sverige.

 7. Ett av de viktigaste inläggen i det här kriget tycker jag.
  Borde läsas av många men så fungerar tyvärr inte propaganda mot makten.
  Jag är inte så övertygad om ”demokrati” är det bästa längre.
  I varje fall inte som demokratin ser ut här.
  Orsaken är att ”demokratin” oftast spelar på känslor och intryck.
  Det kan vara både förrädiskt och direkt förkastligt eftersom känsla även innefattar hat.
  Jag är som jag tidigare påpekat ingen kommunist men det finns en god tanke bakom diktaturen som kan hålla en folklig hysteri på avstånd.

  Som här ovan påpekas pågår nu en sådan känslostyrd hysteri i USA media och kanske även i kongressen där Ryssland och det ryska framställs som bastarder som med alla medel måste stoppas.
  Det mer auktoritära Kreml har med lag lyckats hålla motsvarande hat och hysteri borta från det ryska folket framförallt när de uttalar sig offentligt överallt. Men jag tror inte ryssar är så hatiska mot USA innerst inne heller. Ryssar vill helst ha USA som vänner.

  Mitt land Sverige verkar inte kunna stå på egna ben och istället ynkligt försöker stötta sig på ”Stora USA”.
  Men jag hoppas och tror Ryssland ser det mer som en brist än som ett hot.
  Fast gränsdragningen går exakt där Sverige bestämmer sig för medlemskap i NATO.
  För det är då Sverige blir ett verkligt hot mot Ryssland.
  Och vi svenskar kan ligga j-vligt illa till vid närmaste krigsutbrott.
  Även om jag helst vill flytta härifrån så rekommenderar jag alla landsmän att tänka efter på den saken.
  Om de nu har möjligheten alltså.
  Därför det är alldeles för enkelt att få skallen hjärntvättad av statlig propaganda och ännu mer om hela samhället, ekonomi, näringsliv m.m. är inblandat.

  Jag hittade nedan film på Youtube sent i går kväll.
  Förmodligen rysk propagandafilm men fokuset är på just Sverige.
  Швеция ”Shvetsia” (Sverige) hörs hur många gånger som helst i filmen.

  20 минут назад! Швеция передаст Украине беспрецедентное количество ПТРК комплексов
  (20 minuter sedan! Sverige kommer att ge Ukraina ett aldrig tidigare skådat antal pansarvärnsanläggningar)

  https://www.youtube.com/watch?v=f_ps85NtRSI

  • arbetarklass 26 mars, 2022 At 11:28

   Jag förstår inte riktigt vad du och andra har menat med Ryssk propaganda hela tiden.
   Enligt min personliga åsikt generellt ser de ryska officiella medierna idag mycket mer sanningsenliga, ärliga och informativa ut, särskilt jämfört med västerländska medier.

   Den här videon du länkade till är enbart informativ.
   Den nämner följande. Jag citerar (Google översättare med mina mindre redigeringar):
   ================
   ”Sverige kommer att ge Ukraina ett aldrig tidigare skådat antal pansarvärnssystem.”
   ”Sverige har beslutat att donera över 5 000 pansarvärnsskydd till Ukraina gratis.”
   ”Leveranser av dessa vapen, enligt ett antal källor, har redan börjat, vilket i sin tur bara ökar eskaleringen av spänningen på Ukrainas territorium.”
   ”Sveriges försvarsminister sa i en intervju med den nationella nyhetsbyrån TT att hans avdelning har beslutat att skicka ett nytt parti militärt bistånd till Ukrainas försvarsmakt, vilket inkluderar mer än 5 000 enheter pansarvärnsvapen. .”
   ”Vi pratar om olika pansarvärnsmissilsystem.”
   ”Dessutom är det anmärkningsvärt att Peter Hulqvist rapporterade att sådana vapen uppvisade hög effektivitet. Även om inga fakta gavs i detta avseende.”
   ”Ytterligare beväpning av den ukrainska militären med svenska pansarvärnsmissilsystem kan leda till att Sveriges agerande kan uppfattas som en upptrappning riktad mot Ryssland.”
   ”Samtidigt har den ryska sidan tidigare förklarat sig beredd att göra utländska konvojer med vapen till sina legitima mål.”
   ===================
   Nu när du har läst exakt vad den här videon handlar om, kan du kommentera den och berätta vad den här videon är?
   Är information som presenterades är riktig?
   Är det propaganda eller inte propaganda?
   Om inte propaganda, vad är det då?
   Vilka slutsatser kan dras av den här videon?
   ===================
   Till din information också.
   Denna YouTube-kanalen heter ””ЭКСТРЕННЫЕ НОВОСТИ” – ”BREAKING NEWS”
   https://www.youtube.com/channel/UCtmrUH9Pw33cScipOXvrHpQ
   Vems den är kan jag inte säga. Det står Schweiz där i ”OM KANALEN”.
   Det känns också som att utroparen, även om den är en etnisk ryss, har bott i utlandet länge.
   En översiktlig blick, det första intrycket av de få videor jag har sett är inte falskt.
   Men jag kommer att vara uppmärksam gällande deras politik de kommer att föra i framtiden, vad och hur de kommer att berätta.

  • Demokrati betyder bokstavligen folkmakt. Grekiska δημοκρατία, som är ett sammansatt ord av delarna δῆμος och κράτος, ”demos” och ”kratos”, vilket betyder ”folk” och ”makt”. Idag saknas folkmakt helt i Sverige, alltså har Sverige inte alls någon ”demokrati”.

   Systemet uppfanns i de forna Aten för omkring 2,600 år sedan. Männen röstade för familjen med handuppräckning i de angelägenheter som rörde familjen. Inget annat. Demokrati har omvandlas till maktfullkomlig diktatur med kakistokrati, ett styre av de sämsta eller minst kvalificerade människorna, en form av autokratisk regim där de värsta människorna sitter vid makten. Sverige har förfallit till en kakistokrati, vilket betyder en autokratisk, hänsynslös maktfullkomlig regim av de sämsta, de värsta, de mest odugliga och inkompetenta vid makten.

   Vad som behövs är en omställning till just folkmakt, folkstyre, men det kommer inte att bli lätt för det makthungriga kommer inte frivilligt att ge ifrån sig något inflytande. Kina har lyckats, men den utvecklingen tog över 100 år att genomföra, men kakistokraterna i dagens maktjunta som styr Sverige kommer inte att ge upp, och folkstyre är det absoluta skräckscenariot för dom. Det kommer inte att bli lätt att knäcka maktjuntan av oligarker, maktlystna politiker som styr propagandan via media och journalister, i realiteten med utländsk, läs USAs, kontroll.

  • Du skrev>>>”Men jag tror inte ryssar är så hatiska mot USA innerst inne heller. Ryssar vill helst ha USA som vänner.”

   Jag kan personligen vittna om att så är fallet. På 50-talet pumpades vi i Sverige fulla av hat mot Sovjet-Ryssland som beskrevs som hatiskt, farligt, och aggressivt. Sedan fick jag en vän som hade en flickvän i Moskva. Och han beskrev en helt annan värld. Han fick komma och gå lite som han ville till Moskva, och dom bjöd dit mig. Det var en helt annan värld än propagandans. Nu framstod istället Sverige som en aggressiv, hatisk diktatur och autokrati. Senare kom jag att bo ett tag i Moskva, en byråkratisk värld, men ingenting som stämde med USA propagandan. Så är det än idag. Jag flyttade för 50 år sedan, och har aldrig ångrat mig.

 8. Väst förbereder en falsk flag gasattack i Ukraina.
  ”Shadowy UK intel figure Hamish de Bretton-Gordon was at the forefront of chemical weapons deceptions in Syria. Now in Ukraine, he’s up to his old tricks again.

  ”https://thegrayzone.com/2022/03/24/british-intelligence-ukraine-false-flag/

  The Grayzone has revealed, the involvement of de Bretton-Gordon in the Syrian conflict dates back to at least 2013, when by his own admission he was engaged in a covert effort to smuggle soil samples out of the opposition-occupied areas. Now, de Bretton-Gordon has resurfaced at the center of the aggressive push for escalation with a nuclear armed Russia. If his role in Syria is any guide, a series of cynical deceptions could be on the way.”

 9. Putin är inte så farlig att Sverige- inte(!) kan sända 10.000 panzerfausts, vapen som tar död på hans armé, han är bara ”lagom” farlig….bra att veta, då den neutrala svenska regeringen tar risker med vår befolkning….tror regeringen försöker att gömma sig bland alla EU+Natoländer, ett militärt mål bland civila….

  Tänk om Putin tar illa upp, och bombar svenska mål, som en varning….
  kan pansarskotten utgöra folkrättslig skäl att motverka.

  Men de 10.000 pansarskotten är värre än Engelbrechts divisionen, 1941, tysktågstrafiken, 1940-1943, sjuktågen från Murmanskfronten, 1941-1944, 30.000 Wehrmacht frontpatienter.

  Sverige har alltid agerat aggressivt mot Ryssland, det är inte förbjudet, , förstås, men i Spanien 1936-1939, förbjöd man svenska frivilliga till Inter-nationella brigaderna, (och trakasserade dem vid hemkomsten) och inte en patron sändes av väst till försvar av valda republiken, mot Franco, Stalin fick göra det. Så Sverige är verkligen ett reaktionärt, fegt litet ” fredsälskande land”, med en läskig politik, sen 100 år. Men den nuvarande generationen är uttalat krigisk, alla tecken tyder på det.

 10. Det är fortsatt propaganda bara. Civila har ALDRIG varit målet,vilket även siffrorna visar efter en hel månad nu. Börjar bli trött på dessa i väst med Usa i spetsen. Usa är dom sista i världen som ens ska komma med kraftig kritik. Detta har spårat ur när det gäller västvärldens alla VIDRIGA handlingar

 11. Har funnit en dagstidning i England, som rapporterar från DPR-milisen. De är i Mariupol och har dödat en av Azov regementets ledare Artyom Murakhovsky. Azovs fascister är ansvariga för fruktansvärda brott i Donbass-regionen.
  För några år sedan talade man om de bruna krafterna i EU, och om vissa länder borde uteslutas, och nu försöker regeringar och medieorganisationer tona ned fascistiska krafters inflytande i Ukraina.
  När man berättar om inflytandet från extremhögern så avfärdas det ofta som ”pro-Putin propaganda”:
  Nu har man funnit en massgrav i Mariupol, där chefen för FN:s övervakningsuppdrag för mänskliga rättigheter i Ukraina Matilda Bogner sa att ett team utför bedömningar. Hon sa att en av dessa gravar rymmer ca 200 personer.
  FN säger också att de utreder uppgifter om urskillningslös beskjutning i Donetsk av den ukrainska försvarsmakten och misshandel av dem som uppfattas som pro-ryska av polisen.

  Milisen i Donetsk Peoples Republic uppgav att de hittat en nynazistisk fängelsehåla efter att ha erövrat Mariupols flygplats.
  Ett fängelse hittades där de hade hållit och torterat människor, antagligen var det ett ökänt hemligt fängelse ”Biblioteka”
  Rapporter från de som lyckats fly från staden anklagar Azov för att använda dem som mänskliga sköldar

  Zelensky fortsätter med sina krigstal till regeringar i EU, där han piskar upp krigiska stämningar mot Ryssland.

 12. Det är Putin som anfallit Ukraina. Zelensky deltar i försvaret mot den aggressiva rysk imperialismen.

  • Det är Ryssland som arbetar på att eliminera det amerikanska aggressiva hotet mot både Ryssland och Kina genom USAs krigsförberedelser i form av expansion av USAs NATO. Det är alltså försvar det är fråga om, att eliminera militära hot. Den här sortens förberedelser för krig och erövring är inget nytt. Ett typiskt exempel är när Nazityskland laddade upp i Norge för ett anfall mot Brittiska Öarna på 40 talet. Metoden är välkänd, USA har försökt tillämpa den i Afghanistan, Vietnam, Xinjiang, Tibet, och Hong Kong samt Taiwan. USA använder förtrupper, precis som en gång tyska nazisternas SA SturmAbteilung, men metoden är mycket äldre. USAs SA är idag trupper som Azovbataljonen, Islamisk Staten, terrorister som ETIM, och liknande som USA beväpnar och tränar.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here