President Biden: Vi vill ha fred, inte krig!

8
1054

 

Denna artikel skrevs igår kväll, före Rysslands angrepp på Ukraina Accepterar inte Rysslands angrepp i Ukraina

Detta upprop har publicerats på USA:s kända fredssite Codepink Jag har skrivit på.

 

President Biden: Vi vill ha fred, inte krig!
Rysslands beslut att erkänna Donetsk- och Luhansks folkrepublikers oberoende har ökat möjligheten till en militär konflikt som lätt kan eskalera bortom kontroll. Förenta staterna och Nato har spelat en viktig roll för att förvärra denna konflikt. Gå med i att uppmana president Biden att visa sant ledarskap och ta oss tillbaka från randen av ett potentiellt olyckligt kärnvapenkrig.

Bäste president Biden,

Vi skriver till dig med oro över den farliga eskaleringen av spänningar i Ukraina och den möjligheten till en militär konflikt med Ryssland som lätt kan eskalera bortom kontroll. Förenta staterna och Nato spelar en viktig roll för att förvärra denna konflikt och måste nu spela en viktig roll i frågan om dess eskalering.

President Biden. Bild hos Moon of Alabama.

Natos expansion bidrog kraftigt till rötterna i den nuvarande krisen genom att bryta mot de avtal som avslutade det ursprungliga kalla kriget med återförenat Tyskland. Nato borde ha hållit sitt löfte att inte expandera österut. I stället har det lagt till 11 medlemsländer som en gång var antingen sovjetrepublikerna eller medlemmarna i Warszawa-pakten, i en triummarsch av en västerländsk militär allians längs Rysslands gränser.

Ryssland har alltid varit emot att Ukraina blir medlem i Nato. Under 2008, när Ukrainas president Viktor Jusjtjenko först ansökte om Nato-medlemskap, kallade president Putin ett ukrainskt medlemskap ”ett direkt hot” till Ryssland. Nato bör känna igen och respektera Ukrainas oberoende och neutralitet, och bör inte antagonisera Ryssland genom att låta det komma in i Nato, och varken USA eller Nato borde gå i krig med Ryssland för att återförena Ukraina med våld.

Medan Rysslands beslut att erkänna suveräniteten i folkrepubliken Donetsk och Luhansk är ett brott mot Minsk II-avtalen, hade detta fördrag redan kränkt av den ukrainska regeringen vid flera tillfällen. Detta inkluderar de 5 667 våldsbrott som identifieras av OCSE-skärmar under de fyra dagarna som leder fram till Rysslands tillkännagivande. Vi uppmanar alla sidor att följa Minsk II.

Spänningar med Ryssland har också förvärrats av kontraproduktiva Nato-militära övningar som tydligt är avsedda att skrämma Ryssland. Det finns ingen med Ryssland som utför militära övningar och trupprörelser inom sina egna gränser och med sina grannar, till Nato-medlemmar som flyger in tusentals nordamerikanska och västeuropeiska trupper och dödliga vapen för att utföra övningar direkt längs Rysslands gränser.

Vi kan inte riskera en militär konfrontation mellan världens två främsta kärnvapenstater – Förenta staterna och Ryssland. Det vi behöver istället är en kraftfull diplomati och söka en förhandlad lösning, för att undvika krig och fördjupa Minsk II:s diplomatiska process. Det kommer att vara i bästa intresse för alla Nato stater, det ryska folket, alla människor i Ukraina och världssamfundet.

Föregående artikelOacceptabel rysk attack på Ukraina
Nästa artikelPutin beredd att förhandla med Ukraina
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

8 KOMMENTARER

 1. Ja, ja. Biden och Nato kan inte mäkta med Ryssland. Så enkelt är det. Det är smått roligt också. Den 79 åriga geniale gentlemannen Don Quijote från Delaware som ”leder” väst pratar fred och jagar väderkvarnar. 😜😜😜
  Om det blir krig mellan Nato och Ryssland så kommer Nato get its ass whipped real bad! Det vet insatta som t ex Scott Ritter. Han sammanfattade det (utan krusiduller) ”NATO Too Weak to Face Russia” (Scott Ritter on Russian Offensive).

  https://thealtworld.com/scott_ritter/nato-too-weak-to-face-russia-scott-ritter-on-russian-offensive

  När detta är över säger Ritter det kommer inte att finnas ett Ukraine. Han tillägger ”what Russia’s army is doing is stunning” – häpnadsväckande säger han. Ritter säger vidare att Rysslands militär operation kommer att ta högst en vecka. Operationen kommer att gå till som ”one of the most decisive military victories in the history of modern warfare”

 2. Åt skogen med Biden. Åt skogen med pentagon maffian, Washington och Biden. Dom är hela orsaken till allt eländet i Europa i åratal nu,genom att ständigt vara på korsningståg mot Ryssland också. Så pantade som EU agerat efter det pentagon vill år efter år. Det går ALDRIG att lita MINSTA lilla på Biden och pentagon. ALDRIG MINSTA lilla. Nej tyvärr,man är FALSKA. ALLT för att fortsätta göda egna VIDRIGA krigsindustrin och dess krigshökarna och INGET annat. På bekostnad av oss heliga EU. Det krävs att EU med starkare ledare tar tag i detta,för Biden och pentagon maffian finns INGET att hämta tyvärr

 3. Fred??? Det betyder kanske att USA nu inser att deras globala härskarplaner inte är realistiska. Fred, naturligtvis, men helt på våra villkor och vi måste ha våldskontrollen. Hur har USA demonstrerat den fredsviljan historiskt. USA har varit i krig 226 år av sin 243 åriga existens, man har över 1,000 militära baser runt jorden. USA har världens störtas rustningsutgifter, mer än hela övriga världen tillsammans. USA har ett nätverk av lego arméer, kallat NATO. Enligt ofullständig statistik initierades 201, eller cirka 81 procent, av de 248 väpnade konflikter som äger rum i 153 regioner mellan slutet av andra världskriget 1945 och 2001, av USA.

  Om USA vill ha fred, demonstrera det och sluta prata. Kina har mer än varenda månad inbjudit USA till diskussioner över detta, men USA vägrar. USA vill ha kontrollen och bara diskutera det som gynnar USAs makt. USA har arbetat på att ta kontrollen över Sydkinesiska Havet, Taiwan, Hong Kong. Tibet, Xinjiang, Syrien, Kazakstan, Myanmar, Afghanistan, hela Afrika, Venezuela, Ukraina med flera, och även Ryssland och Kina. Vad har USA använt sin makt till historiskt. Just det, plundring, utsugning och folkmord.

 4. Minsk II-avtalen blockerades av USA i 8 år, och blev i praktiken obsolet och dysfunktionellt. Till slut genomförde Ryssland den del av avtalet som gällde Donbass för att stoppa folkmordet på innevånarna. Tragiskt, men stöd Ryssland på alla sätt. Det är enda vägen framåt. Zelensky vill nu diskutera neutralitet, Ryssland vill diskutera avrustning och ett avslut av den de facto versionen av rysk förintelse som pågår i Ukraina. Det pekar i alla fall i liknande riktning.

 5. Så, USA vill ha fred. Tillåt mig ta er tillbaka till den 30 september 1938, Heston flygplatsen utanför London.

  Neville Chamberlain har just landat och håller upp den anglo-tyska deklarationen (resolutionen) att förbinda sig till fredlig metoder undertecknade av både Hitler och honom själv. Han hade just återvände från München och säger ”Jag har återvänt från Tyskland med fred för vår tid”.

  ”I have returned from Germany with peace for our time”

  Mindre än ett år efter överenskommelse började Hitlers invasion av Polen och andra världskriget.
  Hitlers hade vägrat att dra sig tillbaka från polskt territorium precis som USA vägrar att dra sig tillbaka från NATO territorium idag. USA har många fler invasioner i sin CV än Hitler hade.

  Hur långt skall det gå innan ren överlevnads och självbevarelse drift vaknar hos läsarna.

  Ska vi behöva uppleva att någon står på en flygplats och deklarerar.
  ”Jag har återvänt från USA med fred för vår tid”
  ”I have returned from USA with peace for our time”

  Stöd Ryssland.

 6. https://www.youtube.com/watch?v=cJd3Y94etd4

  Som ett komplement till Karl W:s träffande kommentarer, se denna intressanta intervju mellan Abby Martin och Oliver Stone, där de diskuterar John F. Kennedy och Oliver Stones nya dokumentär om Kennedymordet. Pax Americana är det som Karl W beskriver och som USA eftersträvar. Och Kennedy sade i ett av sina viktigaste tal att han inte vill ha Pax Americana utan fred åt alla. Och därefter mördades han, hans bror och Martin Luther King, Malcolm X m.fl.

  Inte en enda Main Stream -kanal eller -tidning har recenserat Stones dokumentär.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here